Hej.
Jag inser mitt problem men har inte gjort något åt det. Velat men inte kunnat.
Är 28 år. Har varit full/berusad/druckit i 1,5 år. (Tot 15 år med Obra supande) Nykter några enstaka dagar endast.
I dagsläget dricker jag upp mot 1-3 liter vin per dag, 10 öl eller starksprit. Men min kropp börjar starkt säga ifrån! Jag VILL VERKLIGEN INTE MER!
Är så många gånger jag sprungit på tågspåret, velat bli överkörd, jagad av polis och transporterad till psyk. Nästa dag blivit utskriven och gått barfota, trasiga kläder längst gatorna. Jag jobbar och har inkomst men inte som alla andra.. Jag gör ofta illa mig själv på fyllan, med flit eller bara en massa blåmärken, sår överallt. Framförallt det kraftiga sucidala beteendet tar överhand..
Jag sitter hos min syster nu, jag kan bara tänka: ta bara en klunk whiskey, ta bort obehaget i magen/bröstet så du kan andas. Men det slutar aldrig där!!
Jag kör dessutom full också, att jag ens skriver det men måste! Jag måste få ur mig det här, jag orkar inte mer.
Om ca 2 månader så flyttar jag utomlands, kommer bli min död om jag inte slutar. Jag vet bara inte vad jag ska göra!
Ett långt inlägg, en massa missade detaljer.

Golda

Var stark. Kan förstå din ångest. de er jobbigt. jag har vart där mange ganger selv. bare lov deg selv att ikke ta den klunken med sprit. da er de kört idag og. var stark og håll ut

Golda

Har du noen plan för dagen. vad du kan gjöre för att ikke falla för den första klunken. Kan du gå ut og gå. Få i deg vitaminer osv.....
styrkekram

Soho

Har för närvarande inga pengar.. Försöker tvätta, fila naglarna.. Rotar i medicin skåpet efter vilket piller som helst! Slår pannan i väggen, kl är 12 nej det är full panik! Tack för svaret!

Ja det är verkligen inte roligt, alkoholmissbruk. Kontakta sjukvården och få medicin utskriven så du inte kan dricka. Då tvingas du att rena din kropp. När du är fri så måste du börja bearbeta dina känslor.

DryMartini

Lid, stå ut, darra, sov dåligt etc. några dagar så brukar det värsta suget lägga sig. Det gäller att vilja bli nykter och stå ut de första dagarna eller veckan. När sedan det värsta går ur brukar det kännas lättare och så småningom betydligt lättare. Så lätt ibland att det därför är lätt att intala sig att "det här går ju bra, så det är nog inga problem att dricka lite". Det får man passa sig för. Och du förstår säkert att mycket av din ångest och elände beror på alkoholen.

Du har två månader tills du ska flytta utomlands. Ta tillfället i akt och bli nykterist nu, så kan du börja ett nytt skönare liv dit du flyttar.

Lycka till!

Li-Lo

Fint att du hittat hit.Du har haft det besvärligt en längre tid och vid flertalet tillfällen skadat dig själv då du är berusad. Det är modigt av dig att sätta ord på dina upplevelser och berätta här. Bra. Det låter tryggt att du är hos din syster nu när du mår riktigt dåligt och vill sluta dricka. Utifrån din berättelse vill jag gärna uppmuntra dig att söka en vårdkontakt. Kanske har du redan en bra kontakt du kan vända dig till?

Jag hoppas att jag inte "skriver dig på näsan" samtidigt känns det viktigt att skriva detta i synnerhet om du fortsätter att känna det så här. Speciellt om du börjar uppleva starka tankar på att skada dig själv även då du är nykter. Alkohol påverkar oss på många och ibland oberäkneliga sätt. Precis som du beskriver kan självmordstankar förstärkas av alkohol.

Även om man inte druckit stora mängder alkohol kan abstinensbesvär förekomma. Oro, skakiga händer, svettningar eller sömnsvårigheter, till exempel. Symptomen är obekväma, men varar inte särskilt länge och är inte värre än en influensa. Många behöver lugn, sömn och bra mat då så det är fint att du har din syster nära.
Du har det tufft nog som det är och kommer sannolikt vara hjälpt av eventuell vård eller medicinering. Om du upplever något av följande är det mycket viktigt att du kontaktar akut vård. Ring 112 eller ta hjälp att komma till akutsjukvård.

- starka skakningar – du kan inte hålla ett fullt glas utan att spilla,
- kraftiga svettningar och värmekänslor
- kräkningskänslor efter varje gång du ätit
- brist på aptit eller rädsla för att äta
- förvirring – du förlorar till exempel tidsuppfattningen eller har svårt att uppfatta var du är
- hallucinationer – du hör, ser eller känner saker som inte finns där

Jag tycker du är klok som vill förändra din situation innan du flyttar och vad du än väljer att göra så är du välkommen att fortsätta skriva här.

Tips om du vill ha:
Vill du prata med någon direkt kan du ringa 112 och be att få prata med jourhavande präst alla dagar mellan kl. 21:00-06:00.
Kl. 13-22 kan du ringa Nationella hjälplinjen 020-22 00 60, de har öppet alla dagar. http://www.1177.se/hjalplinjen/
Ett annat alternativ är att maila eller chatta med självmordsupplysningen. Du hittar dem på https://mind.se/var-hjalp/sjalvmordsupplysningen/

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Soho

Ni är helt underbara!
Jag slank ner i skiten igår igen. Körde rattfull 140km i timmen på E4an. Hoppades att jag skulle dö. Balanserade på ett räcke och skrek. Fan att det ska vara så här! Jag ska ta mig i kragen och ringa sjukvården. Mitt liv är underbart när jag mår bra, vill kämpa mig tillbaka dit! Idag mår jag riktigt dåligt, spyr och skakar. Men ska lägga mig tidigt och försöka få i mig middag. Alla tips är så välkomna! Stort tack!

Orka

efter att ha läst dina inlägg. Du vill ha feedback och hjälp och detta är ett bra steg för dig, att vara ärlig och skriva hör på stödforumet. Bra gjort!
Du har ett ansvar för ditt eget liv men även för andras liv och säkerhet. Håll dig borta från vägarna! Du vill kanske inte fortsätta fortsätta leva ens när du är nykter om du kör ihjäl en annan människa.
Ta all hjälp du kan få. Bara du bestämmer över ditt liv!
Kämpa på!
/orka

Kontakta sjukvården. Vill du bli fri från a? Verkligen? Gör då som LiLo skriver. Ta hjälp