Hej är ny på den här sidan men har suttit och kollat igenom någras berättelser och otroliga framgångar och mycket med hjälp av råd och stöttning på den här sidan. Jag har nu druckit varje dag i över 1 år tid och innan det va de ett uppehåll på 8 månader och innan har det varit ett helvete med både alkohol och droger sen 18-19 års åldern, idag är jag 26. Idag tänker jag sluta med skiten jag orkar inte känna den här skammen längre, att verkligen hata sig själv så himla mycket, att gå runt och smygdricka och ångesten över att nån ska komma på en hela tiden. Lever redan med daglig svår ångest, bipolär sjukdom och svår fobi ångest. Men vill inte känna den här extra hårda ångesten och hatet dagen efter längre jag har fått nog!! Har isolerat mig helt från vänner och familj och går inte ut längre. Men hur ska jag klara det här? Jag har sån abstinens just nu så jag vill bara dö:( hur klarade ni igenom eran första dag utan alkohol?

Izabell

Ja så förbannat trött på att vara en jävla alkis och alltid försöka dölja de för alla. Jag vill kunna bemöta folk utan att tänka på om man stinker alkohol för det luktar ju även dagen efter också. Min utmaning är också det sociala. Men jag känner att jag inte vågar prata eller träffa någon utan A i kroppen men jag har ju pratat med mina grannar mycket men dom är ju mycket äldre än mig, jag är nog mer rädd för folk i min egen ålder men jag hoppas att de ska gå över och antar att man måste möta sina rädslor men just nu tar min ångest över, det får ta sin tid. Du klarar det här du är stark och du har viljan! Och folk kommer fortfarande att tro de, dom kommer till och med tycka ännu bättre om dig för du kommer bli ännu lyckligare när du har kommit förbi dom här första jobbiga dagarna. Du klarar de här jag tror på dig! Vi fixar de här tillsammans! Kram

Izabell

Dag 11 idag! Sitter här med gråten i halsen och har sån otrolig jävla ångest! Vakna hos en kompis imorse och han drog till jobbet och jag stannade kvar tills lite på eftermiddagen sen cyklade jag hem och till äffären innan och då började panikångest attackerna komma över mig och jag hade så jävla många tankar i huvudet om allting på samma gång, jag ville bara gå tillbaka till mina gamla vanor och köpa massa öl att trösta mig med så att bara för ett litet tag känna mig någorlunda lycklig och skita i alla problem för en stund! Sen när jag kom hem blev det bara värre jag började känna mig så jävla ensam och jag började hata allt i mitt liv! Tårarna rinner när jag skriver de här inlägget för det här är inget liv jag lever det är ett rent helvete! Jag vill inte ge upp men när jag ser framför mig ett liv som detta med en ständig kamp och att när man mår som sämst att inte kunna ta till de där tröstandet som kan få alla hemska tankar attförsvinna ett tag. Jag hatar mig själv :,(

Platina

Vännen, jag tänker på dig! Ångest och panikattacker är fruktansvärda, jag vet själv.
Kan du inte gå ut och gå en promenad? Eller göra något annat som skingrar tankarna en stund?
Glöm inte det som alla här väl vet, alkohol föder ännu mer ångest. Så det blir inte bättre med alkohol. Även om jag vet att det känns som om det skulle det.
Håll ut en kvart, skriv sen igen och berätta hur det går! Jag kan stötta här i andra änden och hålla dig i handen tills skiten känns lite lättare!
/P

Vändningen

Ångesten är en bråkig en, men du kommer att fixa det. Du har ju redan en riktigt härlig målbild! Hitta gamla vanorna, hitta dig själv och komma på fötter igen! Det kommer du att fixa. Du har tagit ett stort steg nu ju och är på god väg, men det kommer inte att vara enkelt. Det kommer att vara svårt, men ju längre du tar dig, desto längre ifrån ditt destruktiva jag kommer du. Tar du A kommer det hemska att försvinna, men bara en liten stund och kommer sedan tillbaka, ännu värre, ännu jobbigare. Så lätt att glömma.

Kan du ta dig ut igen kanske? En promenad eller gå till en bänk eller klippa vid en sjö? Ångesten kan vara dyngjobbig när man är ensam hemma, det är lätt att man enbart ser ångesten då och enbart ser det negativa.

Å du, läs vad du skrev den 27'e.. det inlägget gillade jag skarpt! Du kommer grejja detta!