..

var riktigt bra Adde, har aldrig sett en sådan bra översättning av vad det hela handlar om! Funkar lika bra med en gud som utan, och gör det hela enkelt, helt enkelt:-) Klipper ut och sparar.

gillar jag inte. Jag är en ljusmänniska och gillar värmen skarpt !

Jag kommer inte ihåg hur mitt drickande skilde sig från övriga årstider, jag tror nog det var lika mycket oavsett årstid. Varför ändra på ett vinnande koncept ??? Däremot lägger jag mer märke till alla skugglika figurer som travar mellan p-platserna och Bolaget i ett försöka att smälta in i skuggorna och bara försvinna. Jag tyckte själv att det var "skönare" att handla när det var mörkt ute för att jag trodde att jag inte syntes. Jag tänkte häromdagen på att jag har inte en enda susning om hur priserna är på alkohol nu för tiden ?? Och jag har tappat räkning på hur mycket pengar jag spar :-))

Jag har för ett tag sen genomgått en liten smärre operation och var tvungen att "uppfostra" narkosskötaren och läkaren om att jag är korsberoende och inte vill ha opiater eller lugnande insprutat eller oralt....eller på nåt annat sätt heller. Och jag blev glatt överraskad att de faktiskt hade kunskap om det ! Förra gången...ja, det är några år sen, så såg de bara tvivlande ut när jag talade om vad som gäller för mig så nånting har uppenbarligen hänt. Nu var de helt med på noterna när vi pratade sömn/insomningstabletter, lugnande och olika typer av smärtstillande och hur de kan trigga igång ett rejält sug hos mig. Tom att narkosskötaren sa samma sak om SSRI-preparaten och att där skett en liten men dock omsvängning av användningen av dessa. Man börjar nu se konsekvenserna av långvarig användning och jag jublade liggandes där på operationsbordet :-))

I morgon är Fars Dag och jag tycker den är asjobbig. Framförallt nu när man ser på olika sociala media hur det firas och jag sitter själv....i bästa fall ett sms som dimper in. Som alkis och pappa verkar jag få skulden för allt oavsett min nykterhet och det i evinnerliga tider. Just därför är det så viktigt för mig att påminna mig att min nykterhet är ett val som jag gör och att jag är nykter för min egen skull. Jag trodde att jag försonats med mina barn, och det har jag i viss mån, men deras ingrodda vana att alltid skylla på mig sitter så otroligt djupt att jag förvånas över att de själva aldrig inser det, trots de gånger jag sagt ifrån.

Jag ser iaf fram emot alkoholhjälpens träff i december där jag som sällskap får en kvinna som var med redan från början här. Och det glädjer mig något så otroligt !!! Vi har genom åren varit varandra till stor hjälp, dels genom forumet och dels i verkliga livet. Hon har för alltid en stor plats i mitt ♥

Lev idag, ta ert beslut på morgonen och skynda långsamt ! Kramar i mängd till er alla därute !!

Tack Adde för alla dina klokskaper i min tråd. Tack också %-satsen och statistiken som du skrev om. Det gav en rejäl ögonöppnare om hur svårt det faktiskt är att lägga av. Det känns både bra och skrämmande.

Kram till dig

som syns i olika flöden och som jag fastnat för bara för att det är så otroligt bra sagt !! Det är Pär från GladaHudikteatern som säger såhär :

"– Hittar man något gemensamt bildas kommunikation. Genom kommunikation får du förståelse. Och genom förståelse faller fördomarna. Jag brukar säga att alla människor har en diagnos, vissa har bara inte fått den än. I Sverige tillåter vi inte människor att vara olika. Och så kramas vi alldeles för lite."

Jag ser ju likheterna även hos oss som är beroende och medberoende..........när vi väl förstår vad som händer så blir livet så mycket enklare och vi kan ta emot hjälpen som erbjuds. Och här på forumet kommuniceras det ju för fullt :-))

Kramas mera hörrni !

etanoldrift

För din klarsynthet och för dina kloka inlägg!
Stor varm novemberkram <3

för uppskattningen !!
Fick veta nu under träffen att "Gilla"knappen finns kvar hos de flesta men inte hos mig ?? Inte heller har jag någon "Redigera"knapp ??? Fler som har det problemet ??

