Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Leverjag

Undrade lite, vart du tog vägen Mick

Ok, så hur många dagar nykter totalt av hur många dagar? Super, att du stoppar efteråt. Välkommen igen. Du verkar ändå beslutsam och vill förändra ditt drickande och detta är en del av processen.

Nya tag. Välkommen tillbaka!

Mick

Jag har varit nykter sen den 8e november, men trillade dit ordentligt i fredags, förra helgen var det nära men jag klarade mig då.
Jag kan inte förstå hur det kan komma ett så enormt sug just till helgen, jag känner aldrig något sug tex på en onsdag, jag vet ärligt talat inte hur jag ska hantera detta.
På fredagen så börjar jag automatiskt omprioritera helgen för att kunna dricka även att jag innerst inne inte vill dricka A, det var underbart förra helgen att inte vakna bakis, men hjärnan lurar mig hela tiden, jag vet nu att jag behöver stöd och hjälp, vad och hur ska jag göra för att klara detta.
Jag har själv skrivit i andra trådar att om vi inte tar det första glaset så klarar vi oss, men det är lättare sagt än gjort.
Jag vill så gärna ha fler vita helger som förra helgen.
Jag funderar på Antabus, eller vad tror du, då kan man ju inte dricka ?

Idioten

Mick ta nya tag , varje nykter dag räknas,, jag höll själv på att torska igår,, som tur va hade jag inget hemma, och stannade hemma,, tråkigt förvisso, men visste att jag inte skulle kunna hålla mig ifrån A , om jag gick ut..

anonym11208

Shit happens, vi kan bara se framåt och man får nog räkna med bakslag, det viktiga är vart vi är på väg. Vi har ju en vilja att klara detta.

Mick

Vi var några som var och kollade på en spelning på en krog där en gammal vän spelade, detta var förödande för min del, jag skulle bara med och kolla och skulle inte dricka något alls, men så blev det inte.

Helt idiotiskt av mig att överhuvudtaget följa med dit när A suget redan var stort, men jag får lära mig av detta, att nu första tiden undvika sådana miljöer och absolut inte ha någon A hemma, vad trött man blir på sig själv.
Och bra att du klarade dig från A igår, kämpa på ?

Mick

Misstagen man gör ska ju vara den bästa skolan sägs det, och jag läser på så mycket jag kan här inne om hur ni andra gör för att inte hamna fel, och tack för erat stöd ?

aqua

Hej Mick!

Ja visst är det underligt att vi väljer att dricka fast vi vet att vi sen mår dåligt?! Som du skriver, att förra helgen var underbar när du inte var bakis. De perioder (nu endast högst en vecka i taget tyvärr) som jag vaknar nykter är fantastiska och jag känner att det här är mitt rätta jag. Ändå, likt förbannat sätter jag igång igen och A-ångesten växer sig än starkare i takt med besvikelsen. Du skriver att det är till helgen det slår till, kan det ha och göra med dina drickrutiner? Själv dricker jag även i veckorna. Börjar tidig eftermiddag så att jag ska kunna jobba dagen efter. Det är ett stort steg ändå att sökt sig hit och börja inse att man tappat kontrollen.
Nya tag! Jag hörde ett annat ord för återfall...uppdatering. Lät mer skuldbefriande tyckte jag. Man uppdaterar sig om att dricka A mår jag inte bra
av. Fortsätt kämpa!

Leverjag

Ja, Mick
I ditt fall som "bara" kämpar mot sug på helgerna så kanske Antabus är ett bra sätt för att stoppa dig och framförallt ge dig en chans att bryta vanorna. I längden vet jag inte hur det fungerar. Men jag har själv tänkt att det kan vara bra då risken är hög. Verkar ha fungerat för många här.

Kanske värt ett försök?
Kram

Mick

Hej och välkommen hit aqua.
Jag läste på din tråd innan och jag använde oxå mycket 3,5 or innan, jag har många gånger på senare tid prövat folköl igen ( för att inte bli bakis) men efter att jag solat i mig ett sexpack så blir bara suget än värre och då blir det krogen och katastrofen är ett faktum.

Det är bra att du har hittat hit, här sitter alla i samma båt oavsett vad vi har druckit tidigare, här finns mycket stöd att få av människor som varit med länge som vet vad dom pratar om.
Vi får stötta och peppa varandra och tillsammans kämpa för ett bättre liv.
Kämpa på ?

