Eyal

Jag var helnykter 7 månader och fick ett återfall I söndags. Polishämtning till beroende mottagning. Sen dagen därpå började jag om med antabus. Det som gnager nu är att jag utsatte mig själv för fara och andra som fick se mig i det där tillståndet..

Nu vet du ju hur det kan bli om du tar ett återfall.
Alla människor gör misstag, och det är ju ingen mening att du slår på dig själv.
Då är det bättre du tar nya tag, be om hjälp om du känner att du inte klarar av att hålla dig nykter...man behöver nån i sin närhet som förstår vad man går igenom.
Jag träffar en alkoholterapeut en gång i månaden och han har verkligen hjälpt mig att förstå mig själv, hur jag tänker och agerar.
Jag tror på dig, kämpa på en dag i taget☺

Eyal

Jag har haft alkoholproblem sen jag var 29 och nu är jag 54. Jag tog som sagt antabus igen redan dagen efter återfallet. Att träffa en alkololterapeut låter som en bra ide.

Förstår din ångest.
Heja dig! Du är uppe ur diket igen så nu är det bara att tuta och köra nyktert. Du har ju visat att du kan. Så bra du tar antabus igen?
Kram

Ville mest skriva och säga hej och välkommen till forumet! Du har hanterat ditt snedsteg på ett ytterst handlingskraftigt sätt genom att direkt börja på Antabus, och att skapa ett konto här. Fortsätt gärna skriv och berätta hur det går för dig.

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Eyal

Jag är igång och arbetar igen. Känner av biverkningar från antabus men det är ett mindre problem. Jag var ju helnykter 7 månader fram till återfallet i söndags. Det jag har att kämpa med är att inse jag inte kan dricka över huvud taget.

Eyal

Tack för din förståelse. Ja jag tycker antabus är en bra medicin. Har tagit den av och till i 25 år, men nu är det mer motivation bortsett från återfallet.

Hade du bestämt att du ville prova att dricka, eller var det bara ett infall?
Jag vet att jag inte kan dricka. Det går i o f s bra ett tag, men sedan spårar det ur. Så klart en sorg när man tycker att det är så gott och trevligt... men det är ju en bagatell. Så här är det slutdrucket.
Det finns bra material på Youtube om återfallsprevention. Har du sett det? Att läsa på om vad alkoholen gör med oss om det kommer tankar på att dricka kan förhindra att vi hamnar i diket...
Så bra jobbat av dig att komma upp så snabbt?
Hoppas du har en trevlig kväll! ?

Välkommen, vad kanon att du så snabbt fick kontroll på situationen. Jag äter oxå antabus och det hjälper som krycka i början. Råder oxå till att etablera en samtalskontakt, såhär efter återfallet blir det kanske lite svajigt ett tag, och det är skönt med lite stöd.

Eyal

Jag köpte vin åt sambon och så slank det med något till mig. Ja jag trodde väl att det skulle gå, men det gjorde det inte. Jag har en förmåga att ställa till helt ovärdiga saker på fyllan och dessutom har jag fått urinstämma 5 gånger. Så jag borde väl börja inse att det är färdigdrucket nu

Annie Grace som skrivit boken ”Tänka klart” tillhör mina husgudar vad det gäller nykterhet.

I det här klippet på youtube berättar hon om sin nyktra resa. Det första viktiga steget enligt henne är att ”sluta att försöka sluta dricka”.

? ”How I went from drinking way to much to being in complete control of my drinking” (This Naked Mind)

Hennes bok var verkligen en ögonöppnare för mig. Genom den lyckades jag relativt snabbt ta mig från ”stackars mig som inte får dricka” till ”jag vill inte dricka”. Då blir den nyktra resan så mycket lättare.

Kram ?

