Vill inte - kan inte

Sommarkatt15

över att du är inne på 200-talet nu-grattis! Jag är nybörjare med en liten vecka, men du och alla ni andra som finns här inne har övertygat mig om att jag faktiskt både vill och kan ta upp kampen mot alkoholskiten. Ursäkta det ovårdade språket, men jag håller på att smutskasta och förnedra min alltför långlivade följeslagare-vill förinta honom såsom han försökt med mig!
Håll om din fru och familj denna månad.
Stor Styrkekram till dig Fenix,
Sommarkatt15

till dina etthundratre nyktra dagar! Det vill jag verkligen vara med och fira!
Det är så jobbigt att vänta på undersökningar. Hoppas du får goda besked när det väl är gjort!
Allt det bästa! / mt

Du har varit i mina tankar Fenix och du har rätt, ett inlägg som ditt ska man ju såklart svara på. Det är dock ett komplicerat inlägg. Man kan ju inte brista ut i grattis till 100 dgr när inlägget också innehåller oro och ev sjukdom. Jag kände att jag behövde gå tillbaka i din tråd för att läsa men hann inte hitta någon förklaring eller bakgrund till din undersökning. Jag funderade på om jag skulle uppmuntra dig att prata med din fru. Såg att du gjort det nu och det är bra. Tror inte att något sådant ska hållas hemligt i ett försök att vara hänsynsfull. Men det var också lite svårt att skriva och kräver lite eftertanke. Kan bara prata för mig själv och det könns helt enkelt inte tillräckligt att skriva "grattis till din kamp och ..." Jag får helt enkelt inte till nåt som känns tillräckligt bra som uppmuntran, stöd eller omtanke. Och då har det ännu inte blivit nåt. Det hade säkert räckt med styrkekramar eller nåt annat för att visa just omtanke, medkänsla och bekräftelse, men det kändes helt enkelt inte tillräckligt. Tycker att det är bra att du skriver om att du saknade inläggen. Det är ju trots allt bättre att skriva något än inget alls även om det känns otillräckligt.

era reaktioner!! Jag kan förstå att det inte är lätt att komma med någon genomtänkt reaktion på ett komplicerat inlägg, dubbla budskap om glädje och skräck:-) Men jag lärde mig själv en sak, att det är bättre med ett eller ett par ord än inga om man känner att det kunde hjälpa. Bara veta att det finns andra där ute som känner till det man upplever, särskilt om det är av mer omvälvande natur, har jag insett betyder mycket.
Kram, känns lite bättre i dag när man delar tankar och känslor med såväl fru som er på forumet.

Ebba

Du lärde mig en läxa.
Tack för att du erkänner och berättar att tystnaden var väldigt tyst. Jag läste ditt inlägg, tänkte och tänkte. Ville skriva något men det var lättare att låta bli för jag kom inte på något som kändes bra.

Grattis till hundra dagar!
och FUCK CANCER.

Kram!

nu känns det ännu bättre! Ärlighet varar längst, verkar vara ett bra ordspråk. Lärde mig själv en läxa:-) Näst gång jag inser att jag inte kan formulera något klokt och genomtänkt ska jag också skicka något typ FUCK CANCER eller vad det kan handla om:-)

LenaNyman

Klart du gör. Just den här grejen jag ska säga nu känner du nog inte till. Jag var på bröllop en gång och där utanför kyrkan ringlade sig kön av gäster lång med alla som skulle hälsa på brudparet. Jag stod också i den där kön och när det var min tur hälsade jag förstås, både hjärtligt och länge. Men bara på bruden. Brudgummen glömde jag totalt bort. När jag insåg faktumet var det bara att ställa sig i kön igen. Göra om, göra rätt.

Gör det denna gång också. För jag glömde ju att gratulera dig till dina 103 dagar. Ergo; grattis Fenix! 103 dar och nu mitt uppe i den hundrafjärde. Så jäkla bra gjort!

Anders 48

Ville bara inflika i kören - grattis till dina nyktra dagar - och hoppas för allt i livet att "det andra" inte är något. Förstår att det är oerhört slitsamt att gå och vänta på svar, eller vänta på nästa undersökning. Håller tummarna - och önskar dig all fortsatt styrka.

FataMorgana

Det är första gången jag läser i din tråd ( eftersom jag inte varit inne här så frekvent) och det där beskedet om röntgen känner jag så väl igen. Blir nästan som en knytnäve i magen på mig. Rädsla och katastroftankar. Då är det lätt att ta till alkohol och du är jättestark som fixar det. I svåra stunder får man försöka ha tillit till att allt ordnar sig. Och nån att ventilera med är alltid bra. Du har en hel drös här på forumet. Vi finns här för dig. Man kan behöva snacka annat än alkohol också. Grattis till dina 100 dagar. Skickar en jättekram :)/ FM

FM! Visste väl det, att det finns så många goa människor här inne. Därför var det snöpligt när det blev så tyst i tre dagar, men vi har ju rätt att det finns en drös. Nåväl kan berätta att alkoholdjävulen verkligen är igång. Så läskig är den faan att nu börjar tankarna komma att om det värsta skulle bli fallet, då djäklar är det bara att ösa på. Då spelar ju ändå inget någon roll, så varför inte dricka? Så sjukt maler hjärnan på, kan liksom inte bara stänga av. Nu börjar den här rösten klinga av, men det har varit så flera dagar och man inser kraften i alkoholism, att hjärnan är kidnappad. Men det går, som visats gång på gång i forumet, att stå emot. Kram tillbaks...

steglitsan

Hallå du!

Här har du en till som är skamsen. Men inte bara för att jag missade att gratuler dig på dagen men för att jag ett tag velat berätta om att jag har följt och hejat på dig på håll. Vid årsskiftet skev Tjalle till dig #1086 i din tråd:

"Också min tredje nyktra dag idag. Kanske blir 2015 "vårt år". Någon gång måste väl även vi lyckas....
Sköt om dig/Tjalle"

När jag läste det där så fastnade det direkt. Och jag har faktiskt gått tillbaka till det inlägget och läst bara för någon månad sen senast. Varför? Jo, för att ni har varit och är såna sanna kämpar som vägrar ge upp kampen och det beundrar jag dig för. Ja, även ni lyckas, du lyckas precis just nu Fenix och 2015 ÄR ditt år. Stort grattis till dina dagar, jag ser så fram emot att följa många många fler framöver.

Stor kram i en svår tid men vad skönt att du berättade.

tankar steglitsan, en bra start på min dag! Kram själv, fantastiskt att ha någon som hejar på en på håll där ute i verkligheten...

Jag är nästan aldrig in på forum numera, känns inte aktuellt för mej längre. Men NÄR jag tittar in nån gång så letar jag alltid efter dej och andra bekanta. Och jag blir så GLAD när jag ser att det går bra för dej! Jag vet hur du kämpat och inte gett upp och så skönt sen när du lyckas. När botten är nådd. Håll ut under perioder av sug och det blir lättare igen, ge aldrig upp. Jag är så nöjd med min alkoholfria tillvaro. Lycka till med allt!

också så GLAD när jag läser din kommentar. Du har ju varit en av förebilderna när det gäller att leva ett vidare liv utan alkohol. Dina rader i dag kom extra lägligt inför nästa veckas besök hos sjukvårdsapparaten. Tack!

LenaNyman

... är det den sista september. Då ska jag tänka på dig, Fenix. Varm kram.