Nu börjar min resa!

1160 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tvåbarnspappan
Nu börjar min resa!

Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Tvåbarnspappan
Dag två.

Har varit många tankar idag. Mår bättre idag och ångersten efter helgens överkonsumtion börjar släppa. Då kommer givetvis tankarna på att "det är nog inte så farligt i allafall". Så vansinnigt dumt jag vet. Inser ju att alkoholen har blivit mitt stora umgänge sista åren. Väljer ofta bort att umgås med vänner, bara för att jag vill kunna dricka hemma för mig själv utan att någon har några synpunkter på hur mycket jag dricker.

Jag hittar hela tiden anledningar till att dricka. Exempelvis att jag som musiker blir mer kreativ och skriver bättre musik om jag har alkohol i kroppen. Jag har hittils under mina 38 år inte skrivit något av kvallite när jag har druckit. Är konstigt hur man/jag fungerar. Vet ju så väl att jag lurar mig själv genom att hitta på saker som rättfärdigar att festa.

Nu har jag nyårsafton framför mig. Men jag har gett mig fan på att den ska firas i nyktert tillstånd. Vill och tänker göra mig själv stolt!

Är det någon av er här på forumet som har några bra tips som man kan ta till när suget kommer?

Kram på er! /TP

Segaletta2010
Lycka till!

Två dagar är en bra början!
Önskar dig all lycka på din resa!

Segaletta.

Tvåbarnspappan
Tack

Tack så mycket :). Är helgerna som är mitt stora problem. Är inte ofta som jag druckit i veckorna.
Hoppas på att kunna få "resesällskap" av någon eller flera här! Jag bjuder på biljetten ;)

Fenix
Hej, kommer att vara bortrest

Hej, kommer att vara bortrest några dagar, men vill haka på din resa och även andras inpå det nya året.
Musiker själv, och har aldrig gjort något bra onykter men mkt bra nykter. Visst är det så.
/Fenix

viktoria
Bra beslut killar

jag kommer att hejja på er : )
Pappan, att vara nykter på nyårsafton kommer att ge dig gott självförtroende inför din fortsatta resa. Det går, om du ger dig f.n på det! Ska bli kul att följa dig här på forumet. Läs och skriv - det är till stort stöd.
Och Fenix, kul att se att du är tillbaka.

Tvåbarnspappan
Vad glad jag blir

Fenix, du är så välkommen att hänga på! Blir så mycket lättare när man är fler!
Ja visst är det så att man inte skapar någon bra musik när man är full även om man tror det i stunden. Gillar ditt namn här på forumet. Fågel Fenix handlar ju om att resa sig ur askan, och det är ju precis det vi ska göra nu!
Viktoria: Tack för ditt stöd, det värmer ska du veta!

Jag försöker att inte tänka så mycket på det jag har missat och förlorat under åren på grund av ett osunt förhållande till Alkohol. Utan istället lägga fokus på allt jag ska uppleva och göra i framtiden. Mitt liv har verkligen blivit så mycket ljusare sista året och känner därför att jag vill göra livet ännu bättre genom att inte slå sönder varenda jäkla helg genom att skynda hem varje fredag för att kunna börja dricka. Jag tänker istället bli berusad av att må bra och att ha orken att göra massa saker ihop med mina älskade pojkar. Usch vad det låter präktigt det jag skriver, men det är verkligen så jag känner inför mitt beslut! /TP

DryMartini
Jag hakar på!

Jag hänger gärna med på nykterhetsresan. Blev för mycket att dricka i Jul och det är inget nytt precis. Jag är 50+ och de senaste åren har jag druckit alldeles för mycket.

Nu tänker jag sluta helt under en längre tid. Om det blir för alltid vet jag dock inte, fram till maj blir första målet. Den senaste tiden har jag druckit både på helger och vardagar. Inte så sällan har jag gått ner i källaren för att ta mig en sup eller fyra. Naturligtvis är detta ett sätt att inte visa min hustru och andra att jag dricker, vilket de förstås ibland märker ändå.

