Jag har haft semester i tre veckor nu. Varje kväll har jag druckit 2-3 glas vin. Morgonen efter vaknat upp, haft ångest, tränat och ätit näringsriktig och sund mat.
På kvällen belönar jag mig själv för att jag varit så duktig. Och så fortsätter det...... Alla semestrar under de senaste 10 åren har sett ungefär likadana ut. När jag sedan börjar arbeta så går jag efter självuppsatta regler: Jag dricker tre glas på fredagen och tre glas på lördagen efter klockan 19:00. Vissa arbetsdagar längtar jag tills helgen kommer så att jag får dricka de där glasen. Jag blir aldrig full på tillställningar. Dricker aldrig över min uppsatta gräns för jag är rädd för att bli bakfull.
Jag har haft en del perioder då jag varit deprimerad och fått hjälp i form av KBT. Jag går hos en psykolog som är bra. Jag har hälsoångest: ett finare ord för hypokondri. Jag tror att jag har ADHD. Och jag vet att jag använder vin som en slags medicin, dels för att varva ner och dels för att belöna. det vet jag eftersom jag helst gillar att dricka ensam.

Jag har bestämt mig för att utmana mig själv. Jag ska inte dricka något under tolv veckor. När är det rätt att börja? Jag har två veckor kvar på min semester. Ska jag börja direkt eller vänta tills jag börjar arbeta?
En stor kram till alla er på detta forum för ert mod och kämpande.

Soff

Jag tror egentligen inte att alkoholproblem har så mycket med mängder att göra. När man känner att det är ett problem, när det ger ångest så är det ett problem.

Jag körde också så där med gränser: Inte dricka i veckorna, inte bli full på fest. Dock ökade min konsumtion till en box per helg efter hand. Så himla bra av dej att du ser problemet redan nu, skönt!

Lycka till, det kommer att gå bra! :)

Soff

Känner också igen det där med misstankar om adhd. När jag druckit har det känts som enda gången hjärnan helt fått slappna av. Nu när slutat så känns även dom symptomen mycket bättre! Inte så att det är helt borta men alkohol har verkligen förvärrat min redan snurriga , oroliga hjärna. Det kanjag verkligen se tydligt nu.

emmali72

Läste precis ditt inlägg och det verkar som om vi har liknande problem. Det där med skam över att vara onormal, inte som alla andra. Och att se sig som att vara normal och inte ha ngt problem med alkohol eftersom veckorna fungerar så bra. Jag har inte tagit upp det här med min psykolog. Kanske dags att blotta sig där också.
Ja det där med att fylla tiden på helgerna med ngt annat.... Det kan ju inte vara något man redan gör. För det blir ju kaka på kaka. Jag tränar redan på helgerna så set är ingen morot direkt.... Man kanske skulle sitta i detta forumet i en timme för att få motivationen..... Eller?

Soff

Satt i timtal på forumet och läste och läste. Det gav mej jättemycket hjälp och insikter.

Haha, tycker det är lite lustigt förresten: Innan jag gick med här så trodde jag att jag var den enda tränande"hälsomänniskan" i världen som hade problem med A. När jag varit med här ett tag så insåg jag att det var otroligt många träningsnördar som hängde här. Tycker det är så skönt att forumet spräcker fördomar :)

Har man ett sug är man fast i ett beroende oavsett mängd. Suget är ju en signal från kroppen till hjärnan. Jag behöver alkohol. Det är ju bra att du inser faran för dig i tid innan det kanske faller över. Till slut kommer man rucka på sina uppsatta drickamängder.

emmali72

Jag vet ju att det kemiskaberoendet inte är så starkt. Värre är det med det psykiska och alla invanda mönster och beteenden som jag måsta ändra på.
Vet inte vad jag ska ersätta vinet med och hur jag ska slappna av på fredagskvällen.
Vad hade ni gjort, fortsatt med vinsippandet tills semestern var slut eller slutat direkt på dagen?

emmali72

Att du mår bättre Vilja.... Känner igen mig av de tankarna som du beskriver! Precis så tänker jag, ju!

Nyckelpigan

Vi måste alla ta våra egna beslut. Mitt råd är dock att sluta nu. Jag slutade själv under min semester och man behöver tid och ork på att lägga på detta, det rör upp en massa samtidigt som man har dagar av total eufori och undrar varför man inte tagit tag i det på allvar tidigare... Och så börjar det om... Oavsett vad du väljer, välkommen hit! Kram

Blåsippa1

Hej. Jag är ny här.
Jag kan känna igen mig mycket i ditt mönster.
Du är inte ensam.
Jag för min del har lurat mig själv med fina ekologiska viner- det är ju bättre för kroppen i och med att konsumtionen är så hög-men nödvändig för mitt välbefinnande.....hur låter det.....?
Jag tränar och är fåfäng och sund i allt annat. Men är så beroende av mitt älskade kvällsvin. Lurar mig själv att alla lever lite som jag och min sambo i smyg.
Jag har alltid ett vansinnigt sug som dyker upp tidig kväll. En middag utan vin har varit otänkbart.
Men det stannar ju inte där.....det blir alltid runt tre glas. Jag kommer inte ihåg senare kvällen utan alkohol.....
Men nu är det slut med sunkig vana- för det är det det är. Att bli salongsberusad varje kväll och att dessutom till helgen dricka mer än att bli salongsberusad.
Det läskiga är att det hår pågått så lång tid.