Uppvaknande

Hej! Ny medlem här sen några minuter.
Idag är första gången jag erkänner för mig själv att jag är alkoholmissbrukare. Sitter med tårar i ögonen, undrar hur kunde jag bli så här? Har varit så lätt att skylla på ensamheten i coronatider. Man behöver ju tröst o "nåt roligt".
Men sanningen är att jag druckit mer eller mindre dagligen i måånga år. Varit utbränd 2 gånger o så här i efterhand är jag övertygad om att alkoholen varit en bidragande del! Även om livet varit jobbigt med relationer o bråk i familjen. Så är det nog alkoholen som fått psyket att lägga av.

Läst några av Era inlägg o känner att jag tack o lov inte är ensam! Känns SÅ bra att jag "vågade" anmäla mig här! Det är ett Första steg! Tjohoo!
Jag har ännu inte berättat för någon även om flera av mina vänner o barn vet att jag dricker mycket. Men inte hur mycket. Men ska ta upp kontakten med min underbara terapeut o börja med att erkänna för henne. Hon vet redan men väntar på att jag själv ska ta steget. Vi har pratat om det tidigare men jag har skyllt på att livet är trist o att jag har kontroll. MEN det har jag inte!
Kram på Er alla där ute.

Profile picture for user IronWill

Toppen, bra start!
Japp man blir tröttare och i mitt fall (förr när jag drack) mer deppig av alkohol så den kan säkert bidra till utbrändhet och annat elände. Kan inte bli bättre iaf. Men det kan kännas så efter en pissig dag på jobbet för att sen svika dagen efter när det är dags att pallra sig dit igen med baksmälla.
Bra att ha någon att prata med, vän som proffs. Sätt upp lite lagom mål och ta första steget.
Hejja du! :)

Profile picture for user Cilla8

Tack! Är så stolt att jag tagit första steget idag! Gick till min närmsta vän o berättade. Hon skulle ringa mig ikväll o kolla så jag håller mig! Känns skönt med stöd!

Profile picture for user Mitti80

@Cilla8 välkommen in i värmen 🤗 Du ska verkligen sträcka på dig och känna dig stolt över det steg du tagit nu. Inte alla som tar steget utan skjuter på det. Eftersom man ofta inte slutar dricka eller tar steget när allt är på topp så kommer kanske en drös med olika känslor poppa upp dagarna som kommer men låt dem passera och andas. Du klarar detta! 💪💪

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Cilla8 Välkommen hit! Själv fick jag diagnos kronisk depression, men sen jag slutade dricka för snart 14 månader sedan har jag mått så mycket bättre 😍 Jag har helt sluppit ångest, depression och sömnstörningar.

Kram 🐘

Profile picture for user Cilla8

@Mitti80 Tack för pepp!🙏 Jag känner redan hur sorgen sliter i mitt bröst. Är medveten om att det kommer bli tufft. Min dröm är ju att kunna dricka vin på helgen. Men får se om det är möjligt!

Profile picture for user Kennie

Välkommen hit! Min erfarenhet är att beroendet yttrar sig som det som mest
troligt kommer få en att dricka. Om sorg får en ur balans kommer man känna sorg, om man brukar dricka för att fira kommer man få lust att fira. Till en början. Om man låter känslan passera utan att dricka blir den mindre och mindre krävande. För att känna om nykterheten har effekt på humöret för dig är det kanske bra att börja med en nykter tremånadersperiod som de rekommenderar här på Alkoholhjälpen. Då hinner beroendet gå ur både fysiskt och psykiskt. Testa, så kan du fundera vidare sen hur du vill göra med helgerna efter det.

Profile picture for user MrsWB

Välkommen hit!! Såååå bra stöd! Också väldigt ny här!

Min första nyktra påsk och imorgon är det 7 dagar nykter! Coolt!

Vill så gärna också kunna dricka ett par glas på sikt - börjar med en vit april👌

Lycka till nu så hörs vi här och peppar varandra!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Cilla8 Jag dricker inte alls och jag vill inte dricka heller. Mår så mycket bättre utan alkohol 😍 Det är inte värt risken. Jag har provat att dricka kontrollerat, det spårar alltid ur förr eller senare.

