Jag är ny här. Tacksam för alla som delar med sig av sina historier. Det peppar. Idag är det 6 dagar sedan jag bestämde mig för att ge mig själv en chans. Jag måste erkänna för mig själv att jag dricker för mycket, kanske inte SÅ mycket varje gång men varje dag och det har pågått i säkert 10 år.

Jag tycker att jag klarar av vardagslivet i allafall, men visst är det så att jag var skärptare i huvudet förr. Jag borde ägna mer tid åt mina barn och jag borde vara helt säker på att det är lämpligt att köra bil när barnen ska träna tidigt på helg morgnarna.

Beslutet är iallafall fattat, 90 dagar utan någon alkohol och sedan får jag se. Helst vill jag ju kunna ta ett glas vin till maten sen men det beslutet får fattas sedan.

Under tiden ska jag monitorers vikt, blodtryck och vilopuls för att se om jag kan mäta någon effekt av 90 dagars total nykterhet.

Hoppas att jag fixar de här 90 dagarna först, 84 dagar kvar...

Fruhoppfull

Hej Rallan!
Vad kul, då kan vi följas åt! Jag har varit nykter i fem dagar idag. Jag har framförallt druckit mycket på helger och ledigheter, men har under sommaren djupdykt ner i BiB:arna. Jag har också satt 90 dagar som en första målsättning.

Hur går det för dig, några besvär än så länge?

Rallan

Hej FruHoppfull,
Hittade dina andra trådar och ser att vi tänker lika.
Hittills går det fint tycker jag, känner mig rastlös, men hoppas att det släpper snart. Slut med djupdykningarna i BiBarna och det känns som ett bra beslut. Tror att att skriva här kan få mig att hålla fast vid beslutet.

answe77

Rallan. Kul att även du liksom många av oss andra på detta forumet ska ge oss själva chansen att förändra våra dryckesvanor. Är själv i princip ny här och håller med fullt ut att det är mycket tänkvärt att läsa andras historier på forumen. Både de lyckliga men även de som har det tuffare. Men jag tycker det hjälper väldigt mycket att få skriva av sig lite då och då särskilt man vet att människor i likvärdig situation läser det. Även om det man skriver ibland kanske bara är blaha, blaha.

Rallan

Det känns bra att man får skräva av sig även om alla ord kanske inte är så viktiga. Ser ut som om jag kommer klara dag 6 bra.
Vanorna sitter i men det blev inget glas vin till grillen eller till maten eller alls faktiskt.
I morgon ska jag köpa mig en soda steam, eller kanske ska jag ha en sådan som belöning om jag klarar en vecka till.

Rallan

Så är nästan en dag till slut. Idag ville jag verkligen ha ett glas vin. Hjärnan har försökt övertyga mig om att jag egentligen inte har något problem och att ett eller 2 glas vin ju är helt i sin ordning. Nu blev det inte så, en alkoholfri öl och en lång promenad rådde bot på hjärnans försök. Alltså rullar det fortfarande på efter plan en vit vecka avklarad.
På denna vecka har min vilopuls sjunkit med 5 slag/minut nu 64slag/minut.

Fruhoppfull

Underbart Rallan!

Vad kul att kunna få sådan direkt feedback som du får genom att kontrollera vilopulsen! Låter ju helt fantastiskt att det går så snabbt att märka hur kroppen återhämtar sig!

Rallan

Vaknade tidigare än jag hade tänkt mig idag men fick en mysmorgon med lillkillen som kom med sin bok och ville läsa ett kapitel tillsammans. Härligt att vara pigg och orka läsa.
Sedan kom grannen över och vill ha träningssällskap. Så många gånger jag har sagt nej till henne på lördags och söndagsmorgnar för att jag varit alldeles för tung i huvudet för att gå och träna. Så tacksam för att hon inte slutat fråga.

answe77

Väldigt kul och inspirerande att läsa om dina framsteg och verkligen kunna utläsa hur glad du är över framgången. Bara att fortsätta med det nya livet.

Fruhoppfull

Heja, heja Rallan!

