Så. Nu är jag här igen. Jag ska gå rakt på sak. Finns det fler här i min ålder som går på AA-möten? Nu pratar vi i sthlmsområdet.
Behöver en förändring på riktigt.

Flasklilja

27 dagar. Sol ute. Tröttnar aldrig på den simpla känslan att inte vakna bakis. SÅ skönt.
Jag har ett problem. Om två-tre veckor ska jag på dejt. Jätteroligt, ju. OCH ett jävla tillfälle att "unna" sig några öl. Fasar redan för tanken. Vi ska ses kvällstid. En FREDAG. Ni hör. Alla varningsklockor tjuter. Antingen får jag lägga korten på bordet eller så får vi het enkelt ses lördag dag då alko-pressen inte är lika hög.
Någon som känner igen sig?
Ha en fin lördag i solen!

inte göra som jag och säga att : Jag använder inte alkohol. Köper inte daten det är det inget att ha .

Alkoholist Javisst

Adde - För att man ska våga säga till en dejt att man inte dricker så måste man först våga tro på det själv först... Är man inte helt nykter i skallen och inställd på att det här är for life... Då är det svårt att öppet gå ut med "nykterist"-status. Speciellt till en okänd dejt.
Kanske Flasklilja själv inte riktigt tror på att den här nykterheten varar för alltid? I såna fall förstår jag Flasklilja... Jag trodde inte på att jag skulle bli nykter förrän 3e januari i år då jag hade nått absolut rock bottom! Fram tills dess så sa jag inte ens till min sambo sedan 7 år att jag var alkoholist... Jag klarade inte att uttala de orden för jag trodde inte själv på att jag varken var alkis eller i stånd till att bli nykter...

Alkoholen e lurig och jävlig och försöker klamra sig fast vid oss på alla sätt och vis. Hoppas du är nykter på riktigt den här gången Lilja och klarar att öppet vara nykterist så småningom <3

Flasklilja

Jag lever dag för dag. Vill inte vara bakis i morgon. Därav dricker jag inte idag. Det tänket har fört mig hit. Snart en månad nykter.
Tack AJ. Ångesten jag hade förut när jag drack håller mig borta från alko. Har knappt någon ångest alls nu. Visst litegrann ibland. Men man är väl inte mer än människa. Fortsättning följer.

Alkoholist Javisst

Flasklilja - en månad är så j-la bra!!! Det är grymt bra jobbat!!! Du måste känna dig som en helt ny människa??
Alternativet med dejten är att du kör alkoholfritt? Det är stor debatt kring om alkoholfritt är bra eller ej... Min sposnor som jag har fått vi AA är mkt anti alkoholfritt men jag är inte helt enig med henne där.
(Läs mitt inlägg i min tråd om i fredags där jag drack a-fritt hela kvällen så förstår du varför, dessutom så hatar jag läsk så jag har inte så många alternativ att välja mellan).
Anyway, att ha ett glas alkoholfritt i handen kanske hjälper? Då slipper du förklara varför du inte dricker, du behöver inte tänka/fokusera på om du ska förklara att du inte dricker och du kommer vara sjukt stolt och glad då du går hem senare på kvällen NYKTER (och förhoppningsvis med en lyckad dejt i bagaget).
Men som sagt, stor debatt kring alkoholfritt.. Jag vet vad som funkar för mig men vet att väldigt många nyktra alkoholister är väldigt emot det.

Flasklilja

En dum fråga kanske. Men det finns att få tag på öl HELT utan alkohol på de flesta krogar? Vad säger du när du beställer det? En alkoholfri öl? Är lite nojig att få i en lättöl...
Vad gäller dejten så tror jag att jag helt enkelt kommer säga att jag kör nyktert. Men som sagt så vill jag inte planera så långt fram. Får bara prestationsångest. Och av det allmän ångest haha.
AJ jag känner mig som en annan människa. Jag är fjäderlätt, oftast glad, piggare, inte alls lika mycket ångest som förr (läs nästan ingen ångest alls), ser fräschare ut, gud så glad jag är att slippa se rödplufsig ut sön-tis.
Just kommit hem från en lång promenad med kompis. Vi gick i flera timmar, i solen. Alltså hur många söndagar har jag gjort det innan? Nä juste. Legat bakis som oftast. Vilket liv jag levt... Börjar få lite perspektiv...

steglitsan

Jag ;"Har du alkoholfri öl?"
Servitören: "Ja"
Jag: #ok, då tar jag en sån. tack"

Alt
.
Jag: "Har du alkoholfri öl/vin"
Servitören: Nej det blir aldrig lika gott så vi tar inte in det i sortimentet (bara snobbkrogar som lämnar såna markeringar, men det händer- dock främst när det gäller vin)
Jag:"Ok vad har du som inte är läsk eller vatten, någon härlig must kanske? Vad fan som helst. Tack"

Flasklilja

Svaret var givet Steglitsan. Tack.
Har fortfarande inte vi vistats i restaurangmiljö(kvällstid då)/krog/bar/club. Och när jag testar tror jag att jag tar det just i den ordningen. Och, då, eventuellt med en Alkoholfri öl. Gillar inte läsk heller. Och ramlösa är ju för tråkigt.

