Det var länge sedan jag skrev eller läste här inne men idag pockar behovet på enormt mycket.

Jag har vetat att min sambo dricker för mycket och ofta i snart 6 år. Och nästan lika länge har jag varit medberoende och försökt förneka och dölja allt både för mig själv och för min omgivning. Många är bråken, katastroferna och dramerna. Å ändå är jag fortfarande kvar. Kämpar med näbbar och klor för att få detta att fungera ändå, trots allt.

Det går sådär va....

Det här året har jag trots allt tagit tag i mig själv och min hälsa. I mars slutade jag röka, i april att dricka och i juni började jag en 21 dagars lång juicefasta där jag gick ner 10,6 kg. Så jag har verkligen ryckt upp mig och fortsätter på min hälsoresa. Det roliga var att jag även fick med mig sambon på resan och ett hopp började spira i mig. Han fastade varvat med grönsaker och frukt och gick var nykter i nästan 4 veckor och har dessutom, även han, slutat röka.....

Detta var den lyckligaste perioden i mitt vuxna liv och jag är ändå 44 år..... Så ni hajar att detta var väldigt speciellt för mig. Vi köpte bil och resa under denna period, för nu skulle väl ändå inget kunna gå fel, när vi hittat så rätt.....?

När väl fastekuren sen var slut och min sambo lyckats gå ner 9 kg på samma tid så tyckte han att nu måste vi ju ändå fira att vi varit så duktiga och då självklart med alkohol......

Behöver jag förklara mer......? Ni hajar va??

Inte nog med att han ville dricka, han övertalade också mig att dricka......( Jag vet, jag har en egen vilja, men att stå emot hans övertalningskampanjer är överjävligt svårt. ) Är det nått han har så är det charm och en enorm förmåga att manipulera. Och jag trillade dit.

Sen dess, och det är ca 6 veckor sedan så har vi druckit varje helg och till och med någon vardag, fast vi jobbat. Duktigt va.

Då min sambo fortsätter att äta enbart frukt och grönsaker och tränar löpning i veckorna är det som om han om möjligt tål alkohol ännu sämre. För på denna tid har han hunnit slå sönder en fönsterruta, hålla på att döda mig genom att hålla fast mig i nått militärgrepp, han lärt sig i lumpen som attackdykare, så jag fick blåmärken på och sår på både armar och ben samt att han gjort bort sig hemma hos min vännina genom att kränka hennes man samt kränkt och bråkat med mig och varit väldigt aggressiv och fått blackouter där han inte minns vad han gjort dagen efter.

Denna helg fick jag fly hemmet i fredags kväll och blev som tur var hämtad av en väninna som jag sen stannat hos hela helgen. Han vart så aggressiv och gick till verbal attack att jag blev rädd, med tanke på vad han gjort tidigare fyllor och att han då blivit psykotisk. Bättre fly än att illa fäkta eller bli dödad....

Nu då till mitt dilemma..... Om två veckor ska vi åka på semester i två veckor i Grekland........ Och resan går inte att avboka utan läkarintyg...... Men vad skriver man för diagnos på läkarintyget??? Lever ihop med en galning som riskerar att döda mig på semestern??? Tips någon!?

Vi bara måste ju separera. Vilket jag försökt göra flera gånger förut men aldrig lyckats. Fast jag försöker slänga ut honom så naglar han sig fast och jag blir mer och mer försvagad och mina hot betyder mindre och mindre.

Separerar vi måste jag sälja bilen, för den har jag inte råd med utan honom och jag är dessutom livrädd för att leva själv så där av sitter jag där jag sitter.

Skulle så gärna vilja gå i någon slags terapi för att komma ur mitt medberoende. Någon som kan tipsa om nån bra terapi och eller terapeut?
Har varit på Al-Anon möten men tycker de är för lite känsla och ärlighet i delningarna så jag känner mig inte riktigt hemma där.

Hur som helst! Jädrigt skönt att få skriva av sig!! Tar tacksamt emot tips och råd eller era berättelser och erfarenheter av att leva med någon som blir våldsam när han/hon dricker.
Hur tar man sig ur en sådan här destruktiv relation??

