Vill inte - kan inte

1392 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
LenaNyman
Så härligt...

... att det går så bra, Fenix! Kram!

Fenix
Stort tack

för era uppmuntrande inlägg! Tänkte mkt på att dricka i dag, om jag hade gjort det hade jag varit trött redan på eftermiddagen och seg. Det ser gott ut med kall öl, men har upptäckt att isvatten med citron kan kännas nog så bra att hälla i sig när man är törstig. Känns så himla bra sedan att promenera med ganska lätt kropp och lätta steg. Ha resten av dagen kvar att göra saker. Förr hade enda alternativet varit att åka hem och börja dricka för att bli ordentligt full framåt 23-tiden. Sedan sova mer eller mindre bra och vakna och må skit kanske ända fram till efter lunch och bara hata sig själv för drickandet. Nu är det snart två månader som jag varit nykter, och det känns riktigt bra för det mesta. Tänker en hel del på det förflutna, ungdom, alkohol och första kärleken. Men börjar också känna att jag vill lämna det och kanske påbörja en ny tid i livet som tar vid där jag fastnade på ngt sätt på grund av att alkoholen tog över känslolivet. Spännande.

Fenix
Uppdaterar

mig själv! Har nu varit på ännu en minisemester utan alkohol, och det är bara så skämt. Börjar kännas naturligt att bo på små hotell utanför städer, eftersom jag alltid kan köra bil. Min fru får gärna ta sina 2-3 glas vin, och jag ber om cola eller Loka, med is och citron i och då känns det mysigt att sitta och läppja på sitt gal. Tänker ibland på A, men saknar det nästan aldrig. I dag är jag t ex ensam hemma hela dagen och kvällen och även i morgon. Tidigare hade det bara funnits tvångsmässig handling, och det hade varit att i eftermiddag åka till bolaget och bunkra upp i kylen. Nu har jag i stället roliga saker att göra hemma, och kanske tar jag en vända ikväll med bilen och äter något riktigt gott på en restaurang som kan ligga var som helst! På onsdag två månader och en vecka nykter, det här börjar bli en bra sommar när nu vädret också är kanon! Kram på alla er som kämpar på.

Jag ska också lägga ut dessa rader som en "bra-att-ha" läsning då och då. Har sett det i andra trådar och stämmer precis för mig. Herregud så många gånger jag misslyckats med att lura mig att tro att jag tillhör de som kan dricka lite lagom....

"Det finns ofta en obeslutsamhet – man vill inte sluta med alkoholen samtidigt som man vill att livet ska fungera. En behandling syftar därför till att åstadkomma en vilja till verklig förändring och till insikter att det i längden inte går att kompromissa. Det går inte att dricka lite eller bara ibland.
Vi lever i en alkoholkultur. Det är svårt att avskärma sig från alkohol, inte minst mot bakgrund av att vi lever i en alkoholkultur som idag består av både av ett svenskt rusdrickande och ett mer sydländskt socialt vardagsdrickande. En del tror sig kunna fortsätta att dricka på fest och andra trevliga sociala sammanhang. Det är oftast dömt att misslyckas om man väl har utvecklat ett beroende."

Jag skulle vilja byta ut "oftast" i mitt fall till "alltid".

Fenix
Lite slarv

där, ska förstås vara skönt och inte skämt och glas i stället för gal. Ändå är jag nykter, tänk hur det sett ut i annat fall!

Fenix
Fyller

inte magen med alkohol i dag, men däremot fyller jag år! Passar bra tycker jag, att göra det med mer än två månaders nykterhet bakom mig. Vill bara säga det, och att jag är mycket glad för det!
Nu ska det snart ätas kräftor som sköljs ned med iskall alkoholfri öl. Mums.... I morgon vaknar jag nykter till ännu en härlig solig dag.
Ha en bra helg alla!

Anders 48
Grattis Fenix!!!

Låter härligt med nykter kräftkväll......-och två månader utan A! Keep up the good work. Själv fick jag något av ett sug nu under tidiga kvällen när jag cyklade hem från badplatsen. Hela stan full av folk, fint väder och knökat på alla uteserveringar. Folk som skrattade, lite bra musik runt omkring - allting bara sådär tokmysigt som det ser ut/känns ibland. Just då så kände jag att jag skulle vilja sitta där och vara lite lullig.....-det gjorde lite ont någonstans - men jag styrde kosan hemåt istället. Lagar något gott att äta och tar en kväll framför tv´n istället. Suget gick över lika snabbt som det kom, och det känns ju jättebra. Trevlig helg själv Fenix!/Anders

Fenix
Härligt

Anders, cykeln gick åt rätt håll. Trampa på:-)

santorini
Grattis Fenix!

