Min hostoria är lång och sorglig jag vet att det är dags att sluta för nu har det inte gått bra att dricka på länge. Det börjar alltid sp bra så kul men jag kan aldrig sluta och det är alltid jag som ärnsist på festen oavsett om det är fest eller inte. Jag knarkar gör slut är lynig tappar omdömet och har ofta barnen dagen efter så det går ut över dom med. Jag
Hatar mej själv och i helgen hände det som inte går hända och nu måste det finnas ett slut på det här för det har hänt så många gånger nu. Tror inte min hjärna tål sliten. Samtidigt är kag vinintresserad och älskar att dricka till vis del vet inte hur jag ska starta. Hur jag ska berätta för alla att jag slutat. Och varför. Och det värsta är, tänk om jag inte klarar det? Jag måste fan klara det. För mina barns skull. Det är fan allvar.

Om jag inte klarar det måste jag noglämna min man. jag är inte säker på att vi håller ändå men jag vill inte att det ska vara alkoholens del.

Jag är en så bra tjej annars. Tränar och är glad. Trivs bra i sociala sammanhang skrattar högt och har inga problem att vara nykter i vardagen. Jag tränar mycket och är en väldigt bra mamma. Men jag festar kanske 1-2gånger i då blir det fuckt upp.medmej kan vadsomhelst hända :(
Knarket gör det hela värst. Ja min man är iblandad i både drickandet och knarkandet. Har bett han sluta knarka med med måttlig respons. Ungefär som den jag gägav når han bad mej sluta festa. Lol.

Hej! Uppfattar jag det rätt att både du och din kille knarkar? Du dricker en del också? Jag skulle omedelbart ta kontakt med läkare och få hjälp med behandling. Kanske någon form av medicinering och behandling/terapi. Vad tror du om det?

Jo men så är det nog. Han dricker måttligt men drar mer linor än jag. Jag gör det mer när jag redan är full och blir bjuden typ. Han kör mer som en helg grej. Istället för fyllan.

Du verkar ju vara den av er som inser problemen. Bra men försök att ta hjälp nu för ni förstör ju inte bara era kroppar utan det kommer ju drabba era barn hårdare och hårdare. Du är ju säkert en jättebra mamma och vill att era barn ska ha de bra. Problemet som både du och jag vet är ju att snorta linor kan ju öka till sprutberoende. Detta kan man liksom med alkoholen aldrig säga "Det kommer inte hända mig". Kan inte så mycket om blandmissbruk men ta hjälp annars kommer ni inte fixa detta.

Mitt första steg har varit att komma hit. Vill helst inte gå en behandling för jag fixar inte att erkänna denna hemska sanning för alla omkring mej ännu. Jag vill hålla mej nykter för i så fall händer inte detta. Det kommer bli svårt men det är sö viktigt nu. Min man har bestämt sej för att följa min väg och stötta mej nu men kag tvivlar mer på honom än mej skälv just idag.. Jag vill vara nykter långsiktigt. Kanske för alltid. Kag vet vad du säger. Hur söker jag hjälp utan att behöva läggas in, berätta för alla riskera vårdnaden om våra barn?

Man behöver inte läggas in alls för detta. Risken att du blir tvångsinlagd är väldigt liten skulle vilja säga 0,00001%. Finns öppenvårdsbehandling. Anonyma narkomaner tror jag finns också. Kanske ska ni prata med en läkare om att få antabus utskriven en tid så kan ni inte dricka. Det jag har förstått när jag läst om balndmissbruk är att man ersätter det ena missbruket med det andra. Skriv hur det går och försök då i en fas att ta bort alkoholen.

Skönt att höra. Jag klarar allt om jag inte dricker. Problemet svåra blir att avstå att fln-dricka. Ni vet, middagar, fina tillställningar osv. Men jag vill inte dricka alls just nu för som det känns nu tänds en "partyjävel" i mej efter bara 2 -3 glas och då bäst att avstå allt. Kanske för alltid.. Vet inte. Vågar aldrig hamna i dåligt läge igen. Mina barn är värda mer än en knarkmorsa. Hur säger man nej om man inte vill dra hela toryn för alla eller helst inte ens för någon??:( hur får man tag på antabus? Låter som en bra grej för mej i vissa lägen..

kan en distriktsläkare skriva ut efter en lite koll av hjärtat mm. Eftersom jag själv fått mycket stöd och hjälp via AA rekommenderar jag det, http://www.aa.se/om-aa/, och känner du att du behöver annan hjälp mot drogerna så är NA, http://www.nasverige.org/ ett bra val.

På båda ställena ställs inga frågor och ingen dömer dig utan allt går ut på att förmedla hur de som gått före dig har gjort för att uppnå en stabil drog/alkoholfrihet.

Välkommen in i gänget !

Imorgon är det dags. Kalas och middag igen med alla de fina som står mej nära. Egentligen ingen risk-fest men det första steget i mitt nyktra liv blir att klara av att säga nej under just såna här omständigheter. De andra är lättare. Speciellt i början. Jag vill inte gå men jag måste. Känns det som. En otrolig tyngd över mina axlar. Är så deppig för denna insikt och inte alls redo att samlas i goda vänner lag dricka äta leka fira och ha kul. Jag vill fortfarande helst försvinna från planeten men måste vara stark för mina barn. Annars skulle jah helst börja om ett nytt liv någon annan stans men nu måste jag berätta för alla vilket är det sista jag vill. Så sjukt otrevligt. Jag orkar inte. Vill bara gråta. Jag vill vara glad p detta beslutet en dag kanske det går men det är för tidigt för att glädjas när allt blev fuckt up.