Hur många gånger får man börja om?

Nytt nick, nytt försök att styra upp mina problem med alkohol. Jag hette Trollnäsa länge och vet att några härinne känner igen min historia. Kolla gärna upp min tidigare tråd. Jag dricker inte till vardags men spårar ut på fester. Idag är det andra dagen i rad som jag inte lämnar huset pga fest i torsdag som spårade ur. Kräktes och blev utslängd ur en taxi, sov på en parkbänk och blev LOBad. Ska man skratta eller gråta? Min man blev ju måttligt glad av att har försökt ringa mig sedan 21.00 och får plocka mig ur en polisbil utanför vårt radhus 05.00 på morgonen. Har i maj börjat på ett helt fantastiskt nytt jobb som betyder allt för mig. Har sjukskrivit mig för bakfylla 2 ggr senaste månaden.
Ändå får jag panik då jag tänker att jag inte skall få dricka igen. Jag fick en del välförtjänt skit härinne förra året då jag gnällde om hur synd det var om mig osv och nån sade att jag fick skylla mig själv då jag inte ville sluta dricka på riktigt. Nej, det ville jag inte, egentligen vill jag inte det nu heller. Därför drog jag mig tillbaka från forumet för jag skämdes.

Jag vet bara att jag i torsdags kunde ha blivit rånad kidnappad och våldtagen. Och att jag fick igen mig jobb-iPhone var en ren jävla tur då en snäll tant hittat den, och att mitt körkort låg i fodralet.
Varför har jag såna mixed emotions? Som det känns idag vill jag aldrig mer dricka. Men uttrycket "det är långt till lördag" är liksom mitt livs historia.
I morgon går jag till AA-andrumgruppen tror jag.

Profile picture for user Idioten

Varför är av den enkla andledningen att Alkohol har kidnappat din hjärna. Som hos många av oss här inne, man får börja om hur många gånger som helst,, varje nykter dag ör en bättre dag. Skäms inte,, var stolt över att du är tillbaka.. Vi stöttar varandra. Välkommen ?

Profile picture for user Leverjag

Låter jobbigt det där och farligt

Jag tillhör de där som aldrig spårar ur på fester men drack hemma i större mängder ensam tills jag slocknade, så vår problematik ser olika ut. Det är flera människor här inne som verkar utsätta sig för livsfara när de festar och dricker. Som en allergi. Ni tål inte alkholberusning.

Det handlar väl om motivation och komma till en punkt där man inser att det inte går längre, att man måste ta tag i problemet. Har du den, tar det tid att ändra sina vanor och tankar. Tror man måste gå behandling/terapi för att klara förändringen om man misslyckats tidigare.

Lycka till

Profile picture for user Zorro

Hej Juno. Jag var inte här när du var här sist, men det ligger lite i missbrukets natur att, som aqua så klockrent uttryckte det i en tråd, - det är lätt att sluta. Det svåra är att inte börja igen.
Har läst flera trådar där man misslyckats och efter ett tag kommit tillbaka, ibland med nytt nick. Det är Styrka att komma tillbaka och öppet medge. Tycker ditt inlägg visar på både styrka och öppenhet!.
Själv har jag varit nykter i 14 dagar idag. Jag har klarat mig från att trilla dit än. Vid något tillfälle, med nöd och näppe. Hävdar bestämt och med tacksamhet att det var Leverjag som svarar här ovan som räddade mig. Vi är några stycken härinne som lärt oss att man lyssnar på denna otroligt kloka kvinna!

Sen bara älskar jag din fråga här ovan. "Och hur lång tid tar det att få min hjärna tillbaka?" Först tog jag den med ett litet skratt, men funderade vidare och inser att detta är en otroligt relevant fråga som många av oss vill ha svar på. Efter 2 veckor har A inte släppt min i alla fall!

/Z

Profile picture for user harrim

Välkommen tillbaka Juno. Även om många av våra mönster är lika och påminner om varandra så är vi samtidigt olika. En del av oss kan komma över den värsta problematiken och dricka måttligt medan andra måste inse att de aldrig mer kommer att kunna dricka överhuvudtaget. För mig har fester ofta varit ett problem. Man är glad och känner sig odödligt och i trevligt sällskap. Sedan många år tillbaka kör jag alltid till och från fester eller har någon annan ursäkt för att inte dricka. Det är ju inte samma sak men efter ett tag är det ingen som längre tänker på vad man dricker. Prova det!

Profile picture for user juno

Som svar på av harrim

Mkt intressant spår du är inne på. Frågan är: är det bara på fester du resonerar så. Om du vet att du ska på teater och du blir bjuden på prick 1 glas skumpa i pausen. Skulle du ta det då?

Profile picture for user harrim

Ett glas vin på en middag eller after work eller i pausen på en teater eller opera är inget problem för mig. Jag dricker även några glas vin på fredag/lördag hemma till middagen och det går oftast bra.

Profile picture for user juno

AW på jobbet. Hade för säkerhets skull ställt bilen vid T-banan så att jag hade en anl. Att inte ta en öl. Gick toppen, och sen ringde min man och berättade att han tagit bilen. Men då hade jag totalt tappat sugen på ett glas vin. Skööönt.

Profile picture for user aqua

Som svar på av juno

Hej Juno! Vilken seger och bra val att ta bilen till tillställningen. Vad skönt att till och med känna avsaknad av A. Låter som du bestämt dig! Du inspirerar mig. Jag har ännu inte vågat utsätta mig för liknande situation som du skriver om. Men när det är dags ska jag tänka på att det GÅR att avhålla sig och att det till och med kan kännas oproblematiskt. Tack och fortsatt lycka till!

Profile picture for user juno

Ska på fest
Har bestämt mig för att inte dricka men är i valet och kvalet. Ser INTE fram emot en nykter fest, ligger hellre i soffan.
Så jävla osugen.
Hur tråkigt att vara nykter? Pissetrist

Profile picture for user Gubbajävel

Hej. är ny här. Hoppas det kan bli ett komplement till företagshälsovårdens insatser som funkar så där.
Körde Antabus förra hösten o det gick väl i och för sig bra men jag fick magont av dem (utan att dricka)
i våras var jag utan o det gick riktigt bra med ett visst "socialt" drickande.
men sen i somras har det spårat ur.
Tar nu Campral samt regelbundna blodprover. Av nån anledning verkar inte det räcka för att hålla mig borta från skiten.

Profile picture for user Leverjag

Välkommen Gubbajävel.

Har du en egen tråd? Det är ett livslångt sug och om vi inte hittar vår inre motivation till att avstå suktar vi alltid efter att kunna dricka, tror jag.

Har du funderat över varför du dricker. I vilka situationer du blir blir sugen och vad som skulle fungera istället.

Du vet att din medicin kan kombineras med både Naltrexon och Antabus? Kanske vört att prova kombinationer som verkar på olika sätt.

Det kan definitivt fungera med forumet. Skriv och läs. Vi är många som finner ett bra stöd här.

Profile picture for user juno

Jag och min man ska ut och äta ikväll. För första gången, och bara efter 2 vita veckor är jag faktiskt måttligt intresserad av att dricka vin. Vet ej än. Är ju ett icke-risktillfälle iof, spårar aldrig i en sån situation.
Vi får se!