Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Mick

Du har naturligtvis helt rätt Leverjag, det värsta har lagt sig nu, dock känner jag mig själv så väl att jag vet att när jag går hem från jobbet imorgon så sitter A djävulen på min axel och tjatar igen, men jag ska följa ditt råd och trötta ut mig fysiskt, samt bunkra upp med A fria öl.

Tack för ditt stöd, det hjälper väldigt mycket ?

Tack Mick för dina ord i min tråd. Ja Mick, ladda upp med a-fritt. Mycket sitter ju i beteendet också. Så afritt kan ändå skapa nån slags avslappnande känsla.. Så kör bastu med a-fritt som belöning du ikväll. Å ju längre kvällen lider, desto skönare kommer det att kännas att vara nykter och klar. Tycker att jag numera får en rastlöshetskänsla när jag dricker, inte under kvällen, men dagen efter. Det gäller att få sig själv att fatta att man ingen alkohol får. Det kommer så mycket positivt efter hand tycker jag, så nu är helgdrickandet inget jag saknar längre. När jag drack häromdagen var det nog främst för att få en kvick avslappning. Varken skönt då eller igår. Fick mig en rejäl tankeställare. Och efter så lång tid utan reagerar kroppen starkt. Efter kanske ett par mån utan (och jag drack ju innan nästan dagligen) så kom en skön känsla när jag var och badade med min son. Jag var bara där och då, njöt av stunden, inte på väg och det var en riktig kick. Det är den typen av stunder som jag njuter av nu ( har nog varit lite dåligt med sådana sista veckorna här). Men när man upptäcker att man har ork att göra saker som man mår bra av istället på helgen. Och att slippa ha koll på systemet. Vilken njutning! Så försök nu att få dina kickar genom att könna dig nöjd över att du är nykter. Som nykter kan man göra så mycket mer som är roligt helt enkelt. Det njuter jag av nu för tiden. Och då får man heller ingen ångest efteråt.

Mick

Vilken tabbe jag höll på att göra idag..
Trött, alkoholsugen och vrålhungrig och på dåligt humör trots stundande julledigt åkte jag från jobbet idag, min sambo hade varit och handlat och jag hade glömt be henne köpa A fri öl.
Stressad och irriterad som jag blev drog jag till närmsta mack då jag inte tyckte det fanns tid att åka till nån affär, men där fanns ju naturligtvis ingen A fri öl, och ingen lättöl heller.

Nu började jag bli riktigt irriterad, ryckte åt mig fyra folköl gick till kassan och köpte t.o.m cigaretter, och jag som slutat röka för ganska länge sedan, nu var det minsann rejält synd om mig tyckte jag.
Väl hemma åkte ölen ner fortare än kvickt och lika många cigg, sen kom min sambo hem och frågade, vad gör du???? Vet inte så noga, var allt jag fick fram.

Hon såg ju naturligtvis vad som höll på att hända, men vi gjorde middag och jag hävde i mig 1,5 liter julmust under tiden, hungrig som jag var så åt jag så jag knappt kunde ta mig till soffan efteråt, och jag kan säga nu efteråt att suget lade sig rejält.

Att vara mätt och inte törstig hjälper verkligen som andra här tidigare har tipsat om.
Jag tog en stor risk idag när jag drack folkölen, det kunde satt igång nåt som jag inte kan hantera, men det gick bra och nu är jag ok igen.

Jag är inte besviken på mig själv, jag lär mig av detta och jag har varit vit i över tre veckor och det har inte hänt i mitt vuxna liv tidigare, att man gör små misstag i en sån här process är inte konstigt, det viktiga i det hela är att det fick ett stopp innan det gick för långt.

En vit och Godjul till alla er som kämpar ???

Mick

Tack för era kloka ord och goda råd ni skriver här på min tråd, jag suger åt mig av era erfarenheter.
Stora kramar till er ?

Leverjag

Mick, en närkamp till avklarad, eller hur. Har laddat upp med A-fritt och är nu redo att möta julen. :-)

Så bra at du kunde vända på situationen! Ja, hungrig är livsfarligt. Det är första vi ska göra dricka och bli mätta när suget kommer. Har börjat äta i förebyggande syfte och dricka mer vatten nu då jag tidigare slarvade med det, på vägen och mellan måltider.