Vänliga, villrådiga och sorgsna hälsningar kommer från en som vill

Segra

Segra

Hej fina ni!! Och tack för att ni frågar och ledsen för sent svar!

Jag är hemma igen efter resan och vill bara berätta att den blev vår allra bästa resa någonsin! Tack och lov!
Är mycket glad att jag åkte och att jag äntligen fick min välbehövliga och efterlängtade semester!

Vi drack alkohol på resan men det var långt i från något supande!
Vi köpte småflaskor istället för stora och såg till att inte utsätta oss för risken att dricka för mycket!
Gick och la oss tidigt på kvällarna och min sambo var ute och joggade varje morgon hela resan och vi försökte äta sunt hela resan och undvek kött, gluten och mjölk och valde att äta frukt och grönsaker på stranden istället för att gå på restaurang och äta pommes eller annat onyttigt.

Så med facit i handen så kunde jag inte ha önskat mig eller fått en bättre resa och sambo som sällskap!

Väl hemma så har vi beslutat att fasta igen och vara helt nyktra i tre veckor och samtidigt fortsätter han att träna varje dag och jag har tack vare honom inspirerats att själv börja jogga och har så gjort varannan dag sen dag 1 på resan. Vi har dessutom börjat gå på massage ihop, hos en jätteduktig massör och det känns som om det kommer göra underverk med oss båda! Hundra gånger bättre än parterapi!!! Rekommenderas verkligen!!

Är jätteglad för allt och hoppas och ber till Gud att detta ska hålla i sig och att vi äntligen hittat vår väg till ett sundare och friskare liv!!! Amen!

Hör redan kommentarer i huvet om att jag inte ska tro för mycket...... Och dessa köper jag! Jag är mycket medveten om att detta inte behöver betyda att allt, för all framtid, att det kommer vara över och nu endast lugnt och harmoniskt! Och jag tänker inte försvara mig mot sånna kommentarer! För jag vet att jag är medberoende och att det inte är ovanligt att livet med en missbrukare kan se ut så här. Men just nu njuter jag och jag, utan att skryta, känner mig som en vinnare med försiktigt hopp om att en gång för alla kunna

Segra

Ebba

Vi har oroat oss över dig och trott att du är död med tanke på allt du har skrivit här om bilder på skador din väninna ska lämna till polisen om något händer dig och så vidare. Vad skönt nu behöver vi inte oroa oss i onödan. Hej då Segra lycka till med allt.

Yogi

Jag minns inte om jag skrivit till dig tidigare, men jag har i alla fall läst din tråd och följt din resa under din tid här.

Jag tänker inte komma med några pekpinnar till dig eller agera "olyckskorp", för jag vet att du redan är medveten om alla risker och att man pendlar mellan hopp och förtvivlan.

Jag är glad för din skull att er resa blev så fin som den blev och att du kunde få din välbehövliga semester. Som Ebba skrev här ovan så var vi många som hade goda anledningar till oro. Skönt att allt gick väl.

Jag tycker att du ska fortsätta skriva här. För både din egen och för vår skull. Du har rätt att känna lycka och hopp. Du älskar honom och vill inget hellre än att det ska bli bra. Skäms inte för att ditt hopp om en hållbar förändring har tänts. Du har rätt till det. Vi vet allihop härinne vad du pratar om. För en del av oss har det lyckats, efter ett långt, hårt och mödosamt arbete från båda. Men de finns.

Jag levde med en man som förutom sitt missbruk också hade våldsamma uttryck i form av psykiskt, verbalt, materiellt, sexuellt och i någon form fysiskt våld. Det gick inte att rädda, men jag önskade inget högre då. Läs gärna i min tråd, det finns lite bra länkar där från bland annat Mulletant, som är läsvärda.

Om ni nu båda känner att ni vill samma sak, att bli friska och satsa på er relation så låter det toppen och jag är uppriktigt glad för din skull. Såklart att varningsklockor ringer även hos mig, och jag vet att också du hör dem. Glöm dock inte bort dig själv i ert arbete framåt. Skriv av dig, gör roliga saker även på egen hand. Fantastiskt att ni gör mysiga saker tillsammans, det är bra för er. Men glöm inte bort att du också är en egen individ som behöver fika med vännerna och göra saker utanför relationen. Ni har båda en viktig uppgift i att arbeta med er själva för att kunna tillfriskna ur ett beroende och ett medberoende.