Kram 🐘

Profile picture for user Cilla8

TACK snälla för allas pepp o feedback! Den är guld värd!
Det värsta är att jag önskat att jag var på botten. Att det inte fanns något val. Att det handlade om att överleva. Det hade varit lättare då (tror jag).
Men så ser inte mitt liv ut. Jag skulle utan problem kunna fortsätta som jag gör...
Jag lever själv, har en bra ekonomi, jag rör på mig, tar hand om mina föräldrar. Jag är pigg o glad o stöttar alla i sina liv som behöver det. Jag har aldrig sårat, skadat någon i mitt drickande. Inte heller mig själv. Jag dricker till en viss gräns utan att bli dyngrak. Jag mår sällan dåligt dan efter. Jag drack 2 flaskor vin igår o är uppe i vettig tid, mår bra o går ut i skogen på långpromenad, tar hand om mitt liv....

Men det handlar ju om vad jag gör mot min kropp, min själ, mitt hjärta.
Vem är jag utan vin, godis o mat i överflöd?
Vem är jag utan att döva mina känslor?

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Välkommen hit @Cilla8 💚🌸🐰

Bra beslut att sikta på en längre period. Testa dig fram. Men det är bra att ha lite mindre delmål i början. Ibland måste man hålla sig nykter "här och nu " och det är bra att man då inte målar upp något som för stunden känns omöjligt.

De tre till fyra första dagarna är skitjobbiga, men du kommer att överleva. Vi får hjälpas åt. Snart lindrar ångesten och du kan börja njuta av fördelarna. Grattis till ett bra beslut 💚🙏💚🙏💚

Profile picture for user Cilla8

@Miss Mary Poppins Tack! Jag behöver nog som sagt delmål. Kan inte tänka tre månader än..
Hade en så jobbig sorg/ångest när jag satte mig framför tvn ikväll. Men efter att ha läst alla fina pepp så har känslan lugnat ner sig. Så jag ska verkligen ge det en chans, på riktigt denna gången.

Profile picture for user Grezzlon

@Cilla8 Välkommen hit! Ta ett steg i taget och en dag i taget. Ibland kan man behöva ta en timme eller minuter i taget. Men alla nyktra stunder är en seger. Jag är nykter sedan 16 dagar tack vare forumet. Många år sedan jag senast var nykter så länge.

Fortsätt läsa och skriva, vi finns här för varandra 😊

Profile picture for user Se klart

Hej Cilla,
Välkommen hit, hoppas du läser och skriver massor. Vi är alla olika i var vi landar, men tror nog att vi alla som druckit för mycket- mår bra av en vit period. Ibland kan en vecka kännas övermäktig- då funkar en dag i taget. Lite tålamod är bra. Och att stå ut med tröttheten, i början. 😊

Profile picture for user Cilla8

@Grezzlon Tack!🙏 Grattis till 16 dagar! 👏 Jag läser massor här! Bland annat hela din tråd. Du är grym! Blir så pepp av Er alla som klarar dag för dag! Är så nöjd med två dagar. O måste nog tänkta en dag i taget men ändå ha målet minst 1 månad. Men bara jag skriver 1 månad så slutar jag andas typ.. Samtidigt som jag redan nu känner mig mer som mig själv.. Hejja oss!

Profile picture for user Cilla8

@Se klart Tack! Ja, jag önskar inget hellre än att jag ska klara minst 1 månad. Men får börja med att klara helgen. För då "får" man ju dricka... Det gamla invanda att till helgen får jag dricka meer än i veckan. 😱Har redan planerat in att köpa god alkoholfri dryck. Är mkt dålig på annan dricka än vin🙈 Så ska bli spännande att besöka dryckesavdelningen på Maxi.

Profile picture for user Kaffetanten88

En dag i taget! Ibland en timme i taget! ☺️❤️ Efter ett tag blir suget mindre och mindre. Tänk inte så långt fram. Starta bara dagen med att tänka att idag ska jag vara nykter! Det är så himla olika för alla. Vissa behöver tänka en dag i taget för det ska funka. Jag behövde ge upp helt och erkänna att jag aldrig mer kan dricka för att det skulle funka. ❤️

Profile picture for user Cilla8

Jag drar varje morgon ett visdomkort. O idag stod det "Fortsätt att vara positiv". O det ska jag VERKLIGEN vara! Ser mig i spegeln o ser att två dagar utan alkohol redan visar piggare ögon. 🙏
Det värsta är att jag innan påskhelgen gjorde en storbeställning av vin för hemkörning.🙈 Så det står nu 20 flaskor bubbel, 7 flaskor rött o 2 dunkar rött i skåpet.😱 Det blir en extra utmaning...

