Jag tillhör den gruppen som kan hantera drickandet i den bemärkelse att jag väldigt sällan blir extremt berusad. Jag vet alltid vad jag gjort, säger inga dumma saker eller blir aldrig våldsam.

Men sedan 8 år sedan flyttade jag från Sverige och har bott i flera länder, sista tiden 6 år i Kina. Problemet är frekvensen av drickandet, om jag slår ut det på en vecka så får jag nog i mig 5-6 flaskor vin, beroende på om jag är på resande fot eller inte.

En viss del av skulden kan man finna i kulturen med supar middagar, och alla tjänsteresor. Jag hanterar hela Asien från Kina och snittar på 3-4 resor i månaden, Då går man ut med kunder på trevliga restauranger får vin på planet och öpnar minibaren när man sätter på duschen.

När jag hade mer regelbundna rutiner så hade jag min egen regel att jag drack bara om jag inte jobbar dagen efter eller om jag reser. Jag har behållit denna regel, skillnaden nu är att jag reser nästan jämnt och så jag dricker nästan jämnt.

Jag dricker även när jag är hemma numer, men visst bara om jag är ledig dagen efter, men med mitt resande så betyder det väldigt korta pauser, max några dagar utan sprit.

Jag känner att min hälsa börjar ta stryk, både mentalt och kroppsligt, var tvungen att börja äta Viagra tror att det är spriten som gör avtryck, magen börjar komma och mentalt så blir jag mer orolig och rastlös, vilket genererar ännu mer drickande, känner att trenden är åt fel håll

Jag har bestämt mig för en förändring, men jag vet inte vilken, känner mig så delad, en del vi sluta helt, börja ett sunt liv för både kropp och själ kanske tom flytta hem och få en mer stabil plattform, men den andra delen känner att det är inte så farligt, jag är inte fysiskt beroende, jag älskar mitt jobb och att leva som jag gör, jag måste bara hitta en väg att begränsa drickandet till 2 ggr per vecka och inom en flaska vin åt gången.

Att jag dricker beror dels kanske på resor och en social bit, men om jag ser mig själv i spegeln så är det för att dämpa rastlösheten och känna sig lugn. Innerst inne vet jag att om jag gör ett uppehåll nu så kommer jag tillbaka i samma gamla gängor igen, jag behöver något mer permanent, är det att sluta helt? fan jag vet inte varken om jag vill eller kan.

I väntan på att bestämma mig så tar jag en paus på 4v, hoppas jag fixar det, har en resa om två dagar, skall försöka beställa vatten till maten.

//Xpat

hit och en kort kommentar är väl att ditt beslut om att hålla upp en månad är en bra start. Jag reagerar direkt på din kommentar om att "inom en flaska vin åt gången"..........hur många "vanliga" trycker i sig en hel flaska åt gången ?? Ett eller 2 glas brukar nog vara en mer normal konsumtion.

Häng kvar här !

Xpat

Jo, vi är nog här av samma anledning allihop som jag läste av någon. Intensiteten de sista åren och med 100 kg på vågen så en flaska vin som tas under en hel kväll ger knappt något rus alls. Gissar att vad som är normalt har över tiden blivit snedvridet, och bland oss som är utlandsstationerade oavsett härkomst och land så dricks det rätt friskt, och det hjälper inte precis att hålla en sund linje till sitt drickande.

Sterimor

Jag var i en liknande situation en gång. Jag kan säga att med (länk till försäljningssida borttagen. Mvh /Admin) bättre att inte överskrida doseringen, så du har råd att göra en björntjänst.
Och när problemet når sådana proportioner som definitivt behöver träffa en läkare.

Nucleus

Varje dag utan alkohol är en seger. Ett knep är att aldrig ha något hemma. Tala om det för några bra personer i ditt liv. Vi behöver alla hjälp på vägen.

Vaniljsmak

Jag tillhör samma grupp som dig, som inte blir jätte full hela tiden, eller ens särskilt ofta. Problemet ligger som du säger i frekvensen, att dricka vareviga helg och flera gånger under veckan. Att inte bli full och göra bort sig lurar i vart fall mmig att tro att jag har kontroll, att jag inte har ett problem. Men så är det ju inte, det insåg jag tillslut.

Jag hoppas du hänger kvar här ett tag och reflekterar lite över ditt drickande. Hur ser livet ut när du inte dricker?