Bakfull igen

Profile picture for user Solfrost

Hej!
Är ny här. Lite dimmig i huvudet efter gårdagens alkoholintag så kanske blir lite osammanhängande text. Mest läst andras trådar hittills men tog mod till mig och startade ett konto idag. Har alltid haft ett skevt förhållande till alkohol och dricker framförallt på grund av ensamhet och uttråkning. Och den här pandemin gjorde det så mycket värre. Jag vill inte skylla ifrån mig på detta men den sociala distanseringen gjorde det så mycket lättare att bara dricka och undvika folk. Tänker att jag kan ju lika gärna dricka för jag har ju inget annat inplanerat.
Har hållt uppe i ganska långa perioder tidigare och även klarat att dricka måttligt, bara ta ett glas vin. Varje gång jag dricker tänker jag att jag ska klara att bara ta ett eller två glas. Precis så tänkte jag igår men fick nog i mig närmare två flaskor vin innan jag somnade.
Senaste halvåret har det spårat ur totalt, varit nykter som längst två veckor, oftast blir det 1-2 flaskor vin åtminstone en dag i veckan, ibland två. Ska jag köra dagen efter så skriver jag upp allt jag dricker under kvällen (klockslag och mängd) för att kunna räkna ut när jag är nykter och körbar. Samma sak om jag ska upp och jobba. Helt vrickat när man tänker efter...
Det är som att jag automatiskt går in på systembolaget och handlar utan att jag ens tänker på det, nästan som att det är en omedveten handling.
Idag började jag lyssna på the alcohol experiment, läste om den boken här på forumet så ska ge det en chans. Första "uppdraget" var att göra två listor, en över anledningar till att man dricker och en med anledningar till att man vill sluta. Min sluta-lista blev sååå mycket längre än den andra, vilket i sig säger ganska mycket.

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Skriv gärna dina listor här också ? kan hjälpa både dig och andra. Speciellt intresserad av vilka fördelar du ser framemot ???

Grattis till ett bra beslut ???

Profile picture for user Kennie

Bra att ta tag i detta innan det blir flera dagar i veckan, det verkar vara så mycket svårare att sluta då. Svårt att göra stora förändringar socialt under corona, men sen finns det ju mycket att ta del av om man tvingar sig iväg... Inte helt lätt, jag vet, men det går...

Profile picture for user Se klart

Att starta tråd och komma igång. Att ta en period nykter brukar de flesta rekommendera, då klarnar hjärnan lite och kroppen kan återhämta sig. Ditt trådnamn känner nog alla igen sig i. Helt säkert är åtminstone baksmällan bättre imorgon. Heja!

Profile picture for user Charlie70

Vilken rivstart du gör! Jag är imponerad. Skriv gärna dina listor här om du vill. Vi är nyfikna på allt som kan hjälpa oss själva och andra. I morgon kommer det kännas bättre. Kör hårt!

Profile picture for user Solfrost

Tack för alla fina och peppande kommentarer!

Varning för långt inlägg nu ;)
Har inte tagit mig tid att skriva här under veckan utan hållit mig i min bubbla, lyssnat på boken och reflekterat.
Lyssnat på ett kapitel varje kväll och kan inte annat än rekommendera denna bok. Mycket klocka tankar och fakta utan att skuldbelägga. Jag har antecknat sånt jag tyckt varit extra viktigt för mig i en dagbok. Speciellt ett avsnitt om sömn och att det faktiskt kan ta 1-2 veckor för kroppen att återställa balansen efter alkoholintag.

Men de senaste 2 dagarna har jag känt en livsglädje och ork som jag inte känt tidigare efter en så kort nykterhet. Just det har jag funderat mycket på under dagen och kommit fram till att det inte bara är alkoholintaget i sig som slukar energi från mig utan även allt planerande inför att dricka. (Vilket jag inte gjort denna vecka eftersom jag följer "experimentet").
"När ska jag köpa vin?"¨
"Vilket bolag ska jag gå till?" (så jag inte går till samma som förra veckan)
"Vilken dag/dagar kan jag dricka?"
"Hur mycket kan jag dricka om jag ska köra bil på lördag em?"
etc etc...

Inte alls insett tidigare hur mycket tid och energi min hjärna lagt ner på allt planerande!!

Och ja, jag är ganska ensam ibland (speciellt nu i covid-tider) men det är inte alls så illa som min bakfulla eller alkoholmarinerade hjärna får det att kännas som. När jag dricker blir jag egoistisk och tycker synd om mig själv på ett sätt som jag inte gör i vanliga fall.

