Idag beslöt jag mig för att sluta dricka. Jag har snittat 30-40 stora stark och 3-4 BIBs i veckan de sista åren. Min sambo är ett stort stöd och efter att ha haft min första helnyktra dag på flera år så säger jag till henne när vi går och lägger oss att jag minns faktiskt inte när jag lade mig nykter sist.

Dagen har varit förjävlig:
Oförklarliga svettningsanfall följt av frossa
En ångest som helt saknar motstycke
Konstiga ryckningar i armarna
Skakningar när man skall ta ett glas från bordet etc

Jag vaknade för en timme sen med n konstig krampkänsla i kroppen men det har gott över nu. Jag gick då in och letade lite om biverkningar av att sluta dricka och hittade då flera svar i detta forum bland annat att det kan vara farligt att lägga av tvärt. Aha, tänkte ju jag, bäst o köpa en flaska vin till imorgon... Men det här är ju hjärnan som försöker lura mig. Hursomhelst, är det verkligen farligt att sluta tvärt? Jag kanske skall köpa någon god folköl eller så? Inga mängder, jag skall inte dricka mer men jag vill på någotsätt slippa helvetesdagar som den här har varit.

Tack för att jag fick skriva av mig, klockan är halvtvå på natten och tankarna kör i 200knyck i skallen, mycket lättare att somna dyngrak än det här eländet. :-)

Avslutat konto

Hej och välkommen hit. Bra att du hittat hit. Ger ett otroligt stöd att vara här. Både läsa vad andra skriver men också få skriva av sig. Jag tror inte på att trappa ned. Det stannar nog inte bara där liksom. Några goda folköl skriver du men jag tror att dom bara triggar igång suget och du bara vill ha mer. Så är det för oss flesta. Du har ju druckit en rätt ansenlig mängd alkohol om dagen så jag är kanske inte rätt person att råda eftersom jag inte druckit lika mycket och fått samma abstinens. Hoppas någon mer kan ge dig råd.
Jag tror att det bara är att rida ut stormen. Det är tufft i början när skiten ska ur kroppen och hjärnan spelar en ett spratt. Lättare att somna dyngrak ja, men helt vidrigt att vakna dan därpå. Har varit nykter i snart en månad och det är den härliga känslan att vakna på morgonen utan ångest och bakfylla som är min starka motivation. Stort lycka till! Kram H

Stingo

...än oss här på forumet. Men likadana symptom du talar om har många här gått igenom utan några bestående men. Om du får delirium, dvs ser syner, börjar tala osammanhängande osv är det dags att pallra dig till akuten. Den värsta ångesten, darrningarna och krampkänslorna borde gå över på några dagar, svettningarna och framförallt sömnlösheten kan fortsätta något längre, men blir lättare hela tiden. Du har helt rätt i att din hjärna försöker lura dig. Om du köper den där flaskan, så slutar det knappast där, så gör inte det.

Grattis till ditt stora beslut och välkommen hit. Fortsätt läsa och skriva så kan du få stöd och råd av andra, hjälpen man kan få via det här forumet är ett stort stöd för många. Du har druckit mycket, så du kan nog behöva stöd också annanstans. Har du funderat på att kontakta hälsovården AA, eller söka någon annan stödform?

En grej till. Om du har vitamin och spårämnestabletter, så ta av dem nu och regelbundet en tid framöver. Speciellt magnesium, zink och B-vitamin har man ofta brist på om man druckit länge. Magnesium hjälper dessutom ofta mot mindre kramper.

Nydag

Janne, du har ett stort stöd i din partner som nu litar på din ärlighet. Viktigast av allt är att du inte går bakom hennes rygg, i allt vad du gör eller drabbas av. Du har insikt när du säger att hjärnan försöker lura dej, ta vara på din klarsynthet och låt dej inte luras. Har du klarat ett dygn kommer duklara nästa. Är du orolig för kroppens kraftiga reaktion ring 1177 för rådgivning. Du kan vara ananonym. Ge inte upp!

Li-Lo

Hej Janne
Du beskriver en del symtom som är vanliga vid abstinens. Abstinens innebär en stress för kroppen och hjärnan vilken kan lindras med rätt vård.
Jag är osäker på om den här informationen är relevant för dig samtidigt vill jag gärna informera om att det kan finnas risk för att obehandlad abstinens riskerar att försvåra en eventuell framtida abstinens. Vårt generella råd när det gäller olika abstinensbesvär är att kontakta sjukvården. De kan ge rätt typ av hjälp så att man slipper lida i onödan och de kan också hjälpa till att utesluta att problemen beror på andra medicinska orsaker. Om du upplever allvarliga abstinenssymtom, bör du genast ta kontakt med beroendemottagning, avgiftningsavdelning eller läkare.
Dessa symptom inkluderar:
- Starka skakningar – du kan inte hålla ett fullt glas utan att spilla
- Överdrivna svettningar och värmekänslor
- Mycket hög puls
- Kräkningskänslor efter varje gång du ätit
- Brist på aptit eller rädsla för att äta
- Förvirring – t ex förlorar tidsuppfattningen eller att inte vet var du är
- Hallucinationer – du hör, ser eller känner saker som inte finns där

välkommen hit och hoppas detta forum kan vara ett stöd för dig i ditt beslut
vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Janne

Nu har det gått 36h sen sista ölen. Skakningarna är kvar men inte den konstiga ryckningen. Jag fick några timmars obruten sömn efter min trådstart och just nu känns det rätt okej. Jag vill verkligen inte kontakta vården, min alkoholism har varit under radarn för de flesta och jag vill försöka själv först. Jag har läst på mer om abstinensproblemet och maten är inga problem, jag har inte kräkts på många år.

