Söker styrkan

Profile picture for user Mitti80

Hej alla, tänkte det vore dags med egen tråd nu. Besökt forumet under några år och läst och läst. Så imponerad av alla som kämpar med detta!

Har under några år haft ett för stort intag av det röda och vill verkligen förändra mitt beteende. Dricker inte för det är gott utan för att stänga av hjärnan som går på högvarv konstant. Har bra jobb, underbar fru och barn så förstår inte varför man inte är nöjd. Finns få tillfällen som jag kunnat stå emot när hjärnan säger att lite vin vore en toppenide, oavsett dag i veckan. Hemarbete pga corona gör att drickandet kan pågå utan att någon uppfattar mig som bakfull eller när abstinens kickar in som brukar vara stark ångest.

Höll upp nästan 6 mån för 2 år sedan och det var en så härlig period. Vill tillbaka dit. Tränar 5-6 i veckan och klarar arbete utan problem - kanske det som är problemet och att man kunnat fortsätta med det destruktiva beteendet. Har sökt hjälp tidigare och har några paket naltraxone hemma. Dom funkar fint men verkar som att kroppen struntar i om man inte känner av ruset utan har någon inbyggt behov av att hälla upp och svepa.

Nu har jag (nästan) hållt upp 6 dagar förutom igår när hjärnan blev kidnappad och jag återigen drack rött. Bara att acceptera och gå vidare. Skulle så gärna vilja ha 3 månader nykter och hitta tillbaka till den sanna glädjen i livet.

Känner att denna tråd nog kommer hjälpa mig. Ska skriva av mig här när det blir tufft och läsa alla andras trådar för att hitta tips för att lyckas.

Ser fram emot att läsa detta inlägg när jag varit nykter en längre period och hittat min styrka igen. 3 månader vore en milstolpe för mig så det blir mitt första mål.

Känns skönt att skriva av sig nu på forumet. Känns lite som ett erkännande att jag har problem fast jag vetat om det länge.

Ha en fin dag alla som kämpar!

Profile picture for user miss lyckad

Bra att du börjar skriva igen..Har märkt det positiva med att skriva om sina tankar och bekymmer med andra som har liknande problem..En dag i taget är bra..Ibland i tidigt stadie fick jag ta en stund i taget..Det lättar oftast med tiden, suget..Vad fint att du gillade att leva nykter..Rätt konstigt egentligen..Nykterhet borde ju rimligen vara normaltillståndet hos oss..Och inte att vara sinnesförändrad titt som tätt..?

Profile picture for user Mitti80

Som svar på av miss lyckad

för välkomnadet ? Jag ser fram emot att ha ett forum att luta mig mot tillsammans med er alla. Känns redan bättre och jag ser redan fram emot morgondagen som är ljusare än idag?

Imorgon står jag emot suget och tar en dag i taget! ?

Profile picture for user Anonym26613

Grattis till ett bra beslut ???

Och visst är det skönt att bara säga det högt och erkänna det till sig själv och även (om man vill) till andra. För mig är just nu viktigaste detta Forum och att jag åter berättat till barnen och mannen. De förväntar sig nykterhet och då blir det svårare att bryta löftet.

Det måste ha varit underbart att vara fri 6 månader. Hur lyckades du då?? Dela med dig ??

Lycka till med resan!
//Mary ???

Profile picture for user Mitti80

Som svar på av Anonym26613

Man känner av värmen här ? Jag har också familjens förväntningar på att skippa alkoholen. Nu vet jag inte om de verkligen förstår hur svårt det kan vara men det hjälper mig att ha lovat fru och barn.

Kommer jag förbi 2 veckor brukar hjärnan ställa om och jag gör allt för att inte bryta antal dagar utan a. När jag höll 6 mån så var jag inte öppen med det utan kunde ha alkohol i glaset som jag då och då hällde ut så det skulle verka som jag drack. Detta var främst när det var andra än närmsta familjen som var med. Skumt beteende kanske men på något sätt enklare för mig just då. Kändes skönt att hälla ut champagnen efter nyåret passerat det året. Jag ska dit igen - är så himla skönt när man tittar tillbaka och för att inte prata om hur hjärnan och kroppen blir 1000 gånger bättre utan alkohol.

