Ligger i sängen med ångesten dunkande i tinningen. Jag är för bakfull för att orka vara uppe. Igår var det kräftskiva och jag drack alldeles för mycket. Ända sen alkoholdebuten (jag var 15 år) blir det oftast så för mig när det är fest. Jag vet varför jag inte kan rättfärdiga mitt beteende en enda dag till längre. På övervåningen leker nämligen mina två underbara barn.

Det är inte fest ofta. Men det spelar ingen roll. De gånger jag dricker gränslöst blir jag också nästintill gränslös i saker jag gör. Jag utsätter mig själv för fara genom att vistas ute själv nattetid, jag ramlar ibland och jag vill plötsligt vara otrogen mot min man som jag älskar. Inatt när jag gick hem genade jag över någons trädgård och där stod jag tryckt mot en husvägg en stund, jag vet inte varför. Det jag gör känns bara så otroligt puckat på tusen olika vis.

Jag vill sluta dricka helt och hållet. Kanske klarar jag det själv, jag vet inte.

Bra att du hittat hit min vän. Antar att du har ångest mm. Många ångrar det man gjort på fyllan men tar inte lärdom av det. Du kan inte göra något åt historian men bara framtiden. Måste du dricka om det är fest? Om det går åt skogen varje gång och du vet det så kanske steg 1 vore att inte dricka eller gå på festen. Vet lättare sagt än gjort men fundera lite på det innan det händer allvarligare saker. Kan bara ge dig rådet att inte ta första glaset.
Oavsett fest eller inte men blir det alltid så när du dricker eller bara på fest?

Devandra

Spot on, för det är precis just det - innan det händer allvarligare saker. För att hindra att dessa saker sker så måste jag ta min insikt på allvar på lång sikt - det vill säga inte bara tills nästa festtillfälle. När jag var yngre, ca 15-23 år, hade jag psykiska problem kopplat med ett självskadebeteende. Sedan dess har det beteendet inte visat sig. Eller? Först nyligen har jag kopplat samman mitt drickande med självskadebeteendet, det finns ju för tusan kvar i mitt liv! Tankarna som kommer när jag hamnar i det gränslösa drickandet är där för att straffa och sabba för mig. Jag vill inte ha någon annan man i mitt liv än den jag har idag, men när jag blir sådär full kommer tankarna på otrohet. Törs inte tänka på vad som skulle ske om jag får en tydlig invit från någon. Förut var självskadebeteendet kroppsligt, nu har det antagit en annan form. Eller låter det som jag är helt ute och cyklar? Tänker fler såhär?

Åt helvete är hur det känns och det gör mig ledsen att jag riskerar att skada andra. Min partner vet nu att jag vill sluta dricka men han tycker inte att det känns helt nödvändigt att klippa helt, (han vet inte heller om allt). Min tanke med att skriva här att skapa känslan av att ha någon att rapportera till - hur det går och så. Jag är inte alkoholist, men jag har ett problem.

FataMorgana

om du dricker en gång om året eller varje dag när alkohol påverkar dig som den gör. Du är maktlös när du har druckit för då har alkoholen kidnappat din hjärna. Eller hur? Vi delar samma erfarenhet alla som skriver här. Det funkar inte helt enkelt. Det pris vi kommer att få betala i slutänden är alldeles för stort. Det är ett lidande utan dess like. Det här forumet är en guldklimp :). Läs i trådarna och du kommer framför allt känna att "Du är inte ensam". Och bara det är en underbar känsla. Lycka till på din resa :). / FM

DryMartini

Devandra, hur ofta dricker du någon alkohol. Varje dag, en gång i veckan, en gång i månaden? Hur mycket dricker du vid dessa tillfällen?

Devandra

Nästan varje helg blir det någon alkohol hemma. Ofta dricks det då något både fredag och lördag. Vi delar på en flaska vin, eller tar några öl. Ingen stor konsumtion, men med min flugvikt är jag lättpåverkad och känner också oftast av det dagen efter. Fest eller liknande är det kanske var tredje månad och det är då det blir all in för min del...