Hej,
Behöver lite råd kring hur jag ska ta tag i mitt drickande utan stöd från partnern som inte vill se problemet.

Andreas

Det är nog en bra början, ingen annan kan hindra dig från att dricka. Det måste vara ditt beslut, annars funkar det inte tror ja.

Så är det, man måste ju aktivt välja att låta bli. Min tanke med rubriken var snarare att det blir svårare att ta beslutet om man är ensam i att se problemet.

Andreas

Jo men det måste ända vara ditt beslut, kanske har du någon annan som kan hjälpa dig, vän e.t.c? Annars finns det fantastiska människor här.

Vägen jag valt innan detta beslut har effektivt skrotat vänskap. Men tänker att detta verkar vara ett vettigt forum för stöd i denna sak, har tittat lite i några trådar. Jag har testat med uppehåll under kortare perioder tidigare, men fått problem att hålla fast vid beslutet och då är det bättre att vända sig hit än falla för frestelsen denna gång. Kanske nån har nått bra tipps eller råd :).

Mick

Att du är här nu är ett första större steg du tagit för att ändra dina vanor.
Här finns så mycket stöd, värme och goda råd att få och ingen kommer nånsin att döma dig.

Här sitter vi alla i samma båt och kämpar tillsammans.
Det handlar mycket om att förändra sitt tankesätt, att försöka fokusera och aktivera sig för att inte alkohol ska kunna ta för mycket plats i hjärnan.

Vad gäller tips och råd så finns inget färdigt recept, men jag kan iaf råda dig till att hålla dig till detta forum, skriv av dig och läs här på andras trådar så ofta du kan, och skapa en egen tråd så följer vi och stödjer dig helhjärtat.

Jag själv var så nära att trilla idag men fick stopp på det i tid, det hade jag aldrig klarat utan alla fina människor här, tack vare dom har jag byggt upp ett starkare försvar mot alkohol djävulen.

Styrkekramar till dig ?

Har fått insikten att det nog är det som har hänt, jag har skapat mig ett beroende genom åren och om jag inte har någon anledning till att inte dricka så gör jag det. Höll upp en vecka förut och mådde bra även on det var lite kämpigt, men sen tänkte jag ( tyvärr) att ett glas inte kan skada... Jo då, det började med att känna ett starkt sug. Jag har nu tagit kontakt med en beroende mottagning, så får vi se om jag kan vända detta innan jag gör något dumt som innebär att jag måste " ta tag" i alkoholbiten. Har läst i andra trådar att det är den upplevelsen som gjort att andra sökt hjälp.