Min sambo (som inte är överförtjust i mina hittills tio vita dagar) lyckades nästa överlista mig igår genom att bjuda över våra favorit vinkompisar på ett glas. Det blev inte ett glas utan tre flaskor vin men jag lyckades hålla mig till te och det fantastiska var att jag inte kände något som helst sug när de satt och drack. Däremot kände jag ett visst äckel över deras fylla. Vad det står för vet jag inte - men jag tyckte att de både blev dryga och korkade ju längre kvällen gick. I dag vaknade jag nykter och väldigt glad - sambon var trött och oerhört mosig.

fantastiskt att du inte kände sug! Kan du förklara vad som gjorde att du inte kände något?

Annapannasanna

Nej, jag vet inte! Jag kände inte alls för vin och ju längre kvällen gick desto mer avsmak fick jag för deras beteende. Helt oförklarligt. Ny utmaning i kväll - jag ska gå på restaurang och då lär sambon försöka igen.

Bra jobbat. Din man borde acceptera din nya hållning han känner nog att han har ett visst problem själv. När man inte dricker själv ser man hur dumt andra beteer sig.

drickerensam

Bra du står på dig, och fasen vad frustrerande det måste vara med en omgivning som verkar vilja sabotera ditt beslut. Om du faller till föga, lyssna inte på dem, "se där, vad var det vi sa", eller vad de kommer säga. Tänk efter vad du själv långsiktigt vill, även om något/några/massor av glas slinker ner med vilja eller av misstag.

Lycka till ikväll!

Annapannasanna

Exakt! Han sopar alltid under mattan att han dricker för mycket - och det har jag också gjort. Men nu är det andra bullar.

Annapannasanna

Ja, vi har verkligen ett vindrickande umgänge - och det har varit roligt tills för några år sedan när jag började inse hur dåligt jag mådde. Tack för ditt råd. Jag ska klara det i kväll! Jag SKA!

Annapannasanna

Ja, det känns bra med det här forumet - eftersom mitt huvudsakliga umgänge är vindrickare.

Madeleine 83

Att lyckas stå emot trots att du blir försatt i svåra situationer! Väldigt imponerande och inspirerande. Lycka till på restaurangen, där kan du säkert få en lyxig alkoholfri drink om du gillar det.

Nyckelpigan

Vad otroligt starkt av dig!!! Min man skulle aldrig tolerera att jag drack nu, om han istället hade suttit och sagt till mig att dricka hade det varit så mycket svårare. Gr dig själv en stor klapp på axeln som klarar av detta! Oavsett om du faller eller inte så upp på hösten igen, bara att du klarade detta var fantastiskt!

steglitsan

Alltså din sambo har säkert utmärkta kvalitéer men tyvärr så lyser de inte igenom här. Blir så jäkla ledsen och irriterad över när de som ska vara oss närmast in kan acceptera aens beslut. Att de sedan också försöker sabotera gör mig helt jäkla skogstokig. Sorry Annapannasanna, jag är kanske orättvis men du förtjänar stöd av din sambo även om han inte vill ta tag i sina egna problem.

Väkommen hit, här är du bland vänner. Några mer rabiata än andra ;)

Platina

Vadå rabiat??? Här är vi väl alla lugna, sansade och allmänt balanserade?

#skrattarhysteriskt

Puss!

Platina

Varmt välkommen! Ett härligt gäng sim snabbt blivit som en extra, viktig familj och livlina.

Tyvärr får jag hålla med Steglitsan, fasiken att du inte kan få vettigt stöd i den resa du står inför!

Dock kan vi här på forumet hjälpa dig med lite jävlar anamma så du orkar sträv vidare. Vi finns här! Och heja dig som klarade kvällen GALANT!!!!

/P

Annapannasanna

Tack alla för ert otroliga stöd och vänliga kommentarer. Det behövs för igår på restaurangen föll jag pladask och hivade i mig fyra glas vin. Och nu är jag grymt förbannad på mig själv. Min plan var att fråga efter alkoholfritt men väl där så kom de med en välkomstdrink som dvs ett glas mousserande som jag älskar och där försvann allt motstånd. Sablar! I dag mår jag riktigt dåligt och ångesten är tillbaka så jag tror att jag kanske fått en läxa. Tillbaka till ruta ett. Jag inser nu att jag borde avstyrt restaurang besöket - men vi planerade/bokade det redan i maj så jag ville inte vara glädjedödaren i sällskapet. Nu blir det en dag med grym bakfylleångest och jobb. Ha det bra alla!

drickerensam

Hej Anna!

Var inte för hård mot dig själv! Du är *inte* tillbaka till ruta ett! Eller, okay, ja idag är du kanske känslomässigt rejält på minus.

Men när ångesten lugnat sig så kanske du kan se på det som hände, som något du vill lära dig hantera på något annat sätt, antingen genom att planera, undvika eller vilket trix som du nu vill ha? Enda gången hittils jag blivit utsatt för en planerad middag så såg jag till att jag körde bil :-)

Ha så bra dag det nu går!

Annapannasanna

Jag ska sätta mig ned och se vilka sociala fällor som finns i framtiden och försöka parera dem. Nästa vecka är det middag och då ska jag köra - har jag precis bestämt.

Annapannasanna

innebär en sömnlös natt och massor med ångest. Intressant att en berusning kan skilja sig så från person till person. Min sambo drack en hel flaska själv och sov som en stock - han vaknade dessutom pigg och glad.
Men du har rätt det är ingen katastrof - det är bara att ge sig fan på att fortsätta den vita vägen.

Annapannasanna

Fördelen med att trilla dit i fredags och dricka fyra glas vin är att jag mådde så fysiskt dåligt att jag inte känt något sug sedan dess. Jag pratade med sambon igår och försöker få honom att förstå att jag måste sluta dricka eftersom jag mår så dåligt fysiskt och psykiskt. Han sa att han förstår men jag tror inte han riktigt kan ta in hur det känns att ha ångest. Vi ska till några vänner i organ och grilla och jag lovar mig själv att inte dricka något men jag tror att det blir svårt.

evolution

Lovar att peppa dig, tyckte om din rubrik.
Har själv gett mig tusan på att klara detta, känner att det spårat ut lite.......
Så detta är dag ett, skall INTE få återfall, hoppas detsamma för dig