Clean and sober

Profile picture for user Heimdal

Nu har jag varit helt utan alkohol i 3 veckor. Jag flyttade till detta forum från -förändra ditt drickande.
Jag anser att jag inte längre behöver förändra mitt drickande, jag behöver fortsätta med det jag gör nu, fortsätta leva 100% nyktert. Det går bra, jag känner mig fortfarande stark. Jag njuter av flertalet fördelar med min väldigt nya livsstil... Jag har kommit in i träningen igen, är piggare, gladare, tåligare och har fått tillbaka inspirationen till skapande som jag har saknat så innerligt under flera år. Igår kväll slipade jag hushållets samtliga knivar och planerade planlösning för övervåningen istället för att dricka. Det är sånt som bara har skjutits upp tidigare, jag har massa såna grejer att lägga tid på nu, och det är roligt!
Jag har inga problem att hålla mig borta från alkohol på fester eller så men jag är livrädd för rastlösheten, det är min stora fiende känner jag. Så fort jag blir uttråkad så känner jag hur gott det hade varit med en öl eller fyra.
Jag har absolut inga problem med att hålla mig ifrån det men suget känns just då.
Nu är det jul så rastlös kommer jag nog inte bli på ett tag.

Profile picture for user Heimdal

Det här ska bli spännande, uppesittarkväll utan alkohol, ska faktiskt bli mysigt! Nu är det förberedelser inför julafton som ska firas här hos oss. Min fru handlade på systemet idag, en hel drös med alkoholfria ölsorter. Jag mins knappt när jag hade en vit jul sist.
Önskar er alla en god jul!

Profile picture for user Mrx

Vi har alltid kört vit jul hos oss. Det har alltid varit barnens högtid. Nu har vi vuxna barn och barnbarn och kör vidare med vit jul. Uppesittarkvällen med bingolotto börjar om 13 min. Skulle vilja vinna en stor säck pengar som jag kunde dela ut till nära och kära.
God jul! ?

Profile picture for user Heimdal

Skriver av mig lite...
Nu är snart mitt första delmål i hamn, 1 månad.
Jag har ännu inte ens varit nära att misslyckas konstigt nog. Jag tar till alkoholfri öl med jämna mellanrum och det hjälper mig antar jag, det finns helt klart flera väldigt bra.
Träningen är igång på allvar och jag mår riktigt bra! Det tog dock några veckor innan jag sov bra, men nu sover jag som ett barn och vaknar utvilad och pigg. Min fru och mina barn uppskattar sin glada familjemedlem. Snart har vi nyårsfest och det ska bli skitkul, även om jag säkert kommer tröttna på fyllesnacket runt 2-3 ?.
Jag är bestämd och målmedveten, jag följer min linje utan acceptans för felsteg eller misslyckanden. Jag känner att det är väldigt likt den uppladdning och träning jag höll på med förr inför stora lopp. (Jag tävlade i landslaget i 9 år inom min gren)
Målmedvetenhet och tålamod, även om man stöter på hinder.
Men jag vet också att jag är i början av ett tillfrisknande, det kommer bli tufft.

Profile picture for user Heimdal

Jaha då är det strax nytt år och nya löften. Tänk var många löften det kommer brytas under det nya årets arla gryning. Jag brukar aldrig avge några löften, är vanligtvis alldeles för full.
Till denna nyårsafton har jag dock ett nyårslöfte som jag längtar till att ge.

Profile picture for user Heimdal

Första månaden över! ?
Sååå skönt att börja det nya året spik nykter!
Igår såg jag på nära håll hur folk helt ändrar personlighet, inte bara till det bättre.
Jag är glad att jag tar mig ur det nu, och jag blir starkare för varje tillfälle som jag avstår alkohol.
Ingen ångest, huvudvärk eller illamående, bara nån nästan religiös tacksamhet. (Jag är ateist)

Nu kör vi! 2020!!!

Tack för att den här sidan finns ❤

Profile picture for user Heimdal

Tack!
Det går bra här, har lyckats bjuda bort all min whisky utan att ens smaka.
Jag tänker mindre och mindre på alkohol. Den där vardagen känns faktiskt rätt bra. Jag har inte fått ett enda raseriutbrott sen jag slutade dricka, sååå skönt.

Hur går det för er?