Nu låter det kanske som att min första vecka var en dans på rosor men det har det inte riktigt varit, kommit på mig själv med att jag vill hem och ta ett glas vin efter jobbet nästan varje dag. Men då har jag ställt kravet på mig själv att jag MÅSTE lyssna på dagens kapitel och efter det har jag inte känt att det varit värt det.

Detta är min första nyktra lördagskväll på väldigt länge och jag ser fram emot en söndag morgon med en kopp kaffe utan bismak av bakfylla.

Trevlig lördag allihopa!

Profile picture for user Solfrost

Här kommer listan jag skrev i söndags :)

Jag dricker för att:
- Slappna av
- Fira
- Jag är uttråkad
- Det är "mysigt" att sitta med ett glas vin framför TV:n
- Varva ner
- Inte behöva tänka på/ta tag i diverse problem

Varför jag vill dricka mindre:
- Bättre sömn
- Slippa bakfyllor och ångest
- Mindre huvudvärk
- Få mer energi
- Få bättre hy
- Kunna köra bil oplanerat eller om något akut händer
- Inte behöva ljuga ang varför jag inte kan ses när jag egentligen är bakis
- Oro för fysiska problem (lever etc.)
- Spara pengar (nån dag ska jag kolla i min bankapp hur mycket pengar jag sponsrat bolaget med det senaste året)
- Magsmärta pga alkohol och huvudvärkstabletter dagen efter
- För att orka träna
- Alkoholen gör att jag isolerar mig eftersom jag inte vill avslöja att jag är bakfull/har druckit
- Gå ned i vikt
- Bakfylledagar som jag slänger bort på att halvsova i soffan

Profile picture for user Vill Bara Sluta

Exakt på pricken ??
Framför allt hälsan, känner ibland att jag har ont över levern och att matsmältningen inte fungerar bra när det blivit för mycket vin.
Och ekonomiskt...??? Skulle säga att min snittkonsumtion/vecka varit ca 4 flaskor. På ett år blir det nog över 20.000 kr... Herregud ?

Profile picture for user Solfrost

Som svar på av Vill Bara Sluta

Just hälsan har varit en av de största orosmolnen för mig, att jag ska få leverproblem. Och tänk om man skulle få covid? Jag är ung men vet inte hur min kropp skulle hantera det ?

Jag är nog inte uppe i dom summorna men det tillkommer en del matinköp, för jag måste ju äta gott och mycket när jag "njuter" av vinet ?

Profile picture for user Solfrost

Upp som en sol ned som en pannkaka.
Hade en dålig dag igår, var rastlös, ältade och hade svårt att somna på kvällen.
Och därför trött och lite negativ idag... MEN ska man se nåt positivt så är jag hellre trött pga sömnbrist än av att ha druckit.

Profile picture for user miss lyckad

Dåliga dagar kommer alltid att finnas..Men efter regn kommer Solsken..Och som du säjer, inte vara trött av bakfyllan, är skönt..Vi får tro du blir piggare snart..Sömnstörningarna kan komma sig av att alkoholen dövar, och förstör sömncentrat..Men kan repareras av nykterhet..???

Profile picture for user Solfrost

Det har vänt lite. Haft det väldigt lugnt senaste dagarna men blir mentalt trött av olika konflikter på arbetsplatsen, skvaller bland annat.
Hur hanterar man människor som verkar leva skvaller och förvränger sanningen (både medvetet och omedvetet)? Vill veta allt om alla? Och verkar veta allt?
Har försökt att undvika en sån person men då gör människan tolkningar av det också och sprider...tror egentligen inte att hen menar illa, bara saltar sanningen ganska ofta.

Blev ett litet sidospår nu, ville bara ventilera. Känner inte för att dricka men är lite orolig för hur det kommer kännas närmare helgen.
11 dagen idag, hurra för mig ?

Profile picture for user Solfrost

Igår kom den där tanken upp i hjärnan. Ni vet: jag har jobbat hela veckan och nog förtjänar jag ett glas vin för att slappna av. Jag har ju skött mig jättelänge nu.
Varför kopplar jag (och så många andra) ihop alkohol med fredagsmys och att varva ner? Det är inpräntat i mitt undermedvetna och jag är knappt medveten om att jag tänker dessa tankar. Att sömnen är sisådär gör ju inte att det blir lättare att trycka bort det ur hjärnan.

Blev inget vin och ska inte bli det ikväll heller.

