Nu är det dags! Jag har sökt hjälp!

Det finns ingen anledning att fortsätta dricka alkohol.
Det finns däremot tusen anledningar att inte dricka a!
De viktigaste är mina barn, min hälsa och mitt liv.
Jag och min man har gått igenom traumatiska händelser och tagit till alkohol för att dämpa ångest.
Men nu ska vi ta ansvaret att uppfostra barnen i ett nyktert hem.
Det känns svårt!
Jag tvekar.
Men nu måste det ske!
Jag sätter upp ett mål - 21 dagar utan alkohol. Fixar jag inte det behöver jag söka hjälp hos vården.
Men det fixar jag den här gången.
Har gjort det en gång tidigare, över 50 dagar!
Idag är dag 1!
Målet är att vara en sund människa och mamma!
Hjälp!

Profile picture for user JoYo

Jag ska påbörja en behandling, till en början i form av samtal. Får min planering i slutet av veckan.... usch...och yippi!

Profile picture for user JoYo

Jag har druckit sönder mig själv.
Sover oroligt, ont i magen, ingen lust till något just nu, smått deppig.
Tänker att det går över om jag kan vara utan alkohol.
Igår drack jag en starköl som jag hade gömt till ”nödfall”.
Idag är min första dag helt utan alkohol.
Än så länge.
Nu ger jag upp det här alkislivet! Det är för riskabelt, jag har riskerat mina barn och min hälsa.
Jag ser fram emot att få professionellt stöd. Om de bara kan höra av sig så jag får min planering.
Är på jobbet, inte lätt att försöka hålla god min och arbetslust. Känner mig totalt nere och vill bara hem och sova.
Det här vardagslivet är för stressigt...

Profile picture for user Li-Lo

till oss igen. Att förändra sina alkoholvanor och andra vanor kan ta tid och gå i "skov". Det låter som att du är redo nu för ett nytt tydligt och kanske slutgiltigt steg. Att ta emot stöd är sannerligen en gåva till dig själv. Så fint. Och tack för att du vill dela det med oss.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user JoYo

Som svar på av Li-Lo

Jag vacklar i beslutet.
Jag vill dricka vin!!!!!!
Jag vill inte dricka alkohol!
Jag vill vara nykterist.
Jag vill dricka vin!
Herregud.
Hur kunde jag låta det gå så långt.
Att jag knappt kan ta mig ur snurran.
Hoppas jag blir klarare i mitt beslut med tiden. Det finns ju inget alternativ. Gå under med alkohol eller leva nykter.

Profile picture for user JoYo

Natten var hemsk! Jag svettades och drömde mardrömmar och vaknade rädd. Jag ser fram emot att bli klar i huvudet. Nu har jag ju sökt hjälp. Finns ingen återvändo. Annars riskerar jag barnen.

Har beställt kosttillskott som ska hjälpa kroppen att läka förhoppningsvis. L-glutamin, kollagen, d-b- vitamin, magnesium...

Profile picture for user JoYo

Natten var hemsk! Jag svettades och drömde mardrömmar och vaknade rädd. Jag ser fram emot att bli klar i huvudet. Nu har jag ju sökt hjälp. Finns ingen återvändo. Annars riskerar jag barnen.

Har beställt kosttillskott som ska hjälpa kroppen att läka förhoppningsvis. L-glutamin, kollagen, d-b- vitamin, magnesium...

Profile picture for user JoYo

Som svar på av Femina

2 dagar! Känns såå länge. Är rastlös. Har jobbat, hämtat barn, handlat, lagat god middag, en äppelpaj i ugnen,... tänkte gå ut och springa. Men får nog lugna mig med ett bad. Vill helst springa ifrån allt. Längtar efter sömn, en kopp kaffe på morgonen, en ny dag. Lätt yr och nästan illamående. Googlar positiva effekter av nykterheten. Vi borde ha en sådan tråd. Där man fyller på med allt positivt som kommer med nykterheten.

Profile picture for user ErikaE

Sitter i exakt samma båt....
Önskar det fanns någon chatt eller liknande.. behöver verkligen stöd just nu
Den här konversationen som ständigt pågår i mutt huvud med mig själv gör mig knäpp!
- Köp hem vin!
Ta några glas det gör inget!
Livet är så trist utan, varför inte bara göra det lite enklare och skönare ikväll, så blir det roligare och lättare att ta tag i tvätten också! Win win!
Och sen samma sekund...”
Skärp dig!!!!
Du är SJUK! Sök hjälp!
Ut å spring, baka en kaka! Osv osv.
Ikväll är det omöjligt att somna, kallsvettas och har kryp i fötterna

Kramar till dig. Vi kämpar tillsammans!!!!

