Hej

Jag är en man på 30 år som är väldigt trött på sig själv. Jag dricker ofta alldeles för mycket när jag väl dricker, alldeles för mycket.
Ganska nyligen så kom jag fram till att när jag tycker att någonting är jobbigt i livet, så tar jag ut det genom att dricka. När det sker så dricker jag oftast med goda intentioner, det vill säga att jag inte tänkt att supa mig full utan bara njuta av vilken kväll som helst. Men det går oftast (nästan jämt) åt helvete. Det gäller också bra kvällar. Det slutar med att jag förstör en trevlig kväll genom att alltid dricka mig så full att jag tappar medvetandet, och dagen efter minns jag ingenting om hur slutet på kvällen har gått, vad jag har sagt, hur jag har tagit mig hem med mera. Jag vill inte jämföra det med att få minnesluckor då även om en sådan kväll innehåller alldeles för mycket alkohol så har den varit under "någorlunda" kontroll. Men när det blir såhär så är det bara rakt ner i ett svart hål.
Jag förstår inte längre vad det är som gör att jag dricker mig så full, jag har inga ursäkter. Jag har vett nog att inte dricka dagen innan ett viktigt möte tex, men det känns som att det är en tidsfråga innan det tar över helt då jag börjat tappa kontrollen och det är inte längre några beslut sätter mig i en sådan sits utan mina vanor som bara har en nedåtgående spiral.
Jag vet inte hur jag ska gå vidare, var jag ska vända mig för att få hjälp? Jag kan inte se hur jag skulle kunna sluta dricka helt, jag vill kunna njuta av att dricka en öl eller ett glas vin, men jag vill inte fortsätta ha det så här.
Vägen från 1 glas till total blackout är inte längre tydlig, det bara blir så.
Som jag läste av någon annans inlägg så har även jag flertalet gånger skadat mig allvarlig på grund av att jag varit för full. Jag har även nyligen, men sedan ca 2 månader tillbaka slutat med att köra full. Jag bor inte i sverige och lagarna här är lite mer godtyckliga, och vid flera tillfällen har jag kört bil så påverkad att jag inte minns var eller hur jag kört, hur länge och så vidare.
Jag är rädd att jag någon gång, en gång, ska tappa även det igen och sätta mig i bilen. Nästa gång kanske jag inte har lika" tur", och riskerar mitt eget, eller ännu värre och helt oförståeligt, någon annans liv.

Jag vore så tacksam om någon ville kommentera med sina egna erfarenheter eller tips på var jag kan vända mig. Jag vet inte vad jag ska göra.
Jag behöver hjälp.

Tack
Mvh

30år

Hej aeromagnus tack jättemycket för ditt tips och ditt svar. Jag skall följa ditt råd och kontakta sjukvården.
Tack igen
Mvh