Har hållt upp med alkohol i omgångar, klarar det bra och mår psykiskt och fysiskt bra då. Sen okejar jag och maken en kväll på krogen och då faller allt. Kan inte dricka med måtta. Blir ALLTID för mycket på krogen och i lördags ramlade jag hemma och har skadat revbenet troligen, vågar i nte uppsöka vården. Kräktes i sängen och kände mig så hemsk. Hemma kan jag ta 2-3 glas vin utan problem och må bra. Känns så sjukt.

Du hare ju inget missbruk eller kemsikt beroende än. Om du inte dricker känner du sug eller är det bara när du dricker att du känner sug efter mer. Blir din man lika askalas som du? Om du inte har sug så kanske du ska om du funderar dricka tänka på vad som hände sist. Ställ dig frågan om det är vart detta??? Just ner festsituationen uppstår kommer suget då?

Jag har träffat en hel del personer som du, som inte har svårt att avstå från alkohol, som kan dricka måttligt i vissa situationer, men som får stora problem vid vissa tillfällen då de dricker mycket. Alkoholproblem kan se väldigt olika ut. Både att försöka lära dig att begränsa dig till mindre mängder eller att välja att avstå från alkohol och lära dig festa utan att dricka är möjliga vägar att gå. Det finns dock inget sätt att lära sig att festa hårt och dricka stora mängder utan att riskera de konsekvenser som du beskriver.

Läs gärna vidare här och skriv igen och resonera med andra om hur du kan göra för att komma vidare. Välkommen!
/magnus
alkoholhjälpen

Ettglasförmycket

Hej elvira1971

Jag har samma problem som du har gällande drickandet. Ett glas eller två kan gå bra hemma men så fort det är i en miljö där det händer grejer runtomkring en så är det SVÅRT att sluta. För min del har det blivit värre de senaste åren och jag känner att mitt beteende börjar påverka både mina nära förhållanden och synen på mig själv. Sen som du säger kan man komma riktigt illa till skada, minns inte när jag senast vaknade upp utan okända blåmärken och skrapsår på kroppen efter en utekväll.

Du säger att du har hållt upp med alkohol i omgångar, var detta något du tyckte var svårt? Har du några tips?

Kram