Jag är n stabil igen och helt inställd på nykterhet resten av detta år. :-)

Önskar dig en finfin och God jul! Kram ❤️❤️❤️

aqua

Skönt att höra Mick, att du inte gjorde så stor sak av det hela :) Vägen till att dricka A behöver inte starta med ett sug efter A tror jag. Det är nog lurigare än så, något "man bara gör" utan att tänka. Du beskriver ändå att du blev irriterad och agerade under stress, även att du var hungrig och törstig. Det är nog viktigt, som du skriver, att man förser sig själv med dom basbehoven för att minska risken. Något liknande är jag rädd för, som ska få mig att dricka igen. Eftersom jag sällan känner sug efter A, så skulle jag kunna trilla dit genom att "glömma bort mig" och agera efter gammal vana. Usch, det är lurigt som sagt var! Jag gillar din styrka och inställning, det tar jag med mig :) Fortsatt lycka till Mick!

Leverjag

Hoppas att du njuter av ledighet med barn och orkar fortsätta din förändring.

Nu ut i solen nunan den går ner, för min del!

Kramar

Mick

Jag har inte varit här på ett tag då det varit fullt på agendan.
Det har verkligen varit skön ledighet, men oxå lurig.
Jag har hamnat i situationer som är farliga, som t.e.x dagen innan julafton, då värmdes det glögg och klåfingrig som man är så kunde jag inte låta bli att smaka, det var gott så jag smakade lite till och blev på örat, MEN det spårade inte ur med minneslucka eller krogen eller så, men jag fick ångest för att jag tillförde alkohol i min kropp, min hjärna är under läkning från ett långvarigt missbruk och detta tar tid.
Jag måste lära mig att hantera sådana här situationer, alkohol kommer att finnas runtomkring oss så länge vi lever och därför kommer vi alltid att konfronteras med A, det gäller att vara på sin vakt.

Jag har nu lekt med elden två gånger senaste tiden, det har gått bra men nästa gång kan det bli katastrof.

Men något som känns väldigt bra är att jag trots lediga dagar knappt inte känner nåt sug alls, i tisdags när jag gick på min ledighet var det riktigt jobbigt och höll på att gå fel med folkölen, så jag fattar inte varför jag skulle smaka på glöggen, det är nog som aqua skriver här i tråden att man lätt glömmer bort sig själv ibland, man bara gör liksom.

Om jag summerar detta så har jag verkligen lärt mig att det finns fallgropar överallt på vägen till ett helt nyktert liv och det är inget man lär sig på några veckor.
Men jag är så glad att jag äntligen fått en stor förändring i mitt liv, och det är så skönt med dessa lediga dagar utan att behöva känna sug hela tiden, visst kommer det lite sug i vissa situationer men är helt hanterbart.
Det är så skönt att vakna fräsch och utan bakfylla.

Stor kram Leverjag, aqua, Sisyfos och Vilja och god fortsättning till alla kämpar ? ?

Mick

Jag har bestämt att till varje pris inte dricka A över nyårshelgen, och att 2016 ska inledas nykter.
Sen får vi tillsammans alla här kämpa dag för dag, vecka för vecka att hålla oss nyktra, tillsammans är vi starka, det tror jag på.

Nej jag har inte fått mersmak av glöggen jag drack, snarare en erfarenhet rikare hur man inte ska göra, jag är fortfarande nybörjare på det nyktra livet, men känner mig mer motiverad än nånsin.

Skönt att höra att dina vinprovningar inte satte igång något långvarigt, det är bra jobbat av dig.
Jag hoppas du lyckas väl i din kamp, jag följer i din tråd hur det går för dig ?

Låter stabilt Mick! Trots lite glögg, men tror på nåt sätt att några av oss härinne kan behöva den här vägen för att förstå oss själva. Din beskrivning av folköls OCH cigarettinköpshistirien är något jag kan känna igen mig i från tidigare. Just i såna situationer, på dåligt humör, hungrig, törstig, då fanns det alltid en anledning till drickande. NU finns det inte längre på kartan. Köper godis el snacks vid de få tillfällen som det är så synd om mig och det är i alla fall inte direkt skadligt för hjärnan. Du kommer att greja det här Mick! 2016 blir ett toppen år!

