Jag är ny här. Tacksam för alla som delar med sig av sina historier. Det peppar. Idag är det 6 dagar sedan jag bestämde mig för att ge mig själv en chans. Jag måste erkänna för mig själv att jag dricker för mycket, kanske inte SÅ mycket varje gång men varje dag och det har pågått i säkert 10 år.

Jag tycker att jag klarar av vardagslivet i allafall, men visst är det så att jag var skärptare i huvudet förr. Jag borde ägna mer tid åt mina barn och jag borde vara helt säker på att det är lämpligt att köra bil när barnen ska träna tidigt på helg morgnarna.

Beslutet är iallafall fattat, 90 dagar utan någon alkohol och sedan får jag se. Helst vill jag ju kunna ta ett glas vin till maten sen men det beslutet får fattas sedan.

Under tiden ska jag monitorers vikt, blodtryck och vilopuls för att se om jag kan mäta någon effekt av 90 dagars total nykterhet.

Hoppas att jag fixar de här 90 dagarna först, 84 dagar kvar...

Sommarkatt15

Och så mycket bättre stöd för din små fiskar- nykter!

Rallan

Mindre än en månad kvar på mina nittiodagars utvärdering. Det har inte varit en helt vit period men väl så nyttig iallafall. Kanske bättre, hade de där glasen vin som slunkit ner inneburit ett totalt misslyckande så hade jag inte kunnat fortsätta processen mot ett liv utan alkoholmissbruk.
I helgen firade vi bröllopsdag, och då blev det en halv flaska vin. På systemet när jag skulle köpa den slog viljan att köpa en Box till. Inte skulle det räcka med en flaska vin... Om jag skulle köp flaska så kanske vi skulle kunna ha en flaska vitt till förrätten och sedan rött till huvudrätten. Då skulle ju jag kunna ta ett glas rött till matlagningen också... Nu blev det inte så. Det blev en flaska och så över till frågan om det var nödvändigt med vin överhuvudtaget och ja jag tror att det var rätt. Jag vill kunna dricka vin ibland och med rätt disciplin bör det gå.
Vidare i utvärderingen av mitt alkoholbruk har jag kommit fram till att stress, ångest och dålig sömn hittills inte har förbättrats så mycket som jag hoppats på. Kanske behövs det verkligen 90 helt vita dagar för att det ska bli bättre... Får se om jag gör ett sådant försök efter de här 90 dagarna.
Hur som helst så känns det som om jag kan leva så här. Inget slentrianmässigt drickande mer men inte något totalstopp heller.

Sommarkatt15

Usch, jag har också fortfarande bib-suget som flashar förbi i tankarna ibland. Så bra du gjorde-köpte en flaska vitt som du tänkt! Bravo! Nu är du snart framme vid ditt mål - 90-dagar med rimligt a-intag!
Det här med din stress, ångest och upplevda sömnsvårighet- vad i ditt liv tror du dessa har sitt ursprung från? Finns det något du kan förändra som kan minska någon av symptomen? Alkoholen dövade kanske lite, men större a-intag ökar också styrkan på symptomerna. Finns det någon som kan hjälpa dig - kanske professionell hjälp?
Sommarkatt15

Rallan

På a fronten intet nytt. En vit helg har passerat och jag traskar på på den nya vägen. Ska inte ljuga och säga att det är helt självklart än. Fortsätter därmed att skriva här även om inget dramatiskt skett. Denna vecka är det höstlov. Önskar att jag kunde vara ledig. Skulle nog må bra av några dagar med kidsen.

Rallan

Igår var det tisdag. Av någon anledning har jag svårt med just tisdagar. Kanske är det att jag verkligen inte trivs med mitt jobb och att det då är så långt det kan bli till helg på båda hållen...
I går hade maken fixat till myskväll. Popcorn och läsk till barnen och vin till mig. Jag måste ha missat att säga till honom att jag tror att a inte är bra för mig... Film med familjen är mysigt men det hade ju varit mycket bättre om jag drack läsk jag också...
Så hur blev det då? 3 glas rött på en tisdag tillbaka till gamla vanor. Sedan behövdes 2 omgångar meditation för att somna och nu har jag ont i huvudet... Och en Box vin som det fattas typ 4 glas i ( maken drack ju ett ). Ihelgen ska vi till landet där jag ställdeden förra boxen jag inte ville dricka upp... Hur ska det här gå? Kommer jag hälla ut dem? Nej, det kommer jag ju inte... Kommer jag att dricka upp dem? Troligen...
Jag måsta ta tag i det här med att inte trivas på jobbet, jag kan ju inte ha det som ursäkt för att förstöra allt som är bra också. Det måste finnas alternativa jobb, om jag inte dricker kan jag hitta energi att förbättra min situation istället.

Rallan

Jag vet inte riktigt vad jag vill. Ena stunden tänker jag att jag aldrig ska dricka mer, andra stunden tänker jag att det inte är ett problem nu. ibland tycker jag att jag faktiskt inte dricker mycket nu. Boxen maken köpte hem i tisdag är ju förvisso slut, men det är ju inte bara jag som druckit av den, maken har säkert druckit 3-4 glas..
Pratade iallafall med maken om att det är en dålig idé att köpa hem en Box. på det hela taget går det väl framåt. Snart är utvärderingstiden slut och jag dricker iallafall betydligt mindre än tidigare. Kanske en helt vit period från nu till jul är rimlig. Julen är automatiskt vit eftersom den i vår familj alltid varit det. Det är ju barnens högtid och då passar det bäst med julmust...

