Det går inte så bra

Profile picture for user Branda

Ja jag får börja sluta dricka nu. Har druckit varje kväll i snart tre veckor. Hur tusan slutar man då? Vinet ger mig lyckokänslor som jag aldrig annars kan känna... Det är vinet som gör att jag blir lycklig? det räcker att jag dricker i tre timmar tills jag blir tillräckligt berusad sen går jag å lägger mig, samma visa varje kväll eller helger när det inte är semester..

Profile picture for user Andrahalvlek

Även om det inte är så ”bara” förstås. Men det är enorm skillnad på att vilja sluta dricka och att verkligen bestämma sig för att göra det. Är du där? Det är en process som tar olika lång tid för alla. En del är redo direkt.

Kram ?

Profile picture for user IronWill

Du kommer stadigt att behöva mer och mer för samma ”lyckorus” samtidigt kommer du att totalt sett att må sämre och sämre hela tiden. På kort sikt kommer du att ha det tufft och sakna ruset men du kommer samtidigt att behöva det mindre och mindre. Ge dig fan på att sluta och sitt inte hemma och sakna det. Ut och gör något distraherande. Saknaden är störst hemma i soffan.
Kämpa på.

Profile picture for user Branda

Tack för att ni svarar mig. Jag är där och vill sluta men man tappar tron på sig själv när man försökt Så många gånger å sen trillar man tillbaka för att man tycker man är duktig å hållt upp nån vecka.. jag har till och med druckit så mycket en kväll i våras att jag fick stanna hemma från jobbet. Hände också i höstas en gång.. Det är ofta jag går till jobbet å hoppas ingen ska känna lukten efter mina glas vin kvällen innan. För ca 7 år sen bestämde jag mig för att sluta röka, jag bara bestämde mig för att det var äckligt å det gick. Men spriten det är nåt helt annat ett jäkla gift. Men nu är jag här ska hälla ut min box med rött innan kvällen, å börja min första dag nykter..

Profile picture for user Andrahalvlek

Så enkelt är det faktiskt. Du har ett beslut - första glaset. Sen bestämmer drogen.

Har du väl druckit dig till ett beroende kan du inte dricka ”normalt” igen. Och det är tusen gånger lättare att låta bli helt än att försöka ”dricka lite”.

Alkohol är också äckligt. Och gör oss äckliga. Sök på intervention på youtube så ser du hur din framtid blir om du inte sätter stopp.

Kram ?

Profile picture for user Kennie

Om du klarat att sluta röka klarar du att sluta dricka. Nikotin är ju mer beroendeframkallande än alkohol. Jag tror att du behöver läsa på och liksom hjärntvätta dig själv till att tycka att även alkohol är äckligt. Boken Tänka klart av Annie Grace är bra för det, tycker jag. Finns en tråd med massa litteraturtips överst på Förändra sitt drickande. Och Iron Will skriver bra i sitt inlägg tycker jag - lyckan av alkohol blir mindre i samma takt som problemen och skadorna blir större. Och det kommer en ny glädje, när kroppen blir ren. Kan njuta på ett annat sätt nu av vind, träd, skog, blommor.
Ta hand om dig, och var glad och snäll mot dig själv för att att du tar tag i detta i tid!

Profile picture for user Branda

Jag har klarat mitt första dygn utan vin. I går kväll låg jag och tittade på Youtube på interventioner det ska jag fortsätta med i kväll, allt för att inte vilja ta nåt vin... I dag blir det fiske med familjen ha en fin dag ?

Profile picture for user snusen

Känner igen mig i de du skriver. Tappar ochså tron på mig själv är där just nu. Men försöker lyssna på vad andra säger till mig men svårt ibland när ångest mm tar över. Hoppas du får en skön fiskedag med god fångst :)

Profile picture for user Andrahalvlek

Ibland är det bra att ta till avskräckande metoder för att verkligen få upp ögonen. ”The wet house” är lite på samma avskräckande tema. Sök på ”alkohol och hjärnan” också så får du lära dig viktiga saker.

Kram ?