Profile picture for user Heimdal

Allt rullar på, jag ser inga anledningar längre till att ens smaka lite grann.
Vi åt ute på en herrgård i helgen och jag hade jättetrevligt med mina alkoholfria varianter. Min fru drack vinet som rekommenderades till dom olika rätterna och jag blev inte ens avundsjuk.
Men efter att ha berättat detta för en bekant som själv är nykter alkoholist så förklarade han att vid 3 månader brukar första riktiga suget komma.
Jag förbereder mig för den stunden, välkomnar den som inför en fight. Det har gått 1,5 månader nu, jag är lika besatt av nykterheten som när jag började, allt handlar om det.
Har tilochmed börjat planera för nyktra festivaler, går det ens? Ja det måste det för annars måste jag ju stanna hemma. Guns kommer till Sweden rock, tredje gången jag ser dom isåfall Men första i nyktert tillstånd. Sista konserten med dom kommer jag knappt ihåg.

Profile picture for user Heimdal

Nu är det två månader!!! Inte en droppe på två månader, känns jättebra! Lever ett helt annat liv, är en annan människa. Jag har bara skördat positiva upplevelser, precis allt är bättre. Önskar bara att det får fortsätta såhär.

Profile picture for user Heimdal

3 månader idag! Jag är så lycklig, har fått ett helt nytt liv!

Träningen fortsätter och nu kör jag 4 pass i veckan, jag är nere på min målvikt och blir starkare för varje dag. Jag satsar 100% på mitt välmående (nästan så det går över styr) och lever på vegansk kost 6 dagar i veckan.

Alkoholen maler lite mer i bakhuvudet nu än sist jag skrev, jag saknar inte öl längre men ruset... kan sakna den där värmen som sprider sig efter en sup.
Jag har blivit varnad för den 3e månaden, den kan bli tuff.
Men siktet är detsamma, jag tillåter mig inte att misslyckas. Jag har satsat alldeles för mycket på det här och jag har nära vänner och familj som räknar med mig. Tack för att den här sidan finns, jag behöver den, det är den enda hjälpen jag tar.

Profile picture for user Andrahalvlek

Tre månader är mäktigt mycket! Själv är jag överlycklig över mina tre nyktra veckor ?

Jag ser precis som du mest fördelar med nykterheten hittills, men det gäller att aldrig släppa garden, aldrig tänka ”ett glas går nog...”

Heja oss!

Profile picture for user Charlie70

Jag är dig hack i häl Heimdal! 10 veckor fick jag i går. Berätta gärna mer om dina tremånaderserfarenheter om du har lust. Kanske kan det hjälpa oss andra som snart är där? Stort grattis!
Charlie

Profile picture for user Heimdal

Nu har jag klarat 4 månader och är påväg mot den 5e.

Jag har inte skrivit på länge, jag har helt enkelt inte tagit mig tid. Jag har haft fullt upp med jobb, nöjen och familj, fullt upp med dom grejerna som livet vanligtvis bör handla om.
Jag har tappat 15kg, väger nu 75 och mår prima. Lever vardagarna som vegan och äter en del vilt på helgerna. Jag kan verkligen rekommendera det upplägget om ni har möjligt.
Träningen har blivit lidande nu pga viruset som hägrar men jag fyller ändå varje minut med saker att greja med.
Min rastlöshet är fortfarande ett problem, det är då suget kan komma smygandes.
Men dagarna går och jag antar att jag blir friskare med tiden.

Mina vänner stöttar mig och det är viktigt känner jag, jag får många klappar på axeln.
Såhär när jag håller mig ifrån alkohol så ser jag så mycket som jag tidigare varit blind för, världen öppnar sig.
Jag är så otroligt tacksam och stolt över mig själv.

Man lever inte bara en gång, man lever varje dag. Dör gör man bara en gång

Profile picture for user Vic81

Som svar på av Heimdal

Hej Heimdal. Egentligen är jag på forumet som anhörig. Har levt med en far som dricker och har precis lämnat en som jag älskar som inte klarar av att sluta dricka. Med allt vad det innebär av känslor så har jag haft ett medberoende när jag kan se tillbaka på det.
Jag blir så inspirerad och glad när jag läser dina inlägg att du kämpar och lyckas så bra.
Du inger hopp om att det går. Jag ville bara skriva det. Tack för det goda du sprider i dina inlägg.

Profile picture for user Mrx

Helt rätt i det du skriver..

Man lever inte bara en gång, man lever varje dag. Dör gör man bara en gång!