Profile picture for user JoYo

Som svar på av ErikaE

Idag har jag beslutat mig för att jag överdrev min ”alkoholism”. Nämen varför sökte jag hjälp? Jag är ju inte alkoholist. Jag ser ju inte ut som en. (Inte än, eller kanske jag inte märker nåt andra ser?).
Jag kan ju ta ett par glas vin på fredag och lördag och så börjar behandlingen på måndag och jag behöver ju inte dricka mig full liksom.... !!??
Herregud vilka inre demoner som fightas med mig! Tar över mitt sunda förnuft! Jag har alkoholproblem! Det kan jag inte förneka! Om jag nu inte kan relatera mig till att vara just alkoholist! Jag har problem med alkohol. Jag vill dricka ofta, ofta, ofta! Trots att jag egentligen vill vara nykterist. Herregud!! Ikväll motar jag tristessen med ett träningspass på gymet. Hoppas på dopamin, endorfin och serotonin-kick! ?

Profile picture for user Ellan

Hej,
Ja du att förhandla med ”beroendehjärnan”, som jag kallar den, är både sorgligt och komiskt på samma gång. Tar den över så vet vi ju utgången. Jag har pratat med min många gånger. Särskilt i början av min nykterhet. Fick säga åt den att hålla tyst. Den vet inte vad som är bäst för min och den är definitivt inte logisk och klok. Den är elak, manipulativ och falsk. Tycker att du gör helt rätt när du ber om hjälp. För din egen skull och för barnen. Mina barn motiverar mig enormt till att bibehålla min nykterhet. Det krävs arbete med sig själv för att hålla sig nykter. Det är liksom ingenting vi bara blir. Det fantastiska är dock att det är fullt möjligt. Vardagsstressen har varit min största fiende men jag upplever mig mindre stressad när jag inte längre dricker. Så är det nog med det mesta i relation till alkohol. Kan nog inte säga något som blivit sämre. Det har blivit annorlunda men på ett bra sätt. Så håll i detta nu!!!
Kram
Ellan

Profile picture for user JoYo

Så kloka ord jag läser här!
Sant Ellan, beroendehjärnan får hålla tyst! Jag hade innan ditt svar bestämt att gömma undan en stor starköl och njuta av en kväll nu till helgen. Men nu har jag åter bestämt att inte dricka nåt alls. Jag skulle ju inte dricka en droppe på i alla fall 21 dagar, för att se hur jag känner då. Himla sug!!!! Tur jag har er!

Profile picture for user Fredde

Jag känner så väl igen dessa konversationer man har med sig själv ibland om man ska dricka eller inte så man nästan blir tokig men det kanske man redan är ? Bra att du bestämt dig att vara vit i 21 dagar då har du ett mål framför dig att uppnå och det kanske gör det lättare för dig att inte dricka? Jag själv snubblade till i går och drack 6 öl efter att jag varit vit i 2 veckor och nu ligger jag i sängen och är bakis och tänker fy vad onödigt det var men det är alltid lätt att vara efterklok? Huvudsaken är att man lär sig något av sina dikeskörningar. Man mår ju så mycket bättre när man är nykter på alla sätt men ändå ska man förstöra det genom att vara självdestruktiv och dricka konstigt nog. Det viktigaste är att man inte ger upp oavsett hur många gånger man trillar dit för rom byggdes inte på en dag och det tar tid att ändra om sin livsstil och gamla ovanor. Vi har ju kommit en bit på vägen i alla fall med tanke på att vi fått insikt över att alkohol inte är bra för oss och att vi behöver ändra på våra alkoholvanor och att vi vågat tagit steget att skriva här inne på forumet och det är ju en vinst i sig? Nu samlar vi fler vita dagar? Ha en fin dag! Styrkekram ?

Profile picture for user JoYo

Tack för ditt inlägg.
Du höll i 2 veckor!! Så bra! Upp igen!

Just nu argumenterar dessa demoner i mig för fullt. ”Göm en starköl! Bara en. En STOR!” Haha! Jag är sååå galet sugen på alkohol. Inte nu, men till ikväll, att somna till. ”Nej. Jo. Nej. Jo. NEJ”

Profile picture for user JoYo

Känslor, lite depp, lite lycka, ont i magen, oro, kissar sjukt mycket???? Varför???, oro för att ha skadat kropp och psyke, vill läka, vill bli pigg inifrån.
Just NU vill jag vara nykter. Efter att ha ätit en nyttig och rejäl lunch. Innan lunchen ville jag gå inom systemet. Alltså! Måste vara mätt och belåten innan beslut!

Profile picture for user Fredde

Tack själv för ditt pepp? Grattis till dina 4 vita dagar bra jobbat fortsätt så ? Jag själv har satt upp som mål att minska mitt drickande och bara dricka max 6 öl varannan vecka allså 2 gånger i månaden och lyckas jag inte med det så får jag börja vänja mig vid tanken att kanske sluta dricka helt. Det är bra att du har strategier som dämpar suget och minskar risken för att trilla dit? Jag känner igen oron du pratar om och alla dessa tankar och känslor som dränerar en på energi och gör att man blir deppig osv. Jag kan rekommendera en bra och insiktsfull bok som jag läste ut för någon dag sen ”Själarnas resa” Michael Newton?

Profile picture for user JoYo

Som svar på av Fredde

Å jag gillar boktips!! Ska kolla upp den!