Lycka till!
Yogi

Ebba

Du har självklart rätt att känna lycka och hopp <3 Jag ville bara göra dig medveten om att bland annat jag och Aeromagnus PÅ ALLVAR har tänkt "Segra kanske inte lever" och att det har påverkat oss, Du dina ord din situation. Jag vet så väl hur fint man kan ha det när den man älskar mår bra, jag hoppas att eran harmoni varar för evigt den här gången. Var rädd om dig och ditt liv.

Kram Ebba

Grattis till en härlig resa. Vad kul att drt gick bra. Bra beslut att inte dricka a på 3 veckor. Hoppas det blir fler än 3 veckor. Det är ju ditt val att leva ihop med din man det kan vi här bara ha synpunkter på men du väljer. Hade jag varit du hade jag varit livrädd för allt som hänt. Gränsen mellan hopp och besvikelse är lövtunn. Jag blev lättad att du skrivit här igen. Vi hoppas slippa skriva vad var det vi sa.

Segra

Hej alla underbara människor som stöttade mig och skrev till mig i höstas!

Jag klarade inte av att gå in på den här sidan efter sista inlägget som jag skrev i september 2014 förrän nu, idag 2 maj 2015!!

Jag ville så gärna tro att allt var bra och att allt elände var över efter vår resa som vart så bra. Jag orkade inte ta till mig mer sanningar och klokskaper från er, som sa att jag borde vara på min vakt, och jag borde lämna fast allt, för stunden var så bra.....

Jag behövde få vara i min falska bubbla av rosa skimmer en liten stund för att få hämta kraft och ladda batterierna!

Efter jag siste skrev här inne har följande hänt, en liten snabb och kortfattad uppdatering:

Början på hösten var, precis som jag skrev, underbar! Vi levde hälsosamt, tränade och gick på massage och hade det bättre än på länge. Vi förlovade oss till och med!!!!!! Allt var ju så bra! Bättre än på evigheter!
Men ju mörkare det blev och ju mindre vi orkade träna och han blev av med sitt tredje jobb, på två år, och pengarna slutade komma in så började helvetet om igen!!!

Drickandet tilltog och den verbala misshandeln eskalerade! Jag tvingades sälja min drömbil med stor förlust för att ta nytt lån och köpa en skåpbil till honom som han mer eller mindre krävde att ha för att kunna dra in några pengar över huvud taget! Han kan inte låna pengar, pga betalningsanmärkningar och skatteskulder, men han är duktig på att pressa mig till dåliga beslut som gynnar honom. Det spelade ingen roll att jag skreeeeek i bilen på väg till bilhandlarn, det värsta jag någonsin skrikit i hysteri och frustration sen jag var typ 3 år, och sa att jag inte ville göra denna bilaffär! Han körde över mig och pressade och hotade mig att allt skulle gå åt helvete om han inte fick denna skåpbil....... (Han är så kallad hantverkare..??? Och sånna "måste" ha skåpbilar)

Detta var i slutet på november och i början på december gjorde vi ytterligare en utlandsresa. En resa till en kanarieö med all inclusive...... Ja, ni hajar säkert själva!
Å inte nog med att det finns gratis dricka på hotellet, egen medhavd taxfree whiskey skulle med till hotellet. Jag måste ju förstå hur illa hotellwhiskeyn smakar...... Bla bla bla....

Jag behöver inte säga att semestern vart en mardrömsresa va? Det räknar ni nog ut med arslet att den vart, gissar jag!
Jag drack också på resan. Allt för att döva och stå ut med det dåliga sällskapet och lögnen jag levde i!

Väl hemkomna från resan, som var den vidrigaste jag varit med om -alla kategorier - så drog det ihop sig mot jul och en orgie i ledighet och hejdlöstdrickande!

Julafton firade vi inte ihop för jag var rädd att inte överleva en till sådan högtid ihop med honom.
Jag firade ihop med mina vuxna söner och deras pappa på annan ort och det var väldigt trevligt.

