Jag har varit nykter i två månader. Det går bra. Är det någon som lärt sig dricka måttligt här igen?

Det går bra att vara nykter säger du, fortsätt med det. Av dom som är här på forum är det ingen som lärt sej dricka måttligt igen, det tror inte jag. Ett tag kan det säkert gå bra men inte på sikt. Dom som klarar det söker inte upp alkoholhjälpen. Så glöm såna tankar. Hårda ord men sånt är livet.

Det är mitt mål och det har funkat ett par veckor nu. Jag klarar det tack vare detta forum, antabus på måndagar och att jag har bestämt att lägga av helt med A om det inte funkar

PP

Tror att det beror på vad du menar med "lärt" sig dricka normalt.
Vad jag förstår med normalt är att kunna dricka ett par glas utan att behöva sätta upp regler för hur man ska göra för att det inte ska gå över styr.
Att kunna drick någon gång utan att för den sakens skull tänka på dricka övrig tid
Att kunna dricka normalt över tid utan att behöva kryckor som antabus. Att kunna dricka utan att hänga här och tänka på alkohol
Etc. Etc. Först då kan man väl säga att man lever fri, utan att ständigt vara i alkoholens grepp?
Så länge man tänker på hur, när, mängd, tillfälle, antal gånger och samtidigt lägger en massa
Tid på att fundera och skriva om detta, kan jag nog inte tycka att det är riktigt sunt.
Hur många lyckas? Ja, vem vet.
Men en metod som fungerat för mig är Santorinis.
Jag har inte lärt mig att dricka måttligt, och tänker inte mixtra mer med det nu.
mixtrandet tog helt enkelt för mycket kraft och energi, och gav bara en sak. Sumpade år
Lycka till!
/PP

Alkoholist Javisst

Nej. Kommer heller aldrig att kunna lära mig det. Men det är min största dröm... men om det inte dyker upp en ande i en flaska och ger mig tre önskningar så kommer det dessvärre aldrig att ske.

PP

AJ

Grejen är nog den att när vi faktiskt kommit in i ett någorlunda normalt tillstånd i nykterheten så börjar
nog de flesta att omvärdera "värdet" av att kunna dricka normalt. Finns det något jättevärde i det? Om det är en klar etta på listan i början, så kan jag försäkra att det över tid faller långt ner.....
Det försvinner faktiskt nästan, och aldrig i livet skulle jag idag slösa bort en av mina tre önskningar på just det.
Så tänker vi bara när det inte är vi själva som för kommandot över hjärnkontoret.

Jag kan ge dig en näst intill oändlig lista på vad jag istället skulle komma på att önska om jag fick tre önskningar!

//PP

FataMorgana

Jag kan nästan känna det redan nu, PP. Efter bara tio veckors nykterhet. Precis som du säger: Vad är det för värde i att kunna dricka normalt? Har de som aldrig druckit haft ett bortkastat liv? Tycker dom det? Det är ju jag som satt den stämpeln på dom. Tråkiga. Torrisar. Jag börjar se det ur en annan synvinkel faktiskt.

Li-Lo

Hej Rabat
Statistiskt så finns det stöd för vissa att ha måttligt drickande som målsättning. Samtidigt är det för andra inte ett rimligt alternativ. Ett första steg är att veta vad måttligt drickande innebär för en frisk vuxen person. Du kan överväga följande saker när du tar ställning till om du kan dricka måttligt:

1. Finns det typiska situationer där du klarar av att dricka elIer verkar det vara rysk roulett? Om du har "säkra" situationer så fundera över vad som gör dem just säkra. För de mindre säkra eller för direkta risksituationer behöver du lära dig strategier för att hantera dessa eller helt undvika dem.

2. Det finns inget test som kan avgöra om just du kommer att klara av att dricka alkohol måttligt eller om du skulle må bäst av att inte dricka. Graden av beroende verkar dock ha betydelse. Ju fler frågor om symptom på beroende som du svarar ”ja” på desto rimligare är det att välja att vara helt utan alkohol.

3. Var uppriktig mot dig själv. Kommer du att kunna begränsa ditt drickande? Eller med andra ord: kan du sluta när du väl har börjat dricka? Vilka konsekvenser riskerar du när du dricker? Ju allvarligare dom är, desto mindre rimligt att alls dricka.

4. Fundera också på vilket som kommer vara lättast och bekvämast för just dig, att dricka måttligt eller inte dricka alls? Det kan kännas som att det är enklare att minska sin konsumtion, men det innebär oftast minst lika mycket ansträngninger som att vara utan alkohol.

Jag hoppas att svaret kan bli hjälpsamt för dig i dina funderingar. Om man väljer att prova att dricka måttligt och det inte fungerar som man vill eller hoppas så kan man ju alltid ta ett nytt beslut om nykterhet!

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Vändningen

Din input stämmer väl ungefär ihop med vad jag trodde och har i mina tankar med.