Jag har läst en massa självhjälp och neurovetenskap ? Gillar ”12 livsregler, ett motgift mot kaos” ”Liv3.0” och ”hjärnrevolutionen” - om man vill försöka förstå sig på det här med att vara människa :)

Profile picture for user Fredde

Att du gillar att läsa för det är ju rogivande och lugnade på alla sätt? Jag är ingen bokmal direkt men sen jag minskade ner på drickandet så har jag börjat läsa på kvällarna och det är jag glad för ? Jag köpte min bok på Bokia på nätet och den var billig 59kr tror jag den kostade bara. Ja det är inte lätt att vara människa ibland denna ständiga kamp mot begär som man slåss med varje dag. Men jag tror vi är här på jorden för att lära oss att bli ett bättre jag en bättre version av oss själva och genom att misslyckas så lär vi oss att växa å bli starkare i oss själva så man nästa gång gör annorlunda. Okej ska kolla upp dom böckerna du nämt dom kanske faller mig i smaken ??

Profile picture for user Kamp

Hej. Min första gång på forumet. Jag har bestämt mig för att göra ngt åt mina alkoholvanor. Jag ser ofta fram emot helgerna när jag kan ta ngt glas vin eller ngn öl. Ofta går det bra. Har jag en strategi så funkar det alltid. Men när jag minst anar det så släpper jag bara den. Ofta när jag mår jättebra. Förra året höll jag upp i fyra månader. Sedan började jag dricka igen. Men inte mycket. Blev aldrig full. Det var så skönt och trevligt. Nu jobbar jag stenhårt för att återta min rutt då jag blev full förra fredagen. Nu är jag inne på två veckor utan A. Känns skönt men är rädd för mig själv i framtiden.
Alla som är här ger jag en kram till.

Profile picture for user Kamp

Hej och jag vill bara skicka så mycket styrka som jag bara kan.
Du KOMMER att klara det här.

Profile picture for user JoYo

Alldeles medvetet blev jag till mitt monster i fredags. Förvandlades. Gick inom Systembolaget och köpte en starköl. Gömde den. Drack den. Bara en. Likadant gjorde jag igår, lördag... jag bröt mitt försök till 21 dagar. Nu förstår jag att jag fick abstinens i form av stark stress och irritation. Jag grälade och kände mig fylld av negativ stress som kändes fysisk.
Ok. Nu är det gjort. Det var ingen ”fylla”. Hade jag haft mer att dricka hade jag gjort det, nu var det så smärtsamt begränsat att jag var rädd om klunkarna jag smög i mig. Jag fick lite avslappning av ölen men kände mig inte ”nöjd”, det var inte lönt och jag borde inte druckit den. Min monsterhjärna vaknade och skrek om meeeer, det var tufft att gilla läget om att inte kunna tillfredsställa alkoholismen.
Jag ska påbörja samtalsbehandling imorgon. Jag ser framåt. Berättar om
misstaget för vill vara ärlig mot mig själv och här på forumet.
Jag höll i 4 hela dagar.
Jag börjar om. Är klar och nykter i huvudet eftersom jag inte drack mer än så. Dag 1.
Jag förstår att jag behöver den nyktra tiden på några veckor för att bli av med den värsta abstinensen. Jag är så glad att jag får stöd imorgon. Finns ingen återvändo.
Kämpar.
Idag ska jag träna och basta och umgås med barnen. Är ju trots allt nykter, så ingen ångest, ingen depp!

Profile picture for user JoYo

Idag har jag varit på 60 min första samtal. Alkoholbehandling i samtal.
Hjälp. Jag blev som en urvriden disktrasa. Hela mitt liv liksom flöt ut ur min hjärna, min kropp och genom munnen, all smärta, trauma, sorg. Plötsligt förstod jag så mycket mer. Om mig själv. Jag träffade en underbar kvinna som satte fingret rakt och ärligt på punkter som smärtar mest. Genuint och ärligt vågade hon se och säga vad hon såg. Jag ser fram emot nästa gång. Hon tyckte inte att jag skulle sätta för höga mål, som jag inte ens tror på. Små steg, känns lättare!

Profile picture for user JoYo

Hjääääälp så nära att köpa en starköl på systemet. Tills min man sa ”jag klarar mig utan, gör du?”. Å vad arg jag kände mig inombords, skam, skam, skam. ”Det gör jag med.” sa jag. Kl 19 fanns inget att göra åt saken för då stängde butiken. Lättnad.
Jag klarade dag 3.
Plötsligt en längtan efter öl? Jag har alltid gillat rödvin. Men nu när jag ska sluta med allt får jag sug efter öl?
Enligt överenskommelse med terapeuten ska jag sätta rimliga mål. Mitt mål är att kunna ta en öl eller ett glas vin en helg kväll ibland! Hon tror att nolltolerans är framtiden men just nu vill hon se hur jag klarar av det här.
Jag är mer energisk, sover bättre, ingen oro, ingen ångest, lust att göra saker, orkar träna, känner lycka i vardagen, ät intresserad av saker, utan den där stora fyllan. I helgen var det ju ”bara” den där ölen. Ingen fylla. Så skönt! Jag lever! Utan alkohol lever man på riktigt! Snälla, låt mig bli starkare än begäret!!!