Sommarkatt15

Har du kommit fram till något?! Det är så intressant att läsa dina funderingar!
Sommarkatt15

harrim

Börja med att köpa vin på flaska istället för box. Det blir mer uppenbart när man står med en ny flaska att korka upp för att den första har tagit slut. Om jag har en öppnad flaska stående så har jag svårt att låta bli att ta ett glas. Hade jag haft en box hade det antagligen varit ändå värre. Ett tag försökte jag med halvflaskor men det fungerade inte alls. Jag tänkte att jag bara skulle dricka 1-2 glas vin och öppnade en halvflaska men när halvflaskan var urdrucken öppnade jag bara en till. Vi dricker vin på helgerna och då öppnar jag en flaska. Hustrun dricker 1-2 glas och jag dricker upp resten och försöker hålla mig till det. Jag lyckas för all del inte alltid.

Rallan

Mina 90 dagar är förbi nu eller egentligen i morgon. Jag är glad att jag tog mig tiden att fundera och reflektera över min a konsumtion.
Det är något jag måste fortsätta tänka på. Genom att reflektera har jag kommit fram till vad mina svagheter är och vad som är mina triggers. Just nu känns beteenden som jag hade för tre månader sedan skrämmande och främmande.
Det känns främmande att jag faktiskt gick till olika systembolag tidigare för att personalen inte skulle se min vinkonsumtion eller att jag gärna tog ett glas vin (eller 3) själv vid datorn på kvällen då alla gått och lagt sig och att jag alltid då ställde glaset så att maken inte skulle se om han kom och pratade med mig.
Det är mer kvar att hantera och reflektera över men jag har nått långt på de här 3 månaderna. Kanske startar jag en ny tråd för nya funderingar senare. Tack för att jag fick vara med och lycka till alla fina kämpar här.

harrim

Grattis och lycka till. En liten kommentar bara. Jag läste någonstans att 3-månadersintervallerna är kritiska när det gäller att återgå till det gamla mönstret. Jag vet inte ifall det stämmer eller om det bara är en myt men det skadar inte att vara på sin vakt.

Rallan

Tack harrim, jag ska vara vaksam. Att mina 90 dagar är slut innebär ska inte innebära att jag går tillbaka till gamla vanor. Tack för omtanken

Sommarkatt15

Tack för att du delat med dig av dina kloka tankar på din resa mot ett bättre liv.
Sommarkatt15

Jag tror att det vore bra för dig att stanna här på forumet. Känns som att du ff har ett relativt högt intag när du har chansen. 3 flaskor vin på 5 dgr är en riskkonsumtion. Även om du kommit långt kanske det är bra för dig att gå in här och reflektera skriftligt då och då. Ibland blir tankarna klarare när man är tvungen att skriva ner det. Så lura dig inte nu med att dina 90 utvärderingsdagar är slut. Tycker verkligen att du ska ta en 90-dagars period till så att du inte trillar tillbaka. Kanske summera varannan vecka el nåt så att du verkligen inte kan släppa taget. Kanske borde du läsa din egen tråd och analysera den. Just nu befinner du dig ju i ett forum där det finns en relativt stor samling människor som har varit eller är experter på att lura sig själv med olika argument. Det gör att du troligtvis kommer att få fler icke önskade svar av den här typen. Men oavsett hur du väljer att göra, så lycka till!

Leverjag

Rallan,
Jag önskar dig lycka till och jag håller med ovanstående att det finns en stor risk att du faller, du har fortfarande ett riksintag. Tror också att det är bra att fortsätta utvärdera en tid. Sisyfos förslag är bra. Men det är ditt liv!

Ville bara säga att jag som är 45 alltid kunna dricka utan att spåra ur och haft trevlig med A i andras sällskap men tiden gör att beroendet ökar. Min konsumtion och beroende ökade sista åren och började förstöra mitt liv. Jag satt också framför dator och gömde vinglasen så mannen inte skulle se på kvällarna. Jag började smyga och handlade på olika bolag. Sakta blir det fler och fler tillfällen att döva suget och parallellt med det så mår man sämre, fungerar sämre och framförallt ökar ångest som i sin tur måste fixas med A. Jag har insett att jag nu inte längre klarar att dricka för då vill jag bara ha mer. Dessutom vill jag låta min kropp läka, vara i balans, ha mer energi och inte skada fler hjärnceller. Som någon skrev i forumet. Jag har druckit min ranson i livet.

Önskar att det går bra för dig och hoppas du skriver ibland hör och berättar hur det går för dig. Ha det gott!

Rallan

Tack Anders, bra att läsa tillbaka och se så att jag inte fallet tillbaka på samma sätt igen. Det går inte riktigt att släppa garden. Tråden sparad så jag hittar den igen nu fortsätter jag på det nya spåret

Fröken L

Jaha, nu sitter man i soffan, sambon har lagt sej och jag väntar på att sonen snart ska komma hem, funderar ganska mycket på mitt peth test som läkaren tog, 0,54 var det!!
Så jag har sagt till mej själv,8 veckor helt utan alkohol, är inne på dag 3. Fungerar bra, har lite sug efter ett glas vin. Men inte så att det är att det inte går att vara utan..
Jag är inte beroende av alkohol, men jag har många i släkten som är alkolister så jag kan mycket väl bli en själv..
Jag vill nog beskriva mej själv som en normalfungerande kvinna, ett barn i övre tonåren, jobbar, städar, men tar gärna ett glas vin på kvällen tillsammans med sambon, kollar tv och bara slappar...

An_stra

100 vita dagar. Behöver nog få prata en del.

An_stra

Jag har inte börjat ännu. I lördags så köpte jag en bag in box. Den är snart slut. Har märkt att det blir värre å värre. Nu vill jag ha mina 100 dagar.