Mina äldre barn var hemma i Jul och vi hade det trevligt på de flesta sätt. Visst noterar de att jag dricker för mycket och på annandagen blev jag ordentligt full. Efter det bestämde jag mig att det får vara nog. Redan igår var jag nära att ta ett par klunkar, men avstod. Nu kommer några riktiga testdagar i Nyår. Vi träffar våra vänner då. Alkohol är det aldrig brist på där. Jag ska klara det och jag har inga problem att säga att jag låter bli pga att jag har druckit för mycket.

Så nu, Tvåbarnspappa och andra, nu gör vi det rätta och håller varandra uppdaterade.

Tvåbarnspappan
Du är så välkommen!

Känner igen mig i det du skriver så väl, och det är så fantastiskt skönt att inte vara ensam i den här situationen!
Tycker det är så hemskt att jag har byggt upp min tillvaro så mycket runt alkoholen. Sitter just nu i denna stund och funderar på vad jag ska lägga all tid på som tidigare gått åt till att dricka, vara bakfull samt tre dagars ångerst. För att sedan intala mig själv att jag inte har något problem med spriten. Åh då är det fredag igen och allt börjar om på nytt!

Men mitt mål med den tiden som jag kommer få över är att färdigställa den skiva som jag började spela in för tre år sedan

Känner igen mig i det där du skriver om att smyga, lever ensam nu sedan tre år tillbaka men gjorde precis som du tidigare. Garaget va en plats som jag gömde dricka i. Var väldigt noga med att alltid ha lite undangömt när vi hade fest hemma. Så att jag kunde vara helt säker på att jag skulle kunna smyga iväg för att inte sitta och nyktra till med tanke på det låga tempot som gästerna drack i.

Är ganska tydligt att jag är en helgalkholist, även att det ger en ganska stark obehagskänsla att erkänna det.
Vet inte hur många helger jag suttit ensam hemma och blivit skitfull. Men det får vara slut med det nu!

Är glad att vi är tre stycken nu som reser mot ett ganska skrämmande men spännande mål. Fenix, Mr dry och TP. Tre nyktra musketörer :) (Finns plats för fler!)

Tvåbarnspappan
Tragiskt men lite kul ändå....

Tänkte att jag kunde bjuda på ett litet skratt mitt i det som känns jobbigt....

Jag hittade ytterligare en anledning till att lägga ner alkoholen. Gick och la mig precis och det bara smällde till så var de kaffeved av sängbottnen :). Man blir bevisligen ganska tung av alkohol. Tror minst det blev en "femma" på Richterskalan!

Godnatt säger jag från en madrass på golvet/TP

DryMartini
Godnatt du med på madrassen.

Godnatt du med på madrassen. Om inte förr så rapporterar jag om mitt (förhoppningsvis) lyckade Nyår utan alkohol. Ser fram emot att höra att det var lyckat på samma sätt för er andra också.

alcho (inte verifierad)
orkar inte längre

Nu kunde jag inte stå i mot längre hemma från jobbet dyngfull kan inte sluta..värre än någonsin
så fort jag försöker att bli nykter så kommer alla dessa tankar o ångest..vågar inte ju faan inte sluta
med det här...har sumpat allt alla som trodde på mig kan dom tro på mig igen tror inte det...funderar
mer o mer att ta repet få ett slut på det...är ju jag som är problemet

DryMartini
Alcho, tråkigt att höra att

Alcho, tråkigt att höra att du mår dåligt. Ser någon möjlighet att haka på oss andra här i tråden? Att exempelvis ta ett beslut nu om en helvit Nyårsafton, skulle kanske ge dig kraft och självförtroende att klara även Nyårsdagen på samma sätt, osv.