Profile picture for user Pianisten

Som svar på av JoYo

Den där känslan när man kämpat sig igenom de första dagarna. När sitt rena jag börjar titta fram bakom biverkningarna. Åh det finns en lust, energi, någon form av motivation. Den finns där bakom! :) Bra jobbat! Så jädra konstigt att de känslorna inte är så övertygade så man ändå väljer att kliva tillbaka... Jag är själv där nu, en veckas nykterhet idag. Känns som veckan kommer gå bra nu. Men på fredag är det AW, på lördag kalas. Jag kommer ge mig tusen anledningar fram till dess att jag borde ju kunna dricka måttligt. Men hallå, knack knack knack! Hur bra har det gått de senaste åren tycker jag? Jag är precis där du är, jag ska väl kunna dricka en öl!? Men där bakom finns ett monster som inte går att ana innan man svalt de första klunkarna, då vaknar det och kampen startar. Igen. Det vet man nånstans innerst inne

Profile picture for user JoYo

Som svar på av Pianisten

Det starka begäret är ett monster!!
Jag har kommit överens med min man sen 1 år tillbaka att alltid köra när vi ska på fest eller middag ute. Eftersom jag inte litar på monstret där inne. Mitt eget sinne för a är helt skadat. Nuförtiden tycker jag att det är skönt att köra. Det är skönt att vara nykter på fest, jobbigt i början men när alla svept ett par glas slappnar jag av, de blir liksom dimmiga och då syns inte jag så tydligt. Min sociala fobi eller vad det är dämpas lika bra av att andra är berusade ??
Sen kan jag ta det där glaset hemma i soffan. Så hat jag gjort, men nu är väl tanken att jag inte ska ta glaset alls. Men jag vill. Jag är sååååå sugen på vin, öl, whisky... men köper inte hem något. Så det blir en kopp kamomill te och sen sova. Tänk så ljuvligt! Sova en nykter sömn. Vakna ganska glad tillochmed! Det är ljuvligt!

Profile picture for user JoYo

Vad håller jag på med nu?
Utan alkohol helt i 4 dagar, drack en öl i fredags kväll, och en i lördags kväll. Nu utan alkohol i 3 dagar men idag köpte jag en öl igen, en 33cl öl på 5%. Tog ett par klunkar innan maten (jag var huuuungrig). Åt rejäl middag. Och suget försvann. Nu står ölen öppnad och väntar. Och när den finns där vill jag ha den. Om den inte fanns skulle jag acceptera det.

Profile picture for user Pianisten

Hur gick dina tankar när du gick in och köpte den ölen? Gick du bara förbi bolaget och spontant köpte 1 lös burk, eller planerade du det, hade du bestämt dig innan att ikväll ska jag ta en öl. Blir nyfiken

Profile picture for user maccen

Kul att läsa om våra egna monster känner mig inte alls lika ensam och känner styrka när jag läser alla inlägg.
all lycka till oss alla ett sååå bra liv väntar utan alkoholen. har varit singel ett bra tag nu och gissa vem boven är?
vågar ej släppa in människor alltid en distans för att kunna behålla sin mörka hemlighet , jag dricker jävligt mkt det är min secret.
även jag försökt ett par ggr men nu jävlar asså ta hand om er denna torsdag.

Profile picture for user JoYo

Varför köpte jag den där ölen? Jag bara bestämde mig för det. Och när jag gjort det argumenterade jag med mig själv i onödan för jag hade redan programmerat in det i skallen. Jag bestämde mig för det i förväg.
Så konstigt. Hur man kan vilja en sak men göra en annan.
Jag mår ju så bra utan! A tillför inget positivt. En stunds ångestdämpande men långsiktigt mer ångest!
Dum loop det där...

Profile picture for user JoYo

Helvete alltså. Jag har problem.

Det började med ett samtal med alkohol terapeut. Satte mål. Trodde på fullaste allvar att det var så enkelt. En öl kan jag ta. Jag har kontroll.
En öl blev tre, en flaska vin, fler öl, tre vinglas slank ner.... allt slank ner denna helgen. Jag är ledsen. Gräl med mannen, dålig stämning hemma. Lider med mina barn som säkert känner av allt. Trots att jag lyckades hålla mig till sen kväll när de lagt sig.
Jag har nu ytterligare problem. Min man hatar mig när jag dricker, jag förvandlas totalt. Blir ältande och trist i humöret. Han reagerar med att bli aggressiv mot mig.
Detta måste sluta.
Imorgon ska jag träffa terapeuten. Måste erkänna att jag inte kan minska ner på drickandet utan måste sluta helt. Helt! Är på ruta 1 igen. Hjälp?

Profile picture for user Huskatten

... utan ett steg närmare ett bättre och nyktrare liv! Bakslag är snarare regel än undantag, och man måste faktiskt på egen hand få ta reda på var gränsen går. Kan jag dricka mindre? Fungerar det i längden? Eller gör det inte det? Ta hjälp av terapeuten att reda ut dina tankar och känslor!

