Hej.
Jag har insett sedan många år att jag är alkoholist men först sista 2 åren har det fått konsekvenser, sista månaderna0 riktigt illa. Ingen hjälp finns ju när man är full (som nu), och dagen efter tror jag att allt är lugnt. Vad gör man när man är som mest desperat på hjälp?

answe77

Första steget kan vara att kontakta vårdcentralen. Vara uppriktig med dina problem så du först kan få medicin utskrivet och förhoppningsvis även någon att prata med om din situation. Vet att erfarenheterna från vården angående alkoholproblem är olika men man måste ju börja någonstans. Din insikt om att något verkligen måste göras tar dig redan där ett litet steg i rätt riktning. En annan sak som hjälper mig är att ventilera av sig lite här på de olika forumen. Du hittar förhoppningsvis den rätta vägen du behöver ta. Finns ju egentligen inget facit då vi alla är olika. Bra att du erkänner problemen för dig själv och kämpa för att göra något åt dem.

Boord

Så svårt bara när enda gången jag kommer till insikt på riktigt är när jag är full. Eller jag vet ju annars också men först när jag är full som jag kommer till insikt, börjar gråta varje gång nuförtiden. Sen börjar jag dricka dagen efter igen, annars klarar jag det inte, och då är jag för full för att gå till vårdcentral eller psykvården som jag annars har kontakt med.

answe77

Omgående! Vet känslan då man tro sig behöva dricka alkohol för att dämpa sin ångest. Alkoholen är jäkligt lurig då den både har förmåga att dämpa ångest samtidigt som den även bygger på ångesten. Jag har själv många gånger tagit till flaskan för min ångest och för att dämpa gamla synder. Det gör bara saken än värre. Ditt destruktiva beteende som att ta till alkoholen för att klara av allt måste sluta. Du har ingen i din omgivning som du kan anförtro dig åt och som kan ge dig stödet du behöver för att ta dig till vårdcentralen nykter? Vet att det är svårt att be om hjälp för dessa problem vi har då vi känner en stor skam då alkoholen inte är hanterbar. Men be om hjälp/stöttning om det finns någon nära. Det hjälper och blir bättre på sikt. Tro mig.

Li-Lo

Välkommen hit. Det låter som du är redo att förändra din situation trots en osäkerhet om hur det ska gå till. Som answe77 skriver är ett bra steg är att sätta ord på sina tankar och känslor. Inventera konsekvenser. Det skulle vara fint att få ett inlägg från dig då du inte har druckit. Hur skulle det vara? Vill även passa på att säga att vi på alkoholhjälpen ibland redigerar inlägg skrivna i berusning av respekt för såväl den som druckit som för andra användare. Ditt inlägg ovan står kvar! Och vi ser fram emot att ha dig här!

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Boord

Li-Lo:
Skulle säkert se likadant ut men mer ångestfyllt, haha. Börjar nyktra till nu också, så för min del får det gärna stå kvar. En del av min process att få hjälp antar jag.

1. Gör dig av med alkoholen du har hemma.
2. Kontakta VC för hjälp
3. Via VC kan du ju få medicin så du inte kan dricka
4. AA jag tycker du borde skaffa en erfarenheter av AA. Vad andra säger kanske inte alltid speglar roll utan du bör kolla själv.

Det viktigaste just nu är att du måste kapitulera inför alkoholen och ta hjälp. Jag vet vad du går igenom. Det är ett helvete men man fixar det om man tar hjälp

AnnLisbeth

Som sagt, kontakta Vårdcentralen.
Sedan har du ju Beroendecenter. Där finns sjuksköterska, läkare, terapeuter, 12-stegs programmet i grupp.
Det finns medicin att få för nedtrappning. Även medicin för alkoholsug, finns flera olika sorter.
Du kan få medicin mot ångest, oro, sömnproblem. Detta hjälper ditt Beroendecenter med.
Lycka till nu.
Jag har nu varit nykter i ca 6.5 månader.

AnnLisbeth

På mitt Beroendecenter kan man få hjälp även om man kommer dit alkohol/drogpåverkad..