Tvåbarnspappan
Alcho. Förstår hur du känner

Alcho. Förstår hur du känner mer än väl. Men de tankarna du har är inte någon bra utväg! För ett år sedan mådde jag ungefär som du gör nu. Idag är jag så enormt tacksam att jag inte gjorde något dumt! Jag lever just nu ett bättre liv än jag någonsin gjort. Snälla gör som min rese-vän skriver i raderna över. Häng på oss, ta ett steg i taget och dela med dig av dina känslor här. Vi finns här och "lyssnar" och hjälper dig framåt! Vi fixar det här tillsammans!

nubaskemig (inte verifierad)
Hej. Jag börjar också min

Hej.
Jag börjar också min resa. Idag. Är en 35årig 2 barns mamma som äntligen ska ta steget och göra samma resa som ni. Nyårsafton har jag sagt åt min sambo att jag kör hem (vi ska fira långt iväg) och säger att det är ju skönare för barnen att sova i sina egna sängar istället för madrasser på golvet - nu måte jag ju hålla det och inte ens ta den där lättölen som snabbt blir 10 st och jag blir full. Minnesförlust och ångest och noll tålamod - det ska baske mig bli ett slut på det nu!
Måste bara tillägga vilken lättnad det är att finna er såhär direkt man går med..... Känns skönt att inte vara ensam.

Tvåbarnspappan
Välkommen i gänget

Välkommen i gänget "nubaskemig"! Ett smart drag att bestämma att du ska köra.
Jag tror av hela mitt hjärta att vi kommer att känna sån enorm tillfredställelse när vi vaknar på nyårsdagen. Tänk att få vakna utan ångerst och skam, fasen vad skönt det ska bli.
Ska bli så roligt att få läsa era inlägg efter vårt första steg på resan :)

Kram TP :)

DryMartini
Nubaskemig, kul att du också

Nubaskemig, kul att du också hänger på så vi blir ännu flera som stöttar varandra. Vi hörs!

nubaskemig (inte verifierad)
Tack! :) Ja det känns

Tack! :) Ja det känns faktiskt bra just nu - och jag har också satt mig för att vara utan i 3 månader (med förhoppning om att jag kvävt ovanan vid det laget och inte har suget, men inser att det mycket väl han vara slutdruckit för min del)
Jag har dessutom anmält mig och min son (6år) till att börja karate i barn/förälder grupp - och det tar all möjlighet för fredagsdrickande då det är träning tidigt lördag morgon. Om jag försöker hitta meningsfulla grejer att göra så hoppas jag kunna minska suget. Kanske träning är precis vad som krävs.
Men ärligt talat är jag rädd nu.... rädd för ordet alkolist..... rädd för misslyckande...rädd för skammen om folk skulle få reda på det... Jag håller med, vad skönt det ska bli 1 januari. För då har jag också varit nykter i ett par dagar ju så ångesten har lagt sig. :)
Kram
Sussie

viktoria
Vilken härlig tråd det här

Vilken härlig tråd det här verkar bli! Kommer att följa er, och hejja på.
Fint att det fylls på med nya insiktsfulla och modiga människor här på Forumet, det behövs.
Önskar er alla en nykter tillvaro framöver, det finns så mycket att vinna på att överge sitt risk/missbruk. Både fysisk och mental hälsa, men framförallt självrespekt och sinnesro - något jag inte förstått innebörden i, och vikten av, på riktigt förrän nu.
Tack för att ni delar med er : )

Tvåbarnspappan
Blir imponerad av din

Blir imponerad av din handlingskraft "nubaske mig". Det gäller verkligen att skaffa sig sysselsättning så man får tankarna på annat håll. Men gör inte som jag gjort tidigare bara. Brukar få ryck då jag ska sluta snusa, äta sunt, träna samt gå ner i vikt och sluta dricka...allt på en gång. Blir inget bra att göra så... jag looovar :).

Viktoria: Tack för dina ord ;) blir så glad att läsa det du skriver om att förstå innebörden av att man ger sin kropp och sitt psyke en chans att bli starka igen.

Känns så rätt att jag hittade den här sidan.