Profile picture for user Mrx

Känner igen mig när jag läser din storry. Hur lätt är det inte att slinka in på bolaget på väg hem från jobbet. Identifiera mig inte som alkis har inget kemiskt beroende. Det är bara min hjärna som går på autopilot och upprepar ett dåligt mönster. Har varit nykter hela helgen och lyssnat på en ljudbok. Den heter mindfulness i vardagen och är skriven av Ola Schenström. Den har fått mig att jag förstår mer om min hjärna och mitt beteende. Rekommenderar den till oss som vill ändra våra liv.

Profile picture for user MondayMorning

Kan du be din man om stöd i stället för att han blir aggressiv? Förklara att det är inte det du behöver.
Kan han följa med dig på dina möten med din terapeut? Du kanske ska kapitulera och be ödmjukt om
din mans hjälp? Berätta för honom att du behöver honom.

Du har någon som skriver om att "dra ner" och dricka max "nått" i veckan i din tråd. Blir lika jävla trött varje gång.
Glöm. Radera. Läs det inte. Det funkar inte. Blir nästan förbannad på folk som ska skriva om det. Tror man undermedvetet
tar det till sig. Samma sak som att en narkoman skulle kunna unna sig en 1/4 sil då och då. Ställ in hjärnan på att
- jag kan inte dricka alkohol. Det blir mycket lättare när man accepterar detta.

Att tro det är att ha en dörr lite öppen. Stäng alla dörrar du kan.

Styrka o kram - och DU kan du med.

MM

Profile picture for user JoYo

Usch,,, är alldeles darrig och lite förvirrad... rädd och orolig. Rädd för mig själv, alkoholismen.

Jag har bett min man om stöd. Det går bra så länge han själv inte dricker. När han dricker och jag provocerar honom blir han aggressiv. Arg och hotfull.
Nu nonchalerar han mig totalt och är passivt arg. Jag blir ännu mer ångestfylld. Men jag försöker vara i känslan, acceptera ångesten jag skapat, inse att jag är alkoholist och måste bli nykterist. Jag vill det, fattar bara inte hur när alkoholisten i mig börjar med ”en öl, ett glas kan du ta”. NEJ! Jag kan inte hantera alkohol sunt. Jag vill bli nykterist. Tror ni att det ens är möjligt? Eller kommer man alltid hålla på såhär? Ett steg fram, ett tillbaks.

Profile picture for user JoYo

Jag har gråtit ut så mycket smärta hos terapeuten idag. Så mycket förnekelse som jag tryckt ner. Förnekelse om att barnen säkert inte tagit skada av mitt/vårt drickande. Plötsligt erkände jag ett minne som legat långt inne, inbäddad i förnekelse.
Så mycket smärta, så mycket ilska. Samma ilska jag kände för alkohol som liten, samma smärta kom fram när jag insåg hur jag skadat mina barn. Moment of clarity.
Jag har en lång väg att gå nu. Behöver stöd för att inte falla.

Profile picture for user JoYo

Som svar på av Vinägermamman

Skönt att det finns människor som förstår en därute!

Vaknade nyss, lite skakig än, efter helgens alkoholmängder. Det värsta är att jag genast tänkte på att jag ju kan unna mig en öl bara i helgen!!inte klokt! Att hjärnan kör sitt eget race.
Jag ska leva i nuet, tänka på konsekvenserna av att vara nykter vs att dricka alkohol. Komma ihåg att stanna upp, inte låta a-hjärnan ta över.

Profile picture for user MondayMorning

Din hjärna kommer att köra sitt race under en period. Låt den hålla på, lyssna - men låt det stanna vid tanken.
Tanken är inte farlig. Tanken får finnas. Och ta fram krigaren i dig. På med pansarplåt - din motståndare är
tuff. Upp med svärdet och se till att vinna varje slag du ska igenom. Det kommer vara ett antal och de kommer
pågå för resten av ditt liv. Fighterna kommer dock mer och mer sällan. Det går att programmera om hjärnan
och nykterheten blir en vardag.

Din insikt är viktig. Visst det gör ont, man bryter ihop men just det ska hjälpa dig framåt.

Så JoYo stånga på nu så kommer det ut något bra.

Kram

MM

Profile picture for user JoYo

Jodå, inte lika skakig, inte samma ångest. Men fy fan vad tuff den här alkoholdjävulen är. Det är det här som är beroendet, beroendet ÄR just tankarna på att ”bara ta ett glas”. Beroendet är inte den fysiska så mycket som den psykiska biten. Så fort jag får tanken på ”ett glas” ska jag försöka tänka att just den tanken är abstinensen och beroendet som talar. Vad är konsekvensen om jag dricker/inte dricker?

Profile picture for user MondayMorning

Om man vill ta sig ur skiten så måste man igenom den där förbannade första tiden.
Någon gång måste man igenom. Och man kan skjuta upp den. Ta den sen. Men...
Det blir inte lättare för det. Så ta skittjuren vid hornen nu.

Läste just att du var helt utan A i 53 dagar och du
beskriver hur fantastiskt du mår. Förnimma det och
sikta dit.

Du kan. Du kan. Du kan.
Kriga. Kriga. Kriga.
Jag vet att det går.

Profile picture for user JoYo

Som svar på av MondayMorning

Jag vill skrika rakt ut! Jag vill dricka vin. Whisky. Jag vill känna det första glasets värme och relax.

