Hej!

Jag har insett jag måste sluta dricka nu då jag börjar få för mycket komplikationer utav det. Ska försöka förklara lite kortfattat om mitt drickande!
Alkohol har jag alltid druckit mycket utav. Dock mest bara fredagar-lördagar tills för nåt år sen då jag började dricka mer på daglig basis. Dock nästan alltid med 1-3 dagars uppehåll/v. Inga jättemängder utan mestadels ett par öl om dagen. Detta slutade med att läkarna informerade mig om att min lever började bli ganska kass och att jag inte fick dricka en droppe till. Jag började dricka ännu mer!

Nu har jag druckit utan en enda dags uppehåll de senaste 2(?) månaderna. Märker att jag börjar bli beroende då jag inte klarar hålla mig nykter länge. Rycker i hela kroppen och händerna darrar från och till, innan jag får i mig nån öl, vilket jag försöker med ganska fort efter jag vaknat. Andra grejer jag märkt av är bland annat sömnproblem, myrkrypningar, känner mig varm och svettas vilket skiftar till det motsatta och jag istället blir jättefrusen, känner mig ibland sjuk/febrig, ångest osv... Det jag däremot oroar mig över är mina magproblem. Smärtor(inte jättefarliga men de finns där) vänstra sidan/högt upp i mitten/enstaka gånger i njurarna, illamående, känns som ett jäkla tryck i magen och jag måste gå på toan konstant. Nåt jag får på köpet när jag gör det är ganska stora mängder blod!

Är det något som kan ha tagit stryk i min kropp, alt. någon sjukdom som ploppat upp, och behöver jag söka vård för detta?
Är det ett beroende jag skaffat på mig eller nojjar jag bara över bieffekter?

Uppskattar era tips och synpunkter!

mod60

Jag är ju ingen läkare men det du beskriver låter som att du behöver läkarhjälp direkt. Du behöver kontakta din vårdcentral och lägga korten på bordet och få utskrivet medicin som hindrar ditt sug. Jag tog själv antabus ganska länge. Sådant kan din läkare och det är dit du måste gå. Tveka inte tt be om hjälp de är där för dig!!!
Önskar all lycka och kraft till dig att ta dig ur din jobbiga livsstil....

Hej ivan88! Mycket av det som du beskriver låter som abstinensbesvär,och som att de är så pass allvarliga att du bör ta hjälp av sjukvården/beroendevården för att lindra besvären och undvika skador då du försöker sluta dricka. Magsmärtor och blod då man går på toaletten inte direkt typiskt för abstinens och något att ta på stort allvar oavsett om mad dricker alkohol eller inte. Kontakta sjukvården!
Du kan läsa mer under Akut stöd och Annan hjälp på startsidan.

/magnus
alkoholhjälpen