Jag dricker vin varje dag 1-3 glas. Varje morgon tänker jag inte ikväll. Men likt förbannat så gör jag det. Har ett bra jobb, är gift. Tips på vad gör jag för att bryta detta mönster.

MåBättre

Berätta hur du känner. Du vill inte längre fortsätta som du gjort, förhoppningsvis får du stöd och hjälp att bryta mönstret.

Lycka till!

Missme

Tycker det är pinsamt. Snäll man som säkert ser att jag dricker alltför ofta. Hade nog varit bättre om han ställt krav. Mitt onormala drickande började då jag blev utsatt för ett rån, nedslagen o bakbunden tömde de huset. Svårt att sova o koppla av efter det. Funderar på meditation o yoga men orkar inte ta tag i det.

Stingo

Usch, så hemsk händelse. Har du fått ordentlig krishjälp för att kunna handskas med den och dina rädslor? Om du får dem behandlade, så blir det nästan säkert lättare med alkoholen också. Du dricker såpass lite att det kemiska beroendet borde vara lätt, eller obefintligt.

En snäll och trevlig man vill antagligen inte göra det svårare för dig med att "börja bråka" om ditt drickande, men om du själv för saken på tal så hjälper han säkert gärna. Det behöver inte vara något dramatiskt alls.

t.ex.:
"-Du vet det där vinet jag har för att lättare kunna sova. Nu har jag märkt att det har blivit svårt att låta bli, fast jag egentligen inte skulle vilja dricka så mycket. Tror du att du kan hjälpa mig att dricka mindre?"

Missme

Jo jag har fått bra terapeutisk hjälp att bearbeta. Men vinet har funnits med i princip varje dag i 4,5 år. Har inte pratat med terapeuten om det. Nämnde för läkaren då jag tog blodtryck för snart ett år sedan att jag drack lite väl mycket men han kommenterade inte detta vidare. Tyckte jag var öppen men...

Missme

Provar igen. Början ser ni ovan. Tacksam för allas synpunkter, ovärderliga. Idag dricker jag Ramlösa, det var tufft att inte gå direkt till dunken men jag tror jag klarar kvällen.

Missme

Dag 2, Ramlösa o pop corn. Känner mig stolt över att ha klarat detta trots att dunken finns på köksbänken. Glad att ni finns där ute o får läsa hur ni alla kämpar så himla bra.

Frau Fröken

Jag tycker du är fantastisk som tar itu med detta nu.
Men du? Det är verkligen att göra allting så oerhört mycket svårare för sig själv om man har en öppnad BiB i köket, det är en onödig prövning och en hemsk frestelse. Snälla, släng den i soporna.

Missme

Tack för rådet. Tar med den ut i soporna när jag går till jobbet. Tänkte nog fel. Jämförde med när jag slutade röka för 13 år sedan, ciggen fanns i skåpet så jag inte skulle känna att jag inte får röka, utan känslan skulle vara jag väljer att inte röka. Det funkade

emptyoak

Samma problem här. Idag bestämde jag mig för att sluta helt. Hoppas jag klarat det. Känns som jag balanserade på en skör tråd då att tappa kontrollen kändes väldigt nära. Jag har blivit expert smyga med det. Orkar inte längre att oroa mig och nu tar jag tag i det innan det blir problem på allvar och andra drabbas av det. Jag har en fin familj också och det är dem jag tänker på idag.

Missme

Det gick bra igår också, inte en droppe. Jag blev dock sjuk igår med feber o en fruktansvärd huvudvärk. Tänkte inte ett ögonblick på att dricka A. Tack för att du bryr dig om

Att inte ha a hemma är ju ett första steg. Steg 2 är att inte gå till bolaget. Bra gjort. Att röka är ingen sjukdom som alkoholism är därav skillnaden i tänk att ha skiten hemma.

Sara_con_experiencia

Hej M!

Jag är ganska ny här, nykter nu i 6 veckor (från 6/1).

Vi pratade ihop oss (min man och jag) tömde huset från all alkohol (min mor tog med sig det lilla vi hade), har inte haft något alkohol hemma sedan dess. Jag bodde borta en knapp vecka där det fanns vin och spritt, men rörde heller inget.
Kan du få stöd av din man? Även om han inte dricker för mycket, så blir han ett stöd för dig om han också kan tänka sig avstå från A.

Lycka till nu!
Sara

PS. Jag slutade röka också tvärt för drygt 12 år sedan, men hade en liten manik med nikotin (typ låsas-cigarett), som jag efter första veckan använde bara när jag ville ha något i handen (utan nya nikotinkapslar).
Jag hade aldrig någon paket cigg liggande som frestade… Och jag bad min man (då min pojkvän) att inte röka framför mig (han slutade också och fortsatte bara med snus).
På samma sätt som när jag vill gå ner i vikt, jag köper inte hem choklad eller glass eller något annat mycket frestande och tror att jag "bara" skall ta en liten sked/bit till efterrätt.

INSIKT: Jag är ju en allt-eller-inget-typ, tyvärr; eller med andra ord verkar jag sakna den svenska "lagom"-knappen.

Missme

Hej Sara o tack för ditt stöd o dina råd de värmer. Jag är nu, söndagen den 22 feb, inne på min 7:e dag utan A och första helgen på väldigt länge!!! Min man dricker inte så mkt o inte så ofta. Vi såg TV o njöt av choklad o Ramlösa. Vi pratar inte om min situation, men jag vet att han har koll. Han har varit väldigt glad hela helgen o jag kopplar det till att jag inte druckit. han brukar vara jättesur och tyvärr har jag inte förstått att det varit kopplat till mitt A-intag. Förstått el inte velat förstå är väl frågan. Känns riktigt bra att göra både mig själv glad o även honom. Grattis till 6 veckor, det är stort. Härligt stöd du har från dina nära o kära det är guld värt. Fortsätt kämpa o känn att du lever här o nu!!!

Olga

Har haft ett turbulent liv och vin har varit min flyktmöglighet.. Inget konstig , många vet hur det är.. Men nu måste jag!!! Behöver lite stöd bara :-)