Jag är 35 år gammal, och har problem som heter duga. Jag är beroende av benzo och alkohol. Har alltid varit svag för dricka, givet mig mod, lugn och välmående. Men med åren så har dagen efter bara blivit värre, suget efter dricka igen blivit starkare och medvetandet blivit svagare. Jag ljuger för mig flickvän varje vecka om drickat (dricker 2-5 gånger i veckan, mindre ibland o mer). Har varit sjukskriven mycket i mitt liv pga depression och ångest. Har inte sköt något jobb och har haft en väldigt "upp & ner vardag". För 2 år sedan försökte jag får hjälp pga av dessa problem av psykiatri och fick en "diagnos" ADHD/ADD (av läkare dock) och nu väntat i all denna tid (snart 2 år) för att träffa en psykolog som kan diagnostisera mig. Har nu äntligen fått träffa psykologen ock fått medicin för detta men suget efter dricka kvarstår. Stressen i livet har nu blivit mer pga av en 7 veckors bäbis...... Nu sitter jag och flummar på hela skiten, benzo, ritalin & alkohol.........vad fan ska jag ta mig till?

Åh välkommen hit! Du har tagit ett första steg mot att ta dig ur skiten genom att skriva här. Modigt! Vi är många som lider på samma sätt som du men här får man stöd utan moralpekpinnar. Vi VET att vi gör fel som berusar oss men har svårt att stå emot och det påverkar vårt liv väldigt negativt. Läs här på forumet ofta ofta! Det är mitt tips just nu. Ska skriva mer sen (ska träna nu) men läs här och känn gemenskapen. Grattis till bebisen också! Ha det bra så länge vi hörs! :)

För det första så måste du sluta att skuldbelägga dig så mycket. Visst , vet att det är svårt och vi människor är självkritiska. Blir inte bättre av att du nedvärderar dig. Jag har en lapp på kylskåpet som jag läser på varje dag. Det är 10 positiva saker om mig själv. Det gäller att bygga självkänslan. Jag har ingen erfarenhet av tabletter men det är ju ett missbruk som vilket som. Alkoholen ger ångest och jag tycker att du ska börja där. Har du svårt att sluta dricka kanske antabus är en lösning tills du mår bättre. Försök att ha din dotter som en drivkraft och ett mål. Du vet ju själv att du inte vill att din dotter ska ha en mamma som missbrukar. Ha kortsiktiga mål.

nicecity

Jag känner igen mig hårt..var nykter 1år för två år sedan...idag önska jag att jag var kvar på det spåret.....börja gå på aa tänkte fan gör jag här,,,sedan gick en vecka och jag börja inse ,,vad de säger är precis det jag har i huvudet...sen gick halv år mindre grubblerier troligen för att jag inte drack och hade ingen ångest... depretion fick jag efter jag drack....tunga tankar,.i början gjorde det mig lugn,,sen blev suget värre,,,rastlösheten större.. fick adhd diagnos för 2år sedan...aha försöker dämpa rastlöshet med dricka. jobb liknar dig,,,sjukskrivit mig,,och det har lett till att bollen rullat åt fel håll.....tjejen och jag bröt,,gissa jag drack... [epost borttagen] om du vill mail,,jag ska börja gå på aa igen så jag får det inprentad,,att jag ska inte dricka...... min polare festa för 2år sedan,,skulle hoppa från en mindre avsatts under en festkväll vid grillen,,han bröt benet,,,men ack gick ej fixa det amputera under knät...när jag träffar honom inser jag att desstå fler dagar jag är nykter dässtå bättre kommer jag känna mig och må....ryggen fri liksom....som sagt mail hacka på aa ...men drick ej mvh Alex ska träffa läkare på fredag om att pröva en adhd medicin,,fin njutnig i barnet var närvarande,,bärräta för tjejen,,då kanske hon fattar varför du inte vart helt närvarande och du kommer bli starkare lovar dig

Tyvärr kan vi inte tillåta delning av e-post adresser på alkoholhjälpens forum. Därför har jag tagit bort din adress från inlägget ovan.

/magnus
alkoholhjälpen