Tillägg :-))) Och bara därför fick jag en "Redigera"knapp som på beställning :-)) Nu vill jag ha "Gilla"knappen också !!

LenaNyman

"Alkohol är ett gift och ju mindre man får i sig desto bättre".

Och för många av oss är ett nollintag absolut bäst.

:)

jag gör reklam för böcker här men nu måste jag bara !! Han skriver exakt så som jag upplever/har upplevt hela min alkissituation. Jag har tjatat till förbannelse om att vi alla beroende är så lika varandra, vi följer samma schema, och av nån helkonstig anledning vill inte de högskoleutbildade inse den saken. Därför är det så skönt att få bekräftelse på att fler anser samma sak och det högst offentligt.

Jag har gjort allt han beskriver innan jag också fläskade i min personliga botten och var tvungen att göra ett val om jag ville överleva eller dö. Och ja Berra, jag var inte så fräsch då när jag stapplade in på behandlingen !! Grå hy, underviktig, skakig och bara så tillintetgjord att jag knappt orkade hålla mig uppe. Ibland saknar jag ett kort på mig då.......kunde vara en riktigt påminnelse om hur det en gång var.

Och att jag inte på villkorsvis vill tillbaka dit till det livet ! Därför påminner jag mig dagligen om hur det en gång var, inte med stora ord eller gester, det räcker med att se mitt halssmycke varje morgon :-))

Och i eftermiddag ska jag på ett aa-möte för att få häva ur mig en del jag samlat på, blir lite för sällan numera.

Här är boken :

http://hoi.se/bocker/skal-ta-mig-fan/

...men den här ligger på min lista Adde, att läsa igenkännande.
Ska försöka ta mig en liten bit in i framtiden och ta hem den som en e-bok, vettei17 hur man gör.
Men bara en ytterligare sak jag måste lära mig i denna snabba utveckling.
Våra föräldrar hade det mycket enklare, det tog många år innan man behövde lära sig vevgrammofonen, radio-olan, och hur man fyllde på en reservoirpenna.
Men jag jobbar på det...
Oj nu ropar lilla gumman i trappen på att kaffet är färdigt, och det luktar underbart av nykokt kaffe i hela huset.
Vill vare sig göra henne eller kaffetarmen besvikna. Kaffekärring som jag är, haha!
Ha en underbar helg nu Adde.

Berra

ljusetitunneln.se

###Namn borttaget. Det är inte tillåtet med reklam. /admi### ger råd och tips hur man ska orka med sin vardag...

Har du nåt annat nick också "ljusetitunneln"? För på nåt sätt måste du ändå ha funnits här med oss. Du har postat din länk i en rad trådar från personer som brukar dela med sig och ge mycket här i forumet. Man kommer till en webbsida under uppbyggnad som gärna vill ha ekonomiskt bidrag för att kunna arbeta vidare. Skapa en egen tråd för ett sånt inlägg tycker jag. Det är möjligt att webbsidan bli ett fantastiskt stöd tillslut. Men jag har klara problem med att du lånar deras trådar för det här ändamålet.

knallar på och jag mår hyfsat bra. Åldern sätter sina spår i kroppen bara.
Jag har tagit en medveten paus från forumet och andra beroenderelaterade engagemang av den enkla anledning att jag kom till en punkt där alkisar i allmänhet och medberoende i synnerhet stod mig upp i halsen. Jag var bara tvungen att samla ihop mig och hitta min egen sinnesro.
Härligt nog så var det en kille som jag beundrar enormt, ej inom beroendebranschen, som på en fråga hur i helvete han hann med alla sina engagemang helt självklart konstaterade : Tid skapar jag själv! som gjorde att jag hittade vägen tillbaka till mig själv.

Visst är det så..........att prioritera min egen tid, att göra bra saker för min egen skull, att tänka på hur jag lever.........så enkelt men ändå så svårt att förbise. Och för mig som alkis är ju just detta min grund att stå på för att få ett så bra nyktert liv som möjligt. Det är så oerhört viktigt för mig.

Jag fortsätter att göra mitt val var dag om att jag inte ska dricka just idag oavsett vad som än händer.
Det hjälper mig.