Godnatt på er alla goa människor! :) kram TP

Färdig (inte verifierad)
Jag känner mig mer än färdig med alokholen

Nattens oroliga sömn efter mina tankar på att sluta med drickandet sitter kvar bakom ögonen. Min sista tanke innan jag somnade igår var: Men herregud, vad färdig jag är med att dricka. Mitt liv har "upprätthållits" av alkohol i flera år nu. Men så är det ju inte. Mitt liv har sakta men säkert suddats ut i takt med drickandet. Det Jag jag var förut försvann någonstans på vägen och igår kväll kom jag på att jag faktiskt inte riktigt kommer ihåg vem jag var innan jag började leva på det här sättet. Det är med en sorg liknande den man kan känna inför någons död jag sitter här med klumpen i halsen och tänker: Hur kunde det bli så här? Jag ser mig själv som liten sex-åring med nyfikenhet i blicken min första skoldag. Den inställningen alla små barn har. Världen är stor, full av möjligheter och den är MIN. När jag blir stor ska jag bli något stort. Vad ska du bli då? frågar fröken. Jag ska bli filmstjärna och flytta till Monaco. Fröken lyser upp och frågor med bedjande stämma om jag inte kan ta med mig henne då.
Nu sitter jag på övervåningen i min villa och undrar var den livsglädjen tog vägen? Jag menar naturligtvis inte att jag fortfarande går och tror att jag skulle blivit filmstjärna:)men när jag dricker kan jag nästan tro att jag är det, för att efteråt vända mig om med skam i blicken och glaset mot munnen och se ner på den lilla sex-åriga flickan som undrar vad jag håller på med. Som undrar varför jag luktar så konstigt och varför jag irrar så med blicken. Var det här det bästa du kunde åstadkomma? Var det filmstjärna eller alkis du sklle bli?

Jag är så ledsen när jag tänker på hur jag har kunnat svika den lilla flickan, mig själv.

Adde
Mitt liv

är indelat i 3 delar :

Före

Under

Efter

Perioden "Efter" är den ojämförligt bästa perioden i mitt liv så här långt. Jag har återfått barnets nyfikenhet och upptäcktslusta och har ett väldigt sjå med att hinna med allt jag vill uppleva. Samtidigt med barnets naiva inställning till livet så blandas mina erfarenheter från perioden "Under" till ett mycket rikt liv, ett liv som bygger på erfarenhet och kunskap och där jag ser framemot en rikedom av upplevelser som väntar på mig.

Som en stolt, nykter, alkoholist idag har jag fått ett nytt liv att förvalta !

viktoria
Jag blev väldigt berörd av

Jag blev väldigt berörd av ditt inlägg Färdig. Känner så igen mig i "filmstjärnekänslan" då jag druckit, och skammen efteråt. Vi bär alla på våra innre barn, dem vi en gång var, och vi måste ta ansvar för dem - precis som vi måste göra för de barn vi föder till världen.
Önskar dig lycka till Färdig, och välkommen hit.

Färdig (inte verifierad)
Tack!

Tack Viktoria. Men aldrig kunde man väl tro att man skulle hamna på ett sånt här ställe där bara andra hamnar? Jag har aldrig förnekat mitt problem utan varit väl medveten om var jag hela tiden varit på väg, men ändå struntat i det. Det är det som gör mig mest arg. Inte bara att jag har druckit utan också, kanske ännu mer, att jag valt att ignorera det och fortsätta. En vuxen människa med sådan liten ansvarskänsla. Det är mest det som gör mig rädd. Mycket rädd.

Efter att ha läst igenom min text vill jag omformulera mig. Alla som "hamnar här" måste ju ändå ha en stark ansvarskänsla för det är ju trots allt så att ingen bara hamnat här. Vi har alla VALT att komma hit. Det måste ju ändå betyda att vi alla tar ansvar för våra handlingar och fortfarande är villiga att ta ansvar för våra och närståendes liv!

Heja oss!

nubaskemig (inte verifierad)
Verkligen skönt med responsen

Verkligen skönt med responsen man får här - peppande ord gör mer än vad man tror! =)
Dag 2 för mig och jag har haft en mer eller mindre sömnlös natt - som alltid när jag inte druckit. Men det är det värt såklart. För nu ska jag inte ha uppehåll några veckor bara ju. =)
Viktoria - Tack! Du har så rätt så rätt! Det är sinnesron jag strävar efter mest av allt.
TP - Eeeeeeh.... jag behöver inte gå ner i vikt, och latare kvinna än jag får man leta efter så jag brukar aldrig få sådana "ryck". Fast..... jag hade satt mig för att sluta med snuset nyårsafton också, men jag litar på dig nu och fortsätter med det. haha (ja, jag jag behövde VERKLIGEN en ursäkt att slippa sluta snusa *fniss* )
Färdig - *kram*
Adde - väldigt kloka ord, tack.