Ser fram emot helgen och att stå emot.

Profile picture for user Anonym26613

Bra sagt! Om jag förstår rätt så menar du det som en utmaning? Jag ser framemot att Covid lättar och det blir flera tillfällen att träna på nykterhet. Just nu behöver jag bara undvika systembolaget ? fast det är inte heller "bara". Men vanligtvis deltar jag vid flertal olika sammanhang där A har en stor roll. Jag har börjat skissa lite på hur jag ska göra. Tex hämta A-fritt bubbel från bardisken så andra inte vet vad jag dricker ?

Jag drömmer om att lyckas sluta helt. Men har lite frågetecken kvar vad gäller framtiden. Men en dag åt gången siktar jag på en långtids nykterhet. Ska bli spännande att se hur vi klarar oss ?❤??

Profile picture for user Mitti80

Utmaningen är det som jag tror, iallafall till en början, gör så jag kan stå emot. Efter ett tag blir det mer av rutin men även att jag inte vill bryta en svit av fina dagar :)

Så skönt att kunna gå promenader utan att känna av ångest och tro man ska svimma eller att hela kroppen spänner sig 300%. Även om jag vet att det är ångest och ofarligt så är det lättare sagt än gjort att ignorera känslorna. Samma sak när man gymmar, har avbrutit flera gånger när den kickar in. Helt logiskt att lasta på fria vikter för bänkpress för att sedan plocka ner alla och smita hem ?. Men innan dess låtsas att få ett viktigt telefonsamtal såklart ? Näe jag förundras över varför hjärnan så snabbt glömmer.

Idag både gym och 5 km promenad utan någon som helst ångest. Så skönt!

Profile picture for user Anonym26613

Jag ska börja träna yoga imorgon. Fick tips på min tråd. Hoppas du får mååånga härliga nyktra erfarenheter och dagar!
??❤

Profile picture for user Bradbury

Jag har också precis startat mitt nya försök... nykter sedan i söndags... Det är kämpigt, men vi får peppa varandra...
Lycka till, det ska bli spännande att följa dig

Profile picture for user Mitti80

har gjort sina försök idag men totalt misslyckats. Rätt åt den.. Lite roligt igår när man hjälper en bekant och får 1 flaska rödvin som tack för hjälpen. Jag bara stirrade på dem och tackade så mycket men vill så gärna säga att jag försöker ha en nykter period. Drog en liten vit lögn att det ska bli gott. Ställde in den i ett skåp med presentpapper på. Har inte ens tittat vad det är för något.

4 dagar nu men känns som ett halvår redan.. Gäller att vara på tårna och tänka på annat.

Profile picture for user Anonym26613

Jag hade nog flyttat vinet ur huset. Litar inte riktigt på mig än. Lyssnade på Annie Crace och hur hon pratade om att viljestyrkan är inte oändlig utan förbrukas under dagen. Desto mer vi står emot, desto svagare blir viljestyrkan. Så har man en flaska i närheten så måste man välja bort A även när systembolaget är stängd (sena kvällar och röda dagar).
Men du har naturligtvis tänkt på detta så nu babblar jag bara ??

Kul att du skrev! Ha det fint ??❤

Profile picture for user Mitti80

Den ända fördelen med att ha bara 1 flaska är att jag inte har lust då. Minst två annars når jag liksom inte det lugn eller vad det nu är som jag vill åt. Men helt rätt, bättre att sen åker ut. Nu har jag en fru som hittade den igår och blev förvånad att den fortfarande kvar kvar idag ? Får be henne ta den och förbruka på bästa sätt innan jag hittar på någon utomordentlig bra ursäkt för mig att smaka..

Ha en fin nykter lördag - det ska jag ha!

