Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Andreas

Har druckit 3 öl o 2 vodka shots nu, så borde kanske inte skriva. Men hade en dröm för ett tag sen då ja drömde ja vaknade bakfull, sen vaknade jag, nykter. Tar med d-vitamin, samt omega 3, multi-vitamin, magnesium, inte varit sjuk på länge.

Mick

Jag har drömt flera gånger att jag dricker, och dom gånger det har hänt har alltid varit när jag har druckit A någorlunda måttligt tidigare på kvällen, jag drömmer då att jag är fruktansvärt törstig och att jag får tag i öl och häller i mig stora mängder och det är så otroligt gott, jag har alltid vaknat direkt efter och badar i svett och är helt uttorkad, jag har fått gå upp och. bälja i mig vatten efteråt, märkligt detta.

Jag gillar djur och natur och framförallt fiske, har tyckt mycket om detta sen jag var liten, att vara ute på sjön eller i skogen ger mig ett stort lugn, att komma bort en stund från jäkt och stress men alkoholen gjorde att jag mer och mer fastnade och valde bort mitt intresse, jag hittade ursäkter för att kunna dricka istället, trots att jag egentligen så gärna ville ut med båten istället.
Jag tror det är viktigt att man har något man tycker om att göra när man kämpar mot ett A beroende.
Vad tycker du själv om?

Andreas, försök stoppa så fort som möjligt nu, då kommer det kännas så mycket bättre imorgon, ge inte upp.
Läs och skriv, sug åt dig motivation att stoppa, du klarar det ?

Mick

Jag var på julfest med jobbet igår, och körde bil och drack A fri öl, och jag kan bara säga att allt känns super bra.
Det kom lite sug då och då men det gick bra.
Har märkt nu att suget har minskat en aning, när topparna kommer som tex igår när det var fredag så var det inte lika starkt som tidigare.
Jag märker att tankarna styr mycket, det gäller att ha tankarna på annat än på A, då går faktiskt suget tillbaka, kanske inte helt men det blir inte så påtagligt.

Trevlig helg alla som kämpar.

Två veckor är bra jobbat. Och nykter julfest är fantastiskt. Tror att det är bra att fundera över vad det där "suget" står för. Vad är det för behov man eg vill fylla. Jag har ju varit hyfsat nykter en rätt lång period och suget försvinner mer o mer, men rätt som det är dyker det upp fortfarande. Ofta har jag kört på för mycket o behöver vila då. Lycka till nu med dina nästa två veckor.

Mick

Det känns fantastiskt, men jag har väldigt ofta huvudvärk numera men vad det beror på är svårt att säga, jag har svårt att tro att det skulle bero på att jag inte druckit A på några veckor, men man vet aldrig.
Att suget dyker upp då och då även om vi varit nyktra länge får vi nog räkna med i framtiden.
Ha en bra söndag ?

Skånepåg

Har varit medlem hör i ett tag utan att skriva ngt. Har väl varit för feg helt enkelt. Men när jag läser vad du skriver Mick så känner jag igen mig själv i mycket. Är också en fredags/lördags drickare som saknar spärrar för vad som är "normalt" att hälla i sig. Ligger nu som så många andra helger med rå ångest och försöker komma på vad som hick fel igår. Jag sa till min fru att jag skulle hem till en kompis o ta några öl, det hela slutade dock med att vi gick på nattklubb o jag kom hem 4 på morgonen. Som du förstår är detta inte direkt uppskattat av min fru som börjar tröttna rejält på mig ( med all rätt) jag har två underbara barn som får se sin pappa ligga utslagen i soffan på helgerna alltför ofta. Så jag behöver också ta tag i detta!
Jag har så många gånger sagt till mig själv, ta nu bara ngr öl ikväll men så händer det som hände igår.

Idag sa jag till fru (som jag har sagt ngr gånger innan) att nu får det vara slut på detta. Jag har bestämt mig för att ta minst 3 vita månader för att försöka bryta mitt beteende. Sen vet jag inte om jag lurar mig själv genom att tro, att efter dessa 3 månaderna att jag kan få kontroll på mitt intag? Men det är här jag är nu o så här jag tänker, tiden får utvisa om jag fixar det lr inte.
Kanske blir det en så pass skön känsla att leva utan fylleångest så man lägger det helt på hyllan.
Det var iaf skönt att få skriva av sig lite o hoppas det var ok att jag skrev det här på din tråd? Vet ju inte hur det fungerar här inne riktigt ännu.
Men fortsätt o kriga på jag tycker du är stark!

Leverjag

Fler helger avklarade, eller hur? Huvudvärken kan vara tecken på någon bakomliggande förkylning, spända käkar eller avgiftning. Jag hade denna gången huvudvärk som kom någon vecka efter att jag slutat och höll i sig i ca två veckor. Tänkte det var skumt. Men spänningar i käkarna är vanligt också. Testa att göra lite käkgymnastik, sova bra med bra stöd för nacke och se om det hjälper.