Efter det första glaset söker min hjärna mer av den känslan. Men den kan inte stiga mer. Snarare sjunker man längre ned i träsket av alkoholism. Vaknar med ångest för att man inte kunde hålla sig till ett glas. För att man gjort bort sig. Försummat sina barn.
NEJ tack. Jag väljer bort det där första glaset. Idag med. Dag 4.

Profile picture for user Vinägermamman

Stark är du som står emot?
Vi får ta ett virtuellt skrik tillsammans ?.
Ville oxå ha vin. Velade fram och tillbaka i tankarna hela eftermiddagen. Men nu är middagen avklarad så nu blir det grönt te! ?

Profile picture for user JoYo

Tack för era svar!!
Idag är dag 5. Mår bra. Tränat i veckan. Är kvickare i tankarna. Huden är fin. Jag är inte sugen på A just nu.

Profile picture for user Picklad

Det är min dag tre. Jag förstår precis hur du har det. Min alkoholhjärna säger en sak och jag sitter där någonstans längst in och försöker göra mig hörd. Det är svårt. Än så länge är min röst väldigt liten.
Jag SKA, vi ska, höras högst!
Vi får kämpa!
Kram

Profile picture for user JoYo

Heja ni alla! Jag uppskattar era svar till mig!

Fördelar med att vara nykter:
-Jag känner mig klar i tankarna
-Jag är på bra humör
-Jag orkar göra saker
-Jag får saker gjorda
-Jag är en bättre människa
-Jag är en närvarande mamma
-livet är NU och jag missar det inte
-Ingen ångest
-Inga sömnproblem
-Jag gör bättre jobb
-Jag ser mycket bättre ut
-Jag vågar prata med folk
-Jag doftar gott
-Jag hittar på nya maträtter
-Jag känner olika dofter
-Jag ser mina barns olika behov
-Jag är en gladare mamma
-Jag kan ta till mig av kbt/terapi
-Jag kan läsa böcker och fattar/minns
-Jag löste korsord igår!!!
-Sexet är bättre när man inte är bortdomnad
-Jag unnar mig fina kläder/saker
-Jag rensar i garderober
-Jag ser tydligt (med a i hjärnan är allt lite kaos)
-Jag orkar stiga upp!!
-Jag kan vara glad en tidig morgon
-Jag ser fram emot vardagliga saker som en god kopp kaffe på morgonen
-Det finns bara fördelar i massor

Fördelar med att dricka alkohol:
-en skön känsla
(nackdel: den varar inte länge nog)
-Det dämpar ångest kvickt
(Nackdel: ångesten blir värre)
-Jag vågar saker
(vågar vad? Göra bort mig? Tala om för grannen att hon är en idiot?)

Nähä....det finns visst INGA riktiga fördelar med att dricka alkohol? Precis som att det inte lugnar en att röka, snarare blir man stressad av abstinens tills man ger efter för rökning, eller i vårt fall alkohol eller båda)

Det var en del av dagens tankar.
Jag klarade dag 5. Imorgon är det fredag, middag på stan med vänner, jag kör, så jag kommer att minnas middagen, känna alla smaker, skratta härligt och inte ångra nåt jag säger!)

Profile picture for user JoYo

Ååååå så skönt att vara nykter!
Jag vill ge mig själv och er andra en super reminder om att vi ska ta ett aktivt val varje stund/varje dag. Vi förtjänar att vara nyktra och våra allra bästa jag.
Kämpa nu! Jag behöver peppa mig nu inför fredag lördag!!!!

Profile picture for user Anders 48

Ibland vet man faktiskt inte varför - och kanske aldrig kommer veta varför? Men jag ser bara den sista meningen: "Vad gav den mig? Inget." Det är väl kalasbra JoYo! Lägg den på minnet!:-) Bra jobbat med 7 dagar. Kämpa vidare - och lägg inte för mycket tankar på ölen som inte gav dig något!

Profile picture for user Vaniljsmak

Ja varför tar man den där ölen? För att vi är beroende? Men varför är vi beroende? Som Anders 48 säger så¨kanske vi aldrig får veta. Fokusera på att inte dricka. Straffa inte dig själv, lär dig någonting av det. Fanns ölen hemma när du drack den?

Själv är jag tillbaka här igen efter att ha haft några jobbiga månader med för mycket alkohol, igen. Kan kämpar på sedan början av 2017. Ibland går det bra och ibland går det käpp rätt åt h ... Det är nog först nu jag inser att jag helt enkelt inte kan hantera alkohol, inte alls. Det beror inte på en väldigt traumatisk barndom eller andra dåliga saker. Jag är helt enkelt beroende och kan inte kontrollera alkoholen. Då är det bättre att vara utan, för mig i alla fall.

Hoppas du får en fin söndag!

Profile picture for user JoYo

Igår drack jag vin och öl. Inga mängder. Köpte hem en liten minivin och en öl. Så totalt meningslöst. Varför? Jo mina tankar gick så att hur skulle jag fixa en lördag kväll hemma utan a? Tänk om jag inte kan slappna av?
Sånt självbedrägeri.
Jag kämpar vidare. Inser att nykterheten ÄR härlig. Alkoholen ger inget. Så hur överlistar jag den nästa helg? Tror nämligen jag lärt mig att jag ska vara utan på vardagar? Får se.