Profile picture for user Branda

Vaknade precis går in på min tredje dag. Jag har krypningar i mina fötter när jag ska sova fruktansvärt obehagligt ? Hur länge tar det att rena sin kropp ? I går hällde jag ut min röda box . Fredag å jag har äntligen tro på mig själv att jag är på väg mot förändring utan äckel alkoholen :) Förra veckan drack jag 3 bib? jag har alltid minnesluckor om jag tog ett glas för mycket innan jag la mig. Men jag tycker också min hjärna har svårt att hänga med när jag är nykter snälla säg att det blir bättre?

Profile picture for user Se klart

Min hjärna är väldigt mycket piggare nu efter snart sju månader, men förändringar kom efter bara någon vecka. Stadig, hänger med i alla intriger i tv-serierna som jag knappast gjorde tidigare. Om jag inte somnade...
Jag har fått koll på saker, ordning med packning och handväska, räkningar (som jag alltid betalat men i något mått av röra)
Jag löser en del korsord, passar bra som hjärnträning. Och så ska jag göra nytt försök med pussel i höst. Men som sagt lovar jag att det blir bättre, snabbt. Också detta att faktiskt komma ihåg allt man sagt gör stor skillnad. Heja dig!

Profile picture for user Andrahalvlek

Tröttheten är helt normal. Din hjärna behöver lägga all kraft på att läka och rensa ut sista resterna av giftet. Vila på du och låt hjärnan jobba på med sitt!

Kram ?

Profile picture for user Se klart

Jag sov också 12 timmar inatt, heja oss vad vi återställer medan vi gör det. En dag i taget- verkligen- och inte blicka så långt framåt, heja dig!

Profile picture for user Branda

Skulle aldrig vilja förstöra mina 7 nyktra dagar genom att ta ett glas i kväll. Jag känner hur min kropp å mitt sinne blir bättre. 7 dagar helt otroligt det har inte hänt sen kanske 2 år sen eller nåt sånt.. men jag vet ju också att rätt som det är så kommer tanken ä du har ju inga problem köp en flaska å njut?

Profile picture for user Andrahalvlek

Motivation består delvis av avskräckande minnen - lista dina värsta fyllesynder! Sök även på intervention på youtube så blir du ännu mer avskräckt. Alkoholism ÄR en progressiv sjukdom, man blir sämre och sämre för varje år.

Motivation består också av att skapa sig en målbild, det vill säga det du vill uppnå. Och det är en svinbra taktik på vägen dit att lyfta alla fördelar med nykterheten till skyarna och lite till.

När alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra är det jätteviktigt att du inte ens börjar förhandla. Säg ”nej, jag ska inte dricka” direkt. Markera stenhårt. Distrahera din kropp och hjärna med något annat. Kuta upp och ner i trappor!

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Profile picture for user Branda

Jag är fortfarande nykter ? känner mig ensam har inte så många vänner och har lixom stängt in mig de senaste åren, för att jag inte årkar umgås med folk, tar energi å ger mig ångest av nån konstig anledning. Men jag vill bättra mig och bli mer social. Jag har ätit antidepressiva i över 10 år mest för ångest. I bland får jag även lugnande utskrivet när jag går igenom saker jag har svårt att hantera tex mannens släkt på besök i två veckor. Skönt att skriva av sig när man kan vara anonym. Helgen närmar sig känns lite tråkigt att inte ha nåt uppiggande.

Profile picture for user Andrahalvlek

I takt med att dina nyktra dagar blir fler så tror jag att du blir mer utåtriktad. Vill göra saker. Och då träffar man nya människor.

Ett tips är AA annars, där får många nya nyktra vänner har jag förstått.

Bra jobbat med nykterheten!

Kram ?

Profile picture for user Branda

Å herregud vad jag sover. Min son kom in och väkte mig i morse 10.10mamma jag skulle ju va hos **** 10.00 å leka. Vi for upp käkade frukost klädde på oss och va hos kompisen 10.40 ? barnen sover lika mycket som mig så det är ju bra.. i dag har jag vart nykter i 12 dagar.