Leverjag

Hur har du det? Saknar dig lite här men det finns ju faktiskt annat att göra. :-))

Om du kört i diket, så hoppas jag du läser här, funderar och skriver en rad.

Kram och sköt om dig inför nya året!
??

Mick

Jag har i flera dagar njutit av mina intressen och haft fullt upp hela tiden
Så jag har inte hunnit skriva här.
Suget har kommit lite då och då men det har gått bra, inte en droppe har det blivit så jag har hållit mig på vägen, känns verkligen bra.
Nu ligger jag sjuk med kraftig förkylning och ont i bihålorna, så resten av familjen går på fest utan mig, det blir soffan för mig hela nyårshelgen, å andra sidan så hamnar jag inte i nån risk situation.

Leverjag.
Tack för din omtanke, jag har just läst på din tråd och jag hoppas att du är stark nu, kram till dig ?

Vilja.
Klart vi ska stödja varandra, ikväll är vi nyktra du och jag, kram ?

Jag skriver mer sen när jag mår lite bättre.
Gott nytt år på er vänner, vi ska kämpa för ett vitt 2016, Stora kramar ??

Mick/

Kul att läsa, Mick!
Inte att du är sjuk, men att du njutit av dina intressen. Det är nog den vägen man ska gå gör att må bra ändå. Allt göra allt roligt som faktiskt försvinner med ett missbruk.
Krya på dig nu!

Mick

Mår lite bättre idag, dunder förkylningen har dämpas lite, och framför allt är jag inte bakis, vilken härlig känsla på nyårsdagen, jag tänker på hur många därute som vaknar med huvudvärk och ångest idag.

Idag är jag stolt att jag inte drack på nyårsafton och jag gick in i 2016 nykter, jag hoppas att det gick lika bra för er andra.

Nu kommer ett nytt år, våren och sommaren kommer och så mycket med detta har alltid varit förknippat med alkohol, detta blir en utmaning tror jag.
God fortsättning ?

Zorro

Hej Mick
Har läst om ditt kämpande och måste säja, Starkt jobbat! Läste jag inte fel, så är det idag du firar 1 månad! Inte helt rakt hela vägen, men det är ju ointressant så länge man når målet!
Grattis till en månad! :-)
/Z

Mick

Japp, en månad idag utan bakfylla och ångest , nån liten vurpa har jag gjort på vägen men det styrdes upp snabbt igen.
Vi kämpar på och god fortsättning ?

Leverjag

Vilken härlig start med en månad. Trist att du blev sjuk och fick fira ensam. Hur mår du nu?
Jag drack alkohol och A-fritt på nyår så jag spräckte "raden". ;-) men inte har jag gett upp. Nu känns det stabilt igen och jag vill aldrig mer dricka så som jag gjort tidigare och aldrig mer dricka ensam hemma! Det har jag lovat mig själv.

Kramar?

Mick

Jag spräckte oxå min rad igår, jag har ingen bra förklaring om vad som gick så fel.
Jag har en fruktansvärd ångest idag för att jag föll, jag blev rejält onykter, och jag skäms när jag berättar det för er här.

Jag antar att det är bara att ta sig upp på vägen igen och fortsätta kämpa.
Det känns verkligen tungt nu, jag vill verkligen aldrig mer dricka men ändå så hände detta.

Leverjag

Vill inte att du ska ha ångest och skämmas. Och verkligen inte för vår skull. Du vill avstå för din skull, eller hur? Vad var det som hände? Hur var tankar och känslor innan du gav efter? Jag funderade/funderar mycket på hur mina tankar var strax innan.

Kommer du ihåg varför du inte vill dricka? Var det för att slippa vara bakis på helgerna, slippa ångest eller för att göra roliga saker med din familj?
Inget A hemma är steg 1. Fortsätt din resa mot förändring. Vi har bara börjat den och måste våga tänka och kämpa långsiktigt nu.

Tusen styrkekramar!