Både till födelsedagen och att du hittat nykterheten! Det gläder mej oerhört att se att du kommit så här långt, att fördelarna överväger. Då är man över det värsta! När man verkligen fått nog, druckit sin kvot, då går det nästan av sej självt sen. Det blir faktiskt bara bättre och bättre. Får man sug ibland såg är det inte farligt heller. Man känner efter och vet att det man saknar finns inte där. Det blir inte så underbart. Fast nu är det väldigt länge sen jag ens kände minsta lust att dricka. Ha det fortsatt gott!

Fenix
Tack santorini

för dina rader i min tråd! Du har under lång tid varit en inspiration för mig, att det går att sätta korken i flaskan. Ja, det känns som om det är över nu, jag har druckit min kvot och mer än det. Fördelarna överväger helt klart, och precis som rökningen, börjar det kännas som om jag inte behöver göra det här längre. Som jag förutspådde igår, har jag nu vaknat till en ny dag, nykter och djäkligt glad för det. Solen skiner och jag gillar dina hoppfulla rader om att det blir bättre och bättre. Nä, det blir inte så underbart om man häller i sig alkohol, det har jag ju vetat många år nu. Men lik förbannat har den osynliga kraften kört en till bolaget och suddat ut alla erfarenhet i hjärnan. Men nu är bilen uppe på den nyktra motorvägen, och avfarterna till bolaget har fått bommar där det står Vägen avstängd, kör vidare! Ha det fortsatt gott själv!

LenaNyman
Du bjuder...

... på såna goda nyheter, Fenix! Det blir alldeles hjärtevarmt i hela kroppen när jag läser dina inlägg. Tusen varma kramar till dig, kära F!

Fenix
Tack kära

LN, jag blir alltid lika glad av att läsa dina inlägg, kloka och roliga! Tusen kramar tillbaks, det hinns vi ju med nu när det finns tid över till väsentliga saker:-)

mulletant
Gläds med dig

i nykterheten och är imponerad över din uthållighet i kampen. Var stolt! Allt gott / mt

Fenix
Mulletant

det var ett tag sen sist! Tack för dina ord. Allt gott till dig med förstås!

Buzzz
Tack Fenix

Ditt inlägg #1115 fick mig att känna känslan jag själv hade hela förra året.
Nu vill jag tillbaka dit, jag också.

//Buzzz

PP
Hallo Fenix

Instämmer fullt med övriga i att jag gläds av dina inlägg jag nu läst. Du verkar börja må allt bättre i nykterheten, och visst är det fantastiskt! Du vet ju egentligen precis vad du gör, så det finns inte så många goda råd jag kan eller behöver bidra med. Bara glädjas med dig i känslan vi får när ansträngningarna börjar ge utdelning.
Håll kvar i den! ☺

/PP

Fenix
Roligt att

se gamla bekanta dyka upp allt eftersom! Buzzz och PP, ja känslan av att inte längre vara slav under A är kolossalt skön. Tänker på det flera gånger om dagen faktiskt, och nu ska jag iväg på en liten resa igen, ett par nätter på hotell. Inte ett dugg orolig, utan ser fram emot att sova i sköna sängar, bli "bjuden" på frukost och detta med klart huvud. Herregud så många gånger jag vacklat ned till frukostmatsalen på olika hotell och petat i mig en macka och mått så skit. Sett sig omkring som en hunsad hund och bara önskar att ingen ska börja prata med en. Dit vill jag inte, kan jag säga!

mulletant
Blir riktigt lycklig

när jag läser dina inlägg! Du ska ha en riktigt härlig helg! / mt

LenaNyman
mulletant said it.

Känner likadant. "Phoenix rising"...

