Nära botten

Jag började dricka som 14-åring. Fick en person att köpa ut. Var ute på krogen tills jag var 17... så vart det ett års torka för krogarna började ta leg. Där började resan. Jag har skött utbildning och jobb. Idag är jag 47 år. Jag har slirat rejält senaste 4 åren... rejält! Nu för ett par månader sedan åkte jag dit för grovt rattfylleri (inte fått domen än... så färskt är det!). Skäms så in i h-e mycket för det!! Men samtidigt glad att jag åkte dit innan jag skadade någon! Så då trodde jag ju i min enfald att ...NU, nu kommer jag sluta dricka!! Nej, såklart inte. Jag har haft 100-tals bortförklaringar för mig själv. Men jag vet ju i hjärtat... Jag VET att det är skit. Så försöker låta bli. Men faaan vad svårt det är!! Och jag är så less på mig själv att jag blev som min pappa tillslut ändå. Jag visste bättre. Jag VET bättre. Mår så dåligt...

Profile picture for user Majaela

Det är aldrig försent att börja bli nykter! 🌸
Du kan börja vilken dag som helst! Här får du stöttning och värme och kan skriva om allt. Både dina uppgångar och nedgångar !
Kram

Profile picture for user Draken

Så bra att du tagit steget att skriva här! På forumet finns massor av stöd från andra med liknande erfarenheter.
Har du sökt någon form av hjälp, tex hos din familjeläkare?

Profile picture for user Så_svag

@Draken Jag tog mig själv till beroendecentrum. Jag var så långt gången att jag inte vågade sluta dricka. Hade ju googlat. Så jag fick hjälp med abstinens. Fattar ff inte hur jag varit så jävla dum så jag hamnat här. Hela min uppväxt sa jag: Jag kommer aldrig bli som pappa... Nu sitter jag här vackert med samma jävla problem. HAN har varit nykter i 17 år nu! Jag är så stolt över honom!!

Profile picture for user Så_svag

@Smurfan_ Mitt mål är att hitta glädje och lycka utan alkohol. Jag har svårt att hitta känslor utan dricka. Jag är liksom... tom.. När jag dricker känner jag glädje. Men så kan det ju inte vara.

Profile picture for user Smurfan_

@Så_svag

Det låter väl toppen! Just att hitta glädje och härliga saker att göra som inte är förknippat med alkohol jobbar jag också med!

Ge det lite tid så kommer nog glädjen och du kommer bli mer klarsynt!! Lusläs trådar här inne - sååååå mycket inspiration, a-ha upplevelser och personliga berättelser att ta del av.

Du är inte ensam!!

Profile picture for user Kaffetanten88

Det finns glädje utan alkohol. Vågar jag faktiskt lova dig. Mer genuin sådan. Säger jag som varit i 2 svåra depressioner under dessa 4 månader av nykterhet. Så jag har knappt upplevt det. Men jaget att det finns. Håll ut och håll i. En dag i taget. Antabus hjälper mig att hålla mig nykter. Så även de mörkaste de dagar när jag inte ser någon endaste lösning på mina problem och bara vill fly så kan jag iaf inte dricka även om jag vill. Så antabus tycker jag är bra i början! Kram på dig.💕

Profile picture for user Mitti80

@Så_svag Välkommen! Du klarar detta. Vänd allt dåligt till något positivt alternativet är att grotta ner sig i det negativa och dåliga. Gjort är gjort och det som spelar roll är hur man hanterar det.

All styrka till dig! 💪

Profile picture for user Draken

@Så_svag Så bra att du sökt hjälp och får hjälp! Det är ett viktigt steg!
Och vad bra att din pappa klarat att vara nykter så länge, verkligen bra gjort! Tänk så här, kan han så kan du 💪🏼 För det kan du! Och du är nu en bit på väg, du har tillexempel sökt hjälp. Tänk att du vill känna samma stolthet över dig själv som du känner för din far.
Vi hjälps åt här och kämpar 💪🏼🌷