Dagens bästa: vakna nykter en lördag morgon och njuta av en kopp kaffe ?

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Du tänker mycket.. gillar att läsa hur du reflekterar och ifrågasätter.

Varför kopplar vi A med mys och det roliga? På alcohol experiment programmet fanns en klipp på detta. Hur reklam, film och allt har kopplat ihop dessa. Det är rika människor som tjänar enorma mängder pengar på att vi dricker A. De romantserar bilden av ett närvgift som vi måste ha.

Det var inte så länge sedan som tobaksindustrin gjorde det samma. Och när man förbjöd reklam minskade konsumtionen och synen/attityder förändrades. Vi kan bara hoppas på att man så småningom kan göra det samma med A.

Ush vilket dystert text det blev, ursäkta. ??

Ha en underbar helg ?????

Profile picture for user Sattva

Grattis till dina dagar!
Jag har också alktid kopplat ihop alkohol med bla belöning och avkoppling. Hade min 5e nyktra fredag igår o det går bättre o bättre! Att ta en tupplur i soffan före middagsfix av ren o skär trötthet efter jobbveckan var en jätteskön belöning igår! Andra fredagar med mer energi har jag bakat. Eller stickat. Gjort något jag längtat efter hela veckan men inte hunnit pga vardagen.
En annan grej jag gjort på lördagar är att köpa smågodis. Har inte ätit det på flera år, vet inte varför ( jo, det vet jag, det har ingått i myten om mig själv som "hälsomänniska" att inte äta. Ha ha vilket skämt jag varit...). Men nu vill jag vara ärligare. Så jag äter det o det känns lite spännande att krydda lördagen med;).
Så iaf för mig GÅR det att hitta guldkant på helgen även utan vinet. Sedan kommer längtan ibland. Men det går lättare o lättare att hantera. Håller mig fast i det, att ju längre nykterhet jag har, desto lättare blir det. Jag lyssnar på dem som gått före...

Profile picture for user Se klart

Det var för mig två skäl att dricka. Av hundra skäl. Fanns alltid ett skäl. Ju länge tiden går ju mer fokuserar jag på... ja livet som helhet. Dagarna som helhet. Det är inte lika upphackat längre- i väntan på att dricka/förtjäna/stressa ner/bli glad.
Jag kan se fram emot fredag middag jättemycket, och då är det avkoppling, mat. Men det blir inte den bombastiska upptrappningen. Och heller ingen kraschlandning.
Det kanske låter tråkigt? Det är absolut inte tråkigt! Jag funderar över vad som gör att några av oss hela tiden tycker vi behöver något mer? När allt redan finns inom räckhåll. Ge nykterheten lite tid, så värt! Kram.

Profile picture for user Tröttiz

Se klart.
Det där med att vänta med att få dricka ... Det tycker jag mig märkt, jag har nästan bara hunnit utanför dörren så har det korkats upp en öl för min anhöriga.
Eller att få höra att nu är det länge sedan jag druckit vin så nu är jag förtjänt av att få dricka en igen.?
Man har varit med om alla möjliga scenarier.

Profile picture for user Solfrost

Tack för alla kommentarer från er kloka människor. Så härligt att läsa hur alla kämpar på och stöttar varandra.

@Missmarypoppins Jag lyssnar på den ljudboken och det kapitlet hade mycket igenkänningsfaktor, hur alkohol romantiseras i olika sammanhang. Jag tänker på alla filmer och serier där man sitter med ett glas vin/en öl efter jobbet, som att det är något alla gör. Och jag har använt det som ett rättfärdigande av mitt eget alkoholbruk, det är ju något alla gör. Om det är så varför har jag då känt att jag behöver dölja det? Det går helt enkelt inte ihop när jag försöker bryta ner de här tankegångarna hos mig själv.

Det där känner jag igen @Tröttiz! När jag väl kommer hem efter att ha laddat hela dagen (ibland veckan) för att få dricka vin så kan jag hälla i mig ett glas på väldigt kort tid, det är sällan jag sitter och njuter av det. Saktar ner intaget först på 3-4 glaset...

Häromdagen när jag skulle baka så saknade jag verkligen ett glas vin och när jag tänker efter så dricker jag i stort sett alltid när jag bakar eller gör storkok. Kändes som att det var såååå tråkigt att stå i köket utan att dricka. Och det var verkligen tråkigt. Lite läskigt hur väl mitt undermedvetna kopplar ihop baka/matlagning med alkohol.
MEN så blev det ju fel i recepten då och då; nån ingrediens missades, nån dubblerades och ibland brändes maten/kakorna i ugnen, kan inte låta bli att skratta åt det nu.