:)

Fenix
Tack Mulletant

du tillhör ju de som funnits här under lång tid. Hur går det för dig och "gubben"? Ha en bra helg själv, du och LenaNyman förstås och alla andra

mulletant
För gubben och mej

går det bra! Vi trivs med livet och varandra och besöker då och då AA:s och Al-Anons konvent och delar gemenskap och glädje med andra alkoholbefriade människor:)
Jag gläds med dig och din familj åt din växande samling av nyktra dagar (och nätter:) / mt

answe77
Hej Fenix

Kul att läsa om dina framgångar. Jag har samma problem som du kämpar med och även samma mål. Alltså ett nyktert liv. Blir glad och taggad att läsa om din resa och ditt nuvarande förhållande till A. Vi kämpar vidare!

Fenix
Oops

hade missat att det fanns inlägg i min tråd!
Mulletant: Va kul att du och gubben trivs med livet och ett A-fritt liv, visst är det mkt bättre!
answe77: Visst kämpar vi vidare, nykterhet är underskattat, så mycket bättre än det trista tvånget att hålla i sig etanol.

Fenix
Usch

vilket riktigt jobbigt sug jag haft i dag, det värsta hittills. Ville att allt skulle vara som förut, dricka sig lullig, skita i verkligheten, ha en massa öl i kylen, vin på bordet. Längta till att få bli någon annan, fly bort. En djäkla tur att jag går på antabus, annars vete faan, Gick och la mig en timme, lyssnade på musik och nu vräker jag ur mig detta på forumet. Hejdå sug, självklart blir det inget drickande, skulle bara ta någon timme så hade allt blivit trist igen, och det finns egentligen inte på kartan att förstöra mina snart tre månader. Det sägs att tre månader är en tid när många trillar dit. Oj oj oj, nu är jag lugn igen, men fy vilket sug det var, flera timmar av starka tankar på att dricka. Nu har hr alkohol fått en yxa i pannan, och jag fått ro. Ha en bra helg alla i kampen!

mulletant
Känns så

fint att följa dig i nykterheten. Lite så här från sidan som är min nu-position. Blir alltid så glad när jag set ett inlägg där du peppar nån!
Grattis till kampen över suget. Det är stort!
Ha det bäst! / mt

Fenix
Tack Mulletant

för din positiva peppning!

PP
Vill verkligen

instämma i MT:s inlägg. Gläds så med dig Fenix!
Du har verkligen förtjänat att nu få bli nykter

//PP

Fenix
PP

tack för att du tycker som du gör, att jag förtjänar att få bli nykter efter alla dessa år. Ja, det tycker nog jag också vid närmare eftertanke:-) Hur lever livet med dig, hoppas allt är bra.

Fenix
Firar med ångest

I dag firar jag hundra dagar nykter, jättebra! Men har fått kallelse till lungröntgen, den tredje på ett par månader och nu är jag skitskraj. Sista september ska jag dit, och jag har hunnit tänka död omkring tusen gånger de senaste dagarna. Hela mitt inre vill dricka mig bortom sans och vett, ska jag inte göra men det ha alltid varit min reaktion när det blir tungt. Vet ju inte än om det är allvarligt, och i så fall hur allvarligt och om det går att göra något åt det. Men visst faan är jag rädd, och ingenstans har jag att fly. Får ta en dag i taget tills dess jag får besked.
Skönt att kunna skriva av sig lite här, finns ju ingen direkt att prata med. Min fru vet inte än att jag fått kallelse till en magnetröntgen, vill inte oroa henne i onödan om det inte är nödvändigt. Tids nog får hon veta om det skulle vara så illa som jag tänker i mina mörka stunder.
Det här blir man verkligen trött av, ska lägga mig en stund och lyssna på musik.
Ha en bra helg...

LenaNyman
Fenix, vill bara säga...

... att jag läst vad du skrivit och att jag förstår din oro och vånda. Och det oerhört frustrerande i att vänta, bara måsta stå ut i nåt slags limbo.

Varm kram. Nio dagar kvar nu, tidsenhet för tidsenhet.

Fenix
Jätteglad

blir jag över dina rader Lena! Det blev så oerhört tyst efter mitt inlägg, ingen ville ens vara med och fira mina hundra dagar nykter. Det är väl spöket cancer som skrämmer, men jag tror man måste våga lämna en kommentar, kanske i synnerhet då. Du vågade, och det gläder mig lika mycket som det känns konstigt att inte någon fler kunde lämna en litet ord på tre dagar. Nåväl, nu vet min fru om det, och hon tog det bättre än jag väntat så limbo är ordet fram till månadens slut. Inte en droppe har det dock blivit, och nu är det 103 dagar!

Sidor