Profile picture for user Mitti80

som hittar på sådana bra argument för att ge efter? Har nu 7 dagar och känner mig mycket piggare och klarare i skallen. Om det är något jag behöver så är det just det under några veckor framöver pga mitt arbete. Alkoholen är en sådan falsk tillflykt men ändå så tror man att det är hållbart att stänga av på det sättet. Hjärnan lär ju jobba ännu mer med alkohol i blodet bara att man inte är närvarande i stunden. Nog därför jag får ångest och är mer stressad efter a.

Igår och idag kom a-djävulen med, enl den själv, mycket bra förslag hela tiden för att jag skulle ta det där första glaset. Men än så länge står jag emot. Nyss ute och gått i typ 1 m snö så det fick mig att tänka på annat. Snart gymmet och hoppas att även a-djävulen blir trött av det och stänger ner..

Kämpa på kämpar! ?

Profile picture for user Andrahalvlek

Tänk dig att alkoholdjävulen sitter inlåst i en bur inuti din skalle. Ropar och gastar, lockar och pockar. Inte en droppe ska hen ha. Inte ens vatten och bröd. Efterhand blir hens rop och skrik svagare och svagare. Jag lovar.

Kram ?

Profile picture for user Mitti80

Den där buren poppade upp direkt när jag läste vad du skrivit Andrahalvlek. En bra tankeövning som jag ska köra på!

Idag flöt allt på bra tillslut iallfall ?

Profile picture for user Mitti80

Ser fram mot en härlig lördag med fina promenader med ett klart huvud och utan ångest ??

Ska framöver skriva ner en lista om varför jag mår så mycket bättre en den falska tillflykten jag tog tidigare så jag fortsätter på den här banan.

Ha en trevlig helg alla! ??

Profile picture for user Mitti80

Har gått och funderat mycket på hur bra jag varit, som man själv tror dvs, på att dölja missbruket. Förstår att det kan vara svårt för de närmaste att ta upp det men det borde ha märkts av vid så många tillfällen att det borde vara omöjligt att vara så påverkad som jag varit efter det där enda glaset som serverades. Att jag innan glaset placerat ut 2 vinare i huset som jag då redan druckit upp är ingen som fattar. Jag bara säger att jag inte ätit så mycket och "det där vinet tog bra - oj var det 14,5% vad starkt vin ni köpt med er"..

Den där fyran whiskey som man är så stolt över att ha i glaset när närstående har samma och smuttar på. Att den finns kvar är för att jag kan gå och dricka direkt ur den andra gömda whiskey flaskan som ingen vet om att jag köpte samtidigt. Gärna samma märke så om jag råkar ta för mycket kan jag fylla på det som bjuds på, men såklart så ingen märker det. Röda kinder löser man med frugans foundation så nyansen blir nära det naturliga.. "Vem är det som använder mitt smink!?" kan ropas högt dagen efter och jag måste säga jag har klarat mig rätt så bra att inte få skulden..

Att känna sig normal på krogen, innan pandemin dvs, genom att ha en öl som räcker 30 min. Dock har man lyckats med att dricka två vinare och någon öl hemma innan man steg på bussen för att möte upp alla. Snacka om falsk stolthet. Visar bara hur jag ljuger för mig själv och berättigar allt i missbruksbeteendet.

Att tro att den 1000:e gången kunna bara öppna en flaska rött vid matlagningen eller annat kl 1600 för att sedan spara resten. Kl 1700 är man i full gång. Kl 2000-2100 ligger man till sängs då tröttheten kickat in och man missar härliga kvällar med familjen.

Sondera med bilen utanför systemet om samma försäljare sitter och redan innan man går in veta vilken väg man ska ta för att betjänas av den som ser nyast ut. Om kön är längre där så är ju anledningen att man står kvar endast för man vill ge sken av att köpa just den där drycken som finns just i den gången. Det enda jag brukar ta extra är några finöl, som tar 5 s att svepa, eftersom det är så långt i från alkisdricka man kan köpa - eller hur? ? Hjärnan försöker verkligen hitta strategier och sätt för att just jag inte ska uppfattas som missbrukare. Det mest sjuka är att jag kan stå och se någon lägga upp 2 öl på bandet och tänka jaha det där måste vara en person med åtminstone riskbruk.. Att jag har två vinare i korgen endast till mig är inget min hjärna gör mig uppmärksammad på. Nästan så jag tror själv på att gästerna snart ska komma.

