Hej.
Helt ny här. Har länge haft problem med att hantera alkoholen. Det största problemet är att när jag dricker känner jag inte gränsen för när det är dax att sluta. Blir i princip alltid för mycket och så har det alltid varit sedan första fyllan. Är nu 37.

Mamma är alkolist och morfar var. Skrämmer mig. Min stora skräck har alltid varit att bli som mamma.
Haft en trasslig uppväxt med både det ena och det andra. Ska ta upp detta med min psykolog - att alkoholen är ett större problem än jag velat erkänna.
Känner att jag dricker allt oftare nu också. I princip varje helg. Minnesluckor, utsätter mig för risker, gör galenskaper och denna outhärdliga vidriga ångest som äter upp mig. Står inte ut med mig själv och dövar bakisångesten med oxascand.
Och ändå upprepar sig historien om och om igen fast jag så många ggr fått mig en tankeställare om att det får vara nog. Vill inte vara sån här.
Men jag tycker tyvärr om att dricka. Den första kicken och ruset, glädjen och tillfredställesen, lugnet. Lyckan. Om jag ändå bara kunde hålla det på en "normal" nivå. Det lyckas jag inte ofta med.

Och denna helg passerade jag ytterligare en gräns som jag inte ens klarar av att nämna nu för jag har sån ångest. Jag har inte gjort något brottsligt eller skadat någon men känner sån oerhörd skam och självförakt över hur packad jag blev och bortgjord. Hatar den delen av mig som blir sån. Känner mig som en usel människa.

Jag vill kunna klara av en vit månad. Åtminstone 1 vecka. Att aldrig mer dricka känns för skrämmande och svårt just nu. Vill kunna klara av att hantera alkoholen och dricka måttligt men är rädd för att jag inte kan lära mig behärska den.
Just nu är jag inte det minsta sugen. Men vet att när helgerna närmar sig kommer suget och tristessen. Men jag vill inte leva mitt liv så här. Minnesluckor och ständig ångest.

Hoppas detta forum kan stärka mig till att förändra mitt drickande.

Känns skrämmande att bara skriva här. Ett erkännande på något sätt vilket är läskigt.
Men jag tror det är bra.

Du har kommit rätt. Du skriver att du älskar lyckoruset sedan skriver du inget mer positivt om alkoholen. Det finns inget positivt. Alkohol ger ångest och slutar du dricka så släpper ångesten. Vill du verkligen sluta? Ja då har jag några råd. Kontakta vc för lite hjälp,manke medicin så du inte kan dricka. Kanske kontakt med aa vore ett stöd

Nystartnu

Ja jag älskar lyckoruset jag får till en början och att bli avslappnad i sällskap. Sen är det ju gott med öl och vin. Men jag hatar personen jag blir som onykter, packad och redlös och ser min mamma i mig som är
Alkoholist.

Har social fobi, varit deprimerad långa perioder o mitt liv och går i terapi.

Jag vill sluta dricka mig redlös. Jag vill sluta dricka på det sättet jag gör men jag är samtidigt rädd för att söka hjälp på riktigt. Det är skrämmande.

Sommarkatt15

att du har hittat hit Nystartnu! Det är nu du börjar fajten mot din alkoholism. Jag hade också en önskan, en dröm om att sluta dricka, slippa minnesluckor, slippa bakfylla, ångest, vinstank, tvång, ljugandet, smusslandet mm mm - all skit som alkoholen ställde till det för mig, med min handgripliga hjälp. Det har tagit lång tid för mig att inse att jag faktiskt vill och kan bryta. Att ha tagit del av alla fina människors tankar, liv och kamp här på forumet Har hjälpt mig till ett beslut att göra upp en gång för alla med alkoholen. Jag har slängt skiten i rännstenen och betraktar den med nyktra ögon. Jag vill inte ner dit igen. Jättebra att prata med din psykolog! Du kommer att känna en befrielse och kanske också förvånad över hur mycket stöd du kommer att få! Följ kloke aeromagnus råd och få medicin till hjälp samtidigt med dina samtal. Det är du som ska styra ditt liv inte alkoholen.
Styrkekram!
Sommarkatt15

Nystartnu

för respons och stöd Sommarkatt15.

Alkoholen har verkligen ställt till det för mig, inte bara en eller två ggr. Jag är ute på hal is. Och har så varit i många år och förstått det men samtidigt förnekat och sopat det under mattan när värsta ångesten lagt sig efter några dagar eller mer.
Jag är rädd bara. Rädd för att erkänna och rädd för att aldrig mer kunna dricka. Rädd för att omgivningen ska få veta. Många vänner vet om mitt problem mer eller mindre och min syster har nog vissa aningar om att det blir för mycket ibland. Som i helgen när jag blev redlös inför hennes barn för första ggn vilket jag har sån vedervärdig ångest för. Står dem nära och älskar dom så mycket. Tycker det är hemskt, för jävligt, att de såg sin moster i det tillståndet. Jag minns inte. Har bara ett minne av att jag spyr på toaletten och typ får " hallisar".
Barnen hade blivit rädda, tyckte det var läskigt och hade blivit skärrade och ledsna. Och oroliga för att jag skulle bli som mormor ( min mamma som är alkoholist ).
Det skär i mitt hjärta att de såg mig i det tillståndet. Känner mig som en hemsk moster.
Som att jag upprepar historien - mamma som söp inför oss under hela uppväxten.
Min syster hade fått såna flashbacks och det får jag också o har länge varit rädd för detta. Min syster gillade inte detta men tycker jag ska sluta plåga mig själv nu. Har messar henne om vilken ångest jag har. Barnen blev skärrade men har snart glömt detta, det är mest jag som lider. Jag vill vara en förebild och inget fyllo till moster för dem.

