Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Mick

Hemkommen nu från en natt på hotell med min sambo och JAG ÄR INTE BAKIS, så skönt att må bra idag.
Tankarna snurrade flera gånger igår, det var ju fredag och då ska man ju dricka tyckte min hjärna, men det gick bra.
Vi hade en del att pyssla med så jag tror det bidrog till att jag klarade detta, man måste sysselsätta sig med något, vad som helst, blir jag rastlös och inte har nåt att göra så blir det mycket svårare att stå emot A djävulen.
Nu är det lördag och jag var och handlade innan och då stod jag och sneglade på folkölen, kanske man skulle köpa några började jag tänka, NEJ DET SKA DU INTE, sade en inre röst, för efter några stycken så går det inte att sluta och då blir det krogen och sen är det kört och jag är ett vrak imorgon, sen sprang jag iväg med min kundvagn.

Ska ut och gå en rejäl runda så jag håller mig sysselsatt, och tur är så är systembolaget stängt, då känns det oxå lättare, lite stolt känner jag mig nu, men jag tar inte ut någon seger i förväg, det är inte måndag ännu, en dag i taget.

Och tack alla ni här som peppar och stöttar ?

Leverjag

Ja, en dag i taget Mick.

Vad bra du kämpar! Det är kämpigt vissa dagar även för mig. Idag är det jobbigt. Måste oxå ut en sväng.

Ses!

Tar ett tag innan lugnet utan a infinner sig, men håll ut. Det kommer. Bra att du kämpade emot. Nu kan jag ibland känna en sån glädje åt att jag inte måste stressa till systemet. Bara det lugnet... Sanningen är ju också att min kropp blir stressad av alkohol. Hoppas ditt lugn infinner sig.

Mick

Som ni läste i föregående inlägg så skulle jag gå ut och gå, och det gjorde jag.
Tankarna snurrade hela tiden och suget blev värre, när jag kom hem var ingen hemma och jag skulle börja med middagen och tankarna på A fanns hela tiden, skönt att inget A fanns hemma tänkte jag.
Skulle börja med maten och rotade i kylen och då fick jag se något, bakom några syltburkar stod tre starköl (33cl) totalt bortglömda, tid och rum försvann jag svepte 2 st direkt och började på den tredje utan att tänka, sen kom en väldig ångest över mig, va fan håller jag på med, jag skulle ju inte, suget blev för mycket för mig, jag fick nu känna på A djävulens oerhörda kraft som aldrig förr.
Ångesten för misslyckandet gjorde faktiskt att A suget minskade och jag hällde ut resten och sen började jag gråta.
Min första vita fredag skulle bli förstörd för att jag skulle trilla dit på lördagen istället, fan vad usel jag känner mig.
Känns som jag svikit mig själv och er andra här, tack å lov så har det lugnat sig och jag hann inte bli full.

Se till vänner att ni inte har A hemma för då går det åt skogen ??

Mick

Jag hoppas verkligen att jag en dag kan få känna det lugnet som du säger, har aldrig innan haft någon att prata med om mina A problem, det höll på att gå illa för mig ikväll.
Tack för ditt stöd ?

answe77

Och var inte för hård mot dig själv nu. Förstår att det känns skit just nu men vägen mot förändrade alkoholvanor är väldigt sällan speciellt enkel eller rak. Ta med dig att du ändå kom på dig själv, hällde ut det sista och ångrade ditt drickande. Det är ett steg i rätt riktning trots ditt lilla snedsteg. Ge dig själv chansen och gör det bättre då.

Jag var tvungen att dricka upp all tillgänglig a innan jag kunde sluta... Just det orsakade oändligt många återfall under åren eftersom det är svårt att göra slut på precis all. Och gjorde också att jag drack mycket precis nör jag bestämt mig. Förlåt dig själv för att du drack upp det som fanns där tycker jag. Du slutade i tid, se det som en seger istället. I det skede som du är i nu är det fullständigt naturligt att inte kunna hålla emot. Sen kanske du, liksom jag kan köra a-fritt. Mitt beroende var mycket beteendestyrt - och för mig blev det lättare när jag bytte mot a-fritt. Men det är också många som inte gillar a-fritt och att det triggar vanligt drickande. Man måste se vad som fungerar för en själv tror jag. Och vad som inte fungerar. Det får man lära sig genom sina misstag helt enkelt :-).

Leverjag

Mick, jag drack också upp allt innan jag slutade. Det bilen ett marathon i några dagar. Kan inte ha hemma. Fortsätt bara. Du är på god väg nu.

Kram och lite djävlar anamma kraft skickar jag till dig! ;-)

Mick

Jag är så tacksam för erat stöd, det får mig att känna nåt som jag aldrig känt tidigare, det känns verkligen som att det finns en chans nu.

Det blev ingen helt vit helg, men jag är inte bakfull och jag mår bra, trots att det var nära att allt blev fel igår, det är en stor framgång.
Sänder styrkekramar till alla här, och jag ska göra mitt bästa för att stötta er i er kamp mot ett nyktert liv ?