Väl hemma efter jul var det outhärdligt med psyskisk misshandel och kränkningar grövre än någonsin! Flydde tillbaka till orten, där sönerna bor, och ältade och grubblade, promenerade och samtalde.
Blev hemlockad att fira nyår ihop och gick på att det nog skulle kunna bli trevligt, om vi bara drack lite grann och inte gjorde så stort väsen av att det faktiskt var nyårsafton....
Tjena hej, säger jag bara! Va bra det gick och va trevligt vi hade... NOT!!
Sluta med världskrig och fylla!

Jag packade och åkte bort igen och bestämde mig! På riktigt! Att nu jävlar får det vara bra!!

När jag var tvungen att komma hem igen för det var dax att börja jobba så deklarerade jag att han måste flytta och att det är slut!

Jag hade redan tidigare sagt att han måste välja flaskan eller mig och på den frågan fanns det bara ett självklart svar för honom, vilket gjorde mitt beslut såååå mycket lättare. Han fnös och hånskrattade mig nämligen rakt i ansiktet och sa att, aldrig! Aldrig att han skulle sluta dricka för min skull!!

Saken var alltså biff! Han skulle ut! En gång för alla!
Men hur lyckas man med ett sånt projekt när man bor i Stockholm? Där bostadsbristen är total!

Som en skänk från ovan fick vi hjälp och han lyckades få löfte om att få flytta in i en kompis lägenhet om två månader.
Dessa två månader som sen blev tre! Var bland de vidrigaste jag varit med om!
Han pendlade mellan att vara rar och äckligt trevlig till att vara vidrig hundra gånger i kvarten och ena dagen skulle han ta livet av sig och andra dagen var han så himla glad att bli av med mig!
Dr. Jekyll och mr. Hyde levde med mig och jag fick göra allt jag kunde för att stålsätta mig mot hans charmoffensiver då han lovade att allt skulle bli bra igen och att vi väl ändå kunde ligga lite med varann och kanske även vara ihop fast han flyttade ut, varvat med att han låste in sig i sovrummet och inte var kontaktbar, till att han ville bråka och tjafsa om allt!

Hur som helst. Han fick inte dricka mer under denna period och det gjorde han nästan inte heller. Bara i smyg i sovrummet i så fall. Jag flyttade ut i vardagsrummet för att slippa vara nära och riskera att brytas ner av fysiska begär eller lust. Förstod att minsta lilla tecken på närhet eller ömhet skulle ha givit honom fritt spelrum att börja manipulera och bryta ner mig igen!

I slutet på mars flyttade han!!!
Äntligen!!!

Kvar lämnade han mig med en förlust på skåpbilen, som jag fick försöka sälja själv efter bästa förmåga och som jag förlorade 50 000kr på samt 15 000kr förlust pga att han levde på mina pengar innan han väl kom iväg!
Summa summarum - 65 000 kr

Men som min kloka och arga son sa till mig;
-" Se det som läropengar morsan, sura som fan, men du kom undan med livet i behåll och det var inte bilen som var den värsta förlustaffären du gjort. Det var hela ditt jävla förhållande med den där idioten som var en förlustaffär!!!"

De orden sög tag i mig så starkt och hårt och fick mig att inse såååå mycket!
Han som aldrig sagt åt mig vad jag ska göra eller visat särskilt mycket kärlek eller känslor för mig, någonsin. Visade med hela sin själ att han stod på min sida! Att han brydde sig av hela sitt hjärta och att han hejade på mig och tyckte att jag förtjänade bättre!!
Det betydde allt för mig!

Och att jag fått så himla fint stöd av båda sönerna och deras kloka flickvänner som sagt mig en del "sanningens ord" under min vistelse hos dem i julas har varit helt avgörande för att jag skulle kunna ta mig loss och ur denna skadliga och dödliga relation.

Mitt skrivande både här och i form av dagbok, mitt pluggande i ämnet "medberoende", kvinnofridsteam , underbara vänner och kollegor har gjort att jag äntligen lyckades med det jag vetat om att jag har behövt göra enda sedan första smällen och kränkningen som ägde rum redan i början av relationen. Nämligen att ta mig ur den!