Jag ska banne mig ta upp träningen jag också. Har valt soffan och vinet framför en tur i löpspåret så många gånger.
Vad mysigt att kunna känna att en är pigg (ja, eller iaf inte bakisseg) när ens barn kommer och kryper ner på morgonen! Jag har varit forcerat pigg och glad så många mornar, fast besluten att våra barn inte ska behöva lida för att jag valt att hinka vin kvällen innan. Fantastiskt att verkligen vara det, på riktigt alltså :).

Rallan

Jobbdag i dubbel bemärkelse. Först vanligt jobb sedan honungspackning. Om nyslungad honung hjälper mot leverskador behöver jag nog inte oroa mig för det. ( jag skulle dock tro att all honung är ganska dålig för levern med tanke på att innehållet mest är socker.
Det vanliga jobbet stressar mig då jag ligger efter tidsschemat och inte har så mycket extra tid att jobba om jag ska hinna ordna middagar och skjutsa småtrollen till sina aktiviter. Stress brukar få mig att vilja slappna av med några glas vin framför tvn när barnen somnat, men idag smakar en Loka med is förträffligt.

Rallan

Eller snarare dag 0!
Jag går på boxning en gång i månaden med bästisen och efter det går vi ut och tar en öl eller två. Detta är livskvalitet och därför blir det så idag också. Det är inte det här som är mitt problem. Får se i morgon om jag tycker att det är rätt beslut.

Rallan

Ingen lysande idé med 2 öl. Jag har sovit jättedåligt och de 90 dagarna ska ju vara helt utan a. Jag hade ingen lust att berätta för kompisen om mitt beslut att inte dricka, jag vill inte erkänna att jag har ett problem. Alltså börjar jag om 4 veckor till nästa boxning, då ska jag inte ha någon öl.

answe77

Rallan! Vet mycket väl hur du känner när du inte riktigt vill berätta kör din kompis om ditt beslut att inte dricka. Men försök att ta modet till dig och göra det. Har själv fegat ut så många gånger då jag skämts för min situation och det blir inte bra. Är en viktig process i kampen mot alkoholen att vara ärlig. Berätta nästa gång är mitt tips.

Fruhoppfull

...att få en bekräftelse på att det inte var det här du ville. Jag kan bara utgå ifrån mig själv, men jag gillar sådana där påminnelser om vad jag måste hantera på min väg framåt. Nu låter jag nog jäkligt flummig, men jag får faktiskt kraft av att bit för bit omvärdera och formulera hinder och spärrar som står i vägen. Jag ser min process som dels en resa mot en friskare kropp men också som ett självutvecklande. Tänk vad modigt att ta kontrollen och bara vara jag, med alla mina fel och brister.

Nu tar vi nya tag :)!

Mvh Fruhoppfull (som inte är full även om det kan låta så, haha)

Rallan

Du har så rätt answe77, för att det här ska funka måste jag bli ärlig både mot mig själv och mot mina vänner. Det är svårt, jag skäms över att jag inte kan hantera det här, jag vill inte berätta att jag dricker när jag är ensam. Ny dag nya tag. Den här dagen kommer att gå fint.

Rallan

Jag har en bit kvar med modet FruHoppfull. Jag tror att den här processen kan få mig att bli en modigare människa. det är bra att reflektera över saker och ting och inte bara gå vidare och därmed inte ta sina fel och brister på allvar. Först när man står för sina fel och brister kan man ju göra förbättringar.
Lycka till med dina beslut i morgon lillylee. Jag håller tummarna för att du är modigare än jag var.

Rallan

Dag 12, jag har bestämt mig förr att räkna dagarna från det jag gick med här och ge mig själv en 90 dagars utvärderingsperiod. Jag är medveten om mitt problem men hoppas på att lösa det med tiden. Om jag bestämmer mig för att ta 2 öl som i förrgår så gör ju inte det utvärderingen sämre, tvärtom har jag nu reflekterar över en vana jag har som behöver ändras. Hade jag bara slopat ölen så hade det inte blivit samma reflektion och sannolikheten att jag faller tillbaka i samma spår efter de 90 dagarna jag gett mig själv ökar.
Känner mig på det hela taget nöjd idag, dax att jobba lite :)

Rallan

Det går så där, eller inte alls faktiskt. Så dumt.