Alla de gånger jag bett frun köpa vin eller de starkare ölen av någon bra anledning. Fira nått på jobbet, måste ha till aw, kan vi inte ha en romantisk middag, bubbeltisdag bla bla.. Om jag handlar mycket själv vad blir inte det med alla de gånger jag bett om det och då främst för jag skäms för för att åka dit.

Att vara introvert men med alkohol i blodet bli en 300% extrovert person som har absolut noll konsekvenstänk. Allt är ok nu. I'm superman och morgondagen existerar inte oavsett åtagande. Har tappat totalt kollen på antalet gånger två vinare har druckits och jag beger mig ner till krogen själv med buss för det är en sådan bra ide. Nykter skulle jag inte ens vara närheten av tanken. Hjärnan kindnappad igen.

Näe, tack för att jag har 12 nyktra dagar idag.

Profile picture for user Soffi

Ja, vad hittar man inte på för att dölja sitt missbruk för andra (och ibland även sig själv tror jag)?
Handla till en bjudning - jodå ...
Tro att man kan öppna en flaska och bara ta lite - visst ...

Hur väl det lyckas?
Jag vet inte. Men ibland tror jag nästan att nära och kära inte vill se och därmed låter sig luras.

Ha en bra nykter kväll!

Profile picture for user Se klart

Vad fint att läsa dina inlägg och så klarsynt du är. Grattis till dina dagar, och håll i!
Många skriver att de efter bara några dagar får tanken i hjärnan som säger ”vad lätt det var, jag kan lika bra skjuta upp nykterheten”. Jag känner inte själv igen just de tankarna men tänker mycket på hur mycket livsnjut man berövar sig själv, när det inte hinner gå tillräckligt många dagar. Det tar ju lite tid det här komplexa projektet. Jag hejar på dig! Kram.

Profile picture for user gros19

Som svar på av Soffi

Låter anhöriga sig luras egentligen. Kanske orkar man inte lägga all enrgi på hur många flaskor som dricks och var dom finns, och vilken sort och hur många promille osv.. Är man något så när frisk har man väl ett eget liv också, ofta ett liv med väldigt mycket ansvar beroende på att man har en anhörig med missbruksproblem. Sedan är det ju varken speciellt intressant eller givande att ha koll på hur mycket en anhörig dricker. Framför allt är det meningslöst tycker jag.

Profile picture for user Andrahalvlek

Dels kan du själv gå tillbaka och läsa de dagar du vacklar, och dels väcker det enorm igenkänning hos andra.

Håller med Så klart, du är väldigt klarsynt och det kommer att hjälpa dig enormt på den nyktra resan. Att våga fejsa det man gömt i källaren är väldigt viktigt. Lögner tillhör missbruket och ärlighet tillhör nykterheten.

Kram ?

Profile picture for user Mitti80

Känner att det är viktigt att få ner det så jag kan läsa det sedan. Lätt när hjärnan börjar förhandla med en själv. Det är ju inte direkt vanligt att alla dåliga saker läggs fram av a-djävulen.

Gros, håller med dig helt vad du skriver. Jag menar mer att jag gör allt för att dölja det jag har för mig då jag vet att det är fel. Tänker inte att jag ska lura någon även om det kan uppfattas så, rätt så säker att det lyser igenom när intaget har varit större än det som serverats. Lurar bara mig själv. Själv märker jag av direkt när någon ens smuttat på vin när jag inte dricker något (mest den sura doften) så jag måste anta att andra gör det på mig också.

Men nu jobbar jag för en förändring på många plan där alkohol (totalt onödig och jobbig) inte längre ska påverka livet på det sätt den gjort under de senaste åren ??