Ha en fin söndag allihopa :)

Profile picture for user Solfrost

Idag och igår när jag lyssnade på boken var det verkligen träffande ämnen. Svåra insikter att göra om sig själv.

Dels det här med att man dricker från ganska låg ålder och aldrig lär sig hantera sociala situationer nykter. Min alkoholdebut var inte ovanligt tidig (ca 18 år) men upptäckte direkt att det blev så lätt att prata med människor. Sen blev det alkohol vid varje socialt tillfälle. Jag kunde bli sur och irriterad om vänner inte drack när vi skulle hitta på nåt. Och jag har än idag problem med att kallprata utan alkohol.

Sen det här med att dricka ensam. Boken ställer en sån enkel fråga som träffade mig så hårt: "Sen du började dricka ensam, har ditt liv blivit mer eller mindre isolerat?" Blir väldigt ledsen när jag inser hur mycket tid jag lagt på alkoholen, undvikit sociala sammanhang för att dricka ifred på grund av att jag känt mig ensam. Vilket bara gjort saken värre. All denna tid som är borta nu. Känns dystert.

Profile picture for user Se klart

Vad bra du kämpar, 16 dagar- viktiga dagar, de allra viktigaste dagarna checkar du av nu. Så starkt.
Och dystert, så kan det verkligen kännas. Tid som gått åt, utveckling som avstannat, kakor som bränts ? Men allt går i faser, så småningom överväger glädjen över förändring, möjligheter att göra andra val, dörrar som öppnas.
Det går inte över en natt för det är stora och viktiga saker. Hejar på dig!

Profile picture for user Solfrost

Oj vad dystert det blev sist.. Era ord värmer, nu ser vi framåt ☀️ Jag har ägnat tillräcklig tid åt att blicka bakåt.

Tidigare när jag haft uppehåll så har jag inte reflekterat nämvärt, låtsats som att alkoholen egentligen aldrig var ett problem, ljugit för mig själv och till slut hamnat tillbaka på ruta ett. Jag hoppas och vill att det ska bli annorlunda denna gång ?

Profile picture for user Solfrost

Det börjar bli ljusare, både ute och i mitt inre ☀️ Jag kan för första gången på länge säga att jag mår bra utan att det är en lögn. Ni vet när man svarar att allt är bra av ren reflex trots att allt i ens inre är i kaos ?

Jag har självklart en bit kvar, mina tunga dagar vill jag bara fly till vinet, till den där varma känslan och tillfälliga glädjen. Slippa konfontrera varför jag känner som jag gör. Slippa ta tag i mitt liv. Men påminner mig om att euforin från vinet är just så: tillfällig. För att sen bli raka motsatsen. Då blir jag en hemsk person; egoistisk, självömkande, otrevlig och ibland hatisk.
Jag vill inte vara den personen. Jag vill vara mitt nyktra, riktiga jag. Den glada, friska, självsäkra, hjälpsamma personen som jag kan vara utan alkoholen ?

Ha en fin lördag allihopa, oavsett hur långt ni kommit i er resa ? Kämpa på. You can do it! ?

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Det gillar jag ??

Jag har lagt märke till en oönskad egenskap hos mig när jag druckit. Jag kunde bli svartsjuk! Och idag kan jag inte tänka mig något mer idiotiskt ??‍♀️ så jag gillar också denna version bättre än den som fortfarande drack.

Ha en fin dag du med ?????

Profile picture for user Solfrost

Har läst om andra som får ett stort sötsug när man låter bli alkholen och har inte alls känt igen mig i det. Snarare tvärtom så har jag ätit nyttigare än någonsin utan sötsug. Men senaste dagarna kan jag inte tänka på annat än godis och chips ?

Det suget kan jag leva med, hellre socker än alkohol men när jag äter snacks så känns det som att något saknas, nämligen vinet. Jag brukar ju äta bra när jag inte dricker och unna mig allt samtidigt som vinet, oftast till helgen. Min hjärna har kanske gjort den associationen på nåt märkligt vis ?

Profile picture for user TappadIgen

Som svar på av Solfrost

Jag känner igen mig mycket i det där med att jag länge åt väldigt nyttigt och kontrollerat när jag inte drack någonting. Just sötsug har jag fortfarande inte råkat ut för dock. Jag är inne på min andra chokladkaka nu sedan jag slutade dricka.