Profile picture for user Branda

14 dagar så otroligt skönt för kroppen å själen. Äntligen är jag på rätt bana. Tänk alla jävla mornar jag vaknat å känt nej fy fan jag måste sluta men det har inte gått eftersom viljan inte funnits där. Men nu har jag viljan äntligen tog jag mig igenom den värsta tiden. Hur gör man med ångest då det får jag lite då o då. Det är jobbigt när man börjar tänka på nåt som ger en obehagskänsla, typ att börja jobba efter 6 veckors ledighet? eller alla måsten å när man börjar tänka på en hemsk människa som ger mig obehag. Ha det bra alla därute

Profile picture for user Kennie

Vad skön känsla du beskriver, att vakna utan bakisångest. Känner också att jag inte vill lägga en endaste minut till av mitt liv på att vara bakis. Eller full, för den delen. Och annan ångest och oro som du beskriver tycker jag minskar ju längre tid man låtit bli att dricka, googla på alkohol+ hjärnan så ser du varför. Ångest kommer såklart ibland även utan alkohol, men den går över fortare och blir inte alls lika stark. I början tror jag också att beroendet skickar ut små ångestkrokar och ser om det möjligen kunde leda till något att dricka.. Så stå emot och ha tålamod, allt blir bättre!

Profile picture for user Ensam1984

Det där med ensamhet har vi gemensamt. Stängde in mig i flera år då jag studerade på distans och bodde i en stad utan vänner. Det jag gjorde var att dricka och kika på tv-serier. Kikar fortfarande på tv-serier och har över lag lite svårt för umgänge då jag ligger nån stans på spektrumet.. men.. genom att i början medvetet ge lite mer än jag fick ut av nya kontakter så har jag lyckats hitta några riktigt fina vänner. Vi har kanske inte samma intressen i allt, men de är mjuka och fina och bryr sig. Det kan du också ha.

Mitt tips no 1, tacka inte nej, säg inte nej om någon frågar dig om du vill göra något. Även om du inte känner för det. Bara gör det, även om det är jobbigt just då så kan det öppna dörrar.

Jag skippade alla gamla som jag tappat av olika anledningar. Man växer ifrån varandra. Jag har fått mina närmsta vänner nu genom internet eller via mitt jobb.

Men att avstå A är prio 1. Kan AA vara ett ställe för dig? Finns väl på nätet med, eller? Annars har du oss här :)

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

Andningsövningar, mindfulness och yoga kan jag verkligen rekommendera. Både för att hantera ångest och oro i stunden och för att stärka psyket i förebyggande syfte.

Det finns massor av detta på Youtube. Kan rekommendera BrettLarkinYoga och hennes pass med kundaliniyoga. De kombinerar yoga, andning och meditation på ett bra sätt. Andningsövningar är sen perfekt att ta till i stundens hetta.

Du kommer också märka att nykterheten gör att ångesten minskar, eftersom alkoholen delvis skapar ångesten. Det är ett symtom på abstinens, att kroppen vill ha mer alkohol. Därför blir du lugn när du dricker, då stillas abstinensen. För tillfället.

Stort grattis till 14 nyktra dagar! Nu blir det bättre och bättre dag för dag. Svackorna kommer, men de går över.

Kram ?

Profile picture for user Branda

Kennie tack ja det är väll så att ångesten minskar, i går var en jobbig dag full av ångest.

Ensam 1984 det är precis så jag gör jag tackar nej till att umgås med folk, jag känner att jag vill vara ifred. AA är inget jag kommer gå till här i stan bor i en liten ort. Men jag kan tänka mig att köra till en av de större städerna å erkänna mina synder.

Andrahalvlek yoga har jag testat en gång och jag vart riktigt övveraskad när jag hörde en som började snarka. Jag är ju mer mig själv nu och kanske känner mer frid med mig själv, då kan jag tänka mig man får ut nåt av yogan.

Hade en dålig dag i går då jag var extra ljudkänslig över mina ungars skrik, ångest å huvudvärk usch. I dag får det bli en bättre dag ? vi ska fixa med vårt hus.
18 dagar utan alkohol ☕?