Profile picture for user anonym33193

Som svar på av Mitti80

Oj vilken igenkänningsfaktor! På sätt och vis skönt att någon annan gjort likadant som jag själv. Självbedrägeri de luxe och som sagt lurar man verkligen de anhöriga? Nu vill jag verkligen bli fri från A, helt och för gott men har väldigt svårt att stå emot suget. Låter som att du kommer att klara detta bra denna gången! Håller tummarna

Profile picture for user Mitti80

Ja jag ska försöka iallfall. Känner att energin som tidigare försvunnit sakta kommer tillbaka. Sover mycket bättre och vaknar mer utvilad. Känns som man faktiskt har sovit ?

För mig var igenkänningen mycket viktig för att inse att jag inte var själv med det jag trodde mindre bra rutiner. När jag först hittade detta forum för några år sedan fick jag energi att ta tag i det. Gick väl sådär men nu har jag andra verktyg som jag bär med mig. Att inte vara ensam på sin resa och få sätta ord på den är väldigt betydelsefullt för mig.

Kämpa på alla ?

Profile picture for user Vin Santo

Så stark igenkänning där - läskigt!!
Att belöningen av att vara utan a kommer så snabbt kom jag inte ihåg sen tidigare. Har själv varit nykter i en vecka och ser redan så många fördelar :)
Jag har läst din tråd och det skall bli intressant att följa din resa här!
Stay strong!!

Profile picture for user Anonym26613

Ärlighet är min personliga favorit här ?❤ det berör när någon bara säger saker rakt ut (utan att göra påhopp ).
Jag har gjort det mesta på din lista, men betydligt mindre efter att jag skrivit ner dem. Väldigt terapeutiskt! ??????

Profile picture for user Mitti80

25 dagar idag och det känns som livet har fått en annan nyans av lycka. Klart att tankar finns om a men när man ska gå och lägga sig så är jag så tacksam för att jag den dagen inte tog första glaset.

Nu ligger frun med lite huvudvärk efter lite vin igår. Själv varit uppe en bra stund och njutit av kaffe och promenad denna fina lördag.

En påminnelse till mig själv om jag läser detta någon gång - du mår ofattbart mycket bättre utan a. Du kommer inte kunna dricka normalt. Skippa tanken och gå vidare. Skönt med ett liv utan ångest var dag.

Hoppas ni alla kämpar får en härlig helg.

Profile picture for user Mitti80

50 dagar idag. Har varit hyfsat enkel väg hit men det är klart tankarna finns där om a. Har poppat upp mer frekvent senaste veckan. Har läst och följt alla kämpar här och det har hjälpt att tänka på annat. Ångesten har inte visat sig på väldigt lång tid. Rätt så enkelt att se vad alkoholen bidragit med i livet när man tar bort den ur ekvationen. Verkligen inga positiva saker för mig iallafall. Skulle vara att inte befinna sig i nuet eller stänga av en hjärna på högvarv. Men det finna ju andra lösningar för det ☺

Hur bra som helst att påminna sig om den dagen när tråden startades. Viktigt för mig att inte glömma bort hur jag mådde då när a-djävulen försöker övertala mig.

Tänker på er alla på forumet dagligen och ni betyder oerhört mycket på min resa ♥️

Kämpa på alla kämpar ?

Profile picture for user Mitti80

Hörde låten Behöver inte dig idag av Clara Klingenstam. För mig var det något annat jag tänkte på att jag inte behövde än vad sången mest troligt handlar om ♥️

Passerat 70 dagar och ser fram emot en tårta med siffrorna 100 :)

Idag behöver jag inte a.

Heja alla! 💪🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

@Mitti80 Fick samma känsla när jag hörde låten. Och Clara har själv blivit nykter från droger och alkohol, så det passar in på det också. Grattis till 70 nyktra dagar! 🥳🥳🥳🥳

Kram 🐘

Profile picture for user Mitti80

3 månader idag utan någon a 💪 Känns jättekul och målet som jag satte upp i mitt första inlägg är nått. Nästan så att de tre första veckorna var svårast, det var då alla tokiga beteenden skulle brytas. Sen staplades dagarna och veckorna på varandra. Nu kör jag vidare utan a för jag känner verkligen inte just nu att det skulle tillföra något. Har fått så mycket bättre kontakt med barnen och mår alldeles prima. Klart att det går upp o ner men jag tar in topparna mer och hanterar dalarna bättre.