Jag fortsätter läsa här och skriver när jag ville dela något.

Återigen, tack för er medkänsla.

Janne

Över tre månader sen och sen jag startade "min" tråd har jag ÖKAT alkoholintaget. Helt sjukt.

Från oerhörda mängder till a-lagsparkbänksnivåer. Kroppen börjar visa det nu med diverse hudutslag etc.

Det värsta är ändå att försöka sova utan att vara i det närmaste redlös. Jag försöker hålla söndagen fri, eller rättare jag dricker slatten från lördagskvällsboxen innan familjen vaknar, det brukar vara 2-3 glas max. Det gör att jag i det närmaste går och lägger mig nykter på söndagskvällen.

Det är ingen dröm men efter att gjort det fyra söndagar i rad med svettningar, skakningar och helt förstörd nattsömn så jag jag dricker ännu hårdare mellan måndag till lördag så har jag nu bestämt mig. Jag skall helt avstå alkohol fram tills fredag iaf. Sen skall jag ta det väldigt lugnt under helgen. Det är målsättningen.

Jag tror inte jag kommer kunna dricka måttligt igen. Problemet är att jag har ju så jäkla kul när jag är berusad, jag blir aldrig arg, sällan trött utan har bara roligt. Särskilt om man jämför det med hur irriterad jag är när jag är nykter. Säkert bara något som kroppen lurar mig med men likväl är jag irriterad, trist nedstämd och absolut ingen kul farsa eller partner.

En dag i taget.

Jag är likadan, vilket är HELT obegripligt. Det är förstås ett självbedrägeri i världsklass och det vet du också. Håll ut!

Janne

Så sitter jag helt uttråkad hemma och är jävligt nöjd att jag inget druckit på hela dan. Då kommer sambon hem vid 20:00 och säger:
-Du får inte dricka idag.

Blev som en trotsig jävla unge och ville bara hälla upp ett glas vin för att bråka.

Detta förstår jag precis. Blir också j-t snäv när sambon klagar. "Sköt dig själv din j-l" tänker jag. Men du, hon menar väl och älskar dig, det är därför hon är kvar......! Att man blir f-d beror på att man är medveten om att sambon har rätt. Ta en dag i taget!

Janne

Oj vad talarna går och idéerna svänger.

Vid 21:30 igår tog jag ett glas rosé. VI hade en halv flaska stående, jag tog normalmycket i glaset, alltså inte normalt för mig ( jag fyller normalt till kanten för att slippa gå så många gånger). Jag drack ur glaset på en halvtimme och hämtade inte ett till. Det är ju så jag vill kunna dricka, fast utan att behöva sitta och tänka på det till 100%.

Sov som en stock hela natten, inga svettningar.

Han en bra dag allesammans!

Katta

Oj det kunde varit jag detta.... Druckit i snitt 1/2 Box rött varje dag de senaste 6 åren.... De få tillfällen jag varit nykter är det svettningar från helvetet och frossa nattetid, humör som heter duga, nedstämd, uttråkad och rastlös...

Idag är jag på 4:e helt nyktra dagen.... Borde kännas bra men inte då, känns trist.... Vill lära mig dricka med måtta... Inte alltid undra hur gårdagkvällen egentligen slutade....

Janne

Superstarkt att klara fyra dagar i rad. Det är en riktigt riktigt stor bedrift faktiskt. Hur känns det nu?

För min del börjar det balla ut fullständigt, jag har varit hemma från jobbet bara för att få sitta i dricka i fred. Jag har börjat dagen med ett glas vin för att sedan åka till jobbet. (Det gör man i både danmark, frankrike och spanien men inte i Sverige, absolut inte i Sverige).

Jag tror att du har mycket bättre karaktär än vad jag har!

Nu (09:30 på morgonen) har jag druckit tre glas vin och har ett affärsmöte klockan 12....

Vändningen

Se för sjutton upp så du inte sätter jobbet på spel! För det om något skulle bara öppna upp för än mer drickande och sänka dig ännu mer. Även om du kanske tycker att det inte märks eller känns något, så är risken stor att andra märker det på dig.... it aint worth it!

Anders 48

Ställ in mötet!!! Jag håller med "Vändningen" - såååå mycket som står på spel. Hellre sjuka sig och skylla på vad som helst, än att dyka upp berusad på jobbet. Hoppas verkligen att du kan försöka dra ner på konsumtionen - men jag vet hur satans svårt det är. Jag håller på dig, och hoppas att du ser det farliga i situationen.......