Profile picture for user Cilla8

Hade jag inte haft Er på denna sidan hade jag med 100% säkerhet öppnat en flaska bubbel o i snabb takt druckit upp den ikväll!!
Har varit på ett familjemöte där alla dränerar mig fullständigt. Jag är högkänslig så det gör det ju inte bättre. Jag tar in varenda ens känslor o alla mår dåligt på något sätt..
Jag vill bara krypa ur mitt skinn, äta onyttigt o dricka VIIIIIN!!!
Men jag åkte till Maxi. Köpte frukt o bär, Goda drickor o ska äta min hälsosamma middag jag redan förberett. Jag SKA klara denna kvällen!!!!👏🙏🤩 TACK för att ni finns här!!😍

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Jag fattar inte hur folk lyckas med att ha alkohol hemma. Blir så imponerad! Jag är väldigt kontrollerat när jag är utanför hemmet. Men när jag är ensam så har jag noll i viljestyrka.
Grym du är 💪💚

Profile picture for user Cilla8

@Miss Mary Poppins Tack! Det är ett eldprov! Får se hur länge det håller. 🙈
I vanliga fall vågar jag bara köpa så mkt som jag tänkt dricka upp. Så tar en dag i sänder🙏

Profile picture for user Cilla8

TACK!! OM ni visste MrsWB o Kärring vad glad jag blir när ni frågar hur det går!!🙏😍 Fick tårar i ögonen! Det har gått bra. Men både igår o nu på förmiddagen tänkte jag; Ska jag kanske lägga en flaska bubbel på kylning om jag blir sugen ikväll? Men Tack vare Er så ska jag absolut inte göra det. 🤩
Jag ska istället gå till Maxi o köpa nåt alkoholfritt bubbel. Var där häromdan o tittade o det fanns flera olika sorter. TACK än en gång för Er stöttning!!😍 Det stärker mig att det finns några som "håller lite koll på mig"🤩
Önskar Er båda en riktigt bra o nykter dag!!🦋🌺 kram

Profile picture for user MrsWB

@Cilla8

Klart vi tänker på dig!🥰

Det låter ju toppen! Nu ska du bevisa att man kan ha en grym fredag utan gift!! Du är stark och bra och vi finns här och stöttar dig! Lycka till med shopping. Tänk också på vilka godsaker du kan köpa...det är 1.500 kcal i en flaska vin😂

Hörs senare💋

Profile picture for user Cilla8

Jag har nu berättat för två av mina närmaste väninnor hur illa det faktiskt är. Båda blev mkt förvånade! De visste att jag drack en hel del men inte SÅ mycket! De sa båda att de märker ingen skillnad på mig om jag är nykter eller berusad. Jag är rolig, glad, sprallig o lite galen även i nyktert tillstånd. 😀 Men jag har aldrig haft problem i sociala sammanhang. Utan det är när jag är själv o känner mig ensam o livet är trist som jag behöver tröst som det bli alldeles för mycket. Så tänker jag: imorgon ska jag iallafall inte dricka. Men redan på morgonen efter känner jag suget o så kommer kvällen o jag dricker igen! Mer än jag tänkt.. 🙈

Profile picture for user Kärring

@Cilla8 klart vi tänker på dig! Ni hjälper mig så mycket så det är inte klokt så det klart jag vill hjälpa er tillbaka!

Bra gjort att prata med dina vänner, så kanske ni kan göra roliga saker utan alkohol tillsamman så slipper du tänkta så mycket på det. Starkt o modigt att berätta!

Jag ska också köpa andra goda drycker och längta tills jag kommer i mina bästa byxor igen utan att vara alko-plufsig över magen 😁 Massor av kalorier i alkohol!