LillPer

Mick, du är bara så bra!
Du kastade ut skiten när du insåg vad du höll på med. Att börja gråta är ett väldigt gott tecken tycker jag. Jag gråter inom mig varje gång numera som jag öppnar flaskan. Jag försöker gråta på riktigt men det går inte, det kommer inte ut.
Jag vet hur illa det är med mig och har alltid trott att det ordnar sig snart. Inget ordnar sig snart om man inte själv bestämmer sig. Det har du gjort!
Fortsätt bara och var glad över dina framgångar.
Jag följer dig och hoppas att vi tillsammans ska bli fria.

LP

Mick

LillPer, som du säger så har jag bestämt mig, men jag vet att det kommer bli svårt på vägen, det är så lätt att snubbla som så många gånger tidigare, jag följer din tråd oxå, nu kämpar vi ?

Alina

Har följt er tråd och känner igen mej med mitt drickande, jag är så trött på det. Vakna bakis och inte kunna ta bilen, man blir låst. Och varje fredag och lördag och söndag så ägnas det åt A, fast att jag lovat mej att sluta så går det inte när det finns hemma. Varför går det inte bara att ta ett glas:(
Men nu har hag bestämt mej för att till att börja med hålla upp med A, jag hoppas att jag kan även efter tredje dagen utan att ha samma positiva tänkande och inte som jag brukar -jag kan nog ta mej ett glas, för att slappna av:/
Jag verkligen vill men vet inte hur jag skall få mod och styrka att klara det.

Mick

Vi har lång och krokig väg framför oss, det är lika bra att inse att det kommer bli väldigt tufft.
Att ha A hemma är rena fördärvet för oss, det fick jag erfara i lördags, man kan säga så här, att om du inte tar det första glaset så kan det heller inte bli det tionde.
Om vi tänker att vi bara ska ta ett glas så kommer det till 99 % säkerhet att sluta med bakfylla.
Läs och skriv här på forumet så blir det lättare att samla mod och styrka, alla vi här sitter i samma båt och tillsammans så ska vi kämpa för att klara detta, en dag i taget.
Kämpa på, du klarar detta, och skriv hur det går för dig ?

Alina

Idag var det pigga "jag" igen. Älskar dessa mornar när jag får vakna utan ångest och baksmälla (nja trött är man ju) . Kan sätta mej i bilen och inte trampa iväg på cykeln. Man bara går och mår bra. Idag är det tisdag och det är ingen stor riskdag gällande a och inte måndagen heller, men däremot onsdagen, men jag har gett mej sjutton på att denna gång så skall jag få detta under kontroll, och med kontroll menar jag att jag skall kunna njuta av ett till två glas vin/bubbel någon gång (och inte typ en liter). Självklart vet jag att jag måste bryta mitt mönster som jag har, och vara stark och säga nej när sambon tycker jag är konstig bara för jag inte vill dricka. Styrka till mej:)
Jag läste en blogg en gång av en som tagit ur sitt alkoholmissbruk, och han hade ett citat som han körde med som jag brukar tänka och säga till mej själv
-Inte igår, inte idag och inte imorgon, den gillar jag. Dessvärre så har jag den sista tiden bara kunnat sagt -Inte igår, inte idag och sedan har det inte gått längre:(
Ibland så undrar jag hur vanligt det är att vara i vår situation, när man står i kön på Systembolaget så brukar jag undra hur deras vanor se ut? Visst kan man se dem som uppenbara problem (och då brukar jag tänka att dit vill inte jag). Men alla vi andra? En del handlar väldigt mycket och en del handlar kanske två vinare som jag (fast sambon drar hem boxarna sen). Så man kan nog inte se ett beroende efter vad man handlar, inte om man ser hos mej iallefall, jag är nog tjejen som kommer med några vinflaskor, inget riskobjekt. Men så är det!
Hoppas vi alla får en trevligt tisdag, utan "skiten" (behöver inte vara skit när gått igenom detta, men nu är det det).

Mick

Jag tror att det är vanligare än vi tror många gånger att väldigt många är i vår situation, det finns dom som har klarat att gå från missbruk till ett måttligt drickande men dom är nog lätträknade.
Återfalls risken till ett nytt A missbruk är väldigt stor för oss som en gång hamnat i klorna på A djävulen om vi börjar ta ett glas igen, tyvärr.

Det är ingen stor riskdag för mig heller men den kommer på fredag igen, jag fasar bara av tanken, jag vill verkligen inte bli bakis igen.

Nu kämpar du för att förändra dina alkoholvanor, och kämpar du hårt så tror jag att du lyckas och jag hoppas att alla här ska lyckas tillsammans, men om du i framtiden sen vill börja ta ett glas bubbel eller två så var väldigt vaksam, suget kommer snabbt tillbaka och man hamnar mycket lätt i diket igen.
Stå på dig ?

Mick

Jag har inte varit här inne på några dagar nu pga strul med dator.
Det går inte jätte bra för mig precis, jag snubblade och föll i fredags och blev bakis igen och ångest , men lördagen blev alkoholfri iaf.
Jag visste från början att det skulle bli svårt, men jag tar nya tag och försöker igen.
Jag hade verkligen behövt gå in här och läsa och skriva i fredags men det gick ju inte.
Ha det bra alla..