Sommarkatt15

Försök släppa det nu. Plåga dig inte för det som varit. Din kraft ska nu gå åt till att vara nykter- det är det enda du behöver tänka på; hur du ska fortsätta var nykter ikväll och i morgon och kanske en lång tid framöver eller för alltid?! Som många här så klokt råder, är en kontakt med vc för att få medicin och stöd en bra början! Gå på AA möte är jag själv för rädd för att gå på och vi verkar vara lika rädda du och jag. Du är värd att få leva utan det elände du försätter dig i med alkoholens hjälp! Det är nu du ska satsa på dig och ditt liv. Barn är fantastiska små varelser, de älskar förbehållningslöst och förlåter allt. Kan du snälla ringa och beställa en tid till dig på vc imorgon?! Jag följer med dig i mina tankar!
Sommarkatt15

Ett bättre liv

Jag känner igen mig i så mycket du skriver. Tex att vara rädd för att inte få dricka igen eller tristessen och rastlösheten. När jag summerat mitt liv fram tills nu (jag fyller 39 på fredag) så har jag varit utan alkohol i som mest 2 månader sen första fyllan. Det känns oerhört tragiskt att jag har behövt gömma mig bakom alkoholen då jag i övrigt haft ett ganska rikt liv. Min pappa, morbror, morfar mfl drack ju när jag växte upp men man måste tydligen lära sig sin egen läxa den hårda vägen. Mitt drickande har på senare år gått i perioder men det har alltid varit alkohol inblandat nästan varje helg och även vissa vardagar. Jag googlade runt och hittade Alkoholhjälpen för 3 månader sedan och fyllde i alla tester. Det var med stor bedrövelse som jag verkligen fick se svart på vitt hur mycket mitt supande har kostat mig, även om jag innerst inne visste att jag nog haft mer problem än jag velat erkänna. Jag prickade in mer eller mindre varenda påstående på alla tester. Igår var det tre månader sedan som jag drack alkohol senast och jag kan inte påstå att jag saknar det. Jag fick rådet här att hålla upp i tre månader och jag klarade det! Det finns hopp för alla! Vissa dagar har varit svårare än andra men tar man det lugnt och tänker till så kan man göra andra saker istället för att gå och längta efter den där ölen, men man måste BESTÄMMA sig för att det får vara nog. Du har dina systerbarn att glädjas åt så lägg fokus på det istället för att dricka. Det kommer kännas svårt ibland men belöningen är enorm! Lycka till, jag tror på dig.

Nystartnu

dina ord och ditt stöd betyder mycket.
Jag är rädd för att barnen ska se på mig med andra ögon nu och känna obehag inför mig. Men min syster sa att dom älskar mig och minsta ville ju t.o.m. sova brevid mig denna kväll när det hände.

Jag undrar om jag är så illa däran att jag behöver medicin? Jag vill klara mig utan. Om jag behöver medicin är jag ju verkligen alkoholist o vill inte se mig så. Kanske förnekar.
Men känner inte problem av att hålla mig nykter i veckorna, får mer sug framåt helgen.
Jag ska träffa min psykolog imorgon och ska ta upp det med honom till att börja med.
Och känner jag att en nykter helg är svårt bör jag förmodligen tänka om ang medicin.
Inte bara det att jag dricker, äter antidepp och många ggr tar jag lugnande och sömntabletter när jag druckit för att vara på det säkra att verkligen få sova. Inte bra.
Blir oförsiktigt helt enkelt och bryr mig inte om dess skador och risker. Dax att erkänna detta mer i detalj om tabletterna för psykologen också. Han vet till viss del och varit på mig då det periodvis varit för mycket lugnande och insomningstabletter.
Vilken soppa och vilket elände jag ställer till det för mig själv.
Ska försöka sova. Tack igen för stöd och omtanke.

Hoppas du får sova gott sommarkatt15.

Nystartnu

Och stöd. Så skönt att inte känna sig ensam.
Jag behöver inte ens göra ett test - jag vet att jag har problem med att hantera alkoholen och det är tragiskt att det alltid varit så. Men så är det.
3 månader är starkt och bra jobbat utan alkohol!!! Grattis :)
Måste kännas skönt. Du ska vara stolt över dig själv :)

Ett bättre liv

Tack! Det känns bra med tre månader men man får passa sig. Innan så tänkte jag att det är en enormt lång tid men dagar blir veckor och har man fullt upp ned annat så finns tankarna inte på drickandet hela tiden. Jag hade iofs inte heller behövt alla tester för att fatta att jag har problem men det gav mig på något vis en verklig insikt i att bara reflektera över alla år. Jag har gjort bort mig inför mina egna barn, jag har slagits på stan, grälat med min fru, blivit misshandlad pga fylletjafs osv osv och haft obeskrivlig ångest över all skit som hänt men en dag så bestämde jag mig: Antingen så går jag runt resten av mitt liv och grämer mig eller så ger jag mig själv en rejäl chans att bättra mig. Om jag går runt och grämer mig för att jag inte har varit den pappa och make jag velat så förblir jag den pappa och make jag inte vill vara pga mitt dåliga samvete håller mig tillbaka från att utvecklas. Gjort är gjort, det kan man inte ändra på. Men man kan ändra sig själv så att ens nära och kära får njuta av ens sällskap på bästa sätt! Din syster och hennes barn älskar dig, låt inte ditt dåliga samvete sätta mentala hinder för det. Be om ursäkt om det krävs men gå vidare. God natt.

inko12

...har druckit igen typ 10 dgr...vet att plågat börjar nu, jag måste...men att jag trillade hit igen :(