Men det tog mig hela 6 år att bli av med honom! (Vi var ihop 6 år och 5 månader..... Och redan efter 5 månader hade han visat alla tecken på att vara en fullblodsidiot, men då hade redan råttfälla slagit ihop och vi var redan sambos...)

Sen han flyttade har vi knappt haft nån kontakt... Mer än att han nån gång ringde och tyckte att nu när vi inte bor ihop, kan vi väl ligga med varann och när jag sa att jag skulle hyra ut mitt sovrum så tyckte han på fullt allvar att han kunde få hyra det!!! Ja, ni hör ju själva att han har hål i huvet! Jag avstyrde dessa trevande försök blixtsnabbt och fick en oandad kraft i det jag svarade och sa utan att blinka:
- Jag har inga planer på att hyra ut mitt rum till någon som kränker, misshandlar och super.
Och som svar på att vi väl kunde börja umgås och ligga med varann nu när vi inte bor ihop svarade jag utan att tänka mig för och rakt från hjärtat att;
- Jag vill få,ut dig ur HELA mitt system! Jag vill inte tänka på dig, jag vill inte prata om eller med dig för jag är så evinnerligt trött på att vara mitt arga och ledsna jag! Från och med nu ska jag bara vara den jag egentligen är. Nämligen den pigga glada och staka person jag innerst inne alltid varit!

Sen dess hör han inte av sig och jag tror det kostade mig alla pengar han är skyldig mig. Men vet ni!? Trots att jag inte har det fett och kommer få gneta som fan för att få ihop det! Så skiter jag i det!!! För jag är friiiii och jag känner att jag en gång för alla lyckats att:

Segra!!!!!

Tack ALLA på denna sida för att ni finns och för att ni stöttade mig, trodde på mig och för att ni lyssnade och svarade! Tack!

Och till alla som bara läser och som är i samma situation som jag varit säger jag bara en sak! Nästa gång är det er tur! Nästa gång och när ni är redo så är det ni som skriver och berättar hur bra det äntligen blev när ni tog mod till er, samlade alla era krafter och tog steget ut!
Ibland tar det lång tid och ibland går det fort. Ingen kan säga när det är dax utom ni själva och ingen annan än ni vet när ni är redo. Det ända ni behöver veta är att inga fler bevis för,att ni har det dåligt krävs. Det enda som är viktigt är att:

KÄNNS DET FEL SÅ ÄR DET FEL!!!!!!

Å det är den lärdomen jag tar med mig av denna relation! Nämligen den att lita på min magkänsla!

Fortsätt skriva och fortsätt läsa!!!

Stor glad och lycklig kraaaaam kommer från hon som tillslut lyckades

Segra

farmor

Vilken styrka och inre kraft du har! Nu får du se framåt istället för att ångra det som hänt. Nu finns bara nya utmaningar och möjligheter. Fint att du har 2 kloka söner som stöttar. Önskar dej allt gott och ny kraft för varje dag som kommer!

Jag läste i höstas dina inlägg, men kunde inte förmå mig att skriva något (tror jag... minns inte helt). Däremot har det legat som en klump i magen och gnagt sedan dess. Fan - hon kommer inte överleva, tänkte jag. Jag var helt övertygad om att du skulle dö. Förlåt att jag skriver det, men det var svårt att tro något annat. Det är därför som jag med en sådan lättnad och glädje läser ditt inlägg från 2 maj. Du har varit oerhört stark som orkat bryta dig loss från det här monstret och jag önskar av hela mitt hjärta att du nu ska få må bra och vara lycklig på alla sätt.

Varm kram

etanoldrift

Va himla stark du är trots allt! Många i din situation skulle ha grävt ner sig och ältat sina "förluster"
DU framstår som en VINNARE! Tack underbara du för att du delar med dig <3
Jättekram!

Segra

Tack alla ni som läst och kommenterat!!!
Jag är inne och läser här emellanåt men hinner inte alltid skriva nått!

Att veta att det finns andra som läser och kan bli hjälpta av mina erfarenheter är GULD värt och sporrar mig enormt mycket varje dag!!

Tack för det här forumet och tack alla ni som läser och skriver!!

Kraaaam från en som håller på och återhämtar sig efter pärsen och som vet att hon till slut lyckades

Segra