Profile picture for user Branda

20 dagar? i morgon blir det alltså 3 veckor nykter. Funderar mycket på alkoholen nu det känns tomt. Samtidigt är det skönt att vakna utan bakfylla å ångest jag är stolt att jag är en bit på vägen. Var nyss inne å kollade resor till nästa år, tycker det är rätt gött att vara lite smålullig när jag är utomlands. Känns lite tråkigt att man inte kan göra det längre. Men jag vet ju inte heller om jag vill vara nykter för resten av livet? Just nu å en välldigt lång tid framöver vill jag klara mig utan.
Vikten händer det inget med jag går inte ner nånting ? så mycket rödvin som jag druckit borde det ju hända nånting eller? Väger 75 kg till mina 168 cm vill ner 10 kg iallafall.

Profile picture for user Cessan

Hej!

Vad bra du är!

Ja, lite skumt att du inte går ner i vikt, men kanske tar det längre tid?

Wow vad fint intressant ändå att resa utan fokus på alkohol, det har jag med haft senaste åren. Undrar vad man vill hitta på då?

Hälsningar
Cessan

Profile picture for user Branda

Ok i morgon då börjar jag jobba igen, jag har sån otrolig ångest över detta tillbaka till rutiner gud vad jag inte vill det. Jag har fått lugnande utskrivet det innebär att jag kommer kunna sova i kväll, annars hade jag legat med ångest å vridit å vändit på mig å stressad över klockan. Kl 5 alltså nej usch.

I dag känns livet inte alls kul dottern bråkar med mig, jag en kärring säger hon dagligen hallå jag är bara 35?

Sen så känner jag mig som en stor tjockis ? och inte bara det jag å mannen är osams.

Förlåt jag är inte det minsta kul i dag. Men jag är iallafall nykter,på tisdag firar jag 4 veckor fast jag kommer väll inte fira men ändå.

Profile picture for user Branda

Ett år sen jag skrev i denna tråd. Men jag började jobba förra året och började dricka både vardagar och helger, två gånger fick jag sjukanmäla mig för jag hade druckit för mycket kvällen innan. I september förra året började jag träna men jag slutade inte dricka så några större resultat från träningen har det inte blivit trorts att jag tränat 4 dagar i veckan.
Så nu är jag här igen ett år senare men nu har jag 22 dagar som nykter och vet lite mer, att det inte är värt att ta första glaset jag fixar det ju inte.
Jag fortsätter träna och hoppas på lite bättre resultat nu när jag inte dricker. Att det skulle ta mig så lång tid att komma till insikt det gör mig ledsen, jag hann såra min dotter under detta år. När hon kallade mig fyllo då fick jag någ.

Profile picture for user TappadIgen

@Branda Härligt med 22 dagar! Det är många av oss, jag skulle nästan vilja säga alla, som har krokiga resor bakom oss och för många så fortsätter det att vara lite krokiga också. Det är såklart inte enkelt att göra förändringar i sin livsstil och man får fundera och tänka mycket på det. Det låter ju som att du är på rätt väg nu!

Profile picture for user Sisyfos

Bra att du återvänt! 22 dagar är riktigt bra jobbat.
Jag har också medicinerat med alkohol men det fungerar verkligen inte i längden och det är väl där du är nu att du har insett att det inte fungerar. Jag tror att du snart kommer att uppleva de verkliga fördelarna med nykterheten om du håller i nu.
Önskar dig all lycka till.

Profile picture for user Branda

Tack ska ni ha för att ni svarar, det känns så bra när man får lite svar.
Dagarna flyter på I bland tänker jag att jag inte har problem nu när det går ganska lätt. Men riktigt så är det ju inte, kan inte dricka normalt måste ha hela flaskan å lite till å minnesluckor på det.
Tycker jag börjar se mer sliten ut nu när jag inte dricker ? Var så uppsvälld jämt i ansiktet så det känns som mina små minimala rynkor jag har syns mer ?
Lite svårt att sova på kvällarna har inte riktigt kommit i fas med jobbet än. Gick så lätt att sova med vin i kroppen.