Men det kan absolut vara en sådan association du har gjort. När du äter lite onyttigare så ställer sig din hjärna in på "unna sig"-läge och tänker att det är dags att unna sig vin också.

Profile picture for user Solfrost

Som svar på av TappadIgen

Precis så var jag första två veckorna sen bara slog sötsuget till som från klar himmel ? men jag börjar tro att det beror på annat. Jag har sovit dåligt senaste veckan och det bidrar säkert ? Blir lätt att man överanalyserar minsta känsla och kopplar allt till alkoholen.

Profile picture for user Solfrost

Jag är ju på dag 25 nu ?

Och dumma tankar börjar dyka upp som att nu är det minsann bara 5 dagar kvar! Varför tänker jag så? Precis som att jag längtar till dag 30 för då är jag klar och allt kan bli som vanligt igen. Jag vill inte tillbaka till där jag var för 25 dagar sen. Men ändå dyker tankarna upp att efter dag 30 FÅR jag dricka igen. Ibland tänker jag t.o.m. att den dagen förtjänar jag minsann ett glas vin när jag varit så duktig. Slår bort dessa tankar men har börjat bli lite rädd för den dagen, att jag omedvetet ska gå till systemet igen.

Profile picture for user Andrahalvlek

Just därför är det vanskligt att sätta ett så tydligt tidsmål. Då bidar alkoholdjävulen sin tid och slår till med full kraft på dag 30. ”Nu har du ju varit så duktig”. Generellt brukar man säga att 30 dagar är för kort tid för att på riktigt märka av fördelarna med nykterheten. Själv har jag bestämt en månad i taget och ”inom överskådlig framtid”. Varje månadsdag tänker jag ”Hmm, hur känns det? Bra. Okej, jag kör en månad till.” Passerat ett år nu som nykter, tjoho!

Kram ?

Profile picture for user Pianisten

Inte så konstigt. Min totala krasch skedde just strax efter en 30 dagars nykterhet. Provat det förr också och det känns som att just efter de där 4-5 veckorna kommer ett extra skov av sug också. De första två veckorna brukade vara ganska lätta, lite stundens förtjusning av sin framgång och de första fördelarna börjar kännas. Sen börjar precis de där tankarna du upplever nu. "Herregud, detta var ju inte så svårt. Bara 30 dagar, sen kan jag leva normal igen"
Nä, antingen kortare mål, kanske vecka för vecka. Eller längre. Tror personligen inte så mycket på nått av det utan istället börja nysta i orsaken varför man dricker för mycket. Att bara blunda och bita ihop för att vara nykter kallas för att vara "nykter på vita knogar". Brukar inte vara mycket framgång.

Profile picture for user Se klart

Jag tror att tre månader är ett bra första kbrervall, men vi är olika. Men då hinner man upptäcka lite mer av vad nykterheten innebär.
Jag ska ju vara nykter hela livet, men det tog tid att komma fram till. 3 månader + 3 månader till att börja med. Men alltid en dag i taget!

Profile picture for user Solfrost

Som svar på av Andrahalvlek

Först och främst: Grattis till ett år, wow! ??

Jag förstår hur du menar, samtidigt tyckte jag att det kändes bra med 30 dagar när jag började. Det kändes inte helt överväldigande att ta sig an och just då behövde jag sätta en tidsgräns för att kunna hantera det.

Att ta en månad i taget låter bra men blir det inte lite samma? Men istället för att tänka att om x dagar är jag klar så tänker man att då ska jag utvärdera? Det tar iofs bort lite att det är förbjudet ?

Jag är lite emot att totalförbjuda saker i mitt liv, det brukar sällan bli bra, oavsett vad det gäller. Jag vill kunna vara nykter utan förbud, känna att jag kan dricka om jag vill men inte känna tvånget. Och för det är nog 30 dagar för kort tid. Om jag någonsin når dit.

Profile picture for user Pianisten

Några här har nystat lite i det man kallar negationer. Det man INTE får, bör, ska. Det är ofta också en dålig strategi. Vad forskningen säger har ju tydligen hjärnan väldigt svårt att följa negationer. Den ser inte ordet "inte" utan tanken sitter kvar på det man helst inte vill tänka på. Prova säg till dig själv, tänk INTE på en apelsin notera vilken bild du ser i huvudet ?
Så man ska istället hitta saker man vill, bör, ska för det fattar hjärnan och tankarna kan fokusera på det istället. Så smarta små saker/nya vanor som man VILL göra och som kan kväva det andra dåliga behoven är en bra och långsiktig idé! ?