Stingo

Jag brukar fråga vilka alkoholfria öl de har, fast jag är bergis att de har högst en sort. Men det blir knappast bättre med det om inte kunderna börjar ställa krav.

Flasklilja

29 nyktra dagar idag. Och det kan inte bli bättre tajming med 10 dagar jobb framför mig. En bra anledning att inte dricka. Har nog alltid haft det som starkast argument till att inte dricka. Hatar, och förlåt, kan inte? Vara bakis på jobbet. Folk som säger att det inte är farligt att jobba "bakis", har inte sett mig. Jag KAN inte jobba bakis. Är glad om jag lyckas lämna ytterdörren.
Hur som. Skön känsla. Idag är jag ledig och rider ut det sista av en förkylning. Njuter med kaffe i soffan och läser en bok. Måndagar har jag ju annars oftast varit sliten efter helgen och bara velat dra täcket över huvudet, haft tankar om jag eventuellt ska sjukskriva mig från jobbet fast jag egentligen inte är sjuk utan bara grymt sliten. Ja, ni fattar.
Skönt att vara nykter! (positiv dag idag som ni märker)

Flasklilja

30 dagar. Känns lite stort.
Vad lustigt det är med hur man känner annorlunda när man varit utan alkohol ett tag. Och då menar jag känslor i allmänhet. Jag är mer närvarande. Lyssnar på mitt inre. Gud så klyschigt? Känner mig stabil psykiskt som jag inte känt på ÅR. Idag kom jag tex i konflikt med en kollega på jobbet. Om jag hade varit i mitt gamla jag hade jag varit en smula splittrad, inte känt in, inte varit närvarande, säkert haft ångest över situationen. Nu är jag istället lugn. Känner ett sånt lugn. Vet inte om jag känt såhär förut...
Om jag ska berätta lite av min historia så har jag druckit varje helg från 12 års ålder. Tills nu i "äldre" dar, då jag började portionera ut fyllorna lite mer sällan, men än värre blev dom istället.

Iaf. Jag lär känna nya sidor och känslor hos mig själv. Gillar det.

Flasklilja

33 dagar och det är fredag. Jobbar i morgon. Skönt! Hemmakväll ikväll. I morgon ska jag testa att gå ut på krog för första gången. Det är en från jobbet som fyller år.. Ska bli spännande. Ska beställa alkoholfri öl för första gången tänkte jag. Haha. Som att det är en grej... Önskar mig själv lycka till. Kan faktiskt behövas. Lite nervös.

Alkoholist Javisst

Heja heja!!
Detta klarar du Flasklilja!
Jag var nervös inför min första nyktra happening. Det får man vara! Du kommer förvånas över hur retarded/patetiska alla blir då dom blir fulla.. Du kommer se och höra saker du aldrig märkt förut (för att du har varit för packad för att märka det). Är lite tragikomiskt liksom.
Lycka till! :) Ser fram emot att få rapport på hur det gick på söndag :)

Kram
AJ

steglitsan

Kommer gå hur bra som helst. De första gångerna är weird i början men sen lägger det sig. Förbered dig på vad du ska dricka och vad du ska svara när folk frågar. Sen är det bara att slappna av och go with the flow. Det är faktiskt inte helt fel att vara barnslig, högljudd, flamsig fastän man är nykter. Ganska befriande när man släpper masken.

Ser fram emot rapport!

Flasklilja

Jag har varit ute på krogen NYKTER! Så stolt!
Tack för pepp AJ och Steglitsan!
Vi sågs på stället kl 18. Började efter mycket funderingar på vad jag skulle dricka att beställa en läsk. Vi satt ju alla samlade när servitrisen kom. Planen var att dricka alkoholfri öl men ville inte skylta med det, (detta var med jobbet). Efter maten gick jag ut för att röka, röker sällan nuförtiden, bara feströker, så ett ypperligt tillfälle att sen gå själv till baren och beställa en alkoholfri öl. Fick i mig tre till. Faktiskt ganska goda, de andra ölen tog jag på väg från toan eller efter att jag varit ute och rökt. Allt gick väldigt smidigt. Och det var faktiskt kul att gå ut nykter. Blev dock inte så sent men helt ok för att vara en första gång. Ölen var t o m rätt god :)
Alltså denna känsla är så befriande. Jag klarade det verkligen. Kan somna gott och vakna pigg. Hoppas ni andra också har en bra helg!

steglitsan

Klart du fixade det, så JÄKLA bra jobbat! Och det bästa är nästan euforin över att ha klarat det. Se nu till att njuta extra mycket av din söndag imorgon. Och på måndag kan du titta tillbaka på din helg och konstatera att du både varit ute och kunnat vila ut. Något som tidigare inte riktigt gått att kombinera under en och samma helg :)