Profile picture for user Maja71

@Branda jag känner tvärt om, har blivit "snyggare", det har säkert också du blivit. Du ser det kanske inte själv 🥰 Håll ut! Sömnen kommer, jag lovar. Med a i kroppen sover man inte bra, även om man inbillar sig det. Jag hade samma bekymmer. Kunde inte sova - drack för att somna. Det tog nog nästan en månad sen dess har jag sovit som en prinsessa 👸 Sömnen har blivit min bästa vän.
Håll i håll ut 💝

Profile picture for user Branda

@Maja71 Ja så är det någ att jag inte ser det. Jobbade min första vecka å har kännt mig sliten svårt att sova. I dag har jag vart nykter I 28 dagar och det har jag inte varit på många år.
I dag ser det ut att bli en regnig dag. Ska ta mig ut på en promenad å lite senare blir det gymmet.
Ha en fin dag alla 😀

Profile picture for user Branda

Tack alla 😃
I går var ingen bra dag min man hade en vän över för att kolla fotboll. Och dom drack. När han åkte sen vart det bråk mellan oss, det hade det aldrig blivit om det inte var alkohol inblandat definitivt inte på samma sätt.
Jag är så förbannad min man bråka inför barnen också och sa saker som aldrig går att ta tillbaka.
Nu dricker han sällan under dessa 6 veckor jag vart nykter, har han bara tagit lättöl på helgen. Jag är så arg jag hoppas han skämms arsle av sig nät han vaknat. Har stor lust att gå ut till han i soffan och skrika på han.

Profile picture for user Branda

Förra helgen var en skit helg, men denna helt ok fortfarande inte helt sams med min man.
Har haft det ganska jobbigt förra veckan ångest som en klump i halsen som inte vill försvinna, försvinner dock när jag sover och tränar.
I vanliga fall när jag drabbats av jobbiga motgångar och inte mår helt ok, då brukar det sitta fint med en flaska vin på söndagskvällen så somnat jag bra.
Men inte I kväll det är inye värt det.
50 dagar som nykter 💋

Profile picture for user Tofu

@Branda skrev:"Har stor lust att gå ut till han i soffan och skrika på han." Började skratta till lite av den meningen. Skönt med någon som visar känslor. Befriande även om du nu inte gick ut och skrek. Det är väl en del av livet. Det går upp och ner. Så även relationer. Typ alla relationer.

Jag tror det är bra att bråka ibland. Få ur sig saker. Bara det inte blir för mycket under bältet. För låg nivå för då går så herrans massa energi att reda ut det efteråt.

Grattis till 50 dgr

Profile picture for user Branda

@Tofu Ja precis går så mycket onödig energi, vi är ju sams nu men fan vad det tog på krafterna att bråka å tjura.
Nu börjar den jobbiga ångesten försvinna kan sitta i så länge för mig, försöker andas djupandningar men det blir bara bra för stunden.
I morgon blir jag hemma och vabbar sonen är sjuk, ska försöka hinna i kapp med tvätt och städ då. Har ju tre barn två tonåringar och en liten sjuåring.
57 dagar 👌

Profile picture for user Tofu

@Branda Tonåringar är ju inte att leka med emellanåt. Kan vara en riktig prövning. En kompis berättade att hennes dotter sa. När jag vaknar och tänker på dig blir hela min dag förstörd. Min kompis tänkte inte så mycket på det. Hon sa bara att hon läst att tonåringars hjärna inte är så välutvecklad ännu gällande empati 🙃. Alltså den är bra att ha i bakhuvudet när hormonerna spritter på dem 🤗.

Grattis till 57!

Profile picture for user Branda

@Tofu Ja jag får höra mycket konstigt från mina tonåringar 😀 i går var jag på kräftskiva nykter såklart.
Igentligen ville jag bara ligga hemma för mig själv å glo på tv men men lite social måste man ju vara.
64 dagar 🥳