hej
allt är katastrof ... jag är 18 år. hade körkortet på prövotid och blåste possetivt å blev av med det!!
pappa är trafikpolis .. men det här hände i en annan stad. Livrädd.
HAr inte sagt nåt till honom och orolig för om HAN kan få sparken pga mej??

kan han det? och bör jag berätta??

asså han kommer .... bli GALEN!

jag körde hem kompisar efter en fest. Jag hade 0.3 promille.

jag festar varje helg.

min fråga är : kan en polis få sparken för att dottern e alkis?

/camilla

Vändningen

Nej din pappa kan inte få sparken och det är ingen fara på så vis. Du är myndig och det blir bara du själv som får ta konsekvenserna av det som hände. Tråkigt, men kanske kan du vända det till något positivt. Köra bil onykter (tro mig, jag åkte precis dit för rattfylla själv) är verkligen ingen bra kombination, alls.

Du kommer få en del att pyssla med nu då du blivit av med körkortet och så. Även om din pappa säkert kommer att bli arg, så är han ändå din pappa och du kommer säkerligen att behöva hjälp/stöd med det som kommer att ske härnäst. Men som sagt, det är ingen fara med hans jobb. Glöm inte bort din egen hälsa bara, det är inte nyttigt i långa loppet att festa varje helg.

Jag har nu fixat kommentaren från Heatpump. Tänk på att det inte går att använda alla typer av emojis i vårt forum. En del sådana kan föra att kommentaren inte publiceras. /magnus

Anon

Camilla,
jag har också åkt fast för rattfylla. Var väldigt full, minns knappt det som hände. Jag var 24 år och är och var en "duktig tjej" som alltid skött mig och presterat bra, varit omtyckt, etc. En del problem med ångest och destruktiva tankar mot mig själv.
Rattfyllan hände för 4 år sedan. Jag blev ålagt terapi, både i grupp och enskilt. Plus böter. Det jag såg i gruppterapin var att alla andra var så mycket värre däran än jag. Inte för att det tog bort den skam jag kände men det var skönt att vara den yngsta och få detta "wake-up-call" innan det var försent.

Har sedan dess klarat alkoholen ok. På den tiden så festade jag varje helg, precis som du. Men det är som att jag ibland "glömmer" hur mycket jag borde dricka och bara kör på när jag är ute. Har hänt att jag kräkts och så, att jag glömmer vad som hände, vaknar upp med ångest etc. I fredags hände det igen. Hade käkat middag med en kompis och druckit ca 4 drinkar. Kom hem och tänkte ringa min kille, och tänkte att det var en bra idé att ta en drink samtidigt. Det blev tydligen dubbla vodkashots. Minns att jag ringde min kille men inte vad vi pratade om. Minns sedan inget förrän jag kräks livet ur mig på toaletten.

Det här händer inte ofta, men det händer ju ändå. Det är inte bra. Vad jag försöker säga, Camilla, är att det är bra att du fått ett wake up call. Rattfylla är allvarligt och kan vara en chans för dig att tänka på hur och när du dricker. Jag har fått ett wake up call genom att det här hände i fredags. Hoppas att det ska komma bra saker utav det, och hoppas detsamma för dig.