Profile picture for user Vaniljsmak

För mig är det också (lite) lättare att klara vardagarna. Nu har vi en vecka på oss att hitta strategier för att klara nästa helg. Jag för min del kan inte boka in för många grejer (typ tänka att jag ska STORSTÄDA hela lägenheten) för då behöver jag A för att klara det. Samtidigt kan jag inte låta det vara tomt på schemat för då blir det lite som du tänkte; Hur ska jag fixa den här helgen utan?! Ja det är väl lite så att varje lite grej blir en anledning till att dricka.

Profile picture for user JoYo

Som svar på av Vaniljsmak

Just nu har jag inget sug efter a! Tisdag, dag 3 utan! Skönt. Kanske börjar få in nykterheten i tankarna?
Rekommenderar alla att söka samtalsstöd för att sluta med a. Samtalen löser upp minnen och knutar så att man minns och känner saker man dämpat med a. En vecka efter ett samtal kan jag förstå en reaktion jag fått under samtalet. Det är en process.

Profile picture for user JoYo

Nu skulle jag kunna dämpa stress och PMS ? med lite A!! Men har inget hemma.
Jag är en sån som dricker om och det som finns! Finns det obegränsat dricker jag ofta obegränsat. Finns det ett glas, dricker jag det. Jag ska alltså inte ha A i närheten/tillgängligt. Därför kör jag om vi ska på fest. Då är det omöjligt att dricka. Jag köper aldrig mer hem boxar eller mängder. Jag försöker sluta. Har i alla fall dragit ned och håller flera dagar emellan. Målet är att de där dagarna emellan ska bli längre perioder och helst en evighet.

Just nu är jag galet sugen på A. Men har inget hemma! Yes! Så klarade jag den här dagen!

Profile picture for user Fredde

Fortsätt att kämpa du gör det bra ? och visst är det härligt att vakna nykter och ge fingret åt den lille röde alkojävlen ?? ?

Profile picture for user Pianisten

Hej JoYo, hoppas du har en bra dag. Jag tror att sålänge man dricker regelbundet i alla fall nån gång i veckan så föder man sin alkoholdjävul. Den får lite ny energi att finnas kvar i huvudet även om det bara är som ett glas. Bra steg att du sett till att inte dricka finns hemma! Du kanske kan göra det till ett mål att varje vit period ska bli en dag längre än den förra? Bara en ide för att du ska komma framåt, rätt som det är kanske du klarar den där dagen när det vänder och suget försvinner utan att du vet om det :) Kram

Profile picture for user JoYo

Tack för era svar! Den röde alkodjävulen fick fingret även idag! Dag 4 avklarad.
”Jag vill ha ett glas rödvin till middagen” sa jag till min man.
”Är det verkligen det du vill? sa han (äntligen är han på samma spår!!)
”Nä, egentligen är jag stressad, irriterad och hungrig”. Så köpte vi färdigmat istället.
Barnen sover. Jag har tränat. Ska lägga mig och bläddra i en bok eller tidning.

(Är galet sugen på A!!!! Men ska bjuda suget på en god macka!)?

Tack för en bra idé Pianisten! Ska ha den i tankarna.

Godnatt

Profile picture for user JoYo

Jaha ...supersug. Ätit god lunch. Shoppat på lunchen. Borde vara nöjd. Så vad är det A lockar pga av? Stress? Ja.
Och förväntan. Bjudit hem vänner imorgon, middag med nåt glas vin/öl. Jag vet att jag kommer ta nåt glas... Men vill hålla mig till minsta möjliga mängd... typ en svag öl. Tänker ta ett glas alkoholfritt till en början och se... shit...känner mig darrig av tanken på A..?

Profile picture for user Jasmine

Läste din lista och den var sååå bra! Läste hela tråden och ser hur du kämpar... Hoppas att det har gått bra för dig idag och att du har strategier för helgen.

Kram?

Profile picture for user JoYo

Min a-terapeut har inte varit tillgänglig och jag kan inte träffa henne förrän om 1,5 vecka igen. Tufft att dra i det här själv när jag nyss börjat terapin.
Jag drack vin i torsdags, vin och öl på fredagen och inget igår lördag. Så dag 2 idag. Jag vill gärna klara det här för det ger mig inget att dricka. Det är som ett tvång.

Jag ser fram emot nyktra dagar igen.
Det ska nog gå det här. Bara jag strävar efter nykterheten som mål.

Kämpa på ni alla!?

Profile picture for user Pianisten

Hej JoYo. Hur går det? Kan du unna dig något som motiverar dig till något positivt? Köpa en träningsklocka eller kanske ett par nya löparskor? Nu vet jag inte vad du gillar men har ju läst att du tränar ibland. Jag har gått på ett nytt spår ett par veckor nu. Att träna ofta och lite mildare. Det svåra är att se till att det verkligen blir lagom. Så att man blir trött men ändå orkar lite varje dag. Har haft en vilodag i veckan. Den är viktig! Och att man äter ordentligt, släpp kraven med maten lite. Träningen gör susen för huvudet, suget och stressen för mig och jag har ett syfte med varje eftermiddag när man kommer hem från jobbet. Behöver inte fastna, grubbla och fundera så mycket vad jag ska göra med tomrummet.

