Rond två.
De flesta av oss här en otrolig kapacitet och en känslighet som gör oss unikt talangfulla och sårbara. Jag ser samband och mönster.. Människor som har svårt att känslomässigt reagera som människor och försöker analysera, logiske förklara och bortförklara.
Jag är en alkoholist med alla talanger styrkor och svagheter. Jag lärde mig att flykten med A var så skön, inlindad i bomull och tidlös. Nu har min kropp och hjärna lärt sig att längta efter denna sköna befrielse... Varje dag.. Hela tiden.

Samtidigt krymper livet, tiden och relationerna.. Och vi vet det. Förnekelse men inte borta. En ständig kamp som tar energi och livslust, förutom oss som föräldrar partners och vänner. Vi är inte där, vi är hos A, i vår längtan, tröst och uppmärksamhet.

Rond två är tuffare och mer sann. Vill jag eller inte. Vad vill jag med återstoden av mitt liv?

/Vickan, numera Nickan

Tjalle

Hej Vickan69 (eller Nickan). Jag har saknat dig på forumet. Ledsen att höra att du inte lyckades fullfölja din nykterhet men du är i gott sällskap. Jag var inne på min fjärde vita månad när det sprack i november. När väl återfallet kom blev det liksom mycket tyngre att "börja om från början" igen. Just nu klarar jag bara av att hålla mig helt nykter två till max tre veckor. Senast nu i helgen sprack det. Jag vet inte hur du känner just nu men själv har jag absolut viljan men jag blir lika förkrossad för varje gång jag lyfter glaset igen. Jag, liksom du, (och säkert många andra) haft svårt att koppla av arbete och andra problem som dyker upp. Jag ältar det fram och tillbaka och blir förbaskat stressad att inte kunna få ro utan alkohol.

Visst, alkoholen hjälper för en kort stund men så fort ruset kommer blir det istället en kamp att fortsätta dricka och se till så att alkoholförrådet räcker. Jag ska iväg och åka skidor i Alperna om ett par veckor och är så orolig att jag ska falla igenom där också. Jag ska försöka (måste) bli mer aktiv här på forumet och ta hjälp av alla er andra som kämpar.
Allt gott/Tjalle

Nickan69

Blev glad av din välkomsthälsning.
Tycker det är bra att du har så många veckor utan A i snitt, för kroppens skull. Jag blev lite trött fixeringen här ett tag. Men forumet är bra och hjälper om vi vill.
Härligt med Alperna och åka skidor länge, långe nedför backen. Ni kanske får massa sol också.
Bara du som bestämmer om du vill eller inte ha drycken med A i. När jag hade bestämt mig var det inga problem, bara stolthet och energi över att vara ren, stark och mig själv, dagen efter! Man ångrar aldrig en nykter kväll! ;-)

Kram och njut av ledigheten, utsikten och åkningen!

Fina Vickan...

Tråkigt det som har hänt, men bra att du är tillbaka till forumet. Jag står här och hejar på dig!

Styrkekramar