Nu är det slut för min del. Efter lång tid av alkoholmissbruk så har jag sagt stopp. Nu är det första kvällen nykter på länge! Då jag likt många andra inte känner att jag kan vända mig till vården så måste jag klara det själv. LIVRÄDD för abstinensen och allt hemskt jag läst kan hända. Rädd för tuffa dagar framöver. Läst om så många som klarat det men samtidigt som läst om alla som inte gjort det. Har tyvärr ingen som kan vara hos mig. Känns hemskt att bara ha 112 som utväg. Detta är en av de största anledningarna till att jag inte vågat tidigare.

Davidnog

För många är det säker ingenting, men för mig otroligt. Har hittills (peppar peppar) inte känt av någon "farlig" abstinens. Jag har förstått att det kan leda till en livslång kamp att hålla sig nycker. Min kamp nu är timme tör timme. Finns det någon här som avgiftat sig själv? Trots all info som finns på nätet så känner jag mig otroligt ensam i detta.

Hej Davidnog! Välkommen till forumet, du har nu efter en längre tid där alkoholen tagit för stor plats i ditt liv bestämt att göra en förändring, ett stort och viktigt beslut för dig, starkt. När det gäller abstinens är vårt generella råd, som du kanske redan sett (under faktaflik eller i en kommentar här på forumet) att söka sig till vården och inte göra det på egen hand om man är rädd för svår abstinens, det går också som start att ringa 1177 och rådfråga vad som skulle vara närmast att vända sig till. Hoppas att du tar och får den hjälp du behöver för att lyckas med din förändring, fortsätt gärna skriva och läsa här på forumet om det är en hjälp för dig. /Rosette Alkoholhjälpen

Davidnog

Som tyvärr så många andra så vågar jag inte vända mig till vården. Förberett detta en tid. Så jag har vissa verktyg själv. Skulle jag bli riktigt dålig så vänder jag mig omgående till vården. Nu försöker jag ta mig igenom detta på egen hand (med stöd av vad jag läser på forumet). /D

Jag tycker det är fantastiskt att du klarat 36 t själv, varje timme är en vinst. Hur har du det annars? Har du jobb?

PP

Hallo David

Vill varken säga att du gör rätt eller fel, men gärna berätta att jag gjorde likadant och det gick fint.
Vadå fint kanske du undrar? Ja när jag ser tillbaka så...
Din plan håller säkert, men var inte dumdristig om du skulle behöva hjälp.
Har inte skrivit på länge men läser till och från. Nu är det snart 16 månader för min del,
och jag kan lugnt lova dig att du har mycket bra att se fram emot. Resan är tung, men finns en stark vilja
så går det.

Lycka till!

//PP

Davidnog

Tack för er omtanke!!
Runa, jag har jobb. Semester några dagar så det hjälpte till att välja tiden.
PP, Skönt att höra att det gick bra för Dig!!!

Hittills går det bra. Hade jag vetat detta hade jag faktiskt slutat tidigare. Det här har varit min stor skräck.
Men jag är ödmjuk. Fortfarande några dagar kvar. (Enligt vetenskapen)

Pion

vad har du för extra verktyg? Behöver dem. Du är så stark!

Varför vill du inte vända dig till vården? Visst svenska allmänläkare i ssverige är inte duktiga på alkohol men du kan ju få stöd och kanske medicin som underlättar. Kämpa på. Jag vet hur det är med avgiftning. Usch för min del men du är stark.

Davidnog

Fortfarande över förväntan (rädslan).
Jag har haft hjälp av bensodiazepiner i ytterst små doser än vad som rekommenderas inom vården. Har även haft nytta av theralen (icke vanebildande sömnmedicin)
Samtlig medicin är utskriven den lagliga vägen mot ångestsyndrom. Jag är väldigt klar över riskerna med benzodezepiner.

Tyvärr så har jag sådan insyn i vården att jag inte vill ha en journal där det står alkoholmissbruk på. Tyvärr finns risken att alltid klassas som en "andra klassens patient" så snart den tas upp. Kanske överdriver för mig själv. Dock skulle jag aldrig tveka att söka vård om jag kände att det var på allvar.

Snart börjar den långa resan!

Jag förstår om du inte vill att det ska stå i journalerna att du har alkoholproblem. Det gör det i mina sen fler år tillbaka. Jag har inte lyckats få till ett riktigt avslut på drickandet, håller uppe periodvis o mår dåligt o bra om vartannat. Det är inte ofta jag går till doktorn, men de gånger jag sökt för något typ problem med bihålorna så har alltid alkoholen tagits upp.
Så undrar jag hur det går för dig?

Pion

skulle så gärna vilja veta hur det känns för dig idag, dygn 5. Tänker på dig och förbereder mig själv.

Davidnog

Fortfarande över förväntan. Otroligt trött men fungerande. Igår kväll fick jag till och med för mig att gå och träna. Värst idag är träningsvärken. Känner mig fortfarande lätt yr och ont i "njurarna". Efter ett dagligt intag på minst 40cl 40% i flera månader sant månader innan med något mindre så verkar jag haft en otrolig tur.

Davidnog

Oroar mig för hur mycket jag förstört kroppen senaste åren. Äntligen kan jag börja fundera/planera vad jag ska göra i mitt nya "vanliga" liv. Finns mycket som behöver förändras. Känner dock av ett starkt abstinens relaterat syndrom; irritation. Till och med reklam pauser på rev kan få mig att se rött. (Kanske dåligt exempel. Det är väll snarare ett sundhetstecken )

Davidnog

Ännu en morgon jag vaknar och försöker komma ihåg vad jag gjorde igår kväll. Som vanligt slås jag av tanken av hur meningslöst det är att tappa en hel kväll. Sekunden efter förstår jag att jag var helt klar igår. Kommer ihåg allt. Inser även att jag utgår ifrån att jag är bakfull i onödan. Hjärnspöken! Kan helt klart vänja mig vid att vakna och känna att jag orkar göra något av dagen!

Davidnog

En vecka avklarad. Allt har gått över förväntan. Tyvärr kommer såklart tankarna att jag kan ju drick lite nu efter som det gick så bra. Bara att kämpa emot. Minus 3kg på vågen gav en extra knuff att hålla i.
Hoppas det går bra för dig Pion.

Pion

för att du tänker på mig. Jag blir rörd. Skulle sluta helt igår och sedan idag, men icke. Är så fruktansvärt rädd, hoppas på morgondagen. Önskar att det skulle gå över förväntan, men har inga verktyg alls. Hejar på dig, dock.

Davidnog

Pion. Har du någon som kan vara med dig första dagarna? Ångest kan man inte dö av (även om det kan kännas så), kramp är lite värre. Jag började ladda på kroppen med ordentligt med B-vitamin och zink. Äter ordentligt med vitaminer fortfarande. Kanske hjälpte(?). Viktigt att sova. Om du går till vården och berättar att du har svåra sömnproblem så kan du säkert få hjälp. Gissar på att du läst på själv. Viktigaste steget är att sluta. Kola upp en bra serie på tv (netflix eller HBO).
Du klarar det!

Pion

Jag har familjen runt omkring mig hela tiden. Det ger mig ingen möjlighet att gå in i min bubbla. Det är behov och förväntningar hela tiden. Ångesten dör man inte av, men hur är det med svettningar och yrsel. Det är det värsta tycker jag. Har fixat två lugnande tabletter och tänker hur jag jag ska använda dem på bästa sätt. Inför första natten kanske. Vill verkligen ut från detta fängelse.