Jag är alkoholist och säkert varit det i flera år. Nu måste jag inse att jag har bara en väg att gå och bli fri från alkoholen för att kunna skapa det liv jag egentligen vill ha och det måste börja i morgon bitti. Jag är väl egentligen medveten om varför jag började dricka, och det var för att få extra mod och självförtroende i jobb sammanhang, våga vara tuff och framåt och skapa en karriär. Därefter fortsatte det med att jag använde alkohol för att minska min blyghet kunna vara mer framåt i mina relationer och orka anpassa mej. Nu går inte detta längre jag har en vrål hög konsumtion och är rädd för min hälsa. Jag är på väg att mista nära och kära på grund av svek och lögner! Så 2015 blir förändringens år med start nu ingen alkohol mer.

Stingo

I min relation var det väldigt tydligt fråga om en nedåtgående spiral. När jag drack drog sig min fru emotionellt undan, vilket fick mej att vantrivas hemma och då drack jag mera dricka mera, vilket ...

Inte lönt att söka efter ägget eller hönan i allt det där. Bara att konstatera faktum och se hur man kan komma vidare. Det fina med spiraler är att om man lyckas vända dem så kan de arbeta för en.

pruppen

Så nu efter tre veckor nästan utan alkohol, ja jag har trillat dit två gånger i stress 1 omorganisation på jobbet och 2 möte med familjerådgivning där jag fick min partners syn på mej och vår relation. nu är det förändringar överallt. Träning hjälper och tjejvasa avklarad. Någon som har tips på hur man skaffar ny umgängesrätt krets?