Hoppas allt är bra! ?

xoxo

Var inte rädd för att ta en värktablett! Ju längre man har ont desto mer känslig kommer kroppen att bli för smärtsignalerna och reagera mer och mer. Pröva att ta dagsdosen av alvedon i två tre dagar. Har du ont och kanske spänner dig blir det ju bara värre för var dag. Högt/lågt blodsocker kan ju också ge huvudvärk, och vätskebrist.
Hoppas att det går över iaf!

Mick

Vi har exakt samma problem och familje situation, och jag vet nu vad det är som vi gjort fel, vi tar den första ölen!!!
Vi tänker att vi ska bara ta några öl och det hela ska gå lungt till, men efter dom ölen så är karusellen igång, det blir mer alkohol och kanske krogen eller liknande, och sen ligger vi där igen, dagen efter bakis som en gris och ångest.

Detta är något som vi druckit oss till genom åren och sakta men säkert har A djävulens grepp blivit starkare.

Jag har ett gott råd till dig som fungerar, med lite jävlar anamma oxå.
Se till att inte ha alkohol hemma, drick A fri öl i samma mängd och tempo som du normalt dricker alkohol när suget kommer, och du ska kanske sätta ett mål på en vit månad först, då känns det inte lika tufft som tre, och läs och skriv så ofta du kan här på forumet, det underlättar verkligen, jag hade aldrig haft mina nyktra veckor om det inte varit för alla sköna människor här.

Kämpa på, och det är underbart att vakna på morgonen utan bakfylla ?

Leverjag och xoxo.
Ja, nu är flera helger avklarade och det känns fantastiskt, självkänslan har ökat och jag är piggare. Jag har fått konstaterat att jag har vätskebrist, jag måste dricka mycket mer vatten tydligen, blir ju inte av att man häller i sig vatten när man inte är törstig, ska även köpa vätskeersättning tänkte jag.

Ha en fin kväll ?

Skånepåg

Suger åt mig alla tips jag kan få och hoppas jag också kan ge några tillbaka. Har lite svårt att sitta vid datorn ikväll, men jag kommer följa dig.
Kriga på så hörs vi!

Mick

Fredag , och suget var starkt igen, vid kl 16 tiden trodde jag att jag skulle bli tokig, det har alltid varit vid den tiden på fredagar som jag började dricka.
Det gick rejält upp och ner i ett par timmar men sen började det sakta lungna sig, hade jag inte haft aktiviteter med sonen idag så vet i tusan hur detta hade gått.
Det är nu tre veckor sen jag drack A och det känns verkligen bra, den 1 januari blir det 1 månad om jag klarar mig dit.

Ny dag imorgon och är en riskdag det med och jag har inget inplanerat ( inte bra alls) jag måste sysselsätta mig, jag får inte bli rastlös, då kan det gå illa.
Men jag har ju alla er här, så det går säkert bra, en timme i taget imorgon ?

Hej! Jag har läst din tråd och förstår att du drack mest på helger. Det är helgerna som är faran för dig? Då ör det bra om du kan ta tag i dina intressen. Gå ut i skogen eller annat du tycker om. Ta med barnen om det går. För egen del drack jag när jag var ledig. Det kunde vara vilka dagar som helst. Jag använde A till att slappna av. till att fira. basta. grilla. Ja du hör ju att jag tycker om aktiviteter där A hör till. Satt alltid med ett vinglas framför tv.n. Och en box i skåpet. Jag har försökt att minska på A i flera år. Nu är det nykterhet som gäller. Jag är glad att jag inte är jätteskadad av A. Men det viktigaste av allt är att mina barn har en nykter mamma som inte skäms över sig själv. Du känns stark Mick! Kämpa på:)

Leverjag

Bra jobbat. Tänk på att du hade en liten tid innan också.

Nu håller vi ut. Tänk vad stolta vi blir när vi klarat jul och nyårshelgerna!

Bra att hitta annat att göra. Kan du göra något annat som fångar din uppmärksamhet den tid då det brukar bli jobbigt. En kurs, träning eller liknande? Det brukar ge glädje och energi.

Stora bamsekramar?

Mick

Ja, det är helgerna som är svåra, men jag gjorde oxå samma som du skriver, så fort det kom lediga dagar så skulle det drickas A, särskilt på semestern, då drack jag var och varannan dag, det skulle grillas och massa annat och då skulle ju givetvis A vara med.
Så länge jobbet krävde min närvaro så gick det ganska bra att låta bli A, men när veckan är slut så skriker hjärnan efter A för att koppla av.

Att ha ett intresse eller en hobby är nästan ett måste när man kämpar mot ett alkoholsug, jag hade inget särskilt inplanerat idag och det är inte bra för mig när jag är ledig, men nu ska jag och dottern iväg och julhandla, så då får jag annat att tänka på.