Har inte skrivit så mycket men läser hela tiden. Ni är grymma - nya som gamla!

Kram på er alla!

Profile picture for user Mitti80

Kanske mer notering till mig själv men idag är det 100 dagar utan a. Har likt många känt en nyfikenhet kring a runt 3 mån och mitt sätt att förhålla mig. Snacka om att man är två personer i en just nu. Kanske nackdelen med en gräns med antal dagar.

Har iofs inte brytt mig så mycket om dagarna men lite speciellt är det kan jag känna. Kan nog säga att utan forumet hade jag haft svårt den första tiden att inte bryta beteendet men allt eftersom tiden gick blev det enklare dock långt ifrån rakt men nyktert. Livet går ju upp o ner hela tiden.

Satans i gatan att man har ett beroende för det kan jag nog säga att jag har eller annars är det är mycket förvirrande sug man känner. Bara att acceptera. Brukar spela upp hela filmen vilken lugnar ner mig. Om något har denna period hittills lärt mig (igen) att tänka till innan suget sätter in och att jag kan undvika att ta till a sol lösning.

Problemet med mig är min missbrukspersonlighet. Är det inte alkohol så är det träning eller något annat 110%. Snusar eller röker inte så förövrigt är jag drogfri.

Haft en vinare som jag fick i present i januari och den står fint där den står i skåpet. Lite symboliskt men den har synts lite väl mycket nu. Gillar utmaningar 😬 Hjärnan försöker och försöker men just nu kan jag förstå att det inte är mitt nuvarande jag som försöker få ett liten glas utan mer en bearbetning av något psykologiskt beroende.

Jobbat för mycket och är just nu trött på vardagen så det kanske är det som spökar..

Men nu ska jag vara stolt över 100 dagar och ta en extra kaffe istället.

Ha en fin helg alla!
Tjingeling ♥️

Profile picture for user Draken

@Mitti80 Heja! Starkt gjort!
Jag skulle aldrig kunna ha vin hemma och vara nykter 😂 Fast det klart, när jag slutade snusa hade jag en snusdosa i fickan i typ 2 månader, om utifall att liksom 😁

Var stolt över dina 100 dagar och fortsätt minst 100 till (när du ändå har farten uppe liksom ☺️)

Profile picture for user Anonym26613

Grattis @Mitti80 till 100 dagar 🥳💚❤

Jag fattar inte hur du kan ha flaskan där. Jag hade druckit upp den!! 🙈🙊🙉 Duktig du är 🥳💚🥳

Profile picture for user Andrahalvlek

Grattis till 100 nyktra dagar! 🥳🥳🥳

Sätter man en väldigt tydlig period som mål så finns risken att alkoholdjävulen bidar sin tid och när tiden är ute hugger hen som en kobra. Att istället tänka ”jag är nykter tre månader och sedan får jag se” och därefter välja för en månad i taget har funkat bra för mig. Rätt snabbt kom jag till stadiet att jag inte längre ville dricka.

Svinbra gjort att ha en vinflaska hemma, men det är kanske lite väl mycket utmaning när stress och trötthet gör sig påmint.

Kram 🐘

Profile picture for user Mitti80

Tack alla för peppen alla! Verkar som tankarna som snurrat i huvudet under dagen försvunnit för stunden iallafall. @Andrahalvlek jag började tänka i dom banorna för ett tag sen och ville egentligen inte se 100 som något speciellt just av den anledningen. Men samtidigt då är det ju det, annars hade jag ju inte hållt koll 😁 Jag får bara acceptera att jag har dessa känslor nu och får stå ut ett tag 💪

Ska se till att få vila och hitta på något roligt i helgen så jag tänker på annat.