Önskar dig styrka! Kram

Profile picture for user JoYo

Som svar på av Pianisten

Tack för goda råd!
Jag tycker om att träna. Hinner dock bara två pass i veckan. Pga heltidsjobb, barnen och deras aktiviteter, hem och hus. Har tänkt planera in mer träning, tex på lunchen. Mår så bra av det. Jag går på ganska tuffa pass så fler sådana behövs inte men kanske yoga emellan. Jag hatar den här vardagsstressen som äter upp min tid. Hinner inte läsa och träna och göra sånt jag gillar. Inser att det är där drickandet kläms in. Istället för att känna. Stress, oro, tristess, hunger, saknad, längtan efter nåt större... kärlek..

Jag har dessutom åkt på halsont och förkylning.. har inte varit förkyld på läänge. Den har jag motat med whisky ju. Eller dämpat? Nu bubblar både baciller och känslor till ytan tydligen. Så träningen får tyvärr vänta, ska vila och läsa. Äta. Fylla på med energi och näring.

Dag 4 är avklarad nykter. Fixar jag imorgon så är det en dag mer än sist! Den där extra dagen!✨

Hoppas du Pianisten och alla ni andra som kämpar får kraft att orka ännu en dag, och en, och massa fler! (Amanda, finns du här än?)

Kram

Profile picture for user JoYo

Jag skulle vilja låtsas som att jag klarade dag 5 men det gjorde jag inte.
Igår drack jag ett glas whisky och ett rejält glas rödvin. ”Skulle trösta mig pga förkylning.” Fan alltså. Tänkte köra på i samma race, stressa till jobbet idag men nej, nu ska jag ta min hälsa på allvar. Jag är hemma och kurerar hals och kropp. Vilar. Funderar på hur jag ska vara utan A i fler dagar än de där 4.
På måndag ska jag till terapeuten. Vill hålla mig nykter till dess.

Profile picture for user nydag2018

Mitt bästa tips för att lyckas att sluta dricka är att aldrig ge upp. Du klarade 4 dagar sist, nästa gång blir det kanske 5 dagar? Låt det ta sin tid. Du är grym som fortsätter och försöker. Jag tror på att det är nyckeln till framgång.
Kram

Profile picture for user JoYo

Som svar på av nydag2018

Underbart tips! Ge aldrig upp! Tack!
Saknar min terapeut nu. Hann precis påbörja så skulle hon vara ledig några veckor. På måndag kör vi igen, till dess kämpar jag. Dag 1. Tankar på ”bara ett glas för att lugna mig” snurrar men det är inte en långsiktig lösning. Så jag låter bli.

Jämfört med innan jag bestämde mig för att sluta håller jag i alla fall fyra dagars nykterhet emellan. Jag är mer medveten och känner att terapeuten satt igång en del nya tankar hos mig. Jag vill fortsätta tillnyktrandet! Jag önskar det vore lätt.
Kram

Profile picture for user JoYo

Jag har inte lyckats att hålla mig utan a den här veckan. Terapeuten är tillbaka. Hade ett bra samtal,,, men det kändes nästan som att jag var på ruta ett. Som att alkoholberoendet ligger så djupt att vi får gräva länge för att hitta till djupet och börja lösa upp det.
Jag vill vara nykterist. Jag tror att jag kommer lyckas till slut men ser att vägen är superlång och jobbig.... är så trött.

Profile picture for user Morgondag

Läste din tråd, vad du kämpar. Är imponerad. Har du fundetat på att ta antabus, så att du kan bygga upp en tids nykterhet?
Vi ger aldrig upp, eller rättare sagt. Vi måste ge upp/kapitulera! Vi tål inte alkoholen, den tar sakta men säkert död på oss!

Profile picture for user JoYo

Som svar på av Morgondag

Jo...jag har tänkt på antabus... men vågar inte eftersom jag hört skräckhistorier...leverpåverkan, depression som biverkning??
Min terapeut är superbra, hon har fått mig att inse så mycket. Jag har fortfarande målet att bli nykterist. Men behöver hitta in till djupet av mig själv för att fatta HUR...
shit alltså —- det här är tufft.
Alkohilismen ändrar liksom form, från massa A på två dagar och fyra dagars uppehåll till lite varje dag och sen massor på två dagar och inget på några... som ett tuggummi som inte vill släppa. Hur får jag loss A?

Profile picture for user Luddrigt

Jag äter antabus sedan 4 veckor och det har fungerat mycket bra. I och med att jag vet att jag inte kan dricka så har det hjälpt till att minska suget på nåt sätt. Leverpåverkan kontrolleras genom att man får lämna blodprover ett par gånger i månaden i början. Men som läkaren sa, Leverpåverkan av all alkohol är mycket allvarligare. Någon djupare depression än den jag redan har har jag inte heller känt. Pga att jag kunnat sluta med alkoholen har ångesten minskat. Ge det en chans!