Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Mick

Jag har många gånger tittat på denna sida vad ni andra skriver och det verkar som att här finns hjälp att få.
Jag håller mig nykter och tänker inte mycket på alkohol på vardagar och när jag jobbar, men så fort lediga dagar kommer så kommer alkoholdjävulen fram, och ofta så spårar det ur med minnesluckor och svår ångest.
Har gett mig tusan på att kommande helg ska bli vit, ska försöka ta en helg i taget, och verkligen hoppas på att jag lyckas.

Mick

Måndag idag och ångesten var svår på jobbet, känns att gifterna är på väg ur kroppen.
Jag har så många gånger tidigare varit här och bestämt mig att inte dricka A mera, men har alltid trillat dit igen, jag är livrädd för att det ska bli så här igen då jag vet att jag har problem.
Nästa helg ska jag och min sambo iväg på hotell och bara slappa, jag ska kämpa för att inte dricka A, vill så gärna vakna på morgonen och må bra.

Krickelina

Det tar tid att ändra tänket om A. Ge dig den tiden och häng kvar här i Forumet. Här finns massor av stöd och kärlek att få med på resan.
Lycka till och låt oss veta hur det går.

Mick

Tack Krickelina och Sisyfos.
Det känns verkligen skönt att ha erat stöd och någon att prata med, har aldrig vågat söka hjälp tidigare, det känns verkligen bra att jag tagit steget att vara med här på detta forum och veta att jag inte är ensam, nu känns det som att jag har bättre förutsättningar än tidigare.
Nästa gång A suget kommer så får det bli A fri öl.
Jag önskar er all lycka i er kamp till ett nyktert liv.

Leverjag

Finns fler här som insett att vi fått problem med A-djäveln. Att greppet har hårdnat och inte är så lätt att vrida sig ur längre. Det är inte vi som har kontrollen oavsett hur drickandet ser ut fördelat över tid.

Överlista beroende hjärnan måste vi jobba med hela tiden. Tiden nyktra gör att vi blir starkare i ronderna, bara vi inte glömmer. Forumet påminner oss.

Mick

Jag har förr trott att jag kunde sluta när jag ville och att jag inte befann mig i riskzonen, jag tänkte att det händer inte mig, men beroendet kom smygande på mig mer och mer med åren, och nu sitter jag i skiten.
A finns runt omkring mig hela tiden, A finns alltid på borden hos släkt och vänner när vi tex grillar på sommaren eller är bjudna på middag, dom är vana vid att jag inte spottar i glaset.
Skillnaden är att dom kan hantera A, det kan inte jag längre.
Mina sambo vet att jag lätt tappar kontrollen och tycker inte att jag ska dricka, vilket jag oxå insett, men tyvärr finns dom som trugar jämt, kanske det är dax att förklara för dom hur det ligger till, att jag har problem, men jag vågar inte, jag skäms något fruktansvärt jag vill inte att mina barn ska få höra att jag har A problem, jag har lyckats hålla mig under kontroll när dom varit med tex på midsommar och liknande, men dom märker ju att man är annorlunda.
Jag kommer spendera mycket tid på detta forum, jag känner att detta kommer vara till stor hjälp för mig.

Mick

Nej, man ska väl inte skämmas för detta egentligen, och visst är vi inte dåliga människor för det, men det är så svårt att sitta face to face och erkänna sitt A problem.
Ja, nu ska vi tillsammans ta oss ur vårt missbruk, skriv gärna om hur det går för dig.
KÄMPA PÅ....

Mick

Börjar må bättre igen och det flöt på ganska bra på jobbet idag, jag vet att suget snart kommer smygandes igen, men nu SKA det bli en vit helg, en dag i taget.
Jag följer er andra varje dag om hur det går för er, nu kämpar vi!!!!!!!

LillPer

Jag vet hur det känns och är själv inne ett dåligt tillstånd just nu. Vad jag vet och tänker på är ju att om vi avstår alkohol blir allt så sakteliga bättre och till slut riktigt bra.
Sköt om dig Mick.
Vi ska klara detta.
Lillper

Mick

Ja, kan vi hålla ut så finns ju klara bevis på att våra liv kan bli betydligt bättre, men på resans gång kommer vi stöta på patrull många gånger, men som du säger så ska vi klara detta, med mycket envis vilja och stöd här från detta forum.
Kämpa på LillPer

/Mick/

Mick

Ja, ångesten är borta nu, och imorgon är det fredag och då kommer suget igen, börjar känna det redan nu och börjar bli orolig, men jag ska fixa det, den första vita helgen på flera år nu ska bli av.

Pepparkakan

Det är klart att du fixar det!?
Jag hejar på dig!
Du får ladda upp hemma inför helgen med mycket god mat och ev snacks och annat smått och gott som du gillar.

Själv är jag ett avskräckande exempel och har inga råd att ge. Ska bli intressant att följa dig och är säker på att du har mycket att bidra med!

Det blir ju lättare att hantera suget om du inte har a tillgöngligt. Kämpa på idag. På lördag morgon kommer belöningen. Ev redan på fredagen när du inser att du är närvarande. Lycka till!

MizterJ

Idag firar jag 3 månader utan alkohol!!! Innan drack jag varje helg till att börja med sen även varje dag. Det är där man hamnar tillslut även om man bara tror att man ska dricka på helgerna. Det är ingen lätt resa vi har framför oss men tillsammans kan vi klara att hålla oss ifrån det onda giftet! Ikväll ska jag i alla fall fira med en promenad och sen en god middag utan alkohol:) Ha en fantastisk helg allihopa. Stay strong and sober. / MizterJ