Leverjag.
Mitt sug är ju som sagt koncentrerat till helgerna, och som aqua skriver så har jag utvecklat en sådan drick rutin, för bakis på jobbet klarar jag inte av.
Men på semestern och liknande långledighet så dricker jag var och varannan dag, suget kommer betydligt oftare när jag är ledig.

Snart är det julledigt och det blir ett orosmoment, Antabus skulle nog vara en bra hjälp då jag är långledig, och naturligtvis alla ni här inne som man kan prata med när det känns jobbigt ?

Kram.

Leverjag

Ja, boka en tid på beroendemottagning och diskutera saken så kan du få ut recept. ( tror de är bättre än att gå till VC om du inte har en bra läkare som du redan känner.

Det kan nog fungera bra för dig och kännas tryggare.

Sov gott, Mick

Mick

Fredag imorgon och känslan i kroppen börjar ändra sig nu.
Imorgon pratas det om öl, vin m.m på jobbet som vanligt på fredagar, om hur arbetskamrater ska laga go mat och ta några glas vin eller några iskalla öl.
Godegud vad detta gör att suget kommer än värre än vanligt, rastlöshet, nervositet kommer som ett brev på posten, som vanligt för mig på fredagar, och jag blir så avundsjuk på dom som kan dricka normalt.

Jag har förberett mig på helgen så gott det går, ingen A hemma, har bokat upp aktivitet så jag måste köra bil på lördag förmiddag, nu gäller det att stålsätta sig.
Jag är orolig för helgen att jag inte ska klara det, men jag måste nu, det har hänt innan att A djävulen omplanarar helgen bara för att jag ska kunna dricka.
Nu ska jag fixa det ?

Trevlig helg vänner ?

Leverjag

Så bra att du förberett dig så att risken minskar

Det tar tid att ändra tankarna. Vi har fortfarande den där känslan i oss att alkohol är kopplat med nöje, avslappning och njutning. Vet bara att de som inte dricker och innan vi själva drack har inte den associationen och kan uppleva detta utan alkohol. Vi har blivit handikappade helt enkelt.

Tror du klarar det utmärkt! Om du vill :-)

Krökspolaren

Känner igen mig i det du skriver. Försöker själv bara ta en dag i taget när det närmar sig fredag...

Leverjag

Drack du igår?

Nej, nej, inga sådana tankar. Hjälper inte ett dugg. Du har påbörjat något viktigt. Du är här, läser och har satt igång en process. Du behöver kanske jobba med vad som får dig att falla (om). Alltså titta på dina tankar och sug. Vad kan få dig att stå emot och varför vill du ha alkoholen egentligen.

Fortsätt Mick. Du når dina insikter och beslut till slut och då går det lättare!
❤️

Mick

Ja, jag drack, trots förberedelser så gick det fel.
Jag hittade ett flak öl och cider som min sambo satt undan för längesen, jag kunde inte stå emot.

Jag och min sambo har haft ett långt samtal nu och jag har förklarat hur det ligger till och vilka problem jag har, hon visste sen tidigare att jag har svårt med A men hon visste inte hur illa det egentligen är.
Det kändes skönt att få berätta för henne och hon lovade att stötta mig, och hon ska ta bort all A som hon vet finns i huset.
Helg rutiner ska ändras så att jag inte gör sådant som jag normalt brukar dricka ihop med.

Jag har nog inte varit tillräckligt förberedd på den resa jag ska genomgå för att bli nykter, mina misslyckanden gör att jag mår så dåligt och får dåligt självförtroende.

Tack för att du finns här Leverjag ?

Leverjag

Vad skönt att ni pratade och hon vill stötta dig

Det är nog bäst att ta bort alkohol helt hemma tills vanorna bytts ut. Tror det är jättebra att bryta vanor och göra annat nä man brukade dricka. Någon här som går på behandling kbt, skev att det också går att lära hjärnan att tex det där suget att dricka inte ger berusning, så att dricka A-fritt i den takt man brukar dricka A upprepade gången gör att hjärnan lär sig av med att koppla det till ett sug eftersom du aldrig får den där berusningen.

Jag tror du klarar det nästa helg! Kramar