Nu börjar jag om

Hej alla som jag känner sen innan och nya ansikten!

Gud vad jag kämpade, först med mitt måttliga drickande, sen att sluta helt. Inget av det har fungerat. Det har varit lite längre stopp, men alltid fyllt av riktigt jobbiga återfall. Jag är en klassisk dricker endast för mycket dom gånger jag dricker, vilket är mer sällan och kanske är anledningen till att jag lurat mig år Efter år att det kanske ska gå bättre den här gången.

Senaste månaden är det som att det kom en ordentligt stark övertygelse om att jag inte orkar försöka att inte dricka, jag tröttnade. Det ledde till några av dom värsta fyllorna jag haft. Med medföljande konsekvenser, som jag fortfarande inte vet om det kommer komma att spöka med mig för en lång framtid.

Det som ändrats idag, det är att jag inte skyller på mig själv, jag skyller på mitt alkoholmissbruk. Jag måste försöka leva med alla konsekvenser för det går inte att ändra, men jag måste sluta lura mig att det ska fungera. Det är klassiska ångesthålet jag ramlat ner i nu också och det tar ett tag innan men ens känner sig någorlunda som sig själv igen; det vet jag ju. Men jag önskar ingen den ångesten. Nu är det dags att börja om på riktigt, förhoppningsvis utan återfall.

All kärlek,
S

Profile picture for user Stormenlilla

Några dagar har passerat men ångesten ligger kvar som ett täcke. Jag vet ju att det ofta tar minst en vecka innan jag blir som vanligt igen. Kanske ännu längre denna gång när minnesförlusterna är grova och läskiga. Alla tänk om och vad hände och scenarion som spelas upp. Acceptansen är ju vad som är ens bästa vän, acceptera och välj att förändra framåt. Svårt när paniken och ångesten och skräckscenariot spelas upp och pockar på när man som bäst förbereder sig för att gå vidare.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Stormenlilla Välkommen tillbaka! Minns du att vi kämpade ihop våren 2020? Kan jag så kan du - men du måste verkligen bestämma dig inifrån och ut.

Min husgud Annie Craces recept på varaktig nykterhet:

1) Tro på att du klarar av att sluta dricka.

2) Fokusera på alla fördelar med nykterheten, minsta lilla pyttesak till och med.

3) Identifiera dig som en person som inte dricker alkohol.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@Gubbe i förorten Absolut! Tillhörde man festprissarna som stannade kvar och drack till the bitter end så tappar man absolut en del av sin identitet. Det känns ovant som sjutton i början, men man växer in i rollen.

Kram 🐘

Profile picture for user Vinäger

Lilla storm, längesedan sist. 💗 Ledsen för din skull, ångesten kan verkligen vara överjävlig. Glad ändå att du hittat tillbaka hit. Nu finns det bara en väg att gå, så här illa vill du inte må igen.

Kram kram