Jag är som du, de flesta av gångerna, glad o sprallig både nykter o onykter, men ibland förvandlas jag till en riktigt otrevlig person under influens av alkohol. Det, och att jag inte mår bra rent fysiskt är de två största orsakerna till att jag vill sluta. Jag tror inte att någon utomstående fattar att jag har problem heller... kanske vågar jag också berätta för vänner?

Profile picture for user Cilla8

HJÄÄÄLP!! Nu börjar det bli jobbigt! En köttfärspaj i ugnen som doftar gudomligt. Har köpt en flaska rött alkoholfritt. Vågar inte öppna o smaka om den är drickbar..
Nu känns livet tufft på riktigt! Ska jag inte få det härliga lugnet i kroppen ikväll som alkoholen ger?!

Profile picture for user Cilla8

@MrsWB Köpte mina favoritgodis Never stop. Hoppas de går väl ihop med Lindeman's röda!!🙏🙏
Jag kände efter på min öppna röda dunk. O det var knappt något kvar! Tack o lov! O öppna en hel flaska är det inte tal om!

Profile picture for user MrsWB

@Cilla8

Det här löser du - ät pajen fort och gå över på godiset - det passar dåligt med vin 🥰😂

Grymt att du berättat! Du kommer få mer stöd än du tror! Bara dom förstår hur viktigt det är för dig och hur du mår med ångesten!

Profile picture for user Cilla8

Tack för omtanken!@ Kärring @ MrsWB🙏 Skrev i din tråd MrsWB innan jag läste Era inlägg här.
Glada hejjarrop emottages tacksamt denna kväll!🙏 Kram på Er mina stöttepelare😍

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Haloj @Cilla8 ! Tack för förtroendet och att du berättade om att du druckit. Det där med att ha alkohol hemma är förrädiskt 😔
Men hur går det nu då? Hur ska vi göra så att du får nya nyktra dagar. 6 dagar är grymt 🙏💚👏👏👏 10 dagar är ännu bättre 😁💚🙏

Hur det än går, vad du än väljer att göra, berätta alltid!! ❤🌸❤🌸❤

Profile picture for user MrsWB

Kommer att sitta klistrad och söka efter kommentarer ifrån dig ikväll när jag vet att du har det jobbigt! Lycka till❤️

Varför får man inga ”notifikationer” när någon skriver tex @FruWB - så lätt att missa? Jag går in på mina egna aktiviteter för att försöka hälsning - hur gör ni?

Profile picture for user Cilla8

@Miss Mary Poppins Tack för din omtanke! Ja! Jag tänkte precis på att det är förrädiskt att jag har så mkt vin hemma. 🙈 Tänkte om jag skulle ställa ner det i källaren men dit kan jag ju gå hur lätt som helst. Så det får stå i skåpet tills jag eventuellt kommer till en gräns att det inte går. Jag är inte där än.
Jag har skrivit i MrsWB:s tråd hur livet är just nu..😪
Så som sagt; glada hejjarrop emottages tacksamt denna gråa kväll! Kram 😍

Profile picture for user Cilla8

Tack fina @MrsWB ♥️ Jag hoppas jag fixar det💪 Hade varit en sån boost för mitt självförtroende att kunna berätta för Er att jag klarade kvällen!🙏

Ja, Hade varit toppen med aviseringar! Missar ju massa inlägg jag vill följa.

Profile picture for user Cilla8

Hade ni alla inte funnits här o brytt Er ♥️ hade jag redan öppnat en flaska rött.. 🙈
För jag tänkte; Jag går in på forumet innan jag ens tänker tanken att dricka. Sen tar jag beslut efter det. Ni peppar mig enormt!! Känner mig stark inför kvällen!💪🙏

Profile picture for user Cilla8

JIPPI JAG KLARADE DET!!🙏💪👏♥️🤩 Har lyssnat på "Lyssna till din själ" på youtube. Rekommenderas varmt när man behöver peppa sig själv o få känna vad vårt inre behöver!🙏
Tittat på serier.
Pratat med min älskade vännina. Vi bestämde att vi ska åka bort tillsammans över midsommar♥️
Ätit god hälsosam mat o druckit tranbärsdricka. O ätit MKT godis!😳
Jag är så stolt! Ikväll var min största seger! 🙏💪👏
Kram alla fina tjejer för att ni finns här!😍 Ni stärker mig enormt!