Har som sagt varit nykter i tre veckor, men det känns som en evighet sen jag drack en öl och jag hoppas verkligen att suget på lediga dagar en dag försvinner.
Jag är oxå glad att jag inte hunnit bli helt fördärvad av alkohol då jag alltid skött mitt jobb och inte druckit A på jobbdagar, men jag kan ha varit på god väg om jag inte tagit tag i detta nu.

Ofta kommer tanken, kan jag en dag ta några öl på grillfesten igen, eller slutar det med katastrof?? Går det att en dag dricka måttligt för en sån som mig, kanske det går några gånger tänker jag, men sen halkar jag nog lätt tillbaka i gamla spår igen, att lära sig leva som nykterist är ingen enkel uppgift.

Idag är vi nyktra, kommande dagar vet vi inget om ännu, att vi kämpar tillsammans är viktigt för att fixa detta, både för vår egen och våra barns skull.

Ha en fin dag miss lyckad, och styrka till dig ?

Mick

Tack så mycket ?
Ja, nu håller vi ut och stålsätter oss, en kritisk tid kommer nu med ledighet då det gäller A.
Man ska ju egentligen inte tänka för långt fram men jag är lite orolig för nyårsafton.
Vi är bjudna till några vänner där det inte spottas i glasen och jag kan inte skylla på att jag kör bil då det är bara 10 minuters gångavstånd från vårt hus till deras.
Jag vet att det kommer att trugas med alkohol och jag vill inte säga till alla där att jag har problem med alkohol, skammen ni vet.
Jag sade till min sambo att detta är verkligen inte bra för mig att gå dit och det förstod hon, men jag vill ju samtidigt inte heller bryta helt med gamla vänner för mitt problem.
Mottager gärna tips om hur jag kan lösa detta på bästa sätt.

Stor kram till dig med Leverjag ?, och i januari ska vi som du säger vara stolta, det måste vi för våran egen skull.

Ha en fin helg ?

Leverjag

Fattar situationen

Vi har haft alkoholfri skumpa. Tycker att det är ok att säga att man lovat sig en hälsosam period utan alkohol. Vill du inte göra det, kan man alltid låtsas skåla. De flesta är ju på kanelen efter ett tag och märker inte. Skålar ni utomhus är det bara att låtsas och hälla ut. Ha med en egen A-fri om du vill. Vinglasen kan stå kvar och dricka av vattnet. Kan din fru hjälpa dig att tömma ditt glas? :-)

Det enklaste är kanske att skylla på att du har utvecklat migrän och går på medicin och inte kan dricka på dem. Din fru kan intyga. Ta med dig goda A-fria öl till middagen.

Bra om du har en plan hur du ska hantera det. :-)

Mick

Bra tips där med medicin, jag ska försöka vara förberedd och klura ut något tills dess ?
Men sen tycker jag det är så jobbigt med onyktra personer när jag själv är nykter.
Jag var ju på julfest med jobbet förra fredagen, och herregud säger jag, folk som var fulla skrek mig i örat, och man får saliv i ansiktet och dom ska kramas så jag nästan får nackspärr, när jag smet ut till bilen vid 22 tiden så var det en lättnad.
Jag funderade när jag körde hem, är det såhär jag betedde mig när jag drack, det tål att tänkas på ?

Mick

Usch vad det börjar kännas jobbigt, sista jobbdagen imorgon med lite avslutning och sen julledigt, och A djävulen börjar redan försöka manipulera mig, Ååå vad duktig du har varit i snart en månad nu, några kalla goda starköl och en bastu är du värd efter jobbet imorgon för att fira ledigheten som kommer.

Tankarna snurrar fram och tillbaka hela tiden och jag känner mig konstig, saknar ruset för att koppla av men inte ångest och bakfyllan, jag hoppas detta är en topp som snart ger med sig.

Är riktigt orolig för detta, måste försöka få tankarna på annat, just så här kändes det vid senaste återfallet, det liksom kryper i kroppen redan nu, förmodligen blir suget ännu starkare imorgon, kanske det funkar att brutal dricka 8-10 A fria öl i värsta fall .
Suck... Vad jobbigt det känns ?

Leverjag

Gör något som känns och biter i hela kroppen!

Det går över. Vi har dalar och toppar och är väldigt unga i vår nykterhet. Söker fortfarande Quick-fix istället för att jobba på våra känslor, tankar och vanor.

Läs dina inlägg från början, Mick. Men gör dig av med den fysiska rastlösheten i kroppen så får du bra hjälp att stå emot.

Styrkekram

Mick

A fritt verkar fungera bra, har provat det några gånger, måste få kontroll på mina tankar oxå, det är så många situationer som för tankarna till alkohol.
Det känns som det är en evighet sen jag drack och jag saknar ruset många gånger, men jag vet naturligtvis att det bara är kortsiktigt som alkoholen ger den sköna effekten, sen kommer bara surt och elände efter.

Sex är nog den starkaste kraften som får oss att glömma allt annat, även alkohol, och helt klart så är A värdelöst ihop med det.
Skulle sex finnas i pillerform så skulle det konkurrera ut antabus och allt annat direkt ???

Godjul på dig...