Varför måste alkohol finnas så lättillgängligt ?! Det är ju en drog! Den förstör. Den har förstört min faster, min pappa och nu mig.

Förra veckan drack jag mitt i veckan! Det har aldrig hänt förut. Igår hände det igen! Hemma från jobbet för att jag är bakfull. Det började med ett 6-pack 3,5or. Det sluta med att jag satt och drack ren sprit! .... Vad har hänt med mig?! Vart är jag påväg?! Hjälp!

Min sambo vet ingenting. Vi är särbos just nu.

Glitter

Ja det är alltså andra dagen jag sjukskrivit mig för att jag är bakfull. Jag ska inte ta en droppe till och tänker gå tillbaka till denna sidan när suget kommer krypandes.

Jag måste söka någon att prata med. Men varför GÖR jag bara inte det?! Sjukt hur jävla lat man är...

Harry den Trötte

Det finns hjälp att få, och det är verkligen inget att skämmas för. Testa att gå till AA och ta kontakt med öppenvården.

Tro mig, ditt alkoholproblem kommer nog inte att gå över av sig självt. Tvärtom är det hög sannolikhet att det blir värre med tiden. Ju längre in man är desto svårare att ta sig ut...

Glitter

För lite mindre än ett år sedan ringde jag vårdcentralen och fick en akuttid.

Min sambo följde med mig för att han är uppriktigt less på mig och han vill också ha hjälp!
Dom kunde ingenting göra?! Dom sa bara att jag inte skulle dricka då mycket.
Dom var helt inkompetenta.

Jag satt och grät och min sambo häll också på att bryta ihop.

Fick ingen hjälp därifrån. Sökte till en annan vårdcentral där läkaren jag pratade med sa ord i stil med "det går inte att lösa allting som har varit dåligt i livet". Det där fick mig att vilja dö...., jag vet att allt inte går att lösa men man kan väl försöka vara lite positiv som läkare och få sin patient att känna att det finns hopp om en alkoholfri framtid!

Sen malde han på om att han inte förstår varför man dricker som jag gjorde. Jag har aldrig mer gått till honom och det är han jag gått till i över 3 års tid och fått mina ångestdämpande tabletter utskrivna av.

En psykolog skulle ringa mig efter denna dagen men gjorde aldrig det....

Glitter

Allt går inte att lösa men man kan väl åtminstone få hjälp med att tex tänka positivt eller hur jag ska hantera olika situationer och tankar.

Jag menade ju inte när jag gick till läkaren att "hej! Fixa mitt liv så jag alltid har ett leende på läpparna" utan jag behöver ju stöd för att orka! Stöd att vända denna negativa spiralen!

Jag ringde öppen jour ... Tror jag hittade nummret på AA:s hemsida där en kvinna svarade och jag berättade om min situation.

Hon svarade bara "men tänk på din son!!"
Ja men jag gör väl för helvete det annars hade jag väl aldrig ringt till självaste AA?! Bara att ringa dit var ett misslyckande nog tyckte jag.

Jag är av den känsliga typen. Jag tål kritik men jag tål inte när folk får det att låta som att det bara är att skaka av sig det och gå vidare....

Vore det så lätt så skulle jag inte fullt medveten om konsekvenserna sitta och dricka ren sprit på en måndag !

Jag tänker att du haft lite otur när du har sökt och att du har träffat personer som inte riktigt har lyssnat på dig och din situation. När man söker någon att prata med så är det viktigt att du hittar någon som passar dig. Inte sällan kan det krävas några försök innan du hittar rätt. Du har kanske inte kommit till den punkten där andra med en gång kan se att du har problem med alkohol. Det är modigt och bra att du ser problemet och försöker ta tag i det. Du skriver lite längre upp att du måste söka någon att prata med. Vad tror du att du har bäst möjligheter att hitta någon? Vilken typ av stöd tror du kan passa dig?

/magnus
alkoholhjälpen

Harry den Trötte

Du kan få hjälp och stöd från både vården och fristående sammanslutningar såsom AA. Men tänk på att det är hjälp till självhjälp du får. Bara du själv kan sluta dricka i slutänden.

Modigt som sagt att du sökt hjälp och att du skriver här, jag hoppas du ger vården en till chans. Kanske skulle du också prova att gå till ett möte AA eller Länkarna och träffa andra som har samma problem?

Till sist, det finns hopp om en alkoholfri tillvaro för dig så ge inte upp!

Glitter

Jag vill ha hjälp av någon som kan vägleda mig genom dom mörka dagarna.
Någon som har tips hur man ska agera när man själv inte har någon aning. Jag har alltid kunnat lösa mina problem själv. Jag har tex blivit av med min panikångest, sociala fobi och svåra deperitionsdippar.

Men något jag inte klarar själv är alkoholen och mina tankar kring den.

Jag är glad att jag hittade denna sidan.

Glitter

Jag ska ge vården en chans till för någon måste väl förstå? Verkar lite dock som att läkarna i denna kommunen inte ser drickande som en sjukdom.... Dom tittade helt undrande på mig med huvudet på sned "jaha.... Du blev full i helgen? Men kan du inte bara dricka 3 öl nästa gång så är det bra?"

Hade jag fått hjälp för ett år sedan så hade jag inte varit här jag är i dag men nu måste något göras för vill inte veta hur det ser ut om ett år till om jag inte tar steget och ber
Om hjälp.

Glad att jag fann denna sidan! Så man kan få skriva och faktiskt få respons.

Tänkte börja blogga men där finns inga svar av andra att få, på så vis fortsätter ju mitt problem i skuggan.... Därför värmer det något
Så otroligt att få svar från er som läser.

