Mat och drycktråden

Hej alla!

Ursus här och jag tänkte att vi kunde dela idéer, tankar och så kring mat, dryck, matlagning, recept och tillagningssätt här. Jag menar, dricka alkohol är något vi undviker numer men äta bör man annars dör man. Så, hur ser eran söndagsmiddag ut? Eller alla andra dagar för den delen?

Jag skrev en sak i en annan tråd men då det pratats så mycket airfryer fjorde jag slag i saken och ordnade en egen kycklingtallrik med grönsallad. Airfryade kycklingbröst, rejält rubbade med kycklingsalt. Sedan hemmagjorda pommes och en dock köpt vitlökssås. Hejdlöst gott blir det och betydligt hälsosammare än det du köper i kebabkiosken.

Har varit en idé jag haft senaste året, försöka skapa hälsosammare varianter av snabbmatsklassiker. Kvalitetsmat av skräpmatsidéer liksom.

Hur ser era middagsidéer ut? Let us know :)

Profile picture for user Anonym26613

Som många vet 🙈 så är jag lite småkär i min Airfryer 🥰 Så just nu snurrar allt kring den. Idag gjorde jag hemmagjorda pommes och fläskkotletter. Mycket bättre än jag lyckas själv i ugnen. Och det är så smidigt att jag slipper vakta maten. Den tillagas exakt som på recept. Och det konstiga var, att kvar i maskinen fanns mer fett än vad jag själv tillsatte. Så det är tydligt att det är nyttigare än fritös.

Tidigare drack jag mycket läsk och cider istället för vin. 2018 kallades jag Cocaholist 🙈🤣 drack så mycket Cola Light. Idag är det bara te och vatten. Där hoppas jag att hitta något mer som jag gillar. Tycker vatten är lite trist.

Är det någon som har lagat naturgodis? Några tips?

Profile picture for user Ursus

Så, kväll innan helgdag. Delar min middag här.

Kycklingbröstfiléer a italiano med ris.

Köpte frysta kycklingbröstfiléer på Ldl, kostade under 40 spänn för 750 gram. Gör två portioner här.

Börjar med kycklingen. Rubbar i fryst tillstånd med kycklingsalt eller liknande krydda. Denna liknar den krydda som används när kyckling grillas i affären, ni har alla smakat den antar jag. Bröstfiléerna är mindre och räknar tre per portion. Nåväl, låter bitarna gå i min airfryer tills dessa de är klara, knapriga och färdiga. Har du ingen sådan, en stekpanna fungerar med men är mindre smidigt.

Sedan såsen. Köpte mager kaffegrädde och denna kommer vara bas men först lite grönsaker och grejer.

Slog lite olja i en panna. Lät lite vitlök gå med så oljan fick smak. Satte därefter i.

En medelstor lök i tunna ringar.
En medelstor röd paprika
Hackad soltorkad tomat med tillhörande olja (efter behag)
Kaffegrädden sist.

Detta fick gå samman tills såsen var krämig. Sedan fick kycklingen åka i några minuter.

Servera sedan snabbt med valfritt tillbehör. Jag hade ris men mycket annat fungerar med. Kan tänka mig airfryade pommes eller bara en grönsallad.

Detta blir helt enkelt sjukt gott. Till detta dricks med fördel det kommunala kranvattnet med bubblor och en skiva lime.

Profile picture for user Ursus

@Miss Mary Poppins

Inte på naturgodis men är glad att din airfryer verkar kommit till användning. Du köpte ju den värsta sorten så slit den med hälsan, och lev samtidigt hälsosamt :)

Profile picture for user Korpen70

Vad roligt med en sån här tråd! Kanske kommer in och hälsar på en fredag 🙂. Älskar att läsa recept och få idéer, vill gärna bli lite bättre i köket! Tiden har jag ju frigjort nu 😉

Har iaf investerat i en ”lyxig” espressomaskin, tycker jag är värd en god kopp kaffe om dagen.

Profile picture for user Anonym26613

@Andrahalvlek rekommenderar starkt! Det går så snabbt. Sonen gick precis till köket, slängde in kyckling och pommes, stängde luckan och maten är klar på 15 min. Galet!!

+ utan olja!!