En dag i taget ?
/ Mrx

Profile picture for user Heimdal

Tack för alla stärkande ord!
Idag har jag varit nykter i 6 månader, en milstolpe. Jag är stolt och väldigt nöjd med mig själv. Jag har så mycket energi, energi som jag helt har försummat tidigare. Jag kan se mig i spegeln och le, min kropp mår bra och mina tankar är positiva. Jag håller fast vid träningen, 4 pass i veckan blir det minst. På helgerna tidiga mornar och på vardagarna sena kvällar, jag orkar ju det nu! Allt jag äter är växtbaserat så jag är väl vegan nu kan man säga. Fast endast för att jag mår bra av det.... och jag mår jättebra! På helgerna jobbar jag hemma med allt möjligt, planterar massa grejer och försöker njuta så mycket jag kan. Jag vet med mig att så fort den där rastlösheten kommer så ökar alla risker, men det blir lättare för varje vecka och nu kan jag tilochmed kolla på en hel film utan att bli dödsnervös ?

Alla är olika på alla möjliga vis och alla har olika förutsättningar och bakgrunder. Men för mig fanns bara en utväg, ändra på allt som var negativt. Det var tidvis kämpigt men för varje förändring kom en lycka och ett välbehag över att ha gjort detta på egen hand. Jag har hela tiden sett det som en sorts tävling, och förlora är det värsta jag vet.

Ge allt, det är värt det ❤

Profile picture for user Heimdal

Som svar på av Vic81

Jag vet hur det är att växa upp med alkohol omkring sig, det blir man sällan starkare av. Vad starkt av dig att lyckas bryta dig loss! Dina ord värmer, jag får så fint stöd här. Tack.

Profile picture for user Andrahalvlek

Sex månader nykter och det låter som du har fått ditt liv tillbaka, med extra allt. Blir så glad för din skull!

Kram ?

Profile picture for user Heimdal

Som svar på av Andrahalvlek

Tack! Ja jag är en ny människa. Men jag vet hur lätt det kan vara att falla tillbaka. Man måste vara på tårna varje dag, tänka positivt. Det går nu, allt är så mycket klarare.

Profile picture for user Heimdal

Hej alla, tack för allt stöd! Jag har inte tagit mig tid att skriva av mig, har haft dåligt samvete för det.
Min fru sa nyligen... Grattis! Nu har du klarat av en graviditet...
Det har jag ju, men samtidigt så är dom 9 månaderna bara början.

Jag har analyserat så gott jag kan och inser att jag har bytt mitt alkoholberoende mot träningsberoende. Jag vet inte om det är bra? Jag tränar 5 pass i veckan och kör slut mig totalt. Lite lätt manisk med proteinintag och mat.
Just nu vill jag inte lugna ner mig med träningen, blir så glad för varje framsteg.
Har gått ner 20kg! Och är starkare än någonsin tidigare, känner mig som en atlet.

En mindre bra grej är att jag inte längre klarar av när folk är fulla, jag avskyr det. Jag kokar inombords och kan inte slappna av. Det har gjort att jag distanserar mig en del. Vi går inte på fester längre som innan, det är lite tråkigt för jag har många vänner sen många år. Men vi har fått en helt ny familjesituation. Inget bråk, stök och osämja. Vi umgås mer i familjen och jag ser äntligen hur barnen mår! Jag är stolt över min familj och är så tacksam att dom inte fick nog innan, jag var inte värd dom.

Nu ska jag iväg på ett stenhårt axelpass på gymmet!

Profile picture for user Andrahalvlek

Nu har du fött fram en helt ny människa: Atletisk och sund ?? Och 20 kg lättare, wow!

Så länge du varierar träningen och inte ådrar dig några skador så är det verkligen ingen fara på taket.

Hur reagerar du om träningen blir inställd pga sjukdom eller något annat viktigt? Det är väl just den reaktionen som kan visa hur ”beroende” du har blivit.

Är man sund även mentalt så bör man inte reagera nämnvärt på det. Lite besviken förstås, men det bör inte framkalla ilska och ångest.

Familjemys låter mycket trevligare än fyllefester.

Kram ?

Profile picture for user Kennie

Skönt med nykterheten! Har också lite svårt för när folk blir fulla. Men många vänner hänger gärna på nyktra aktiviteter när man föreslår. Vandring, luncher, fika med mera funkar bra tycker jag.