AA-möten

Hej. Finns det någon som har erfarenhet av AA-möten på mindre ort? Jag är inne på att gå på dessa möten men funderar om det kan vara så att det alltid är exakt samma personer och att det alltid pratas om samma saker? Mitt alternativ är att uppsöka AA-möten på närliggande större ort. Erfarenheter mottages med glädje. Menar inte att det behöver vara dåligt med samma personer och samma ämnen men är helt novis och vet inte vad som blir bra för mig.

Profile picture for user Adde

AA :-)

Många grupper är så olika till sin sammansättning så det är svårt att säga något generellt. En del grupper är poppis hos behandlingshem och tar med nya färska som ger nya fina insikter. En del grupper består av aa-talibaner som suttit där sen aa bildades för typ 70 år sen.... En del grupper har mycket blandat med narkomaner/tablettberoende/alkoholister och har sin rörlighet i delningarna. På mindre orter är min erfarenhet att grupperna bärs upp av de som har en längre nykterhet och de blir mycket glada för nya ! Som ny hjälper du oss äldre att påminna oss om hur det var och vi kan se om vi är på väg åt fel håll, vårt minne är ju inte så hundra och har en förmåga att försköna efter ett tag.

De flesta grupper har numera en hemsida där de visar vad mötena handlar om. Det varierar hur man lagt upp schemat och därför är variationen hyfsat stor. Men ibland skiter det sig naturligtvis. Jag har varit runt på en massa olika möten och ibland återvänt till nån grupp efter några år och där ser samma människor sitta och snacka samma ord.....Jag går inte dit mer, jag måste ju komma framåt i min nykterhet/utveckling. Mitt första nyktra år hade jag en grupp jag kallade min hemmagrupp och gick nästan varje dag, ibland 2 ggr/dag. Jag trivdes väldigt bra där. Men tiderna förändras även inom aa.

Stora konvent/landsmöten har varit till stor hjälp för mig, koncentrerad kunskap och trevligt umgänge i 2-3 dagar OCH nätter :-) För festa kan vi fast vi är nyktra :-))

Nästa stora är Gullbranna och den helgen är helig för mig !! http://www.aa.se/sites/default/files/filarkiv/pdf/evengemang/gullbranna…

Välkommen att prova och njuta !

Profile picture for user answe77

Tackar för dina erfarenheter och upplevelser Adde. Jag ska ge min lilla orts AA-grupp "chansen" först och sedan se vad det leder till.