Kan ni som kämpar ifrån ett medberoende till den ni har en relation till eller håller på och lämnar få abstinens...
har ni tex känt av en ensamhet och hamnat hos den personen pga abstinens från den?

Vilsen76

Så är det som så att alkoholen valt honom som det ser ut nu men han gjorde valet först genom att dricka mer och mer.....
Suget el begäret är med honom varje dag och det styr honom även när han är nykter, han väljer inte bort dig med flit....kom ihåg det!

trojja

Så arbetet går? Jo varför för att det är viktigt för han. Alltså va jag inte viktig
varför är han just nu i en stad och kollar in ett företag inom games. Jooo för det är inom hans intresse
varför åkte han inte med mig nånstans under 4 år... jo för det var inte intressant. Alkoholen är hans intresse

trojja

Han valde bort mig för det var enklast att vara med alkoholen. Den är mera intressant än va jag är. Hade jag vart viktig som ett intresse eller arbete hade han inte drukit

Jag känner ju inte honom.men oftast är det inte så enkelt.
Inför dig kunde han vara onykter och du stod där ändå.På jobbet kan han inte det, det går helt enkelt inte.
Nu har du valt bort honom och du kanske inte har sett fulla effekten av att du lämnat honom än.Precis som för oss närstående så är det en lång process även för dom att börja tänka tanken att välja bort alkohol.
Det är deras närmaste och ibland enda vän som står där i vått och torrt.Det är ett kemiskt sug som trotsar allt förnuft och ett måste.
Inget egentligt val när alkoholen tagit ett tillräckligt stadigt grepp om en människa.Nästa steg kan vara just att jobbet eller körkortet ryker fast han kämpar emot.
Så kan det vara,men det är klart att det ligger något i ditt resonemang också.
Men i hans värld är det förmodligen så att du valt bort honom i ditt liv.
Han har troligen inte full insikt i att det är alkoholen som är den stora boven varför du lämnat även om du försökt hamra in det i pannbenet på honom..

Tar inte i försvar men har insett att alkoholisten är maktlös till den dag hen kapitulerar. Så svårt att förstå men jag tror verkligen att det är så. Förnekande och lögner hör till sjukdomen - för den skull ska inte omgivningen acceptera lögnerna och förnekanden. Läs gärna Carina Bångs blogg om medberoende för att få insikt och styrka att ta makten över ditt liv. / mt

trojja

Ja jag valde bort livet med han i sitt nuvarande skick...
och sant jag har inte sett den riktiga effekten av att det är slut än, och det är lite det jag är rädd för... jag är rädd för att han träffar nån ny och han gör allt det jag önskade med henne, då menar jag för han gört med fri vilja, inte för hon säger det. Att han vill resa helt plötsligt, han är inte intresserad av alkohol, han vill älska med henne osv osv...
är också rädd för motsatsen, att han faller och ringer och är helt förstörd så det värker i hjärtat på mig av skuld...

Lättare sagt än gjort, men jag vet hur det är att måla upp alla möjliga scenario, vilken energi det tar och ur det aldrig blir som man tänkt sig/sett framför sig. Försök att stoppa tankarna, tänk på vad du vill göra, vad du behöver. Jag vet att du vill ha honom, i det "bra" tillståndet, men det går ju inte...

Vill inte låta hård, hoppas du inte tar det så!

trojja

Nej jag tar det inte hårt, jag instämmer med att man ska tänka på vad man själv vill... och sant! Ja jag vill ha honom i det bra tillståndet, och nej det går inte..

tror det får vänjas med att sakta tänka på vad jag vill, just nu är det svårt
pga pendlande tankar och känslor som snurrar

Det är ju en sorg så klart - jag känner fortfarande sorg över mitt ex, och det är över två år sedan jag flyttade. Det är ju en sorg att det man trodde på inte blir så som man önskade. Och än idag påverkas jag av honom, vad han gör, hur han säger osv, men jag jobbar på det... Jag jobbar sååå mycket på det, men det hjälper inte alltid. Och orden jag skrev till dig, de är lika mycket till mig själv...

Ta hand om dig!

Segra

Känner igen mig så väl i beskrivningen abstinens efter exet!

Det har inget med att göra att jag saknar HONOM att göra utan jag saknar adrenalinet och kickarna som det gav att vara ihop med någon som förmodligen kan jämföras med knark!

Har för min egen del en metafor som hjälper mig att avgifta mig och komma på bättre tankar än att fortsätta knarka på den dåliga och destruktiva relationen.

Ser framför mig att jag haft en relation som kan liknas med något som heroin. Den, enligt mig vetandes den, tyngsta drogen man kan ta.
Och jag inser att jag om jag ska kunna ha en relation framöver så ska den vara som en god kopp med varmt, välsmakande och ljuvligt doftande te!

Inga mera känslomässiga bergochdalbanor och inga mera kickar!
Bara lugn och ro och ljuvlig harmoni!

Kan jag inte hitta eller leva i en relation utan kickar kan jag alltid dricka en kopp te med mig själv och njuta av mitt inre och nyfunna lugn!

Allt är bättre och allt smakar godare när man inte är bakis eller har abstinens, och för att bli av med abstinensen måste man sluta med drogen!!

Därför dricker jag enbart te nu för tiden och jag försöker stå ut när abstinensen efter starkare grejor kommer för tids nog kommer jag vara "drogfri" och slippa suget och kunna känna lugnet och sötman av att till slut ha kunnat

Segra