Rallans tråd

Jag känner att det finns en risk för att jag ska falla om jag slutar lägga fokus på att dricka mindre. Jag har inte kommit ur mitt missbruk så jag stannar här.
Funderade en stund på att bara skriva på min egen dator men jag vet att det inte har samma effekt som om man tror att någon annan läser.
Nu blir det vidare livet allt måste få vara med för att jag tydligare ser vad som triggar mig.

Igår följde jag inte planen, det blev 3 glas vin framför tvn...

Just idag är mina föräldrar min största oro. Mamma bor på demenshem och far kan inte hantera detta. Han klarar sig inte själv men är för frisk för att bo på hem. han oroar sig för vad som ska hända om mamma dör och vill till varje pris få hem henne igen. I helgen måste jag åka dit eller kanske redan på onsdag och det får mig att må dåligt. Jag kan inte hjälpa dem och det ger mig ångest, det får mig att vakna på nätterna. De bor långt borta så jag måste bo med far när jag åker dit. Det är en utmaning att inte dricka för att dämpa ångesten jag känner. Måste jag åka på onsdag kommer jag behöva vara ledig från jobbet i minst 2 dagar. Jobbet är en annan ångestkällla. Jag jobbar med något som jag varken tycker är roligt eller är speciellt bra på. Jag behöver jobbet för att klara ekonomin men det stressar mig att jag gör mycket fel. Jag har inga vänner på jobbet. De jag brukade äta lunch med fick sluta innan sommaren. Jag saknar någon form av gemenskap. Det är inte bra att behöva vara ledig från jobbet. Behöver jag söka ett nytt jobb kommer jag inte få bra referenser från det här.

Det var dagens sammanfattning. Inget vin idag det är planen....

Profile picture for user Rallan

Jag har tagit tag i det här med motionen nu. Har börjat med att program för att orka springa 5 km. I april avslutade jag en uppladdning för en halv mara och kunde då springa 2 mil på 2 timmar. Nu är 3 km jobbigt. Inser att jag förfallit mycket på mindre än ett år. Nu ska jag rycka upp mig igen. Jag följer ett 8 veckors program i runkeeper. Under dessa 8 veckor ska jag inte dricka något alls. Ska bli spännande att se vilket resultat det kan få. Hoppas på att ingen a och lagom med motion ska få ångesten att släppa så att jag kan sova bättre.

Profile picture for user Rallan

planen höll inte. Har inte druckit mycket, men mer än det inget alls som jag lovade mig.
Jag har inte tränat och tagit itu med maten alls... Jag började bra men en vaknatt vid min mammas sida kastade ikull mina planer och dränerade mig från all energi. Jag vill att hon ska dö och slippa det liv hon har nu men jag vill samtidigt behålla min mamma. Hon tog sig igenom den här gången. Hur många gånger ska jag orka sitta bredvid och badda pannan med fuktig duk. Jag orkar inte så många gånger till.

Profile picture for user Leverjag

Du har så mycket i ditt liv som pressar på nu. Känner med dig. Ja, du vet ju att det inte blir bättre med alkhol. Ångesten och oron blir värre. Har du något sätt att kopplat av på så att ditt huvud får vila? Inga syskon som kan avlasta? Någon att prata med?

Bra att du dricker så lite som möjligt och jag skulle verkligen rekommendera att du gör något som får dig att må bra, koppla av och känna glädje, för att orka med allt.
Var rädd om dig!

Kram

Profile picture for user Rallan

Tack Leverjag, ibland är det skönt att se att någon läser.
Min barndomsfamilj faller samman i och med mammas sjukdom. Hon har hållit i hop oss och utan henne vet vi inte hur man pratar med varandra.
Jag har en bror som jag älskar och som jag umgås med men vi pratar aldrig om problem med varandra. Jag ser att han har alkoholproblem men jag vågar inte prata med honom om mina eller om hans problem.
Min man vill att vi ska prata med dem. Min man tycker inte att jag har ett problem men att min bror har det. Visst är det underligt att min man inte ser mina problem ens när jag påpekar dem. Han säger att jag ju inte dricker för mycket nu, att jag vänt det.
Jag hoppas att han har rätt. Allt är tillräckligt rörigt nu utan a så jag låter bli, jag dricker inte. Eller visst tog jag ett glas vin i söndags och en liten mugg glögg i går. Inga mängder men jag låter inte bli helt.
Jag är livrädd för att allt ska ramla sönder.

Profile picture for user Rallan

Ibland känns allt lite bättre utan att det är någon egentlig skillnad i omvärlden. Jag måste rycka upp mig nu och det känns åter igen möjligt. I helgen har jag lovat de största barnen att vi ska åka till stan och julklappsshoppa och fika eller äta lunch. Ska bli jättemysigt. Jag är glad att vi alltid firat vita jular så a i samband med jul är inget problem. Tittade på Ernst i går på tv och blev lite inspirerad. Här ska firas jul oavsett om mamma är döende för vi behöver en paus från allt tråkigt, vi behöver mys och samhörighet.

Profile picture for user Leverjag

Härlig inställning Rallan!

Ja, det ä då alla behöver trevliga stunder, då annat är tungt. Det är roligt för både en själv och barnen att ta sig tid och göra saker tillsammans. :-)

D- och b-vit samt magnesium tillskott hjälper humör och energinivån. Extra D-vitamin behöver vi alla i mörkret.

Kram och ha en fin helg!

Profile picture for user Rallan

Idag satt jag och hejade på min lilla loppa som tävlade i simning och det slog mig att jag kunde sitta kvar lugnt hela tiden och prata med de andra föräldrarna. Jag brukade tidigare gå ifrån en stund för att säkert hinna till systemet.