Profile picture for user Solfrost

Som svar på av Pianisten

Jätteintressant Pianisten, det ska jag ta med mig ? Och intressant hur hjärnan fungerar, jag tycker att fokuset flyttas lite av sig självt från alkoholen när man hållt uppe ett tag. Nu köper jag inte hem någon alkohol, skulle jag ha det hemma vågar jag inte svära på att jag skulle kunna stå emot...

En grej jag blev peppad av idag:
För ca en månad sen tog jag en helkroppsbild och en selfie på mig själv när jag varit nykter några dagar och idag gjorde jag samma sak. Herregud vilken skillnad! ? Plufsigt ansikte och mage, svullna ögon, röd hy m.m. Reflekterade inte över hur väl det syntes förut. Och jo, jag ser väl inte ut som nån fotomodell nu men skillnaden är stor, speciellt i ansiktet ?Förmodligen samlade min kropp på sig en massa vätska mellan alkoholintagen. Blev riktigt sporrad av det och kan inte sluta titta på bilderna ?

Profile picture for user Edda4

Som svar på av Solfrost

Kan skriva under på allt du skrivit i dina listor utom bilkörningen eftersom jag aldrig skaffat körkort.
Är inne på min nionde nyktra dag efter flera månaders drickande. Heja oss!

Profile picture for user Edda4

Som svar på av Andrahalvlek

Tar till mig ditt tidstänk inför framtiden.
Kör än så länge en vecka i taget, har gjort en tracker på papper som jag färglägger för varje dag jag klarar. Är bara på dag nio än men känner mig duktig när jag får färglägga för varje ny nykter dag. Blir liksom tydligt för mig själv på ett annat sätt.

Profile picture for user Solfrost

Heja alla som kämpar, ni gör det så bra! Och tack för att ni finns! ? och kul att ni läser och svarar. Har lite dåligt samvete över hur dålig jag är på att svara och skriva här...

Ni vet när man kommer in i ett flow och allt bara går bra. Där har jag varit fram tills idag... tristessen håller på att äta upp mig. Och då brukar jag dricka. För att göra tillvaron lite roligare och ha nåt att göra.. lyckligtvis stod jag emot den viljan fram till kl 15 så systemet hann stänga.

Det är så ovant för mig att ha all denna tid nu när man inte dricker eller är bakfull, verkligen ett lyxproblem ?
Men jag lyckas inte riktigt landa i hur jag ska hantera det. Så fort jag har lite tråkigt säger min hjärna att jag skulle få kul bara jag tog ett glas ? Det är som att jag inte är helt tillfreds med att bara vara med mig själv utan det måste alltid hända något...
Är så glad att systemet hann stänga, annars hade jag legat däckad redan.

Profile picture for user Kennie

Ibland har man lite tråkigt, sånt är livet, tänker jag numera. Och efter några tråkiga dagar dyker det upp något kul som man kan gå in i med energi som man inte skulle ha haft om man druckit istället för att acceptera den där tillfälliga tråkigheten...

Profile picture for user Solfrost

Så sant, tråkiga dagar kommer det fler av.

Tacksam att jag fick en nykter söndag utan bakfylla, ångest och sömnbrist ?

Profile picture for user Solfrost

Igår föll jag tillbaka i gamla vanor. Vad som var tänkt att bli BARA 2 glas vin blev 2 flaskor. Vad trodde jag skulle hända??
Besviken på mig själv. Har slickat mina sår idag och nu försöker jag komma på vad som utlöste detta.

Har haft en riktigt bra vecka, inget särskilt har hänt men de där tankarna började komma att det vore väl mysigt med lite vin till helgen och så började jag förhandla med mig själv.

Tänker inte klanka ner på mig själv mer nu. Hällde ut det sista vinet.
Det enda positiva är att min kropp fick vila i 6 veckor från alkohol.

Profile picture for user Sattva

6 veckors nykterhet är ju bra, då vet du att du kan!!
Lite nyfiken, var kom allt vin ifrån, om tanken var 2 glas?
Du klarar det!!

Profile picture for user Kennie

Bra att du tar nya tag. Tyvärr så tror jag att så länge den där tanken om vin till helgen känns sådär lockande så bör vi inte agera på den.. Tror bara det funkar om man kommit så långt att man liksom blir likgiltig inför det. Och då kan man ju lika gärna fortsätta att låta bli...