Eyal

Ja det gäller att lära sig tänka på ett annat sätt

Eyal

Det har gått knappt 2 veckor sedan mitt återfall och jag bara arbetar och det går bra. Jag tar Antabus måndag och fredag. Jag har dålig erfarenhet av öppenvården och har antabus på recept så jag tar det själv. Så länge man tar Antabus är det en väldigt bra medicin tycker jag. Har provat Naltrexon men det hade för mycket biverkningar. Det känns lite jobbigt att nån skrev att man kan ha antabus som en krycka ett tag. Det svåra är väl att lära sig leva nyktert, utan medicin

Eyal

2 veckor sedan mitt återfall och det har gått bra, med Antabus måndag och fredag. Har inte haft någon lust att dricka. Min enda strategi egentligen är att jag går omvägar förbi puben i centrum. Jag har ju haft alkoholproblem så länge, 25 år, och först nu har jag börjat försöka tänka annorlunda, att jag inte vill dricka

Går det bra att ta Antabus på egen hand? Det gäller att man har disciplinen att inte fuska.
Har själv tagit Antabus i 2 omgångar, utdelat på beroendemottagning. För mig har det fungerat bra, sköterskorna som delat ut fungerade lite som terapeuter för mig, men det handlar väl om vilka erfarenheter man fått sedan tidigare.
Bra medicin, absolut! Men som sagt, det gäller att lära sig leva nykter utan.
Du var ju nykter länge innan återfallet, så du vet ju vad som krävs. Du tog tag i problemet direkt, kanonbra!
Ge det lite tid och eftertanke så kommer det att gå bra.

Eyal

Jag har så dålig erfarenhet av öppenvården, beroende mottagningar att jag helst vill ta antabus själv hemma. Med mina arbetstider passar det inte alls att åka till stan efter jobbet och köa för att få min antabus. Dessutom tycker jag att de som arbetar där på något sätt drar alla missbrukare över en kam. Ja än så länge går det inte att klara mig utan antabus, har inte riktigt tänkt på hur länge jag ska ta det. Läkaren som skrev ut det är dessutom allmänläkare, ingen specialist på beroende problematik

Eyal

Jag arbetade med en människa igår som pratade mycket om Prag, hon bodde nära ett bryggeri och hon talade om öl. Sen pratade hon om en restaurang nära där jag bor och om drycker. Jag har inte haft något speciellt sug efter alkohol men jag tyckte att allt hennes ältande var jobbigt att lyssna på.

Av din beskrivning kan jag förstå om du inte har så mycket till övers för öppenvården där du bor.
Jag har kunnat boka tider som passat hos "min" sköterska. 20 minuter avsatta för mig i hennes mottagningsrum. Lite som att gå till husläkaren. Jag trodde i min enfald att det var så överallt. Jag bor i en av Stockholms södra förortskommuner, så det är inte direkt Riddargatan 1 vi talar om.
Hade jag fått stå i kö för att få Antabus hade jag nog vänt på klacken och gått därifrån.

Huvudsaken är att du är nykter. Lycka till!

Offside

Intressant att ni pratar om antabus, tänkte precis fråga forumet lite kring denna medicin. Jag tar också antabus, har gjort det i flera omgångar. Jag tar medicinen själv - hemma. Jag har också tagit på mottagning. Ingen direkt skillnad för mig.

Å ena sidan orolig för att inte klara mig utan antabus, trillar mycket lättare dit utan, men känns som man fuskar och inte är riktigt nykter. Å andra sidan en medicin mot en sjukdom och varför inte äta så länge levervärdena är bra?

Lite så tänker jag, men intresserad av hur ni funderar.

Ha det bra

Eyal

Jag har tagit Antabus då och då sen 1995,på senare år har jag bett att få det utskrivet och tar hemma. Det passar inte mej att åka till stan, köa och få antabus av en sköterska. Visst har jag fuskat, gjort uppehåll för tex en semester. Tyvärr har jag fått urinstämma 5 gånger I samband med återfall och fått åka till akuten och fått kateter. Nu senast för knappt 3 veckor sedan fick jag återfall, med polishämtning som konsekvens. Då hade jag varit helnykter 7 månader. Mina levervärden var perfekta. Jag tänker försöka jobba med mig själv, så att jag inte vill dricka. Det tycks ändå inte fungera.