Kram på er
/S

DryMartini
Det var värst vad alla verkar

Det var värst vad alla verkar ha sovit dåligt i natt! Så var det också för mig. Kände mig rastlös och lite, men bara lite, sugen på att gå upp och ta mig en whisky så att jag skulle somna gott. Låg och tänkte på alla gånger jag somnat berusad och på den trötthet jag kunde känna när jag vaknade tre-fyra på morgonen. Så blev det inte i morse, som tur är. Pigg, nyter och nykter istället. Nåja, hyfsat pigg iaf. I morgon är det Nyårsafton i glada vänners lag. Inte en droppe alkohol för mig, hur gott och trevligt det än skulle kännas just då.

Lycka till alla ni andra som tänker vara nyktra. I morgon är en viktig dag! Spännande också att vara helt nykter en Nyårsafton. Det var nog 40 år sedan för mig!

Hillbilly-67 (inte verifierad)
JA !! jag hänger på !!!

Har inte druckit på 2½ vecka, julen var helvit på många sätt i år !! ;-) , nyår ska firas på samma sätt !!.
Kommer sitta här vid nyår och önska er alla ett gott nytt (nyktert) år !!!!.

Tvåbarnspappan
Ni berör!

Sitter och läser om era liv och kan bara ställa bakom det ni beskriver. Inte trodde väl jag att jag skulle hamna på ett sånt här ställe och i en sådan här situation. En situation som jag helst av allt hade velat skylla på någon annan, men tyvärr så kan jag inte det. Men jag kan säga att jag känner mig så tacksam för att jag hittade just hit. För den värme och de kloka ord som jag hittat här gör så mycket för mig. Tack alla!

Idag är en tung dag för mig. Jag är ledig i morgon så "fredagssuget" har infunnit sig med en enorm kraft. Har precis kommit hem från jobbet och jag mötte många med lila kassar på vägen hem.
Kom på mig själv att jag var riktigt hånfull i mina tankar... dumma jäklar som lägger pengar på något som gör att man mår skit dagen efter!

Även att suget finns där så är jag fast besluten om att jag SKA klara denna helgen till att börja med!

Adde: Du ska verkligen vara stolt över dig själv! Du skriver på ett vackert och målande sätt som får mig att bli ännu mer sugen på att börja leva på riktigt!
Färdig: Var inte ledsen över att du har svikit den lilla flickan, utan var stolt över att den vuxna flickan är så klarsynt. Det är en seger bara att inse att du är färdig med den delen av ditt liv. Blir djupt berörd av din beskrivning!
nubannemig: jag borde få procent från tobaksindustrin för att de fick behålla en snusare till ;)
Mr dry: Du är verkligen stark som tagit det här steget! Är säker på att du kommer vakna upp på nyårsdagen, hoppa ur sängen och med stolthet skriva på datorn YES! Jag klarade det! :).

Kram på er alla goa och varma människor :) /TP

Tvåbarnspappan
Välkommen Hillbilly

Fasen va starkt av dig! Du är så välkommen att hänga på :). Kommer fira nyår med god mat, dricka pepsi samt jobba vidare med min skiva :)

DryMartini
Vad är det för musik du

Vad är det för musik du skapar, TP? Jag har som många andra, intressen som sträcker sig längre än vin och dryor, exempelvis musik. Därför kul att höra vad det är för typ av musik du skriver? Rock, pop, visor eller…? Text och musik?

Kul att du Hillbilly hittat vårt lilla gäng här. Inte bara en helvit Nyår (snart) utan även Jul. Starkt jobbat!

Mr Dry

Tvåbarnspappan
Skriver lite utav varje. Men

Skriver lite utav varje. Men blir väldigt mycket ballader :). Skriver både text och musik både på engelska och svenska. Kanske lämnar ut ett smakprov framöver ;)

Sidor

Låst tråd