Sankar01

Hej Glitter och tack för dina ord på min sida.
Nu vet jag inte vart du bor men hittade en mottagning jag ringde på följande länk: http://www.1177.se/Sok/?q=beroendecentrum

Har också dålig erfarenhet av vårdcentraler, dock pga andra problem så har inte heller någon direkt tillit till dom längre. Därför jag tänkte att dess specialister som jobbar med beroende i olika former varje dag kanske kommer ha en annan förståelse.

Vi tar oss igenom dehär ska du se! Förhoppningsvis med hjälp från utbildad personal. Vi är värda ett lyckligt nyktert liv!
(Fast jag vet att min tro på de också kan svikta ibland)
Kram!

Glitter

(Vi har redigerat inledningen på detta inlägg då det kan upplevas som stötande för användare//Li-Lo Alkoholhjälpen)

jag ställer frågor som alla vägrar svara på
jag får en karta, men inte vilken väg att gå
Min själ vill iväg här ifrån
En fånge länge nog, ska världen vara så?

Vers1.
mina känslor, vem skriver om sånt? smörja!
har väntat i 21 år på att livet ska börja!
Kan inte ge tillbaks minnena som åren tog
En vilsen liten pojke som ligger och gråter blod

förtvivlad, fastspänd i en depression
jag vill av den här resan jag kunde ha bett min mor
hon pekade åt rätt håll, men jag vek av halvvägs
livet är ett minfält, långt ifrån en vallfärd

det är kallt här, och förtvivlan bara växer
vi röker bort vår sorg, men den slår oss dagen efter
Gud, ett litet fel så det blev igen
Jag är lyckojägaren som alltid lämnas tomhänt

Jag är glad utåt, men inåt ett uppror
Står vid gränslandet och missar mitt upprop
Fan! Var är ljuset? Vart är min livslust?
Vill födas på nytt, men kommer ut missfött

Ref. x2

Vers2.
Jag måste börja lära mig att vårda sinnet
Sväljer min stolthet, tittar upp fast tårar rinner
Har lovat mindre, men nu ska jag hålla allt
Går ut på stridsfältet, upp med hakan, huvudet kallt

barnet som jag va till killen som jag blev
växte upp fort men aldrig mannen som blev hel
allt gick fel, jag ville starta om
tog nya tag, men blev utslagen i första rond

jag var ditt allt, du blev min främste vän
Jag vet att jag har strulat, men mamma jag älskar dig
min uppväxt, jag klättrade över skyddstängslet
mitt hem ett skyddnäste, och du min skyddsängel

blev en utvald son som fick dela din närhet
Du är som en ståtlig gudinna som hela min kärlek
har aldrig varit orättvis, och fått mig att lida
Du vet att jag är evigt tacksam över att du stått vid min sida

Ref. x2

Vers3.
Tankarna flödar, när jag är själv om natten
Angelika, för dig går jag genom eld och vatten
ingen klyscha, det är bara som det är
Det känns som om gud skröt när han skapa din själ

Till hälften av vår släkt, varför blundade ni?
Min syster blev den kvinnan, ni aldrig kunnat bli!
Sen undrade ni att vi inte hörs längre
En kniv i ryggen, vi behöver inte sånna vänner

hårt mot hårt, vi vet hur stål ska smidas
Du är mitt andra jag, utan den dåliga sidan
Vi kom från en släkt, där lagen delades upp
Ständig motgång, repriser spelade upp

Vi vann den kampen och vandrade ända hit
Det är ingen slump att du döptes till änglalik

Sankar01

Förstår att allt känns tungt nu. Jag kunde inte heller stå emot idag utan hällde i mig en flaska vin. Nu ligger jag i sängen med bultande hjärta och ångest.

Men vet du, vi är inte mer än människor. Vi får stå vårt kasst vi tog idag och genomlida plågorna. Men sen när vi kommer ut på andra sidan är de bara ta nya tag och försöka igen.
Förespråkar inte återfall men händer de så måste vi försöka leva med de och börja om dagen där på. Att ta livet av sig löser inte något. Ända som händer är att du bara inte finns mer. Och de hade ju varit väldigt onödigt!
Hoppas du mår bättre snart
Kram

Li-Lo

När det gäller dödslängtan i kombination med alkohol så vill jag skriva några ord. Både till dig och till andra som läser det här och upplever liknande. Alkohol påverkar känslor på alla möjliga, ibland oberäkneliga sätt. Om man har självmordstankar så kan de förstärkas av alkoholen.Spärrar släpper och mer rationella argument förlorar sin kraft och känslor får större spelutrymme. Tyvärr är det många som skadar sig själva då de är berusade och som inte skulle gjort det om de varit nyktra, även om tankarna kan finnas där. Därför kan det vara extra viktigt att prata med någon om sina mörka tanka. Det kan faktiskt vara just livshotande att inte söka hjälp och behandling. Det finns ett flertal olika behandlingar som har goda effekter, både psykologisk behandling och läkemedelsbehandling. För en del kan det kan ta ett par försök innan det blir rätt, men det finns hjälp att få!

Läs mer om depression på 1177.se Vill du prata med någon direkt kan du ringa 112 och be att få prata med jourhavande präst alla dagar mellan kl. 21.00-06.00. Du kan också ringa nationella hjälplinjen på tfnnr 020-22 00 60, de har öppet alla dagar kl. 13.00-22.00.

Vi har valt att ta bort de inlägg du skrev inatt under alkoholpåverkan. Detta av respekt för såväl dig som för andra användare. Du är naturligtvis välkommen att skriva om hur du mår och hur det går för dig. Allas berättelser har ett värde. Även din och du.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen