Hej. Sökte hjälp på HC pga framförallt ofrivillig viktnedgång. Alla prover kom tillbaka bra bortsett från Peth som var 1.0. Fick ett jobbigt samtal från läkaren ang. detta, pratade såklart om alkoholkonsumtionen som jag underdrev något.
Jag ska få göra ett nytt prov om 4 veckor. Känner mig motiverad till att inte dricka fram till dess, men har bl a en stor avslutningsfest med jobbet om några veckor.
Hade det inte varit för det kommande provet och att han nämnde att de måste göra en orosanmälan till som (har 2 minderåriga barn) så hade jag säkert fortsatt att dricka ungefär som tidigare.
Ångrar sååå att jag sökte hjälp, och vet egentligen inte vad jag vill med mitt inlägg. Vill kunna hitta en balans i min konsumtion, men inte med skräcken över att socialtjänsten ska bli inblandade.

Runt 13%. Känner inte att det har påverkat mig mer än att man är trött och sliten, fixar jobbet och dricker som sagt var det mesta under helgen. Har såklart förstått att det är på tok för mycket och att det är ohållbart. Känner att det svåra skulle vara att just sluta helt. Jag har varit arbetsledare på projektet som vi snart ska ha avslutningsfest för. Vill inte missa den, men alla skulle tycka att det är så konstigt om jag inte dricker. Eller ännu värre, då de vet att jag sökt vård för viktnedgången, att de kommer att ana att det har med det att göra.

Jag sökte hjälp och bad de kolla sköldkörteln då jag trodde att det var den som spökade. När de testerna kom tillbaka ok så ville läkaren ta andra prover, och jag tänkte inte alls att de skulle kolla Peth. Läkaren ska inte göra nån anmälan än, bara om nästa Peth inte visar på bättring.

Känner en stress och vill få bukt med det, men då jag slappnar av med alkohol på kvällen så kommer inte värdena vara fina.
Inser att det varit en dum vana och har inga bekymmer att avstå men proven ska ju tas.

Hej LitenAnna,
Kanske kan det komma något bra av det på lång sikt? Jag drack också för det mesta bara på helgerna, men märker nu när jag slutat med det hur mycket bättre jag mår. Inser också vilken stor mängd det faktiskt är att dricka mer än en flaska vin på en kväll. Nu när jag slipper vara bakis en massa har jag så mycket mer energi och livslust. Och barnen mår bra av att jag är pigg och balanserad. Så även om det blir en rivstart för dig, så är det kanske en öppning mot ett bättre mående.

@Kennie Absolut, du har helt rätt. Min man dricker också för mycket. Jag nämnde läkarens samtal för honom idag och sa att det kändes som en morot till att ändra på de dåliga vanorna. Nämnde dock inte något om att läkaren nämnt det där om ev. orosanmälan, känns bara för hemskt.

Panik. Läste nu i läkarens anteckningar om det han informerat mig om ang orosanmälan. Han skriver som han sa, att han skulle avvakta med det till efter nästa Peth-resultatet, men att han ska rådgöra med sin handledare om det kanske ska göras redan nu.
Måtte han isåfall höra av sig före; måste isåfall förbereda maken.

Anmälan till transportstyrelsen om körkort.
Men även såklart jobbigt att se om det är höjda vilket inte är bra, det betyder ju att det är för mkt helt enkelt..
Men jag har avbokat nu, tar det lite längre fram och tänker mig mer för nu.