Kram på er 🤗

Profile picture for user Mitti80

Åkte och köpte en flaska vin till middagen till frun och mig. Vet inte hur jag tänkte men är väl inte någon överraskning eftersom jag haft de här tankarna en tid. Hällde upp ett glas nyss och hade vinet i munnen men kunde inte svälja. Gick bara inte. Spottade ut och hällde ut glaset och tankarna flög omkring. Efter 10 min resonerade gjorde jag ett nytt försök med nytt glas. Samma resultat sen hällde jag ut hela flaskan efter ett tags dividerande med mig själv. Frun vet inte ens om att jag köpt den.

Var nära men till slut kunde jag bara inte. Vet inte varför för innan var det inte någon stor grej tänkte jag. Uppenbarligen sa något annat i mig nej och just nu är jag väldigt tacksam för det. Funderar mycket på varför jag skulle ha glaset till maten. Kan ärligt säga att smaken är sekundär och ruset eller nyfikenheten är större.

Nu har jag satt på kaffe, käkat choklad (äter typ aldrig godis) och skriver en liten notis till mig här. Verkligen sjuk känsla att inte kunna svälja. Var tvärstopp och det är jag glad för just nu. Känner mig faktiskt stärkt av det som nyss hänt.

Ha en fin lördagskväll alla!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Mitti80 Pust. Det var på håret. Du behöver onekligen fundera en del över beslutet du tog att köpa en flaska. Hur tänkte du innan? Hur tänkte du när du inte kunde svälja vinet och sen hällde ut flaskan? Kanske behöver du repetera lite? Kolla in Craig Beck på youtube, han är en av mina husgudar.

Kram 🐘

Profile picture for user Mitti80

@Andrahalvlek Ja ska ta och få ordning på tankarna. Själva inköpet var egentligen inget som jag reflekterade över så mycket. Kändes helt oladdad. Har väl fått helt andra rutiner nu på helgerna så det kändes väl helt enkelt fel när jag skulle smaka. Kan nämna att frun dricker bubbel eller vin någon gång i veckan utan att jag påverkas av det. Men bra att jag har fått nya tankar och rutiner under alla mina dagar sen januari.

Profile picture for user Mitti80

Insåg det var ett tag sedan jag loggade in. Hoppas allt är bra med er alla. Jag har väl inte hållt upp 100% sedan maj utan smakat vin vid några tillfällen. Inte så jag tänker så mycket på det men kan helt säkert koppla kemisk ångest till även mindre intag av vin.

Inte så jag räknar dagar längre, tror jag slutade med det runt 125 dagar. Ville ju ha koll på min tre månader 😁 Nu känner jag att alkohol faktiskt inte ger något för mig. Kanske avslappning men det kan jag få på så mycket annat håll som jag fick under jan-april.

Näe nu bestämmer jag mig månad för månad istället och juni blir vitt för mig. Känner att det är en hållbar horisont för mig. Vill ha en vit semester också men juli tar jag när det dags. Får bli besök här också och läsa/skriva mycket.

Kram på er ♥️

Profile picture for user Andrahalvlek

Bra att du lyssnar inåt och väljer det som är bäst för dig. Månad för månad tog jag också ett beslut, men sen länge har jag bestämt mig för att alkohol inte ger mig någonting så numer är alkohol en icke-fråga för mig. Jag tror att det är bra att ha regelbunden kontakt med forumet, det ger oss tid att reflektera och påminnas. Minnet är selektivt.

Kram 🐘

Profile picture for user Mitti80

@Charlie70 @Andrahalvlek Tack! Ja nu rullar det på som det ska iallfall. Man blev lite forumberoende ett tag men det kanske var en bra sak 😊 Varit mycket med jobb och allt så har inte haft så mycket tid att surfa runt. Men jag ska börja prioritera det igen. Forumet är så bra!

Känner att jag har balans i livet nu (eller iallfall på väg) och det var många år sedan jag kände det. Men jag släpper inte ner garden utan ska se till att fortsätta tänka och vara som jag är idag. Allt kan alltid bli bättre!

Kram ❤